Ex- finski premijer poručuje: Režite javni sektor! Javni sektor: Omča oko vrata BiH?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#51 Re: Ex- finski premijer poručuje: Režite javni sektor! Javni sektor: Omča oko vrata BiH?
Pisanje na ovom forumu je nezaobilazan dio radnog dana za mnoge zaposlene u administraciji.
-
gagy06
#52 Re: Ex- finski premijer poručuje: Režite javni sektor! Javni sektor: Omča oko vrata BiH?
Jos najbolje prolaze ovi koji su na budzetu u nekom kantonu (kurtonu) gdje ima taj odnos lapo-lapo Hrvati/Bosnjaci. Evo recimo Srednjobosanski, to je kanton vi sebi, mi sebi milina jedna. Tamo je birvaktile bio topli i preko 20KM. Ili recimo Zepce u Ze-Do kantonu. Grad koji nije u sistemu (a mozda je u sustavu ko ce ti ga znati) Kantona. A to naravno pase ovim drugim jer i oni onda zaposlajvaju, postavljaju vedre i oblace gdje kako ko hoce. Politika nezamjeranja. Evo pitanja: ko ce i kako smanjit javnu upravu u ovakvim kantonima i opcinama? Odmah ide neki nacionalni vitalni interes bla, bla, bla.
-
mali_balon
#53 Re: Ex- finski premijer poručuje: Režite javni sektor! Javni sektor: Omča oko vrata BiH?
Naravno da sit gladnom ne vjeruje pa tako i budzelije nezaposlenim i obicnim smrtnicima, uglavnom svakom je njegova muka najveca.
Raja drka pojmove, drugo je bilo prije 2010 2009, kad je bilo neke love, raji cim kazes da neko radi u nekom ministarstvu odma se misli da taj ima 6000000KM paltu, obicna buranija jedva poregura 1100KM, sa svim, neki sef mozda izgura na 1500KM, govorimo o platama e sad tu su dnevnice komisije koje se placaju (tu nece uletiti obicna buranija).
Mi prvo trebamo sebi priznati sto su nam budzetlije trn u oku, pa onda neku realnu bezljubomornu pricu pricati o rezovima. Mislim da na danasnjem vaktu otpustanje treba da bude zadnje, sta god ko mislio o tim ljudima
Raja drka pojmove, drugo je bilo prije 2010 2009, kad je bilo neke love, raji cim kazes da neko radi u nekom ministarstvu odma se misli da taj ima 6000000KM paltu, obicna buranija jedva poregura 1100KM, sa svim, neki sef mozda izgura na 1500KM, govorimo o platama e sad tu su dnevnice komisije koje se placaju (tu nece uletiti obicna buranija).
Mi prvo trebamo sebi priznati sto su nam budzetlije trn u oku, pa onda neku realnu bezljubomornu pricu pricati o rezovima. Mislim da na danasnjem vaktu otpustanje treba da bude zadnje, sta god ko mislio o tim ljudima
-
kakavdanakneiskustvu
#54 Re: Ex- finski premijer poručuje: Režite javni sektor! Javni sektor: Omča oko vrata BiH?
_BataZiv_0809 wrote:Pisanje na ovom forumu je nezaobilazan dio radnog dana za mnoge zaposlene u administraciji.
istina,imam takve kolege i kolegice,ma smuči mi se kad vidim kako se neki ponašaju
-
kakavdanakneiskustvu
#55 Re: Ex- finski premijer poručuje: Režite javni sektor! Javni sektor: Omča oko vrata BiH?
gagy06 wrote:Jos najbolje prolaze ovi koji su na budzetu u nekom kantonu (kurtonu) gdje ima taj odnos lapo-lapo Hrvati/Bosnjaci. Evo recimo Srednjobosanski, to je kanton vi sebi, mi sebi milina jedna. Tamo je birvaktile bio topli i preko 20KM. Ili recimo Zepce u Ze-Do kantonu. Grad koji nije u sistemu (a mozda je u sustavu ko ce ti ga znati) Kantona. A to naravno pase ovim drugim jer i oni onda zaposlajvaju, postavljaju vedre i oblace gdje kako ko hoce. Politika nezamjeranja. Evo pitanja: ko ce i kako smanjit javnu upravu u ovakvim kantonima i opcinama? Odmah ide neki nacionalni vitalni interes bla, bla, bla.
to je nekad bilo možda tako,žepče je u sistemu ze-do kantona,primanja su ista u cijelom kantonu
-
kakavdanakneiskustvu
#56 Re: Ex- finski premijer poručuje: Režite javni sektor! Javni sektor: Omča oko vrata BiH?
mali_balon wrote:Naravno da sit gladnom ne vjeruje pa tako i budzelije nezaposlenim i obicnim smrtnicima, uglavnom svakom je njegova muka najveca.
to možda u sarajevu zarade obični službenici 1100 km,u ostalim kantonima ne zarade ni 900 km
- don vito
#57 Re: Ex- finski premijer poručuje: Režite javni sektor! Javni sektor: Omča oko vrata BiH?
O uhljupima iz javnog sektora napisao sam gomilu postova, pa ovo sto iznosi uvodnicar nije nikakva novost, situacija je poznato svakom covjeku u BiH. Osim ovog izostanka osjecaja uhljupa za finansijsku realnost meni je fascinantno kad oni pocnu kukati na lose zivotno okruzenje. Djelomicno ih valja razumjeti: Uhljup se zaposlio, posao lahak i parali, miran do penzije, jedina briga kad ce biti isplacen regres, medjutim nervira ga lose okruzenje i "nemoc drzave". Paraziti su najglasniji u zahtjevima "drzavi" da ih zastiti od kriminala, pravne nesigurnosti, prosjaka, pasa lutalica, divljih vozaca, nekulturnih komsija, rada na crno, a zapravo 99 posto haosa koji prozivljavamo rezultat je cinjenice da su upravo oni svojim privilegijama, kolektivnim ugovorima itd isposlovali "stednju" na svemu osim svojim platama. Evo uzmimo pse lutalice: Zna se dobro da drzava nije ni pokusala sprovesti zakon o dobrobiti zivotinja kad ga je bilo moguce sprovesti nego je lovu od sintora 2009. usmjerila u plate i tople obroke budzetlija. Dvije godine trebalo je za prvu sterilizaciju, da ne spominjem otvaranje azila, a posto cuko ne zna koristiti kondome imamo to sto imamo. Zanimljivo da su danas uhljupi najglasniji da "treba pobit pascad, nemamo mi para za te neke zapadne zakone", a o cukama brine sirotinja, barem u mom komsiluku. Ili, kriminal. Prije nekoliko godina, bas na ovom forumu, raspravljao sam s jednim uhljupom, koji se cudio kako mu drzava ne moze osigurati pravnu sigurnost i zatvoriti neke delikvente i narkomane iz njegovog komsiluka. Frajer zivi u svom svijetu, nije mu jasno da je situacija u drustvu takva da kad nema posla, ljudi su ocajni, poduzimaju korake koje ne bi u normalnim situacijama, bave se sitnim kriminalom za prezivljavanje, a sve i da hoce drzava (zbog viska uhljupa) nema love ni za odrzavanje postojecih "pritvorskih jedinica", a kamoli otvaranje novih zatvora i hranjenje zatvorenika. Ili moja omiljena "budzetska podtema" na forumu "ekonomija" pod naslovom "Navedi radnju koja ne izdaje fiskalni racun". Mamlazi ne kontaju da ljudi jedva prezivljavaju i u sivoj zoni i da ce, time sto ce nekom vlasniku granapa poslati inspekciju da ga kazni i zatvori mu radnju, ostaviti i ovo malo sirotinje bez posla. Pa ce se cuditi kriminalu, dzeparenju, obijanju automobile, ljudskoj agresivnosti, netoleranciji… Ali neka, "ko drugom jamu kopa, sam u nju upada", paraziti su na dobrom putu da presjeku granu na kojoj sjede.
- bach
#58 Re: Ex- finski premijer poručuje: Režite javni sektor! Javni sektor: Omča oko vrata BiH?
Ja sam napisao da je osoba ( tadašnja cura) davne 2008 imala 1800 Km platu. Negdje oko 1150 platu kao platu, 50 IKm prevoz i ostatak su joj računali kao topli obrok.mali_balon wrote:Naravno da sit gladnom ne vjeruje pa tako i budzelije nezaposlenim i obicnim smrtnicima, uglavnom svakom je njegova muka najveca.
Riječ je o 2008.
Ne danas.
-
mali_balon
#59 Re: Ex- finski premijer poručuje: Režite javni sektor! Javni sektor: Omča oko vrata BiH?
Govorim o nekom prosjeku svih institucija i kantona, znamo svi da su plate najbolje u KS pa na federalnom nivou pa drzavni pa pojedini kantoni, a takodje 1000KM u Sarajevu nije isto ko i 1000KM u Maglaju ili Livnu.kakavdanakneiskustvu wrote:mali_balon wrote:Naravno da sit gladnom ne vjeruje pa tako i budzelije nezaposlenim i obicnim smrtnicima, uglavnom svakom je njegova muka najveca.
to možda u sarajevu zarade obični službenici 1100 km,u ostalim kantonima ne zarade ni 900 km
- bach
#60 Re: Ex- finski premijer poručuje: Režite javni sektor! Javni sektor: Omča oko vrata BiH?
Šta reći i koju poruku poslati...Javni oglas za popunjavanje radnog mjesta državnog službenika u Fondu za povratak Bosne i Hercegovine PDF Štampa
Krajnji rok za prijave: 22.01.2015.
Radno mjesto za koje je raspisan konkurs:
1/01 Šef Odjeljenja za tehničku podršku
Na osnovu člana 21. Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine («Službeni glasnik BiH», br. 19/02, 35/03, 4/04,17/04, 24/04, 37/04, 48/05, 2/06, 32/07, 43/09, 8/10 i 40/12), Agencija za državnu službu Bosne i Hercegovine, u ime Fonda za povratak Bosne i Hercegovine, raspisuje
JAVNI OGLAS
za popunjavanje radnog mjesta državnog službenika
u Fondu za povratak Bosne i Hercegovine
ODJELJENJE ZA TEHNIČKU PODRŠKU
Opis poslova i radnih zadataka: Neposredno rukovodi radom Odjeljenja i odgovoran je za blagovremeno, zakonito i pravilno izvršavanje poslova iz djelokruga rada Odjeljenja kao i za korištenje finansijskih materijalnih i ljudskih potencijala dodjeljenih Odjeljenju, izrađuje programe i izvještaje o radu Odjeljenja, organizuje obavljanje poslova u Odjeljenju i dodjeljuje ih u rad neposrednim izvršiocima, daje potrebne upute za rad i vrši kontrolu izvršenja poslova, obavlja i druge poslove po nalogu direktora Fonda.
Posebni uslovi: Visoka stručna sprema (VII stepen) završen građevinski, ekonomski ili pravni fakultet, najmanje četiri godine radnog iskustva nakon sticanja VII stepena stručne spreme, položen stručni upravni ispit, poznavanje rada na računaru.
Status: državni službenik.
Pripadajuća osnovna neto plata: 1545,99 KM.
Broj izvršilaca: 1 (jedan).
-
dječak sa šibicama
#61 Re: Ex- finski premijer poručuje: Režite javni sektor! Javni sektor: Omča oko vrata BiH?
Napravili su oni lapo-lapo, vi sebi mi sebi, i u ostalim kantonima... DF i SDA, SDP i SDA, HDZ i HDZ1990, HDZ i HSP, ne treba njima drugi narod, dovoljne su dvije stranke.gagy06 wrote:Jos najbolje prolaze ovi koji su na budzetu u nekom kantonu (kurtonu) gdje ima taj odnos lapo-lapo Hrvati/Bosnjaci. Evo recimo Srednjobosanski, to je kanton vi sebi, mi sebi milina jedna. Tamo je birvaktile bio topli i preko 20KM. Ili recimo Zepce u Ze-Do kantonu. Grad koji nije u sistemu (a mozda je u sustavu ko ce ti ga znati) Kantona. A to naravno pase ovim drugim jer i oni onda zaposlajvaju, postavljaju vedre i oblace gdje kako ko hoce. Politika nezamjeranja. Evo pitanja: ko ce i kako smanjit javnu upravu u ovakvim kantonima i opcinama? Odmah ide neki nacionalni vitalni interes bla, bla, bla.
-
dječak sa šibicama
#62 Re: Ex- finski premijer poručuje: Režite javni sektor! Javni sektor: Omča oko vrata BiH?
Moze se samo reci da je radno mjesto vec popunjeno, a konkurs raspisan samo reda/zakona radi.bach wrote:Šta reći i koju poruku poslati...Javni oglas za popunjavanje radnog mjesta državnog službenika u Fondu za povratak Bosne i Hercegovine PDF Štampa
Krajnji rok za prijave: 22.01.2015.
Radno mjesto za koje je raspisan konkurs:
Na osnovu člana 21. Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine («Službeni glasnik BiH», br. 19/02, 35/03, 4/04,17/04, 24/04, 37/04, 48/05, 2/06, 32/07, 43/09, 8/10 i 40/12), Agencija za državnu službu Bosne i Hercegovine, u ime Fonda za povratak Bosne i Hercegovine, raspisuje
JAVNI OGLAS
za popunjavanje radnog mjesta državnog službenika
u Fondu za povratak Bosne i Hercegovine
ODJELJENJE ZA TEHNIČKU PODRŠKU
Opis poslova i radnih zadataka: Neposredno rukovodi radom Odjeljenja i odgovoran je za blagovremeno, zakonito i pravilno izvršavanje poslova iz djelokruga rada Odjeljenja kao i za korištenje finansijskih materijalnih i ljudskih potencijala dodjeljenih Odjeljenju, izrađuje programe i izvještaje o radu Odjeljenja, organizuje obavljanje poslova u Odjeljenju i dodjeljuje ih u rad neposrednim izvršiocima, daje potrebne upute za rad i vrši kontrolu izvršenja poslova, obavlja i druge poslove po nalogu direktora Fonda.
Posebni uslovi: Visoka stručna sprema (VII stepen) završen građevinski, ekonomski ili pravni fakultet, najmanje četiri godine radnog iskustva nakon sticanja VII stepena stručne spreme, položen stručni upravni ispit, poznavanje rada na računaru.
Status: državni službenik.
Pripadajuća osnovna neto plata: 1545,99 KM.
Broj izvršilaca: 1 (jedan).
- don vito
#63 Re: Ex- finski premijer poručuje: Režite javni sektor! Javni sektor: Omča oko vrata BiH?
Mozda i nije stela, vidis da ne traze zavrsenu Muzicku akademiju.dječak sa šibicama wrote: Moze se samo reci da je radno mjesto vec popunjeno, a konkurs raspisan samo reda/zakona radi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#64 Re: Ex- finski premijer poručuje: Režite javni sektor! Javni sektor: Omča oko vrata BiH?
Realno gledajuci u drzavnim institucijama i javnim preduzecima nisu svi uhljupi. Ima tu stvarno dosta profesionalaca i postenih ljudi. Problem je sto na jednog takvog dodju najmanje 3 koji ili ne znaju sta im je posao ili se isticu svojim neznanjem i neprofesionalnoscu.
A cijeli je sistem totalno falican, tako taman da u njemu rade harvardski doktori ili clanovi MENSA-e, opet se nista ne bi promijenilo.
A cijeli je sistem totalno falican, tako taman da u njemu rade harvardski doktori ili clanovi MENSA-e, opet se nista ne bi promijenilo.
-
mali_balon
#65 Re: Ex- finski premijer poručuje: Režite javni sektor! Javni sektor: Omča oko vrata BiH?
Ja i? Na zalost neki ljudi i dalje misle da je 2008 i da svi koji rade na budzetu imaju poslanicke i ministarske palte.bach wrote:Ja sam napisao da je osoba ( tadašnja cura) davne 2008 imala 1800 Km platu. Negdje oko 1150 platu kao platu, 50 IKm prevoz i ostatak su joj računali kao topli obrok.mali_balon wrote:Naravno da sit gladnom ne vjeruje pa tako i budzelije nezaposlenim i obicnim smrtnicima, uglavnom svakom je njegova muka najveca.
Riječ je o 2008.
Ne danas.
- SmokingMan
#66 Re: Ex- finski premijer poručuje: Režite javni sektor! Javni sektor: Omča oko vrata BiH?
bach wrote:A da ih pošaljemo na minimalac?Warashii wrote:Nisam budzetlija, nisam ni blizu tog ali...
Trenutno tražim posao, a svi znamo kako je u Bih tražiti posao, e sad zamislite da se prepolovi administracija i da hiljade ostanu bez "posla" na sta bi to sve ličilo, pogotovo kada svi znamo da taj neki "višak" novca, koji bi ostao ako se smanji administracija, neće biti preusmjeren na nesto pozitivno.
Pitanje je da li bi oni radili za taj minimalac.
- don vito
#67 Re: Ex- finski premijer poručuje: Režite javni sektor! Javni sektor: Omča oko vrata BiH?
Onaj debeli celavi uhljup iz Sindikata obrazovanja priznaje da im je jedina zrtva duplo smanjen regres, za ostalo se tuzakaju sa poslodavcem i dobijaju na sudu sa kamatama zbog krsenja kolektivnih ugovora. A sve i da su podnijeli ne znam kakvu zrtvu, jos imaju duplo veca primanja od realnog sektora koji ih hrani. U normalnom zapadnom svijetu (EU, SAD) je napravljen lijep poredak. Hoces na drzavnu sisu? Bujrum, posao je puno sigurniji i manje stresan, ali znatno slabije placen. Ko je inovativan, radan, zeljan izazova, dobre zarade, ide u realni sektor, tamo gdje se stvara nova vrijednost, drustveni proizvod, zato zajednica ide naprijed. Kad budes odgovarao nemoj samo suplje price da se i radnici u realnom sektoru trebaju izboriti za svoja prava.mali_balon wrote:Ja i? Na zalost neki ljudi i dalje misle da je 2008 i da svi koji rade na budzetu imaju poslanicke i ministarske palte.
- bach
#68 Re: Ex- finski premijer poručuje: Režite javni sektor! Javni sektor: Omča oko vrata BiH?
Ima ko hoćeSmokingMan wrote:bach wrote:A da ih pošaljemo na minimalac?Warashii wrote:Nisam budzetlija, nisam ni blizu tog ali...
Trenutno tražim posao, a svi znamo kako je u Bih tražiti posao, e sad zamislite da se prepolovi administracija i da hiljade ostanu bez "posla" na sta bi to sve ličilo, pogotovo kada svi znamo da taj neki "višak" novca, koji bi ostao ako se smanji administracija, neće biti preusmjeren na nesto pozitivno.
Pitanje je da li bi oni radili za taj minimalac.
- Warashii
#69 Re: Ex- finski premijer poručuje: Režite javni sektor! Javni sektor: Omča oko vrata BiH?
Sve je to divno krasno ali opet to sve ne odlucujemo mi .bach wrote: Ima ko hoće
Sve je to lako reci ali malo teze izvesti, osim toga zamisli sad hiljade njih na minmalcu a rate kredita im iznose i do 30% vise od tog minimalca .
Uvaljeni smo mi do guse u sve ovo, ja bih volio i najbolje bi bilo, kada bi drzavni sektor mastao o zaposljenu u privatni sektor, odnosno da je sad sve obratno, medjutim smatram da buduce generacije i generacije nece to dozivjeti a kamo li mi.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#70 Re: Ex- finski premijer poručuje: Režite javni sektor! Javni sektor: Omča oko vrata BiH?
prijatelj koji je iz rudarske firme prešao u državnu službu mi kaže kako se tamo ljudi uvrijede kad im daš da nešto rade 
-
mali_balon
#71 Re: Ex- finski premijer poručuje: Režite javni sektor! Javni sektor: Omča oko vrata BiH?
Takodje treba uzeti u obzir da su to neciji glasovi.
- Warashii
#72 Re: Ex- finski premijer poručuje: Režite javni sektor! Javni sektor: Omča oko vrata BiH?
Naravno, ne reze se grana na kojoj sjedis, to cak i u ovoj blentavoj BiH se veoma dobro zna .mali_balon wrote:Takodje treba uzeti u obzir da su to neciji glasovi.
Sve je to jako dobro smisljeno i izrezirano tako da nama samo ostaje da lajemo i rezimo a gristi ne mozemo, davn su nam zube povadili .
- JThomas
#73 Re: Ex- finski premijer poručuje: Režite javni sektor! Javni sektor: Omča oko vrata BiH?
tako je.don vito wrote:Paraziti su najglasniji u zahtjevima "drzavi" da ih zastiti od kriminala, pravne nesigurnosti, prosjaka, pasa lutalica, divljih vozaca, nekulturnih komsija, rada na crno, a zapravo 99 posto haosa koji prozivljavamo rezultat je cinjenice da su upravo oni svojim privilegijama, kolektivnim ugovorima itd isposlovali "stednju" na svemu osim svojim platama.
-
dječak sa šibicama
#74 Re: Ex- finski premijer poručuje: Režite javni sektor! Javni sektor: Omča oko vrata BiH?
Svaka cast, odlicno si detektovaodon vito wrote:O uhljupima iz javnog sektora napisao sam gomilu postova, pa ovo sto iznosi uvodnicar nije nikakva novost, situacija je poznato svakom covjeku u BiH. Osim ovog izostanka osjecaja uhljupa za finansijsku realnost meni je fascinantno kad oni pocnu kukati na lose zivotno okruzenje. Djelomicno ih valja razumjeti: Uhljup se zaposlio, posao lahak i parali, miran do penzije, jedina briga kad ce biti isplacen regres, medjutim nervira ga lose okruzenje i "nemoc drzave". Paraziti su najglasniji u zahtjevima "drzavi" da ih zastiti od kriminala, pravne nesigurnosti, prosjaka, pasa lutalica, divljih vozaca, nekulturnih komsija, rada na crno, a zapravo 99 posto haosa koji prozivljavamo rezultat je cinjenice da su upravo oni svojim privilegijama, kolektivnim ugovorima itd isposlovali "stednju" na svemu osim svojim platama. Evo uzmimo pse lutalice: Zna se dobro da drzava nije ni pokusala sprovesti zakon o dobrobiti zivotinja kad ga je bilo moguce sprovesti nego je lovu od sintora 2009. usmjerila u plate i tople obroke budzetlija. Dvije godine trebalo je za prvu sterilizaciju, da ne spominjem otvaranje azila, a posto cuko ne zna koristiti kondome imamo to sto imamo. Zanimljivo da su danas uhljupi najglasniji da "treba pobit pascad, nemamo mi para za te neke zapadne zakone", a o cukama brine sirotinja, barem u mom komsiluku. Ili, kriminal. Prije nekoliko godina, bas na ovom forumu, raspravljao sam s jednim uhljupom, koji se cudio kako mu drzava ne moze osigurati pravnu sigurnost i zatvoriti neke delikvente i narkomane iz njegovog komsiluka. Frajer zivi u svom svijetu, nije mu jasno da je situacija u drustvu takva da kad nema posla, ljudi su ocajni, poduzimaju korake koje ne bi u normalnim situacijama, bave se sitnim kriminalom za prezivljavanje, a sve i da hoce drzava (zbog viska uhljupa) nema love ni za odrzavanje postojecih "pritvorskih jedinica", a kamoli otvaranje novih zatvora i hranjenje zatvorenika. Ili moja omiljena "budzetska podtema" na forumu "ekonomija" pod naslovom "Navedi radnju koja ne izdaje fiskalni racun". Mamlazi ne kontaju da ljudi jedva prezivljavaju i u sivoj zoni i da ce, time sto ce nekom vlasniku granapa poslati inspekciju da ga kazni i zatvori mu radnju, ostaviti i ovo malo sirotinje bez posla. Pa ce se cuditi kriminalu, dzeparenju, obijanju automobile, ljudskoj agresivnosti, netoleranciji… Ali neka, "ko drugom jamu kopa, sam u nju upada", paraziti su na dobrom putu da presjeku granu na kojoj sjede.
Tako i jeste.
To su oni sto mentalno zive od Carsije do Ilidze, i cudom se cude kad im se kaze da tamo negdje, u "dalekom i egzoticnom Ze-Do kantonu", ima ljudi koji su gladni hljeba.
-
saimidin
#75 Re: Ex- finski premijer poručuje: Režite javni sektor! Javni sektor: Omča oko vrata BiH?
sve se moze kad se hoce, ali problem je hoce li se to, tacnije koliko nas to hoce, 20 ili 60%.
treba biti realan i preispitati sam sa sobom, za koga si glasao, sta je on predlozio, sta je uradio do sada, ce uraditi i kako ces ti na to reagovati.
da je narod izabrao one koji ne zavise od budzetlija, onda bi se imao cemu nadati, ovako su izgleda budzetlije sebi izabrale, i drzace ih za rijec.
treba biti realan i preispitati sam sa sobom, za koga si glasao, sta je on predlozio, sta je uradio do sada, ce uraditi i kako ces ti na to reagovati.
da je narod izabrao one koji ne zavise od budzetlija, onda bi se imao cemu nadati, ovako su izgleda budzetlije sebi izabrale, i drzace ih za rijec.