Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
insomnia78

#26 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by insomnia78 »

Pa sto da ne
insomnia78

#27 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by insomnia78 »

I sta vam je to tacno toliko zabremedet na njenom FB profilu?
splinter

#28 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by splinter »

Jugosloven i njegovi potomci. . .
kritichar

#29 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by kritichar »

insomnia78 wrote:Ja ljubomore
i ja pođoh napisat, kad...ko će drugi :thumbup:
6april

#30 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by 6april »

Šveđanin wrote:Okanite se mahalskih priča oko šmrkanja, bezveze skroz.

Nije mala stvar završiti Oksford. Naravno da i roditelji imaju veze, nije to ograničeno samo na Ganiće. U pitanju je vrhunski, prestižan univerzitet, a kada imaš jake roditelje, to ti je dodatan plus. I naravno da roditelji lobiraju ako mogu za svoju djecu, jer je procenat primljenih studenata dosta nizak, mjesta su ograničena.

Nije to samo plati i uzmi diplomu kako neko gore napisa. Sa Oksforda ne znam nikoga, ali sa Harvarda znam, i naših ljudi i stranaca. I treba se doooobro oznojiti za tu diplomu. Emini svaka čast na uspjehu na obrazovnom planu, to je ono vrijedno komentara, ostalo me ne zanima.
Ne glupiraj se, da je cura dobila stipendiju pa hajde. Ako imas 23000 funti da placas godinu dana studiranja na Oxfordu bit ces primljen 100% naravno pod uslovom da nisi blago retardiran ili imas kriminalni dosje. Slucajno sam upoznao curu iz Hrvatske prosle godine koja je dobila full stipendiju na Oxfordu (Matematika), dobro sam se raspitao kako stvari stoje gore. Ko ima pare studirat ce gdje mu je volja, a ko nema moze da se j.be osim da moli Boga da nece 15 indijaca upasti prije tebe i maznuti ti diplomu.
6april

#32 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by 6april »

insomnia78 wrote:I sta vam je to tacno toliko zabremedet na njenom FB profilu?
Emina jesi to ti? jel dosadan film pa si malo posjetila forum?
insomnia78

#33 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by insomnia78 »

Kme, kme
nema me tamo

#34 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by nema me tamo »

insomnia78 wrote:Pa sto da ne
Zašto odma ljubomora?

Zašto nije jednostavno opservacija?
Mislim danas šta god da se napiše odma je ljubomora..
ZOCH

#35 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by ZOCH »

Dok god zive i prave razne bahanalije u kuci koja je oteta bolesnom i sirotom covjeku, meni je jasno sa kakvim sojem u sustini imamo posla. Toliko je mladih koji su potkovaniji, obrazovaniji, pa hajmo u neku ruku reci i moralniji i to nisu stekli babinim parama koje su prikupljene donacijama ( SVAKA javna licnost iz tog ratnog a i poslije ratnog vremena bi meni odgovarala na prijekom sudu vis a vis donacija koje su pristigle u ovu zemlju, dok nam zlatni ljiljani kopaju po ostacima nekih rudnika da bi sakupili par kila cumura, ili aluminija). Nazalost, fenomeni ovog tipa, babo dao pare, mala zavrsila na oksfordu, ovaj se deblja ili sta vec radi od svog zivota, pokupili ogromne simpatije naroda kojima je zabremedet da djevojka prica tecno engleski, meni to nekako smrdi na ustajalu zabokrecinu u kojoj nemamo prave uzore. Jednostavno se pomiriti sa cinjenicom da su Emina i Emir uzori u smislu uspjesnog zivota. I napraviti sam za sebe razliku: Ako imate djecu, da li zelite da budu uspjesna kao Emina i Emir, ili ne bi. Vrlo je jednostavno. Ako bi, onda se dobro zamislite kako cete poslati dijete na Oxford i kojim parama.
kritichar

#36 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by kritichar »

šta je drugo nego ljubomora kad se bavite trač temama u nivou fahrinog expresa
JThomas

#37 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by JThomas »

je li ejup ganić svjetski referentan stručnjak u svojoj oblasti? jeste.

je li ujedno i ratni profiter najgore vrste? jeste.

niti ovo prvo sprečava da bude ovo drugo, niti ovo drugo diskredituje naučne kvalitete. al' čim napišeš ovo prvo jedni te prozivaju da si i ti u talu, a čim napišeš ovo drugo za druge (naročito SDA delegate) si ljubomoran i na nivou fahrinog ekspresa. k'o da oni nisu nacrtali tog istog fahru, k'o da koliko juče nisu isto govorili za one koji njega kritikuju i k'o da sutra opet neće biti dobar ako se opet napravi nova koalicija...
zateznistub

#38 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by zateznistub »

Bošnjo ce ti oprostiti sve osim uspjeha!

Da li im je otac pomogao u tome? Vjerovatno jeste. Ja bih prvi svojoj djeci obezbjedio sve da mogu i cinim sve da im nista ne fali. Osim par postova, sve sama ljubomora i simptomi kompleksa manje vrijednosti
daxon

#39 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by daxon »

JThomas wrote:e li ejup ganić svjetski referentan stručnjak u svojoj oblasti? jeste.
U kojoj oblasti?
mali_balon

#40 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by mali_balon »

Boze, Ganiceva djeca ispadose Bosnjacka intelektualna elita za koju se ne smije nista lose pomisliti a kamo li ono mahalski pljucnuti.
Koji smo mi DZeriz (proguglati ako ne znate sta je DZeriz), mi smo onaj talog sto ostane od DZeriza. Odo srat od muke
Last edited by mali_balon on 15/08/2014 23:23, edited 1 time in total.
ZOCH

#41 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by ZOCH »

kritichar wrote:šta je drugo nego ljubomora kad se bavite trač temama u nivou fahrinog expresa
Ako ces iskreno, fahro mi je ogavnija pojava od svih ganica na umjetnim iftarima... Trac teme nisam ja kreirao nego je javno mijenje koje ove individue predstavlja kao reper necemu uspjesnom. E to je vidis vec problem.I ti to u sustini radis, njih predstavljas kao uspjesne na sta mi "neuspjesni" treba da balimo i budemo ljubomorni. Opet lakmus test, potomci i odnos prema njima kao uzorima.
Bambi_na_kofeinu

#42 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by Bambi_na_kofeinu »

Jap, narod se divi Ganićima jer su obrazovani, dabome.
Krdu treba bošnjačka zlatna mladež, djeva u louboutinkama, naša lična i personalna Kejt Mos, heroin-šik-luk...
Slomismo se inače hvaleći cure i momke koji postižu zavidne akademske rezultate.
Šta je Eminin Oksford uradio za ovo društvo da se svršava na njeno akademsko obrazovanje?
Što se trača tiče, jebi ga, likovi su stvoreni za trač rubriku, zorno i odgovorno rade na tom imidžu, gdje problem...da su htjeli biti samozatajni i bili bi.

Kada smo kod Oksforda, koliko nas bez guglanja zna ko je Arminka Helić?
animals

#43 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by animals »

I sta je pisac htio reci :D
ZOCH

#44 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by ZOCH »

zateznistub wrote:Bošnjo ce ti oprostiti sve osim uspjeha!

Da li im je otac pomogao u tome? Vjerovatno jeste. Ja bih prvi svojoj djeci obezbjedio sve da mogu i cinim sve da im nista ne fali. Osim par postova, sve sama ljubomora i simptomi kompleksa manje vrijednosti
Ma nije uspjeh se zaposliti preko stele u telekomu bolan, uspjeh je sto rade inovatori ove zemlje, uspjeh je sto radimo u sklopu bilo kojeg takmicenja iz matematike ( ja se cudim bilo kakvom rezultatu). Nije uspjeh biti redovan po iftarima da kazes koju "pametnu". Ali u sustini, bosnjo je kriv za sve, neki iza ekrana, pokrale se pare, pa hajmo ga po starom obicaju optuziti za ljubomoru. Kakav je to nonsense tek i zbrka u glavi, imati podijeljena misljenja oko svega. Uzor ti Ganic family, telekom je dobar, a da i jos malo popljujemo po bosnjacima usput. :mrgreen: :mrgreen: Zbunis li se kad ?
kritichar

#45 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by kritichar »

ZOCH wrote:
kritichar wrote:šta je drugo nego ljubomora kad se bavite trač temama u nivou fahrinog expresa
Ako ces iskreno, fahro mi je ogavnija pojava od svih ganica na umjetnim iftarima... Trac teme nisam ja kreirao nego je javno mijenje koje ove individue predstavlja kao reper necemu uspjesnom. E to je vidis vec problem.I ti to u sustini radis, njih predstavljas kao uspjesne na sta mi "neuspjesni" treba da balimo i budemo ljubomorni. Opet lakmus test, potomci i odnos prema njima kao uzorima.
nit me interesuju, nit bi išao na Oxford, nit želim da imam ovakvu odjeću ni ta njihova auta, nit želim da budem na tom SFF da glumim nekog bitnog.......
Bambi_na_kofeinu

#46 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by Bambi_na_kofeinu »

animals wrote:I sta je pisac htio reci :D
Ne znam za ostale, ja htjedoh reći da sam ljubomorna na Eminin ormar.
dobojlija81

#47 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by dobojlija81 »

Lako je biti svetac kad ti je Bog otac,pa tako i ovo dvoje kao i ostala djeca čije ćaće su mali bogovi...

p.s.
a nije treba tak ni loša jbg
agnostic_front

#48 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by agnostic_front »

6april wrote:Ne moras biti super talentovan i super pametan da upises Oxford. Ako imas lovu jednostavno platis i upisan si, za stipendiste postoji selektiranje studenata i samo sretnici dobiju besplatno studiranje na Oxfordu. To isto vrijedi za taj Buckingham univerzitet koji je doticni zavrsio.
Jašta je. Ne moraš ni ići na predavanja i polagati ispite, odeš sa profesorom na ćevape (čuo sam da ima neka ćevabdžinica u Južnom Londonu) i sve je riješeno. Ako si takve sreće da ti roditelji mogu finansirati neko putovanje za profesora da vidi Baščaršiju, onda ti srede i posao u nekom elitnom londonskom naselju, tipa Chelsea, odmah pred Stamford Bridgea, piješ kafu sa Drogbom.
zateznistub

#49 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by zateznistub »

ZOCH wrote:
zateznistub wrote:Bošnjo ce ti oprostiti sve osim uspjeha!

Ma nije uspjeh se zaposliti preko stele u telekomu bolan, uspjeh je sto rade inovatori ove zemlje, uspjeh je sto radimo u sklopu bilo kojeg takmicenja iz matematike ( ja se cudim bilo kakvom rezultatu). Nije uspjeh biti redovan po iftarima da kazes koju "pametnu". Ali u sustini, bosnjo je kriv za sve, neki iza ekrana, pokrale se pare, pa hajmo ga po starom obicaju optuziti za ljubomoru. Kakav je to nonsense tek i zbrka u glavi, imati podijeljena misljenja oko svega. Uzor ti Ganic family, telekom je dobar, a da i jos malo popljujemo po bosnjacima usput. :mrgreen: :mrgreen: Zbunis li se kad ?
Ja? Nikada. Ti?
Nit mi je uzor ganić, niti BHT smatram dobrim. Na kurac mi idu ovi koji redovno pljuju po svemu.

Usput, koji ti je stari nick, da znam s kim muhabetim?
mali_balon

#50 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by mali_balon »

dobojlija81 wrote:Lako je biti svetac kad ti je Bog otac,pa tako i ovo dvoje kao i ostala djeca čije ćaće su mali bogovi...

p.s.
a nije treba tak ni loša jbg

Baj ba vise ima za ufatit na fosni nego na njojzi
Locked