Gradjevinske firme u Mostaru

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Toy

#1 Gradjevinske firme u Mostaru

Post by Toy »

Pozdrav, treba mi preporuka za gradnju vikendice u Blagaju.
dr_Evil

#2 Re: Gradjevinske firme u Mostaru

Post by dr_Evil »

Toy wrote: 12/01/2025 10:31 Pozdrav, treba mi preporuka za gradnju vikendice u Blagaju.
Jesi nasao gdje ces uzimat gradjevinsku firmu :D to imas viska para?

Generalno kod nas se to radi da uzmes vise majstora za vise poslova, i nikome ne dajes komplet paket. Sad drugi je sto je tesko do majstora doci.
Toy

#3 Re: Gradjevinske firme u Mostaru

Post by Toy »

Sta je ovo, niko nista...
pinkman

#4 Re: Gradjevinske firme u Mostaru

Post by pinkman »

dr_Evil wrote: 12/01/2025 10:38
Toy wrote: 12/01/2025 10:31 Pozdrav, treba mi preporuka za gradnju vikendice u Blagaju.

Generalno kod nas se to radi da uzmes vise majstora za vise poslova, i nikome ne dajes komplet paket. Sad drugi je sto je tesko do majstora doci.
Tako se radi ako je manji budzet. A ako ima para onda mu je bolje jednu firmu da projektuje i radi nadzor, a drugu da gradi.
dr_Evil

#5 Re: Gradjevinske firme u Mostaru

Post by dr_Evil »

pinkman wrote: 14/01/2025 11:41

Tako se radi ako je manji budzet. A ako ima para onda mu je bolje jednu firmu da projektuje i radi nadzor, a drugu da gradi.
Svakako, ko ima para i **da maslom maze. Ali razlika u cijeni je i te kako osjetna. Prvo sto je vazno je da ti kao pojedinac, osim ako si gradjevinski inzinjer nisi u stanju da pregoravaras sa njima, ne razumijes se jednostavno dovoljno u materijale i kvalitete da bi mogao. NIje stiropor stiropor, niti je beton samo beton. Drugo je sto su kod nas sve firme i biroi uvezani, ti tu moras biti **bena stranka kako god okrenes. Drugo bi bilo da imas nekog svog ko moze to da prati.

Ali razumijem da neko nece da pregovara i trazi majstore, dogoni materijal, pa kasni, pa ih nema.

@Toy , komsiji blizu mene je Grazit radio kucu i okucnicu.
pinkman

#6 Re: Gradjevinske firme u Mostaru

Post by pinkman »

dr_Evil wrote: 14/01/2025 11:57
pinkman wrote: 14/01/2025 11:41

Svakako, ko ima para i **da maslom maze. Ali razlika u cijeni je i te kako osjetna. Prvo sto je vazno je da ti kao pojedinac, osim ako si gradjevinski inzinjer nisi u stanju da pregoravaras sa njima, ne razumijes se jednostavno dovoljno u materijale i kvalitete da bi mogao. NIje stiropor stiropor, niti je beton samo beton. Drugo je sto su kod nas sve firme i biroi uvezani, ti tu moras biti **bena stranka kako god okrenes. Drugo bi bilo da imas nekog svog ko moze to da prati.

Ali razumijem da neko nece da pregovara i trazi majstore, dogoni materijal, pa kasni, pa ih nema.

@Toy , komsiji blizu mene je Grazit radio kucu i okucnicu.
Da, sve si u pravu. Svako ima neke svoje "majstore", a ako se nista ne razumijes lagano te izvaraju svi. Sreca pa ima GPT da malo pomogne... :D
Post Reply