Imam par ideja, ali znam da ce se naljutiti shta god da kazhem.Chmoljo wrote:joj bureče, ove besane, svugdje, stalno nešto ljudima dobacuje... šta ćemo s njomsanabe wrote:
joj smorova svakavih, pa idi u Englesku
Fenomen zvani "šta gledaš"
- burek_in_space
#151 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
- BiH-x
#152 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
+1burek_in_space wrote:Malo pretjerujesh po pitanju ovog "laktanja" jer se znalo meni desiti i da nekoga udarim sluchajno, i da mene nenamjerno udare, nagaze ili neshto slichno, pa se uredno izvinjavam i ja ljudima koji to urade, ali i oni meni.
Ima stvarno svakakvih likova u ovoj zemlji, ali neki ljudi na ovoj temi pretjeruju toliko da granici sa zdravom pameti.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#153 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
ja ću pustiti mašti na volju ipakburek_in_space wrote:Imam par ideja, ali znam da ce se naljutiti shta god da kazhem.Chmoljo wrote:joj bureče, ove besane, svugdje, stalno nešto ljudima dobacuje... šta ćemo s njomsanabe wrote:
joj smorova svakavih, pa idi u Englesku
-
dezurni_ucenik
#154 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 16:23, edited 1 time in total.
-
dezurni_ucenik
#155 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
.
-
Static-X
#156 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
Ja ne znam da li vi ovdje govorite o uređenosti države ili svijesti njenih građana.Bosanski_kralj wrote:CVIKERASH wrote:s obzirom da smo mi "kolijevka civilizacije" ,ne treba cuditi bahatost talijanskih policajaca,,,,ne kazem da su svi u EU nasmjeseni i veseli ali kod njih se zna red ,,,,zamisli sta bi bilo da je u centru rima neko uzeo kalas i poceo da puca po policiji kao sto je slucaj bio kod nas prije mjeseca dana...Bosanski_kralj wrote:Eto sad ispade da su u EU svi nasmješeni, veseli, razigrani...a mi svi namrgođeni.![]()
Možda se nisi susretao sa bahatošću "kulturnih" Slovenskih ili Talijanskih policajaca i sa njihovim pogledmo sa visoka na strance, a ništa im bolji nisu ni građani
i jos jedna stvar kad vec neko engleze spominje,recimo na exitu prosle godine slucajno me zakaci laktom neki englez ,,izvinjavao se pola sata zbog toga....a mogu misliti kod nas sta bi bilo ..da me je neki bosnjo udario bilo bio odmah: jbm ti mamu sta stojis tu .....
Ukoliko je u pitanju ovo drugo, previše vi potencirate naše mane, kojih dakako ima, ali ništa više ni manje u odnosu na sve ostale narode. Mogao bih i ja nabrojati x stvari koje mi se ne sviđaju u EU, namjerno izostavljajući one pozitivne i tako stvari prikazati gorima nego što jesu.
U tom Rimu navijač baci Moltovljev koktel na policajca i ubije ga i šta je bilo? Napoli zatrpan smećem, Berluckoni se je*e sa djevojčicama, ne plaća poreze, mafijaš umjesto dokumenata karabinjerima "da" metak u čelo...
Englez ti se vjerovatno izvinjavao zato što je od takvih poput tebe naslušao svakavih priča o Balkanicma, pa se iz straha da ga ne uhvatiš zavrat počeo izvinjavati i više nego što je potrebno.
Ne znam kakva si ti iskustva imao, ali meni se 95% "bošnji" kulturno izvine kada me zakači laktom ili nešto slično [/quote]
Sigurno se nije zbog toga izvinjavao. Ljudi su cisto takvi po naravi. Normalan covjek nece napraviti zbrku zbog toga nego ce se fino i kultorno izvinuti. Takodje zivim vani dovoljno da se osjeti ta velika razlika u pristojnosti i ljubaznosti ljudi. Gostoprimstvo je nesto sto nama fali itekako. Recimo sistem u americi ti je takav, gdje god da radis ljubaznost je na prvom mijestu. Nebitno sta ta osoba misli o tebi duznost joj je da te usluzi i sigurno da hoce s osmijehom na licu. Dali je to utjecalo da se ta ljubaznost prenese i na sve ostale aspekte zivota to ti nebi znao reci, al tako nesto sigurno nebi bilo lose imati i u nasoj zemlji.
- NightSkyWalker
#157 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
Boze sacuvaj. Jeza. I kad kazu da su ljudi inteligentni...sanabe wrote:
- zmaj56
#158 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
sanabe wrote:Ja ne zivim u zabludi da je tamo negdje bolje![]()
Iste stvari se desavju svuda u svijetu, kod nas je "Sta me gledash", kod engleza je "Are you loking at me?" .eto..sve je u 5 deka![]()
Nismo svi isti, i nismo svi losi, niti su oni tamo svi fini
- nacho_
#159 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
sanabe wrote:Ja ne zivim u zabludi da je tamo negdje bolje![]()
Iste stvari se desavju svuda u svijetu, kod nas je "Sta me gledash", kod engleza je "Are you loking at me?" .eto..sve je u 5 deka![]()
Nismo svi isti, i nismo svi losi, niti su oni tamo svi fini
-
zengi
#160 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
Ni slucajno Bosanski kralju (a vidi ti se po imenu da si neki kvazi-patriota sto misli da smo mi top-topova), mi ovdje govorimo o osnovnoj kulturi znaci onaj entry level, da bi se uopste mogao smatrati ljudskim bice. To izvinices me, svuda na svjetu postoji osim kod nas i ovdje ne pretjerujem, bas svuda osim kod nas.
Druga je stvar kriminal, mafija, prodaja male djece, kolonijalizam, izrabljivanje nerazvijenih zemalja itd. To je nesto totalno deseto. Are you looking at me, sam dalje od Bosne cuo samo u filmu Taxi driver. Kad smo vec kod engleske, tamo niko nije "zajeban i namazan" kao kod nas a ljudi pola svijeta porobili i opljackali (i jos pljackaju) i to sve sa excuse me i sorry i jos ih pravo vole u njihovim kolonijama. Cak je i Gandi rekao svjoj raji "sa englezima samo fino, mi smo dug put zajeno presli" Nikog se oni ne boje (osim Svaba pomalo) i kod dodje do marisane (Boga mi sam ih vise puta gledao) hrabrije su njhove trebe nego nasi mangupi. Nikad nisam vidio tucu da se frajer bije a da mu se i treba ne umjesa. Zasto kod njih i nema are you looking at me, zato sto sljedi "do you have a problem with that"?
Cvikeras jarane, bas tako. Ja sam ko sto reko Tito, gradjanin svjeta. I da nije rahmetli Himze Polovine odrekao bih se bosanskog drzavljanstva.
Neko spomenu talijansku policiju i Slovence!!! Nisam imao losih iskustava u italiji mada sam primjetio da se karabinjeri vole sepuriti a Slovenci se ne pikaju!!! Ko to jos Slovence broji u civilizovani svjet? U Sloveniji sam imao lose iskustvo redovno i to cak i kad smo bili jedna zemlja. Oni su prema nama neljubazni zato sto imaju kompleks Balkana i svim silama i na silu hoce da se distanciraju od nas. Necu da pricam o ljudima ciji je glavni domet u kulturi "moj ocka ima konjicka dva" i Lajbah (ljudi koi se furaju da su svabe).
Druga je stvar kriminal, mafija, prodaja male djece, kolonijalizam, izrabljivanje nerazvijenih zemalja itd. To je nesto totalno deseto. Are you looking at me, sam dalje od Bosne cuo samo u filmu Taxi driver. Kad smo vec kod engleske, tamo niko nije "zajeban i namazan" kao kod nas a ljudi pola svijeta porobili i opljackali (i jos pljackaju) i to sve sa excuse me i sorry i jos ih pravo vole u njihovim kolonijama. Cak je i Gandi rekao svjoj raji "sa englezima samo fino, mi smo dug put zajeno presli" Nikog se oni ne boje (osim Svaba pomalo) i kod dodje do marisane (Boga mi sam ih vise puta gledao) hrabrije su njhove trebe nego nasi mangupi. Nikad nisam vidio tucu da se frajer bije a da mu se i treba ne umjesa. Zasto kod njih i nema are you looking at me, zato sto sljedi "do you have a problem with that"?
Cvikeras jarane, bas tako. Ja sam ko sto reko Tito, gradjanin svjeta. I da nije rahmetli Himze Polovine odrekao bih se bosanskog drzavljanstva.
Neko spomenu talijansku policiju i Slovence!!! Nisam imao losih iskustava u italiji mada sam primjetio da se karabinjeri vole sepuriti a Slovenci se ne pikaju!!! Ko to jos Slovence broji u civilizovani svjet? U Sloveniji sam imao lose iskustvo redovno i to cak i kad smo bili jedna zemlja. Oni su prema nama neljubazni zato sto imaju kompleks Balkana i svim silama i na silu hoce da se distanciraju od nas. Necu da pricam o ljudima ciji je glavni domet u kulturi "moj ocka ima konjicka dva" i Lajbah (ljudi koi se furaju da su svabe).
-
zengi
#161 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
Sanabe, procitaj ovaj moj post gore, poucan je!! I ne pusi bloncice!!! 
Last edited by zengi on 24/01/2011 18:24, edited 1 time in total.
-
zengi
#162 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
Staic druze, mozda si u pravu sa ovim zakljuckom da se taj profesionani odnos prenio i na privatni zivot pa nebi bilo lose od toga krenuti. Kad pricas sa klijentom-musteriom, nema zvakat zvaku i prezivati sa ocima na pola koplja i gledati praznim pogledom negdje u daljinu!!!!
Pitam ja jedno poljsko luce koje je radilo u mom lokalnom kafeu sta je radila u Poljskoj. Kaze ona da je radila na farmi svinja negdje u nekakvim mindrlicima u poljskoj. Ja sam bio u totalnom soku.
Ja mislio sad ce reci da je predavala klavir i solfedjo negdje na nekom konzervatorijumu u krakovu. To je tako nesto fino, kulturno i umiljto i onda kontam pa jebote zamisli nasu verziju ove. Morao bi je tromblonom gadjat sa druge strane ulice i onda megafonom naruciti kafu a ni slucajno joj blizu prilaziti. 
Pitam ja jedno poljsko luce koje je radilo u mom lokalnom kafeu sta je radila u Poljskoj. Kaze ona da je radila na farmi svinja negdje u nekakvim mindrlicima u poljskoj. Ja sam bio u totalnom soku.
- zmaj56
#163 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
sanabe wrote:Evo sacu, samo da ves ispeglamzengi wrote:Sanabe, procitaj ovaj moj post gore, poucan je!! I ne pusi bloncice!!!![]()
- Chmoljo
#164 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
dođi ti meni besana, niko tebe ne smije dirati... 
- Chmoljo
#165 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
ma dotrči mi bona, onako u ogrtaču... budel' ko šta dobacivo, ti reci: "ša's zino, pavijanu?!" 
- Bosanski_kralj
#166 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
Sa svojim imenom, ne želim sve nas uzdignuti nego samo sebe, iznad svih ostalih.zengi wrote:Ni slucajno Bosanski kralju (a vidi ti se po imenu da si neki kvazi-patriota sto misli da smo mi top-topova), mi ovdje govorimo o osnovnoj kulturi znaci onaj entry level, da bi se uopste mogao smatrati ljudskim bice. To izvinices me, svuda na svjetu postoji osim kod nas i ovdje ne pretjerujem, bas svuda osim kod nas.
Eto vidiš kakvi su Englezi, žene ih moraju braniti i pokazivati kako da se tuku.
Možeš ti sebe nazivati građaninom cijelog univerzuma, ali ti si osoba puna predrasuda. Ono što ti drugima zamjeraš (nerazumijevanje nekog ko drugačije izgleda ili se ponaša) upravo ti činiš
-
dezurni_ucenik
#167 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
.
-
zengi
#168 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
Bas ne kontam odakle si ovo zakljucio ali dobro ima pravo svako na svoje misljenje.
A ovo je ona nasa stara (uz gusle ili tamburicu) mi smo kao iskreni i dobri a svi drugi su licemjerni i ne govore ono sto misle, vecinom iz straha od nas svjetskih mangupa. Cuo sam tu zalopojku jedno par miliona puta.
Sto se tice predrasuda, sve ovo govorim cisto iz licnog iskustva jer nevjerujem ni novinama ni ljudima a ne donosim zakljucke na precac nego bas naprotiv, detaljno proucim nesto da bih bio siguran koliko se u nesto moze biti siguran.
Ne brane njih trebe nego te hladne engleskinje stoje uz svoga covjeka i nikad (ili vrlo vrlo rijetko) ne bacaju poglede sa strane dok su sa momkom kao sto je kod nas obicaj, cisto da vide koliko im sarm pali. I ako bas hoces o trebam, one se trude da budu zabavne i zanimljive i trzaju se da plate svaki racun a ne stoje tu kao neke drvene marije (eventualno zvacu zvaku, cmakću i pusu balone ako bas hoce da te maksimalno impresioniraju i budu seksi) i cekaju da ti platis, zabavljas, predlazes, domisljas se i sve to, kako to kod nas ide.
Molim forumasice da ovo ne uzmu kao licnu uvredu jer bih mogao jos gore stvari napricati o nasim bajama sto uvrcu guzovima dok hodaju i bacaju noge ko paja patak i mrko gledaju, kao nesto oni zajebni.
Kad je rijec o slaganju, englezi ti ga sloze tako da i ne osjetis a nije ko nasi sto ga na silu guraju i govore "valahi kakav si ti to covjek, pa zar ti mislis da bih ja tebe prevario" a ono ti prodaje pokisli karton pod prvoklasnu kožu.
Tuzna je cinjenica da nas svako ziv handri vec vjekovima i da oni handre druge vec vjekovima (zadnja invazija 1066 William Osvajac i to uz veliku srecu jer je to englezima bila vec treca bitka zaredom) i opet ih svi vole.
Znaci mi se sa njima nemozemo porediti ni u bacanju kamena sramena a kamoli u cemu drugom i o tome je suvisno raspravljati.
To sto englez (ili bilo ko drugi) misli je manje vazno dok god je on sa ljubaznim osmjehom i ne pita sta me gledas, niti bleji u tebe, i zahvali se kad ga propustis da prodje (cak su i crnce uspjeli istrenirati da to rade) i kaze izvini kad prolazi pored tebe itd. itd.
Auuu, nisam znao da ti to sebe podizes iznad svih ostalih. E to je onda ok, i ja se slazem. Pa sta ima KRAAAALJUUU?
Pa to je taj sindrom zbog kog mi nemamo napretka moj cvikeras. Sto bi se mjenjali kad smo naj-naj?
A ovo je ona nasa stara (uz gusle ili tamburicu) mi smo kao iskreni i dobri a svi drugi su licemjerni i ne govore ono sto misle, vecinom iz straha od nas svjetskih mangupa. Cuo sam tu zalopojku jedno par miliona puta.
Sto se tice predrasuda, sve ovo govorim cisto iz licnog iskustva jer nevjerujem ni novinama ni ljudima a ne donosim zakljucke na precac nego bas naprotiv, detaljno proucim nesto da bih bio siguran koliko se u nesto moze biti siguran.
Ne brane njih trebe nego te hladne engleskinje stoje uz svoga covjeka i nikad (ili vrlo vrlo rijetko) ne bacaju poglede sa strane dok su sa momkom kao sto je kod nas obicaj, cisto da vide koliko im sarm pali. I ako bas hoces o trebam, one se trude da budu zabavne i zanimljive i trzaju se da plate svaki racun a ne stoje tu kao neke drvene marije (eventualno zvacu zvaku, cmakću i pusu balone ako bas hoce da te maksimalno impresioniraju i budu seksi) i cekaju da ti platis, zabavljas, predlazes, domisljas se i sve to, kako to kod nas ide.
Molim forumasice da ovo ne uzmu kao licnu uvredu jer bih mogao jos gore stvari napricati o nasim bajama sto uvrcu guzovima dok hodaju i bacaju noge ko paja patak i mrko gledaju, kao nesto oni zajebni.
Kad je rijec o slaganju, englezi ti ga sloze tako da i ne osjetis a nije ko nasi sto ga na silu guraju i govore "valahi kakav si ti to covjek, pa zar ti mislis da bih ja tebe prevario" a ono ti prodaje pokisli karton pod prvoklasnu kožu.
Tuzna je cinjenica da nas svako ziv handri vec vjekovima i da oni handre druge vec vjekovima (zadnja invazija 1066 William Osvajac i to uz veliku srecu jer je to englezima bila vec treca bitka zaredom) i opet ih svi vole.
Znaci mi se sa njima nemozemo porediti ni u bacanju kamena sramena a kamoli u cemu drugom i o tome je suvisno raspravljati.
To sto englez (ili bilo ko drugi) misli je manje vazno dok god je on sa ljubaznim osmjehom i ne pita sta me gledas, niti bleji u tebe, i zahvali se kad ga propustis da prodje (cak su i crnce uspjeli istrenirati da to rade) i kaze izvini kad prolazi pored tebe itd. itd.
Auuu, nisam znao da ti to sebe podizes iznad svih ostalih. E to je onda ok, i ja se slazem. Pa sta ima KRAAAALJUUU?
Pa to je taj sindrom zbog kog mi nemamo napretka moj cvikeras. Sto bi se mjenjali kad smo naj-naj?
-
Static-X
#169 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
Vec kad si upoznala tolko stranaca jesil slucajno imala priliku da zivis i u jednoj od njihovi zemalja?sanabe wrote:Nemam ja iskustva sa nasiljem, hvala Bogu, ali sam se kroz posao suretala sa ljudima iz cijelog svijeta. Amerika, Kanada, Kina, Japan, Kompletna Evropa, Saudijska Arabija...I ono sto sam naucila je da uopste nije bitno ko je odakle. Ljudi su svuda svakavi. Upoznala sam duhovite Kanadjane, jako drske Japance, neuredne Engleskinje, ruzne Talijanke, simpaticne Kineze, blesave Saudijce...
![]()
Manite se predrasuda, Kakve veze ima geografija sa licnoscu? Ozbiljno?
Jel moguce da neko zivi u ovoj zemlji i da misli da smo svi do jednog pogani, prljavi, prgavi...? Ne razumijem? I zar zaista neko vjeruje da su svi Finci fini?
-
Static-X
#170 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
Slazem se, u svakoj zemlji naci ces svega i svacega al to nije upitno.sanabe wrote:Ne razumijem pitanje? Kao trebala sam upoznati na stotine hiljada ljudi iz neke zemlje da bih znala kakvi su ljudi te zemlje? Ljudi su ljudi, bez obzira na zemllju. Lijeni, vrijedni, pametni, glupi, drski, ljubazni....Static-X wrote:Vec kad si upoznala tolko stranaca jesil slucajno imala priliku da zivis i u jednoj od njihovi zemalja?sanabe wrote:Nemam ja iskustva sa nasiljem, hvala Bogu, ali sam se kroz posao suretala sa ljudima iz cijelog svijeta. Amerika, Kanada, Kina, Japan, Kompletna Evropa, Saudijska Arabija...I ono sto sam naucila je da uopste nije bitno ko je odakle. Ljudi su svuda svakavi. Upoznala sam duhovite Kanadjane, jako drske Japance, neuredne Engleskinje, ruzne Talijanke, simpaticne Kineze, blesave Saudijce...
![]()
Manite se predrasuda, Kakve veze ima geografija sa licnoscu? Ozbiljno?
Jel moguce da neko zivi u ovoj zemlji i da misli da smo svi do jednog pogani, prljavi, prgavi...? Ne razumijem? I zar zaista neko vjeruje da su svi Finci fini?
Dok ne odes i ostanes malo duze tek onda vidis kakav je nacin zovota negdje drugo. Zakljuciti nemozes mnogo o nacinu zivota time sto si upoznala par ljudi iz pojedini zemalja.
A ovo sto @zengi pokusava reci uopste nije neka ucjena prema nama bosancima/balkancima. Nego cisto takvi smo kakvi jesmo i moramo to prihvatiti, imamo mane a sigurno imamo tu i neke vrline kao i svaki drugi region.
- BiH-x
#171 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
Ne brane njih trebe nego te hladne engleskinje stoje uz svoga covjeka i nikad (ili vrlo vrlo rijetko) ne bacaju poglede sa strane dok su sa momkom kao sto je kod nas obicaj,
- Chmoljo
#172 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
vala baš... tamo se i ne kurvaju bilesi...BiH-x wrote:Ne brane njih trebe nego te hladne engleskinje stoje uz svoga covjeka i nikad (ili vrlo vrlo rijetko) ne bacaju poglede sa strane dok su sa momkom kao sto je kod nas obicaj,![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
zengi
#173 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
Sanabe,
Hajde onda da predlozimo da se sve granice ukinu jer po tvojoj prici nema nikakve potrebe za njima.
E Boga mi nisi ti to nesto dobro skontala. Ima tu razlike itekakve. Ja nikad nisam upoznao nekulturnog Japanca a upoznao sam ih dosta.
Itekako pljuju englezi po sebi i to mahom bez razloga.
Hajde onda da predlozimo da se sve granice ukinu jer po tvojoj prici nema nikakve potrebe za njima.
E Boga mi nisi ti to nesto dobro skontala. Ima tu razlike itekakve. Ja nikad nisam upoznao nekulturnog Japanca a upoznao sam ih dosta.
Itekako pljuju englezi po sebi i to mahom bez razloga.
-
zengi
#174 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
Jesil primjetila da se te stvari (kao sto sam vec rekao) nama stalno desavaju? Mislis li da za to ima neki razlog ili nas prati peh evo vec par hiljada godina?
Kad je Gignis Kan, zauzeo neki grad (ne sjecam se vise koi), sakupio je njihove vedjene ljude i pitao ih ovo "jeli taj vas Bog (a bili su muslimani) u kojeg vjerujete dobar"? Naravno da je dobar odgovorise oni. Eh dobro, ako je vas Bog dobar, bili on na vas poslao ovakvu katastrofu kao sto sam ja, da ste vi dobri ljudi? Tu su oni poceli da se ceskaju po glavama jer nisu imali dobar odgovor na to pitanje (a nije ni cudo, jer nema dobrog odgovora osim da oni nisu dobri ljudi) a on je naredio da svira muzika dok ih njegove trupe pale i ubijaju i satrao ih tako da se nikad vise nisu oporavili.
Ka sto kaze u jednoj od svetih knjiga "ako Me (tj. Boga) zaboravite, ja cu na vas pustiti neprijatelja sa svakog brda"
Ako pogledas malo istoriju (a meni je to pravo zanimljiva nauka i mnogo je uzbudljivija od bilo kojeg Rambo filma) vidjet ces da je vrlo rijetko neki narod zadesila katastrofa a da to oni nisu na neki nacin debelo zasluzili. E sad, fol je u tome da skontas u cemu grijesis prije nego sto ti dodje neko kao Gingis a ne da se zametnes ludom glavom i mislis da si nesto Aman Jarabi a u stvari nisi. A jos je gore kad pocnes bogohuliti (nakon dobre lekcije) i proklinjati sudbu kletu umjesto da prokontas gdje je greska i da to sto prije popravis.
Kad je Gignis Kan, zauzeo neki grad (ne sjecam se vise koi), sakupio je njihove vedjene ljude i pitao ih ovo "jeli taj vas Bog (a bili su muslimani) u kojeg vjerujete dobar"? Naravno da je dobar odgovorise oni. Eh dobro, ako je vas Bog dobar, bili on na vas poslao ovakvu katastrofu kao sto sam ja, da ste vi dobri ljudi? Tu su oni poceli da se ceskaju po glavama jer nisu imali dobar odgovor na to pitanje (a nije ni cudo, jer nema dobrog odgovora osim da oni nisu dobri ljudi) a on je naredio da svira muzika dok ih njegove trupe pale i ubijaju i satrao ih tako da se nikad vise nisu oporavili.
Ka sto kaze u jednoj od svetih knjiga "ako Me (tj. Boga) zaboravite, ja cu na vas pustiti neprijatelja sa svakog brda"
Ako pogledas malo istoriju (a meni je to pravo zanimljiva nauka i mnogo je uzbudljivija od bilo kojeg Rambo filma) vidjet ces da je vrlo rijetko neki narod zadesila katastrofa a da to oni nisu na neki nacin debelo zasluzili. E sad, fol je u tome da skontas u cemu grijesis prije nego sto ti dodje neko kao Gingis a ne da se zametnes ludom glavom i mislis da si nesto Aman Jarabi a u stvari nisi. A jos je gore kad pocnes bogohuliti (nakon dobre lekcije) i proklinjati sudbu kletu umjesto da prokontas gdje je greska i da to sto prije popravis.
Last edited by zengi on 25/01/2011 01:54, edited 1 time in total.
-
zengi
#175 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
Inace ti se ponavlja strasna istorija svakih 40-tak godina, kao sto se to nama desava a mi i dalje mislimo da je poenta zivota i vrhunac kulture u tome da mi znamo koje marke maica a koje marke pantole su trenutno u modi (i to samo kod nas).
Dali si papak ili ne ako ides u odredjenu kafanu. Sta studiraju papci a sta gradska raja. Ko ima kakav mobitel. Itd. itd.
Dali si papak ili ne ako ides u odredjenu kafanu. Sta studiraju papci a sta gradska raja. Ko ima kakav mobitel. Itd. itd.