Fenomen Selfie - Divljanje Narcizma

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
friskyoreo

#26 Re: Fenomen Selfie - Divljanje Narcizma

Post by friskyoreo »

Capajebo wrote:Nova tema : Fenomen Foruma - JA SAM UPRAVU! :mrgreen:
Ispravno je "u pravu" :lol: :lol:
jasko_ba

#27 Re: Fenomen Selfie - Divljanje Narcizma

Post by jasko_ba »

Moze li meni neko objasniti zbog cega je na Klixu dnevno 128 informacija o ublehi zvanoj Kim Kardasian? Stvarno ne razumijem tu bolesnu opsesiju :-?
friskyoreo

#28 Re: Fenomen Selfie - Divljanje Narcizma

Post by friskyoreo »

uglavnomja wrote:
friskyoreo wrote:Jel' ono Deen na prvoj slici? :lol: :lol: :lol:

mislis hadzi deen :oops:
Znaci jes'.... :D
Capajebo

#29 Re: Fenomen Selfie - Divljanje Narcizma

Post by Capajebo »

friskyoreo wrote:
Ja da sam napis'o u pravu, ispravno bi bilo upravu :-) :lol:
uglavnomja

#30 Re: Fenomen Selfie - Divljanje Narcizma

Post by uglavnomja »

jasko_ba wrote:Moze li meni neko objasniti zbog cega je na Klixu dnevno 128 informacija o ublehi zvanoj Kim Kardasian? Stvarno ne razumijem tu bolesnu opsesiju :-?

ja ne mogu, nije mi jasno, jedna debela guzicetina je postala centar svih zutih portala ... zutilo je zutilo, ok, ali jednoj sasvim bezveznoj spodobi pridavati toliki znacaj :? i nije to samo klix, svi to rade :roll: valjda nema vijesti, a ona sve na izvolton, da se popuni prostor.
FreakyStyley

#31 Re: Fenomen Selfie - Divljanje Narcizma

Post by FreakyStyley »

Drago mi je sto raspravljamo o temi i razmjenjujemo misljenja.
friskyoreo

#32 Re: Fenomen Selfie - Divljanje Narcizma

Post by friskyoreo »

Capajebo wrote:
friskyoreo wrote:
Kako god, posto smo na forumu, zna se ko je u pravu/upravu. :D :lol: :lol: :lol:
uglavnomja

#33 Re: Fenomen Selfie - Divljanje Narcizma

Post by uglavnomja »

Capajebo wrote:
friskyoreo wrote:

upravu vodovoda :D a i kanalizacije
Capajebo

#34 Re: Fenomen Selfie - Divljanje Narcizma

Post by Capajebo »

FreakyStyley wrote:Drago mi je sto raspravljamo o temi i razmjenjujemo misljenja.
Neku vecer ja u kinu, pocinje film, kad lik do mene vadi mobitel, slika platno i uploaduje sliku na fb.
Po meni je i to poremecaj ekvivalentan narcizmu/narisodizmu kako vec vi kazete :D
FreakyStyley

#35 Re: Fenomen Selfie - Divljanje Narcizma

Post by FreakyStyley »

Capajebo wrote:
FreakyStyley wrote:Drago mi je sto raspravljamo o temi i razmjenjujemo misljenja.
Neku vecer ja u kinu, pocinje film, kad lik do mene vadi mobitel, slika platno i uploaduje sliku na fb.
Po meni je i to poremecaj ekvivalentan narcizmu/narisodizmu kako vec vi kazete :D
Naravno da jeste, slika ide na Facebook. Zasto ces uopste i ic u kino, ako niko nece znat da si bio? Fino uploudujes sliku na Fejs i napises "Dobrila, stare mi." Neka svi znaju koliko si iznad njih.

Pa moze se reci i da su na silu duhoviti komentari na anonimnom forumu, recimo na ovoj temi, isto jedan dobar primjer toga. Svi su na internetu duhoviti jebaci. Kome se to dokazujemo i zasto? Da li hocemo sebi da se dopadnemo, pa usput i drugima ili obrnuto? Mozda smo samo zeljni paznje.
Last edited by FreakyStyley on 19/11/2014 14:13, edited 4 times in total.
uglavnomja

#36 Re: Fenomen Selfie - Divljanje Narcizma

Post by uglavnomja »

:serbo:

kad je dernek - nek i hala gori :lol: :lol:
MedenoSrce

#37 Re: Fenomen Selfie - Divljanje Narcizma

Post by MedenoSrce »

kakav papak, na fb :shock:
za selfije i gdje sam bio, sta sam radio se koristi INSTAGRAM :D
friskyoreo

#38 Re: Fenomen Selfie - Divljanje Narcizma

Post by friskyoreo »

A najgore mi je kad uz selfie stavi neki dubokouman citat, a jedva srednju skolu zavrsilo. :-) :-) :-)
Capajebo

#39 Re: Fenomen Selfie - Divljanje Narcizma

Post by Capajebo »

FreakyStyley wrote:
Capajebo wrote:
Naravno da jeste, slika ide na Facebook. Zasto ces uopste i ic u kino, ako niko nece znat da si bio? Fino uploudujes sliku na Fejs i napises "Dobrila, stare mi." Neka svi znaju koliko si iznad njih.

Pa moze se reci i da su na silu duhoviti komentari na anonimnom forumu, recimo na ovoj temi, isto jedan dobar primjer toga. Svi su na internetu duhoviti jebaci.
E jbga, sad ga ti drugim dijelom posta i meni suknu. :skoljka:

Salu na stranu, stvarno mi je odbojno takvo ponasanje. Gdje god da makne mora se slikat i to objavit da Vas svijet vidi gdje je on/ona (ravnopravnost) bio/bila. Gdje je nestala privatnost? :roll:
MedenoSrce

#40 Re: Fenomen Selfie - Divljanje Narcizma

Post by MedenoSrce »

friskyoreo wrote:A najgore mi je kad uz selfie stavi neki dubokouman citat, a jedva srednju skolu zavrsilo. :-) :-) :-)
Nek djeca čitaju, nemoj tako. Da ne stavi citat rekli bi kako samo zna slike gledat :D
FreakyStyley

#41 Re: Fenomen Selfie - Divljanje Narcizma

Post by FreakyStyley »

Capajebo wrote: E jbga, sad ga ti drugim dijelom posta i meni suknu. :skoljka:

Salu na stranu, stvarno mi je odbojno takvo ponasanje. Gdje god da makne mora se slikat i to objavit da Vas svijet vidi gdje je on/ona (ravnopravnost) bio/bila. Gdje je nestala privatnost? :roll:
Ma nemoj to shvatat kao suk. :D

Samo je ironicno da se nakon 5 odgovora na temi potvrdi teza iz uvodnog posta.
uglavnomja

#42 Re: Fenomen Selfie - Divljanje Narcizma

Post by uglavnomja »

FreakyStyley wrote:
Capajebo wrote:
Naravno da jeste, slika ide na Facebook. Zasto ces uopste i ic u kino, ako niko nece znat da si bio? Fino uploudujes sliku na Fejs i napises "Dobrila, stare mi."

Pa moze se reci i da su na silu duhoviti komentari na anonimnom forumu, recimo na ovoj temi, isto jedan dobar primjer toga. Svi su na internetu duhoviti jebaci.

sad ozbiljno

selfie je samo najnoviji nacin izrazavanja onoga sto postoji od kad covjek postoji, znaci isticanja samog sebe. fejsbuci, intagrami, tviteri blabla ... pa one gluparije ask.me pa djecije stranice, pa vake nake stranice ... pa vjerske, pa ... operem auto, ostane mi prljava fleka, of\dmah slika na net, aaaa vidite mi neoprane fleke .... i 50 komenatra ...

kad pomislis da postoje web stranice gdje neko 24/7 emituje uzivo svoj dosadni bezvezni zivot, ono spava, pere zube, jede, ide na posao, vraca se sa cekerima, gleda tv ...

ili milione klipova na yt, koji su zanimljivi samo glavnom liku.
MedenoSrce

#43 Re: Fenomen Selfie - Divljanje Narcizma

Post by MedenoSrce »

meni su jos ludji ovi koji to toliko prate da im je pocelo ici na zivce

ironicno ili ne :D
uglavnomja

#44 Re: Fenomen Selfie - Divljanje Narcizma

Post by uglavnomja »

uglavnomja wrote:
FreakyStyley wrote:
Capajebo wrote: Neku vecer ja u kinu, pocinje film, kad lik do mene vadi mobitel, slika platno i uploaduje sliku na fb.
Naravno da jeste, slika ide na Facebook. Zasto ces uopste i ic u kino, ako niko nece znat da si bio? Fino uploudujes sliku na Fejs i napises "Dobrila, stare mi."

sad ozbiljno

selfie je samo najnoviji nacin izrazavanja onoga sto postoji od kad covjek postoji, znaci isticanja samog sebe. fejsbuci, intagrami, tviteri blabla ... pa one gluparije ask.me pa djecije stranice, pa vake nake stranice ... pa vjerske, pa ... operem auto, ostane mi prljava fleka, of\dmah slika na net, aaaa vidite mi neoprane fleke .... i 50 komenatra ...

kad pomislis da postoje web stranice gdje neko 24/7 emituje uzivo svoj dosadni bezvezni zivot, ono spava, pere zube, jede, ide na posao, vraca se sa cekerima, gleda tv ...

ili milione klipova na yt, koji su zanimljivi samo glavnom liku.
meni je gori fenomen lajkanja :D

ovo:

Ja volim samo sebe
svog jedinog sebe

:kontrabas:

je normala, ali ono hoce jos i da meko povladjuje, da mu se divi, da mu zavidi, da se ulizuje, da ide ono kud i svi tu i mali mujo, 8758764 lajkova, odoh i ja klik, a veze nemam o cemu se radi ...

a narcis broji lajkove

ps - za moderaciju - mere li se kako ubaciti narco smajo :D vidim da set nesto tumbali tamo ...
uglavnomja

#45 Re: Fenomen Selfie - Divljanje Narcizma

Post by uglavnomja »

hebote tito, kad mi poslje zahtjev da je-ga PRATIM na fb :roll:

samo leti sa liste :D
MedenoSrce

#46 Re: Fenomen Selfie - Divljanje Narcizma

Post by MedenoSrce »

jasko_ba wrote:Moze li meni neko objasniti zbog cega je na Klixu dnevno 128 informacija o ublehi zvanoj Kim Kardasian? Stvarno ne razumijem tu bolesnu opsesiju :-?
Pigofilija – uzbudenje stražnjicama.

Kad se fotkam sa jednom drugaricom dobijem bar 80 lajkova a na fotografiji gdje sam sama samo 15, sta bi to moglo znaciti? :D
uglavnomja

#47 Re: Fenomen Selfie - Divljanje Narcizma

Post by uglavnomja »

MedenoSrce wrote:
Pigofilija – uzbudenje stražnjicama.

Kad se fotkam sa jednom drugaricom dobijem bar 80 lajkova a na fotografiji gdje sam sama samo 15, sta bi to moglo znaciti? :D

los raspored sala oko trticne kosti :D

prvi put vidim rijec pigofilija, mene vise vuce na ljubav prema miss piggy 8)
Capajebo

#48 Re: Fenomen Selfie - Divljanje Narcizma

Post by Capajebo »

Mada nekako po mom misljenju ovaj problem je puno dublji nego sto se cini na prvu. Stvara se nakaradno drustvo koje gleda i vrednuje samo spoljasnost, dok se neke druge kvalitete ili vrline i ne gledaju niti su na cijeni.
Ociti primjer su reklame, svaka druga, cak i vise, je usko povezana sa sex-om ili sexualnim nagonom.
Svi zude za dokazivanjem drugima, iako u sustini sami sebe ne postuju zbog toga, da ce zaboraviti i na moral i sve drugo samo da bi se "dokazali" i bili praceni. :roll:
FreakyStyley

#49 Re: Fenomen Selfie - Divljanje Narcizma

Post by FreakyStyley »

MedenoSrce wrote:meni su jos ludji ovi koji to toliko prate da im je pocelo ici na zivce

ironicno ili ne :D
Ne radi se o pracenju ili ne necega, nego o cistoj opservaciji, kada je to rastuci trend, pogotovo medju mladjima. Fenomen mi je krajnje interesantan i tesko ga je, prakticno nemoguce, ignorisati.

Ja ni nemam profil ni na jednoj drustvenoj mrezi, pa opet vidim kako ljudi, potpomognuti Facebookom i lajkovima, stvaraju u vlastitoj glavi laznu (bolju) verziju sebe. Na kraju vjeruju u svoj facebook avatar i to na kraju postanu, odnosno misle da su to postali.

Da je Kvazimodo imao FB i da se slikao u dobrim pozama i samo s one ljepse strane, poceo bi misliti da je lijep, pogotovo nakon 50ak lajkova na slici.
omar little

#50 Re: Fenomen Selfie - Divljanje Narcizma

Post by omar little »

ne vidim zasto bi nekome smetalo sto se ljudi slikaju na hadzu? ako su vec tamo znaci da im je to jedan od najvaznijih trenutaka u zivotu, sto bi im se prigovaralo sto se slikaju? da je tehnologija dozvoljavala i prije bi to radili. ako sam vec prisiljena gledati slike (a nisam, niti je iko od vas, serete bez veze) radje cu gledati selfije sa hadza, sa putovanja svijetom, nego dakfejs koze iz kupatila. pustite ljude da zive svoj zivot.
Post Reply