Godine, Mladost, Starost, Krize srednjih godina itd....

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

HAMZABUZIM

#1 Godine, Mladost, Starost, Krize srednjih godina itd....

Post by HAMZABUZIM »

Neznam ako postoji slican thread ja ga nisam mogao naci pa ako postoji molim admina da ovaj izbrise. Uglavnom, mnogo puta naidjem na ljude (muskarce) u 40-im godinama koji za sebe kazu da su jos vrlo mladi. Nerijetko ces ih vidjeti sa momackom frizurom, nausnicama i "mladjahnom" odjecom i to iako su u braku. Za 30-te da ne govorim. Isto vazi i za zene. Zena od 40 godina oblaci se da joj se vidi pola memi, kratke suknje, haljine....

Neki kazu imas mladice od 20ak godina koji su smotani i neznaju ni gdje se nalaze dok istovremeno imas takodje mladice u 20-im koji imaju kuce, auta, pare, zenu itd. Na drugu ruku imas 40-godisnjake koji jos zive sa roditeljima a imas i naravno one koji su kako kazu prosli sve i svasta i sada uzivaju.

Kakvo je vase misljenje o tome? Dali se plasite svojih godina (ako ste stariji)? Dali se 40-50-60-ogodisnjaci mogu ponasati momacki? Dali ste imali tzv krizu srednjih godina ili ste jos u 20 ili 30im pa kako gledate odnosno mislite o godinama, mladosti i starosti?
insomnia78

#2 Re: Godine, Mladost, Starost, Krize srednjih godina itd....

Post by insomnia78 »

Pa naravno da si mlad u cetrdesetima. Sta fali bgt nausnicama i momackoj frizuri?
Blixen

#3 Re: Godine, Mladost, Starost, Krize srednjih godina itd....

Post by Blixen »

sta fali zivit sa mamom, ona najbolje zna sta ja volim i to mi kuha
zena hoce para, a mama me ponekad pogura sa cenerom
pustopoljina

#4 Re: Godine, Mladost, Starost, Krize srednjih godina itd....

Post by pustopoljina »

insomnia78 wrote:Pa naravno da si mlad u cetrdesetima. Sta fali bgt nausnicama i momackoj frizuri?
:lol:
Seyfo

#5 Re: Godine, Mladost, Starost, Krize srednjih godina itd....

Post by Seyfo »

FGR sa 40 g živi sa mamom i naj je pametniji. Niko mu ne mere pera odbit ni po kom pitanju. Sve zna o braku i porodici a niđe ništa na vidiku, o stanovima i kreditima a niđe ništa ni na mapi, o svim gradovima i zemljama a kanton Sarajevo i Makarska mu kapak.

;-)
HAMZABUZIM

#6 Re: Godine, Mladost, Starost, Krize srednjih godina itd....

Post by HAMZABUZIM »

insomnia..taj broj 78 je mozda godina ti rodjenja. nebitno. ako si 40-ak znaci da za 10-20 godina ces da budes senior citizen. jbg..brzo nekako
moonca

#7 Re: Godine, Mladost, Starost, Krize srednjih godina itd....

Post by moonca »

Kakvo je vase misljenje o tome? Dali se plasite svojih godina (ako ste stariji)? Dali se 40-50-60-ogodisnjaci mogu ponasati momacki? Dali ste imali tzv krizu srednjih godina ili ste jos u 20 ili 30im pa kako gledate odnosno mislite o godinama, mladosti i starosti?
..Naravno da mogu. Sta znaci u stvari -momacki.

.
HAVANA

#10 Re: Godine, Mladost, Starost, Krize srednjih godina itd....

Post by HAVANA »

Imam ja 48 godina, i mindjusu , motor , koznu jaknu,nosim garderobu otprilike istu ko i prije 20 godina,odijelo obuko kad sam se ozenio...Kriza mi je citav zivot onda.Zivi ba kako ti se zivi,koga boli qrac sta ko misli? I zena isto,i bas mi fina tako :D Sta bi trebala,povazdan u kostimima hodat?Ono brkati tata s trbuhom do zuba i debelguza mama s keceljom i krpom oko glave? Nemam nista protiv al ne zelim,ovako mi dobro.
Dori

#11 Re: Godine, Mladost, Starost, Krize srednjih godina itd....

Post by Dori »

HAVANA wrote:Imam ja 48 godina, i mindjusu , motor , koznu jaknu,nosim garderobu otprilike istu ko i prije 20 godina,odijelo obuko kad sam se ozenio...Kriza mi je citav zivot onda.Zivi ba kako ti se zivi,koga boli qrac sta ko misli? I zena isto,i bas mi fina tako :D Sta bi trebala,povazdan u kostimima hodat?Ono brkati tata s trbuhom do zuba i debelguza mama s keceljom i krpom oko glave? Nemam nista protiv al ne zelim,ovako mi dobro.
Moju jaranicu mala pitala sta su to pederi. Ona joj rekla:"Ma ono nose mindjuse, puse..." Pogubila se jadna, nije znala sta da kaze.
I mala otisla kod nane i rekla:"Joj nane, pa ti si pravi peder" :lol:
moonca

#12 Re: Godine, Mladost, Starost, Krize srednjih godina itd....

Post by moonca »

HAVANA wrote:Imam ja 48 godina, i mindjusu , motor , koznu jaknu,nosim garderobu otprilike istu ko i prije 20 godina,odijelo obuko kad sam se ozenio...Kriza mi je citav zivot onda.Zivi ba kako ti se zivi,koga boli qrac sta ko misli? I zena isto,i bas mi fina tako :D Sta bi trebala,povazdan u kostimima hodat?Ono brkati tata s trbuhom do zuba i debelguza mama s keceljom i krpom oko glave? Nemam nista protiv al ne zelim,ovako mi dobro.
...nista bez kozne jakne.... :wink: :lol:
moonca

#13 Re: Godine, Mladost, Starost, Krize srednjih godina itd....

Post by moonca »

Dori wrote: Moju jaranicu mala pitala sta su to pederi. Ona joj rekla:"Ma ono nose mindjuse, puse..." Pogubila se jadna, nije znala sta da kaze.

.kad je vec mala pitala -- mislim da je mama trebala iskoristiti i objasniti joj znacenje rijeci -na ispravan nacin.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#14 Re: Godine, Mladost, Starost, Krize srednjih godina itd....

Post by plain vanilla »

Blixen wrote:sta fali zivit sa mamom, ona najbolje zna sta ja volim i to mi kuha
zena hoce para, a mama me ponekad pogura sa cenerom
:mrgreen:
HAVANA

#15 Re: Godine, Mladost, Starost, Krize srednjih godina itd....

Post by HAVANA »

Dori wrote:
Moju jaranicu mala pitala sta su to pederi. Ona joj rekla:"Ma ono nose mindjuse, puse..." Pogubila se jadna, nije znala sta da kaze.
I,sta kae nana? :lol:
mO k3

#16 Re: Godine, Mladost, Starost, Krize srednjih godina itd....

Post by mO k3 »

Znaci čim predjes 40 spremaj se za groba ....otpisani :|
mali_balon

#17 Re: Godine, Mladost, Starost, Krize srednjih godina itd....

Post by mali_balon »

jbte....znaci preso sam 40 i mogu komotno da se zagrnem u mezar......pa nisam umro...sad idu kurve moroti kabrioleti....lake droge alkohol.....tek sad se zivi
Jes da rastu neke nove dlake iz usiju i na ledjima, pa sijede, ali to je dokaz muskosti i zrelosti....beharam...cvatem...ali zato jos uvijek moze raflana paljba....3 4 rafala bez oraha meda i hemije.....nije da se hvalim
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#18 Re: Godine, Mladost, Starost, Krize srednjih godina itd....

Post by plain vanilla »

-Mama,mama...vidi,sve sam pojela

-Mrs, idi udaj se...35 ti je godina
:mrgreen:
mO k3

#19 Re: Godine, Mladost, Starost, Krize srednjih godina itd....

Post by mO k3 »

mali_balon wrote:jbte....znaci preso sam 40 i mogu komotno da se zagrnem u mezar......pa nisam umro...sad idu kurve moroti kabrioleti....lake droge alkohol.....tek sad se zivi
Jes da rastu neke nove dlake iz usiju i na ledjima, pa sijede, ali to je dokaz muskosti i zrelosti....beharam...cvatem...ali zato jos uvijek moze raflana paljba....3 4 rafala bez oraha meda i hemije.....nije da se hvalim
godisnje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:lol: :lol: :lol: :lol:
ho oponopono

#20 Re: Godine, Mladost, Starost, Krize srednjih godina itd....

Post by ho oponopono »

HAMZABUZIM wrote:Neznam ako postoji slican thread ja ga nisam mogao naci pa ako postoji molim admina da ovaj izbrise. Uglavnom, mnogo puta naidjem na ljude (muskarce) u 40-im godinama koji za sebe kazu da su jos vrlo mladi. Nerijetko ces ih vidjeti sa momackom frizurom, nausnicama i "mladjahnom" odjecom i to iako su u braku. Za 30-te da ne govorim. Isto vazi i za zene. Zena od 40 godina oblaci se da joj se vidi pola memi, kratke suknje, haljine....

Neki kazu imas mladice od 20ak godina koji su smotani i neznaju ni gdje se nalaze dok istovremeno imas takodje mladice u 20-im koji imaju kuce, auta, pare, zenu itd. Na drugu ruku imas 40-godisnjake koji jos zive sa roditeljima a imas i naravno one koji su kako kazu prosli sve i svasta i sada uzivaju.

...nemam krizu niti krize kao ni devize...imam 36 'dina ...izgledam kao da mi je 23...:pusi2:... oči mi kolače na spomen istih, a bičarke od 20 pizde kad im ispljunem na upit koliko mislim da imaju 30 plus su za me...kako starim sve se više volim...istina sve me više i boli...

...šta'š omatuhilo se, trebam sebi već si i grob uplaćivati...stajling i jelovnik prilagođavati...a haman pratiti pravila najbolje i ne disati... :pusi2:
pustopoljina

#21 Re: Godine, Mladost, Starost, Krize srednjih godina itd....

Post by pustopoljina »

Na ovu temu imam samo jednu stvar da pitam:
Ove sto nece odijela...a recimo imaju priliku nositi ih...al' oni hoce jeans i tene..
Jeste li vi sebe ikad vidjeli u odijelu?
Pa ljudi moji, to tako zna dobro izgledati...
Nosili ste tene citav zivot, sta ce vam odijelo kad ostarite?
Sto ne bi ponekad se upicanili da se sami u sebe zaljubite?
Nosi ga kad si najmuzevniji, kad ti je bog dao :-)
Sta ste svi toliko protiv?
mali_balon

#22 Re: Godine, Mladost, Starost, Krize srednjih godina itd....

Post by mali_balon »

mO k3 wrote:
mali_balon wrote:jbte....znaci preso sam 40 i mogu komotno da se zagrnem u mezar......pa nisam umro...sad idu kurve moroti kabrioleti....lake droge alkohol.....tek sad se zivi
godisnje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ne znam kod tebe....kod mene na dnevnoj bazi...... :lol: :lol: :lol: :lol:
HAVANA

#23 Re: Godine, Mladost, Starost, Krize srednjih godina itd....

Post by HAVANA »

pustopoljina wrote:Na ovu temu imam samo jednu stvar da pitam:
Ove sto nece odijela...a recimo imaju priliku nositi ih...al' oni hoce jeans i tene..
Jeste li vi sebe ikad vidjeli u odijelu?
Pa ljudi moji, to tako zna dobro izgledati...
Nosili ste tene citav zivot, sta ce vam odijelo kad ostarite?
Sto ne bi ponekad se upicanili da se sami u sebe zaljubite?
Nosi ga kad si najmuzevniji, kad ti je bog dao :-)
Sta ste svi toliko protiv?
A gdje da idem u odijelu? Nakav ko sav na note se osjecam.Kad mene vidite u odijelu,neko se zeni :lol:
insomnia78

#24 Re: Godine, Mladost, Starost, Krize srednjih godina itd....

Post by insomnia78 »

Ma hajte molim vas. Mogu pojest, popit i poklopit a bgm i posmrkati malo koji pionir mi moze na crtu
Evo jedna od gospodje koja bi da je rodjena u USA bila sahranjivana ko Areta
HAVANA

#25 Re: Godine, Mladost, Starost, Krize srednjih godina itd....

Post by HAVANA »

Nemoj da ti ja dodjem pas vidit. :lol:
Post Reply