FORUMASKA FAMILIJA
-
Etogajebi
#1 FORUMASKA FAMILIJA
FORUMAŠKA FAMILIJA
U ovom vremenu zivjela jedna familija sa nazivom ”FORUM-sax”
Otac familije se zvao Raif File a mati se zvala Marga.
Raif kao glava familije radio je dan i noc. Slao je dolare i ostalu valutu.
Raif je imao puno, puno djece, a Marga je imala jedno, dvoje, ponekad ni jedno dijete, ali Marga je imala puno, puno pastorcadi.
Raif, kao otac familije nabavio je kompjutere, cak i server za familiju.
Nyhor, Jak Mani , miko, Racija Seki, Bibo, Gibra, Gramin-y i ostala djeca su bila zahvalna svojoj majci Margi na poklonjenom zivotu.
Djeca su sjedila i zabavljala se svak na svoj nacin.
Sasvim po strani sjedili su Oratori Mode, koji su pokusavali objasniti neke stvari, ali Marga je bila neumoljiva. ”KAD KOKA PRIĊA, jaje ima da šuti!,
”Ali, to je pitanje staro kao i.., ”Tišina!!!!, da je jaje vrijedno racku bi ga napravio. OK!!
Nyhor: Ooovaaa je dobra, ali ona Treba sto je upoznah sinoc je jos bolja.
Jak Mani: Ma jok, Zeljo je bolji.
Miko: „Vidim neku zavjeru ovdje.“
Mati Marga je odgovarala na svaki post na forumu , zauzimajuci istovremeno sve kompjutere u kuci. Nije bilo teme niti pitanja na koje Marga nije odgovarala.
Ispraviti krivu Drinu, to joj je bio cilj.
„Valijant, daj de mi kartu Bosne. /I ispravi jednu krivu liniju.
Svi kompjuteri u kuci su bili zauzeti. Marga je skakala sa teme na temu.
”Ma”, mi smo gladni, sta ima za veceru?
GRAH, odgovara Marga, ali ko nece jesti dobice 20 KM.
“Opet” razmisljaju Nyhor i Jak Mani. OK.
Uzimam i ja 20 KM, rece Gibra, pozeljenjevsi lagano.
”Opet neka zavjera, razmislja miko. Ne ulazim.
”U RED, vice Magra.
“ Ma” ali ko ce prvi u red za grah?, Crveni, plavi, zuti ili zeleni?
STA??..!! NEMA KOD MENE RAZLIKE, OD SAD STE SVI CRVENI!!!!! Nema razlike, OK.!!
OK. Ali, opet problem, ko ce prvi.
HM,”kaze Marga”,:MRKOCRVENI NAPRED, Blijedocrveni pozadi.
Gibra pozeleni jos vise od muke.
”GIBRA, što zeleniš, nadji kukurzno zrnje i u ċošak.
”Ma” evo onaj St.Danmark opet napada.
STAAAAA., VAAAALIANT daj kartu.
„“Ma, nema zrnja“. Mrmlja Gibra.
Dan se blizio kraju, Nyhor, Jak Mani, i jos neki blizu vratima su se izvukli vani i pobjegli u birtiju kod Nahe.
Jutro se pokazalo u svom blijedilu, forumaška familija se lagano budila i vraċala
svom forumaškom životu.
Nyhor i Jak Mani su se uvukli u kuċu i ”potražili” prvi miran kutak za spavanje.
”Ko ċe doruċkovati neka plati 20 KM.” viċe Margi.
”Znao sam”, razmišlja miko, trljajuċi ruke.
”šta ima za doruċak? Pita Gibra.„GRAH od juċe“, odgovara Margi.
“Neċu vala jesti ni sada”razmišlja Gibra, bilo je i dužih perioda da nisam jeo. Ovih 20 KM ċe mi dobro doċi da platim h….
„Dobar onaj kikiriki od sinoċ”, reċe Nyhor Jak-Maniju.
„Jah, reċe Jak-Mani, „Željo je još bolji.“
„Ja ja , ali Marga je MRAK, reċe Raif File.
.........VALIANT, kO je CRTAO ovu kArtu BH??, HA.
„Paa, Ranjo, Lobo, Lija i neka Bruka.
ETOGAJEBI, svaka slicnost sa likovima sa foruma je bila namjerna.
U ovom vremenu zivjela jedna familija sa nazivom ”FORUM-sax”
Otac familije se zvao Raif File a mati se zvala Marga.
Raif kao glava familije radio je dan i noc. Slao je dolare i ostalu valutu.
Raif je imao puno, puno djece, a Marga je imala jedno, dvoje, ponekad ni jedno dijete, ali Marga je imala puno, puno pastorcadi.
Raif, kao otac familije nabavio je kompjutere, cak i server za familiju.
Nyhor, Jak Mani , miko, Racija Seki, Bibo, Gibra, Gramin-y i ostala djeca su bila zahvalna svojoj majci Margi na poklonjenom zivotu.
Djeca su sjedila i zabavljala se svak na svoj nacin.
Sasvim po strani sjedili su Oratori Mode, koji su pokusavali objasniti neke stvari, ali Marga je bila neumoljiva. ”KAD KOKA PRIĊA, jaje ima da šuti!,
”Ali, to je pitanje staro kao i.., ”Tišina!!!!, da je jaje vrijedno racku bi ga napravio. OK!!
Nyhor: Ooovaaa je dobra, ali ona Treba sto je upoznah sinoc je jos bolja.
Jak Mani: Ma jok, Zeljo je bolji.
Miko: „Vidim neku zavjeru ovdje.“
Mati Marga je odgovarala na svaki post na forumu , zauzimajuci istovremeno sve kompjutere u kuci. Nije bilo teme niti pitanja na koje Marga nije odgovarala.
Ispraviti krivu Drinu, to joj je bio cilj.
„Valijant, daj de mi kartu Bosne. /I ispravi jednu krivu liniju.
Svi kompjuteri u kuci su bili zauzeti. Marga je skakala sa teme na temu.
”Ma”, mi smo gladni, sta ima za veceru?
GRAH, odgovara Marga, ali ko nece jesti dobice 20 KM.
“Opet” razmisljaju Nyhor i Jak Mani. OK.
Uzimam i ja 20 KM, rece Gibra, pozeljenjevsi lagano.
”Opet neka zavjera, razmislja miko. Ne ulazim.
”U RED, vice Magra.
“ Ma” ali ko ce prvi u red za grah?, Crveni, plavi, zuti ili zeleni?
STA??..!! NEMA KOD MENE RAZLIKE, OD SAD STE SVI CRVENI!!!!! Nema razlike, OK.!!
OK. Ali, opet problem, ko ce prvi.
HM,”kaze Marga”,:MRKOCRVENI NAPRED, Blijedocrveni pozadi.
Gibra pozeleni jos vise od muke.
”GIBRA, što zeleniš, nadji kukurzno zrnje i u ċošak.
”Ma” evo onaj St.Danmark opet napada.
STAAAAA., VAAAALIANT daj kartu.
„“Ma, nema zrnja“. Mrmlja Gibra.
Dan se blizio kraju, Nyhor, Jak Mani, i jos neki blizu vratima su se izvukli vani i pobjegli u birtiju kod Nahe.
Jutro se pokazalo u svom blijedilu, forumaška familija se lagano budila i vraċala
svom forumaškom životu.
Nyhor i Jak Mani su se uvukli u kuċu i ”potražili” prvi miran kutak za spavanje.
”Ko ċe doruċkovati neka plati 20 KM.” viċe Margi.
”Znao sam”, razmišlja miko, trljajuċi ruke.
”šta ima za doruċak? Pita Gibra.„GRAH od juċe“, odgovara Margi.
“Neċu vala jesti ni sada”razmišlja Gibra, bilo je i dužih perioda da nisam jeo. Ovih 20 KM ċe mi dobro doċi da platim h….
„Dobar onaj kikiriki od sinoċ”, reċe Nyhor Jak-Maniju.
„Jah, reċe Jak-Mani, „Željo je još bolji.“
„Ja ja , ali Marga je MRAK, reċe Raif File.
.........VALIANT, kO je CRTAO ovu kArtu BH??, HA.
„Paa, Ranjo, Lobo, Lija i neka Bruka.
ETOGAJEBI, svaka slicnost sa likovima sa foruma je bila namjerna.
-
margareta
E eto ga jebi bas mi onako diskretno natovari na grbacu sve odreda! Eto ga jebi - dobar ti PROZRACAN nicke al' kush' ba name ????
Pored zenskog odreda eto ga jebi ti bas na'me. Ne znadoh da je uvazeni mi nepoznati upotrijebio shatro svoga nickea eto ga jebi name ? Raif ???? Zar ti eto ga jebi mislish da bih ja samo suljpashom hranila cijelu forumashku porodicu ? Pa nisu vojnici a ja ku(r)varica loshe volje i neiskusna iako sam optuzena od Merseda da sirim viruse i otkazao je bliske susrete sa svim kurvama ukljucujuci i mene eto ga jebi !?
Ispade da sam ko Sa. vojnicka legenda Shuhra ? Shirim caaaak pored internet virusa u krugu porodice i sidu !? Eto ga jebi da ti nije tako dobar nicke name nebih za sutra pripremala novi lonac shuljpasha uz zachin extazi the end eto ga jebi.
Svecano te pozivam na porciju toploga shuljpasha praaavog' zachinjenog' slatkom CRVENOM alevom paprikom.Ako mi zafali istucat cu ciglu samo nek' je CRVEN !
PS.Po nicku se da primjetiti da si veoma duhovno bogat.
vozdrica
Pored zenskog odreda eto ga jebi ti bas na'me. Ne znadoh da je uvazeni mi nepoznati upotrijebio shatro svoga nickea eto ga jebi name ? Raif ???? Zar ti eto ga jebi mislish da bih ja samo suljpashom hranila cijelu forumashku porodicu ? Pa nisu vojnici a ja ku(r)varica loshe volje i neiskusna iako sam optuzena od Merseda da sirim viruse i otkazao je bliske susrete sa svim kurvama ukljucujuci i mene eto ga jebi !?
Ispade da sam ko Sa. vojnicka legenda Shuhra ? Shirim caaaak pored internet virusa u krugu porodice i sidu !? Eto ga jebi da ti nije tako dobar nicke name nebih za sutra pripremala novi lonac shuljpasha uz zachin extazi the end eto ga jebi.
Svecano te pozivam na porciju toploga shuljpasha praaavog' zachinjenog' slatkom CRVENOM alevom paprikom.Ako mi zafali istucat cu ciglu samo nek' je CRVEN !
PS.Po nicku se da primjetiti da si veoma duhovno bogat.
vozdrica
- manijak1
Etopagajebi
miko ne bi s nama poživio dugo 
-
papak_eliminator
azuriraj svoje dokumente, ja odavno brkove nemamelviss83 wrote:Moderatori
![]()
-
Toozla
http://www.foleyhome.net/members.htmmargareta wrote:Samo me zanima ono dijete sa fotografije , ostalo nista! Google je shirok
pretrazivac.....ako ti nije tesko ostavi mi link, molim te.
-
margareta
(:-))hval (:-))Toozla wrote:http://www.foleyhome.net/members.htmmargareta wrote:Samo me zanima ono dijete sa fotografije , ostalo nista! Google je shirok
pretrazivac.....ako ti nije tesko ostavi mi link, molim te.
-
Etogajebi
II
Ah ja. Taċno. Pok.Ranjo, Ex.Lobo, Rah.Jalija i onaj što ga je bolio bruh za B.
Hej, evo kuruza u grahu, viċe neko iz kuhinje. Gibra odahnu.
„Dede Gibra za kaznu otpjevaj pet internacionala i himnu Hej Salaši, pošto nema kuruza. Ljutnu se Ma na Gibru. Miko je trljao ruke, znajuċi da ċe mu Gibra doċi 5KM da mu odradi pos’o.
Brižna Ma je savijala burek za ruċak djeci i svom dragom Raifu za puta. Raif se trebao vratiti u USA today.
Za mr. Raifa nije to bio neki veliki problem. Imao je on kontakt sa familijom cijelo vrijeme. Tamo u USA on je uvijek online. Nabavio je web kameru, koju je montirao na zaštitnu kacigu, tako kad je na svom Harley-u ili na biciklu ili jutarnjem jogiranju, uvijek drži jedno oko na familiji. Naravno, kao i svaki brižni otac.
Odjednom iz podruma dovuċe se Klik’o. Otkud ti u podrumu Klik’o, pita ga otac RAIF. Da te nije Ma kaznila? „Ma nije, ja sam dobrovoljno otišao dole. I nisam ja sam, ima nas jako puno“, odgovori Klik’o. „A i odozdo se puno bolje vidi, kad je ċovjek na visini ne vidi ništa“, promrmlja Klik’o i ode u kuhinju.
„MA, MA, evo opet onaj Gramin-y, poviċe Hahahan. Ma dotrċa iz kuhinje i zanese se nad tastaturom.
Nyhor i Jak Mani su se dovukli do svog balkona i lagano tonuli u san. (tu su bili najrahatniji i imali su sve dogadjaje pod kontrolom). Margi je i dalje neumorno odgovarala na postove, kad Zagi i Bugi povikaše : MA, MA, IZGORI BUREK. ”
ETOGAJEBI, sve je to kriv onaj Gremlin. Sad moramo sendvice za ruċak, mrmlja Ma.
St.Danska, dušo, daj Gibri pare nek trkne u ċaršiju po hljeb. OK?
“Kad ċeš jednom shvatiti da se ja ne zovem St.Danska nego St.Kvas. ST.KVAS. ok. I nije HLJEB nego KRUH, i ne primam SOCIJALU, nego kiċmam preko studenskog”, prasnu St.Kvas.
” I mene svi zovu miko, a ja sam MIKO, ja sam veliki, i hoċu da se ženim” podvrisnu miko.
”Neċes miko, danas se samo konji žene” dreknuše Nyhor i Jak Mani uglas sa balkona. Probudila ih galama oko bureka i prepirka.
”Znaċi, danas za ruċak sendviċ sa sirom bez sira” mrmlja Nyhor. „Sto Ma zna tanko odsjeċi šnjitu, i prepoloviti je taċno na dvije jednake polovine” dobaci Jak Mani.
”LEB” progovori neko sa vrata. Svi se okrenuše prema vratima. Kad tamo sa svom svojom širinom i visinom(ca.1,65m) u plavom sakou i hlaċama ispod kojih su izvirivali kožni kljunovi. Na glavi mu šubara sa repom od dabrove kože, na kojoj je pisalo ”Sarajevsko Sunce Stalno Sija”.
Etogajebi, koji ċeš ti k. ovdje KAKI? Brecnu se Ma.
”Maaa ja samo navratio da vidim šta ima.“ reċe KAKI. Miko je zadivljeno buljio u KAKIJA i lagano mjenjao boju. Iz mrko crvene prelazio je lagano u svijetloplavu.
”LEBAC” podvrisnu miko. ”Dva oċenjaša za kaznu miko” zgromi Ma na mikoja.
”Sa zadovoljstvom” promrmlja miko, i još više poplavi.
Na putu prema ċaršiji Gibra je razmišljao: „Ne kontam. Uvijek svadja oko kruha/hljeba, a ja donesem SOMUN iz ċaršije“.
Situacija se lagano smirivala, kad SA PRIJA bahnu na vrata. ”Evo Ma ja došla na kahvu, i da ispratim Raifa. A i donjela sam mu bureka za puta. Majkemi, ja sam ga razvijala“.
„Vidi ko došo, ko došo“ javljaju se Nyhor i Jak Mani sa balkona.
”Baš ti fala Prijo, a ti Raife poPriċaċeMo nas DVOJE nasamo kad se vratiš fromm USA neXt Time, šta zNaċe ovi buReCi“
Raif brže bolje lapi aktovku, zgrabi burek, doviknu ”god bay” i zapraši prema aerodromu.
ETOGAJEBI, kud PRIJA baš sad dodje, razmišljao je mr. FILE u taxiju, dok je sa radija ċuo Elvis63.
Etogajebi, pa to je taċno da je KING još ONLINE!!!
Pusa MA
Ah ja. Taċno. Pok.Ranjo, Ex.Lobo, Rah.Jalija i onaj što ga je bolio bruh za B.
Hej, evo kuruza u grahu, viċe neko iz kuhinje. Gibra odahnu.
„Dede Gibra za kaznu otpjevaj pet internacionala i himnu Hej Salaši, pošto nema kuruza. Ljutnu se Ma na Gibru. Miko je trljao ruke, znajuċi da ċe mu Gibra doċi 5KM da mu odradi pos’o.
Brižna Ma je savijala burek za ruċak djeci i svom dragom Raifu za puta. Raif se trebao vratiti u USA today.
Za mr. Raifa nije to bio neki veliki problem. Imao je on kontakt sa familijom cijelo vrijeme. Tamo u USA on je uvijek online. Nabavio je web kameru, koju je montirao na zaštitnu kacigu, tako kad je na svom Harley-u ili na biciklu ili jutarnjem jogiranju, uvijek drži jedno oko na familiji. Naravno, kao i svaki brižni otac.
Odjednom iz podruma dovuċe se Klik’o. Otkud ti u podrumu Klik’o, pita ga otac RAIF. Da te nije Ma kaznila? „Ma nije, ja sam dobrovoljno otišao dole. I nisam ja sam, ima nas jako puno“, odgovori Klik’o. „A i odozdo se puno bolje vidi, kad je ċovjek na visini ne vidi ništa“, promrmlja Klik’o i ode u kuhinju.
„MA, MA, evo opet onaj Gramin-y, poviċe Hahahan. Ma dotrċa iz kuhinje i zanese se nad tastaturom.
Nyhor i Jak Mani su se dovukli do svog balkona i lagano tonuli u san. (tu su bili najrahatniji i imali su sve dogadjaje pod kontrolom). Margi je i dalje neumorno odgovarala na postove, kad Zagi i Bugi povikaše : MA, MA, IZGORI BUREK. ”
ETOGAJEBI, sve je to kriv onaj Gremlin. Sad moramo sendvice za ruċak, mrmlja Ma.
St.Danska, dušo, daj Gibri pare nek trkne u ċaršiju po hljeb. OK?
“Kad ċeš jednom shvatiti da se ja ne zovem St.Danska nego St.Kvas. ST.KVAS. ok. I nije HLJEB nego KRUH, i ne primam SOCIJALU, nego kiċmam preko studenskog”, prasnu St.Kvas.
” I mene svi zovu miko, a ja sam MIKO, ja sam veliki, i hoċu da se ženim” podvrisnu miko.
”Neċes miko, danas se samo konji žene” dreknuše Nyhor i Jak Mani uglas sa balkona. Probudila ih galama oko bureka i prepirka.
”Znaċi, danas za ruċak sendviċ sa sirom bez sira” mrmlja Nyhor. „Sto Ma zna tanko odsjeċi šnjitu, i prepoloviti je taċno na dvije jednake polovine” dobaci Jak Mani.
”LEB” progovori neko sa vrata. Svi se okrenuše prema vratima. Kad tamo sa svom svojom širinom i visinom(ca.1,65m) u plavom sakou i hlaċama ispod kojih su izvirivali kožni kljunovi. Na glavi mu šubara sa repom od dabrove kože, na kojoj je pisalo ”Sarajevsko Sunce Stalno Sija”.
Etogajebi, koji ċeš ti k. ovdje KAKI? Brecnu se Ma.
”Maaa ja samo navratio da vidim šta ima.“ reċe KAKI. Miko je zadivljeno buljio u KAKIJA i lagano mjenjao boju. Iz mrko crvene prelazio je lagano u svijetloplavu.
”LEBAC” podvrisnu miko. ”Dva oċenjaša za kaznu miko” zgromi Ma na mikoja.
”Sa zadovoljstvom” promrmlja miko, i još više poplavi.
Na putu prema ċaršiji Gibra je razmišljao: „Ne kontam. Uvijek svadja oko kruha/hljeba, a ja donesem SOMUN iz ċaršije“.
Situacija se lagano smirivala, kad SA PRIJA bahnu na vrata. ”Evo Ma ja došla na kahvu, i da ispratim Raifa. A i donjela sam mu bureka za puta. Majkemi, ja sam ga razvijala“.
„Vidi ko došo, ko došo“ javljaju se Nyhor i Jak Mani sa balkona.
”Baš ti fala Prijo, a ti Raife poPriċaċeMo nas DVOJE nasamo kad se vratiš fromm USA neXt Time, šta zNaċe ovi buReCi“
Raif brže bolje lapi aktovku, zgrabi burek, doviknu ”god bay” i zapraši prema aerodromu.
ETOGAJEBI, kud PRIJA baš sad dodje, razmišljao je mr. FILE u taxiju, dok je sa radija ċuo Elvis63.
Etogajebi, pa to je taċno da je KING još ONLINE!!!
- Soul_Sista