Garaža

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Limeni99

#1 Garaža

Post by Limeni99 »

Poštovanje ljudi, kako ste, treba mi par savjeta i iskustava za gradnju garaže. U planu mi je da bude garaža + pored prostorija za alat. Dole bih svalio ploču, a gore konstrukcija od drveta a zidove od Osb ploče. Za krov ne znam još šta bih. Dimenzije okvirni oko 3x5m a prostorija 2x5, tako da bi kompletan objekat bio dimenzije 5x5. Svako ko ima iskustava i savjeta neka piše bio bih svakome zahvalan. :) :-D
kica

#2 Re: Garaža

Post by kica »

super
Rugafet

#3 Re: Garaža

Post by Rugafet »

Dobra ideja bolje nego zidat i zayebavat se, na osb ploce zalijepi jos 3 cm stiropora navuci fasadu i Bog da te vidi. Pokrit mozes i rebrovanim limom u nekoj boji koja ti pase
Limeni99

#4 Re: Garaža

Post by Limeni99 »

Rugafet wrote:Dobra ideja bolje nego zidat i zayebavat se, na osb ploce zalijepi jos 3 cm stiropora navuci fasadu i Bog da te vidi. Pokrit mozes i rebrovanim limom u nekoj boji koja ti pase
Iskreno okolo neću ništa, jer mi iskreno OSB ploče izgledaju lijepo, ono što planiram je ako ne mognem odma onda ću kasnije uraditi i iznutra OSB ploče i između stiropol staviti
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#5 Re: Garaža

Post by mk ultra »

I ja uskoro idem na slican poduhvat samo dok dozvola stigne
Idem na opciju sa betonskom plocom i gore paneli
24km kvadrat u alternativi, samo ti treba konstrukcija ispod
nivla

#6 Re: Garaža

Post by nivla »

iskreno pogledaj ti da to bude i vecih dimenzija ako mislis dugorocno, mozda 3x6, visinu gledaj da je bar 2,8m mozda sad ne treba ali ako imas uslove pokaze se da nije bas prakticno imati mamju garazu jer ce ti uvijek faliti prostora
kupis auto duzine 4,5m i nemas pored njeg nigdje nista staviti
Rugafet

#7 Re: Garaža

Post by Rugafet »

Limeni99 wrote:
Rugafet wrote:Dobra ideja bolje nego zidat i zayebavat se, na osb ploce zalijepi jos 3 cm stiropora navuci fasadu i Bog da te vidi. Pokrit mozes i rebrovanim limom u nekoj boji koja ti pase
Iskreno okolo neću ništa, jer mi iskreno OSB ploče izgledaju lijepo, ono što planiram je ako ne mognem odma onda ću kasnije uraditi i iznutra OSB ploče i između stiropol staviti
A kako hoces (i mozes) mislio sam ako ti je garaza uz kucu ili blizu pa ista fasada i to, onako bas samo sa osb plocama okolo kao kakva koliba ne znam, ovakosa stiroporom i njih (osb) zastitis od vanjskih uticaja
Limeni99

#8 Re: Garaža

Post by Limeni99 »

nivla wrote:iskreno pogledaj ti da to bude i vecih dimenzija ako mislis dugorocno, mozda 3x6, visinu gledaj da je bar 2,8m mozda sad ne treba ali ako imas uslove pokaze se da nije bas prakticno imati mamju garazu jer ce ti uvijek faliti prostora
kupis auto duzine 4,5m i nemas pored njeg nigdje nista staviti
Još ništa nije konačna odluka pitam samo za savjete, u međuvremenu sam razmišljao da ide na 6 možda čak i 7 m dužine ako bih u bliskoj budućnosti kupovao kombija.
Post Reply