Gradnja kuće ili kupovina stana

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dzenan_tr

#1 Gradnja kuće ili kupovina stana

Post by dzenan_tr »

Uspoređujući cijene polovnih i novih stanova s jedne strane i cijene građevinskog materijala i usluga građevinskih radnika s druge strane, mnogi s kojima sam na tu temu razgovarao tvrde da je dosta isplativije graditi stambeni objekat/kuću nego kupiti dovršen stan.

S tim u vezi, svi koji planiraju dom i nalaze se u nedoumici gradnja kuće ili kupovina stana s obzirom na ekonomsku isplativost ovdje mogu podijeliti "teret" svojih razmišljanja:)
djani s

#2 Re: Gradnja kuće ili kupovina stana

Post by djani s »

Dobra tema! Kad smo vec kod cijena gradevinskog materijala i usluga gradevinskih radnika, a imam odavno zelju za dobrom i kvalitetnom brvnarom ( iskombinovana sa prirodnim kamenom ), da li se isplati ta investicija u BiH i da li je kvalitet tih kuca dobar. Pozz
Sarayman

#3 Re: Gradnja kuće ili kupovina stana

Post by Sarayman »

Kuca je neuporedivo bolja od stana a za isti novac dobijes vise kvadrata kuce. Kuca je bio i ostao moj nedosanjan san. Medjutim, da li si razmisljao o jako bitnoj stvari, a to je odlicna lokacija u gradu koju lako postizes kupovinom stana? Izgradnjom kuce, osim ako nisi Sanela Jenkins, osudio si sebe na gradsku periferiju. I jako bitno, i svoju djecu kojoj valja tabanati/vozariti kilometrima do osnovne, kasnije pogotovo srednje skole..
NEOPLAN

#4 Re: Gradnja kuće ili kupovina stana

Post by NEOPLAN »

Zavisi sta vam treba i s cime raspolazete. Ako vec imate svoje zemljiste, onda je 100% bolje praviti kucu. Ako nemate, onda dok se kupi zemlja i plate sve dadzbine, te dozvole dodje otprilike na isto. S tim sto je mnooooooooogo ljepse i rahatnije zivjeti u kuci.
Post Reply