Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
ZOCH

#176 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by ZOCH »

It_is_a_Leclerc wrote:Ja kad vidim ovako neko forumsko pljuvanje po bilo kojoj ličnosti, bez nekog očitog razloga, odmah dobijem nagon da, ma koliko imao animozitet prema tim ličnostima, automatski ih počnem braniti. Ne znam za vas...
Ociti razlozi su subjektivni, ti ih ne vidis, mozda ih neko vidi. To je u sustini forum. Ili Plenum kako ono vec...
dječak sa šibicama

#177 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by dječak sa šibicama »

i to je to, insomnia i leclerc :D

Image
Šveđanin

#178 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by Šveđanin »

It_is_a_Leclerc wrote:Ja kad vidim ovako neko forumsko pljuvanje po bilo kojoj ličnosti, bez nekog očitog razloga, odmah dobijem nagon da, ma koliko imao animozitet prema tim ličnostima, automatski ih počnem braniti. Ne znam za vas...
:thumbup:
ilkbahar

#179 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by ilkbahar »

wolf07 wrote:
karanana wrote:
wolf07 wrote:"Zlatne kasike" je izmislio Senad Avdic!!!

Ako to vec ne znate onda bi bilo u najmanju ruku korektno s vase strane da to ne pominjete i tako ne sirite laz. A ako necete onda smatram da bi moderacija na ovoj, i brojnim drugim temama gdje se to pominje toliko puta, mogla brisati takve postove a mozda i banovati one koji na taj nacin pisu o prvom Predsjedniku Bosne i Hercegovine. Ne smatram da svi o njemu morate dijeliti moje misljenje, kao sto ni ja ne dijelim vase, ali smatram vrlo neukusnim da se jedna ocigledna laz ponavlja stotinama puta bez ikakve sankcije. Nije u pitanju nikakva glupost tipa "Suljo & Mujo" niti je u pitanju laz o boji necije majice. Rijec je o prvom Predsjedniku i o vrlo krupnoj izmisljotini sljam-novinara radi koje su vrlo cesto, ljudi koji ne znaju istinu, ogorceni na rametli Aliju koji s tom izmisljotinom nema nista.

pisam se na prvog predsjednika, ali si u pravu za izjavu. nikad to nije rekao.
Zanimljivo je da recimo jedan Dzorz Vasington koji je bio prvi Predsjednik SAD-a i ciji se lik nalazi na novcanici od 1$ uziva vise postovanja u Americi iako je bio ROBOVLASNIK, a kod nas mozes i da se popisas, i da slazes da je rekao nesto sto nije, mozes i da mu oskrnavis mezar.... jadni li smo! Toliko smo jadni da ne postoji ni teoretska sansa da neko drugi od nas napravi taj jad. To ne moze nikakva sila, JNA, Amerika, masoni...... Takav jad kakav smo mi, to je van bilo kakvog racionalnog poimanja tog termina - JAD!
Nas su Srbi mogli sve da istrijebe od 92. do 95.g. ali ne bi nikad uspjeli da od nas naprave ovaj jad. Koliki ljigavac covjek treba biti da bi zvanje doktora u egzaktnoj nauci (a ne u nekoj ciribu-ciriba politickoj papazjaniji) osporavao pricom "po cemu je on strucnjak". Takvo pitanje moze postaviti samo neki iskompleksirani Bosnjak i to pitanje se MORA odnositi samo na nekog drugog Bosnjaka nebitno da li je Ganic ili ne. Samo Bosnjaci mogu za pola sata namlatit ovoliko postova, sve gori od goreg, na jednoj sasvim irelevantnoj temi i o, manje-vise, nebitnim ljudima koji ni na koji nacin ne uticu na njihove zivote. Ovo je nazalost zaista svojstveno samo narodu kome pripadam. Ako mi ne vjerujete onda samo probajte zamisliti slicnu temu o sinu onog iz Laktasa kojem je on uredno dao kredit od par miliona KM da se malkice bavi poljoprivredom. Niko u RS-u na to ne gleda sa odobravanjem, ali gdje je prica o tome? Zasto takvo sta ne citate na njihovim portalima. Meni je potpuno nevazno ko je Emina i njen brat, sta su zavrsili, gdje i sta rade itd., cak osjecam blagu antipatiju prema nacinu na koji doticna ostvaruje neku vrstu popularnsti ali to mi ne daje za pravo da stavljam znak pitanja na njeno obrazovanje, izgled ili nesto trece.
Postavlja se pitanje doprinosa siroj drustvenoj zajednici. Zasto Emina Ganic ili bilo ko drugi treba da doprinosi siroj drustvenoj zajednici ma sta to "sira drustve zajednica" bilo??? Lijepo je ako to hoce i ako to radi, ali zasto neko ne valja ako to ne radi. Zar nije dovoljno da se brine o sebi. Po meni svao ko nije na bilo koji nacin jedna od socijalnih kategorija vec pomaze siroj drustvenoj zajednici, hoce li nesto preko toga - to je licna stvar i kroz to ne treba donositi nikakav sud o karakteru te osobe. Ko je taj autoritet na ovom forumu, ili bilo gdje drugo, ko ima pravo bilo kome drugom reci da je beskoristan za siru drustvenu zajednicu ako taj doticni ni na koji nacin nije stetan po svoje okruzenje?
stvar je u tome sto oni i njima slicni pokusavjau ostaviti sliku da oni rade nesto za siru drustvenu z a jednicu i da su jako bitne licnosti, sto se vidim iz ovih samo nekoliko fotogradija objavljenih ovdje? i to je ono sto obican narod iritira. pretstavljaju se kao neki predstavnici naroda BiH, njegovi uzori, njegova zlatna mladez....e pa mene nemoj boga ti da gtakvi pretstavljaju.

nek se ona slobodno brine sama o sebi, ali definitivno onda ne zasluzuje ni jedan posto medijskog prostora koji ima! a za sto? ni za sto!
Last edited by ilkbahar on 16/08/2014 01:06, edited 1 time in total.
susc_ovjek

#180 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by susc_ovjek »

A ja dobijem nakon na povraćanje kad se počnu prodavat muda pod bubrege...
febo_acm

#181 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by febo_acm »

Otvori temu o babinim sinovima, zlatnoj mladeži i misli da će dobiti konstruktivnu temu? Raja nikada nije podnosila ove likove, još kada im se tu pridoda Fudo i Hanica... Užas.
karanana

#182 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by karanana »

meni je ova tema dobro dosla da se ispljujem na ovaj "festival" dok je nisu zatvorili. a ovo dvoje su manji dio "desavanja", i meni su nebitni. cak mi oliva i nije mrska jer je pametna a to se najcesce ne moze nikakvim parama platiti.
dječak sa šibicama

#183 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by dječak sa šibicama »

febo_acm wrote:Otvori temu o babinim sinovima, zlatnoj mladeži i misli da će dobiti konstruktivnu temu? Raja nikada nije podnosila ove likove, još kada im se tu pridoda Fudo i Hanica... Užas.
Zaboravio si Memu, akademskog slikara :oops:

Cudi me da on ne uradi neki performans tokom SFF, valjda je dobio nekakvu inspiraciju na Cevljanovicima :oops:
febo_acm

#184 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by febo_acm »

Koliko sam čuo Memaga ima sada neki drugi posao tipa voditelj ili tako nešto :D Zlate mi :D
insomnia78

#185 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by insomnia78 »

ilkbahar wrote:
wolf07 wrote:
karanana wrote:
pisam se na prvog predsjednika, ali si u pravu za izjavu. nikad to nije rekao.
Zanimljivo je da recimo jedan Dzorz Vasington koji je bio prvi Predsjednik SAD-a i ciji se lik nalazi na novcanici od 1$ uziva vise postovanja u Americi iako je bio ROBOVLASNIK, a kod nas mozes i da se popisas, i da slazes da je rekao nesto sto nije, mozes i da mu oskrnavis mezar.... jadni li smo! Toliko smo jadni da ne postoji ni teoretska sansa da neko drugi od nas napravi taj jad. To ne moze nikakva sila, JNA, Amerika, masoni...... Takav jad kakav smo mi, to je van bilo kakvog racionalnog poimanja tog termina - JAD!
Nas su Srbi mogli sve da istrijebe od 92. do 95.g. ali ne bi nikad uspjeli da od nas naprave ovaj jad. Koliki ljigavac covjek treba biti da bi zvanje doktora u egzaktnoj nauci (a ne u nekoj ciribu-ciriba politickoj papazjaniji) osporavao pricom "po cemu je on strucnjak". Takvo pitanje moze postaviti samo neki iskompleksirani Bosnjak i to pitanje se MORA odnositi samo na nekog drugog Bosnjaka nebitno da li je Ganic ili ne. Samo Bosnjaci mogu za pola sata namlatit ovoliko postova, sve gori od goreg, na jednoj sasvim irelevantnoj temi i o, manje-vise, nebitnim ljudima koji ni na koji nacin ne uticu na njihove zivote. Ovo je nazalost zaista svojstveno samo narodu kome pripadam. Ako mi ne vjerujete onda samo probajte zamisliti slicnu temu o sinu onog iz Laktasa kojem je on uredno dao kredit od par miliona KM da se malkice bavi poljoprivredom. Niko u RS-u na to ne gleda sa odobravanjem, ali gdje je prica o tome? Zasto takvo sta ne citate na njihovim portalima. Meni je potpuno nevazno ko je Emina i njen brat, sta su zavrsili, gdje i sta rade itd., cak osjecam blagu antipatiju prema nacinu na koji doticna ostvaruje neku vrstu popularnsti ali to mi ne daje za pravo da stavljam znak pitanja na njeno obrazovanje, izgled ili nesto trece.
Postavlja se pitanje doprinosa siroj drustvenoj zajednici. Zasto Emina Ganic ili bilo ko drugi treba da doprinosi siroj drustvenoj zajednici ma sta to "sira drustve zajednica" bilo??? Lijepo je ako to hoce i ako to radi, ali zasto neko ne valja ako to ne radi. Zar nije dovoljno da se brine o sebi. Po meni svao ko nije na bilo koji nacin jedna od socijalnih kategorija vec pomaze siroj drustvenoj zajednici, hoce li nesto preko toga - to je licna stvar i kroz to ne treba donositi nikakav sud o karakteru te osobe. Ko je taj autoritet na ovom forumu, ili bilo gdje drugo, ko ima pravo bilo kome drugom reci da je beskoristan za siru drustvenu zajednicu ako taj doticni ni na koji nacin nije stetan po svoje okruzenje?
stvar je u tome sto oni i njima slicni pokusavjau ostaviti sliku da oni rade nesto za siru drustvenu z a jednicu i da su jako bitne licnosti, sto se vidim iz ovih samo nekoliko fotogradija objavljenih ovdje? i to je ono sto obican narod iritira. pretstavljaju se kao neki predstavnici naroda BiH, njegovi uzori, njegova zlatna mladez....e pa mene nemoj boga ti da gtakvi pretstavljaju.
Pa dobro, uvijek nas mogu predstavljati npr, Mevlid il rahmetli mu jaran :D
febo_acm

#186 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by febo_acm »

Ganićeva djeco, NE ZASLUŽUJEMO VAS!!!

:D
It_is_a_Leclerc

#187 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by It_is_a_Leclerc »

ZOCH wrote:
Ociti razlozi su subjektivni, ti ih ne vidis, mozda ih neko vidi. To je u sustini forum. Ili Plenum kako ono vec...
Razloga, da se ne lažemo nema.

Ovi ljudi, ma šta mi o njima mislili, nisu krivi nizašto. (Biti iritantni snob koji piše loše tekstove nije kažnjivo). Ovdje ih se izlaže pljuvačkoj kampanji, kakvu znaju prirediti jedino one tetke u bade mantilima, sa viklerima u kosi.
ilkbahar

#188 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by ilkbahar »

insomnia78 wrote:
ilkbahar wrote:
wolf07 wrote:atne kasike" je izmislio Senad Avdic
Ako to vec ne znate onda bi bilo u najmanju ruku korektno s vase strane da to ne pominjete i tako ne sirite laz. A ako necete onda smatram da bi moderacija na ovoj, i brojnim drugim temama gdje se to pominje toliko puta, mogla brisati takve postove a mozda i banovati one koji na taj nacin pisu o prvom Predsjedniku Bosne i Hercegovine. Ne smatram da svi o njemu morate dijeliti moje misljenje, kao sto ni ja ne dijelim vase, ali smatram vrlo neukusnim da se jedna ocigledna laz ponavlja stotinama puta bez ikakve sankcije. Nije u pitanju nikakva glupost tipa "Suljo & Mujo" niti je u pitanju laz o boji necije majice. Rijec je o prvom Predsjedniku i o vrlo krupnoj izmisljotini sljam-novinara radi koje su vrlo cesto, ljudi koji ne znaju istinu, ogorceni na rametli Aliju koji s tom izmisljotinom nema nista.

pisam se na prvog predsjednika, ali si u pravu za izjavu. nikad to nije rekao

Pa dobro, uvijek nas mogu predstavljati npr, Mevlid il rahmetli mu jaran :D
r

on je bar nesto konkretno uradio, sta je ona uradila da bi zaslizila ikakav medijski prostor? covjek napao americku ambasadau, naravno da ced biti na TV-u. sta je ona uradila da je svako malo gledam na tv. otvoris pastetu ona izadje iz nje. :?
smijesni_ste

#189 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by smijesni_ste »

De ljudi lakše sa tim citiranjem ogromnih postova ne može se sve upratiti fino haha :D
karanana

#190 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by karanana »

gledam slike, dobre pichetine bilo na afterpartiju veceras
Bambi_na_kofeinu

#191 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by Bambi_na_kofeinu »

It_is_a_Leclerc wrote:

Ovi ljudi, ma šta mi o njima mislili, nisu krivi nizašto. (Biti iritantni snob koji piše loše tekstove nije kažnjivo). Ovdje ih se izlaže pljuvačkoj kampanji, kakvu znaju prirediti jedino one tetke u bade mantilima, sa viklerima u kosi.
Inače je poznato da se ljudi generalno vole baviti visokoumnim temama.
Evo recimo šta je tebe nagnalo da učestvuješ na ovoj temi a ne prelistaš neku korisniju, tiho prezrevši ovaj tračalački prizemni skup...magična privlačnost plitkog trača :D
levana

#192 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by levana »

Meni zao sto ovaj zoch napade karananu :( ni krivog, ni duznog :D
alanx

#193 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by alanx »

ilkbahar wrote:
jalijas74 wrote:Image

Baci .... da se igramooooo psssst nemas sta baciti za tebe ne vazi ova pjesma :)
hajd sto nema sisa, naovoj dole slici u crnoj haljini nema ni guzova... e jebi ga sad
Photoshop je majka.
karanana

#194 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by karanana »

levana wrote:Meni zao sto ovaj zoch napade karananu :( ni krivog, ni duznog :D
nije mi lako. teske uvrede su pale, ali valjda prezivim nekako.
ZOCH

#195 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by ZOCH »

A najdraza mi je dijaspora, salje materi u bosni pare, vidi je jednom godisnje, glasa i ono se kao (bukvalno dezerteri u ratu), ili pametnjakovici nakon rata koji jebavaju svaka saobracajna pravila, pa se oni kao pitaju nesto, citaju avaz, idu na igranke organizovane tokom utakmica. Desavanje naroda. I jos na FORUMU na kojem je KARANANA, INSOMNIA, Kemal Malovcic, ili zatezni stubovi i djecaci sa sibicama koji su tu redovni bitne stavke. Na ovom forumu je nekad Jonathan pricao o odnosu izmedju religije i nauke kao ateista. Sad imas NIN-a koji je bukvalno gorak lik, iz Tuzle, koji je bio u ikebana u Armiji BiH. Svedjanin, i to, postalo je jako ucmalo mjesto, polipismenih likova koji ili tragaju za domovinom, ili za smislom. Lutajuci kamencici. OVAJ forum je leglo likova koji su tu sa nekim zadatkom, sa nekim svojim frustracijama.
Kao i ja u sustini. MOJA frustracija jesu bosnjacke kasike koje nikad nisu izrecene ali su provedene. NIKO OD VAS nije spomenuo kucu u kojoh se ozivljavajaju te zlatne kasike.. NIKO , zato jer pojma nemate, uhljebljeni ste, postali ste robovi, ILI Ste jednostavno dijaspora jebena koja pojma nema ni o cemu ali glasa i dodje na cevape... Poljine, prva mjesta, rezervisani iftari... I Orwell bi se postidio!
alanx

#196 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by alanx »

jalijas74 wrote:Image

Baci .... da se igramooooo psssst nemas sta baciti za tebe ne vazi ova pjesma :)
Image
levana

#197 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by levana »

Bambi_na_kofeinu wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

Inače je poznato da se ljudi generalno vole baviti visokoumnim temama.
Evo recimo šta je tebe nagnalo da učestvuješ na ovoj temi a ne prelistaš neku korisniju, tiho prezrevši ovaj tračalački prizemni skup...magična privlačnost plitkog trača :D
Vjerovatno osjećaj da zastiti siroticu :D od bjesomucne forumske tirade. Leclerca tracevi ne zanimaju, on samo stiti slabije :wink:
Šveđanin

#198 Re: Odg: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by Šveđanin »

karanana wrote:gledam slike, dobre pichetine bilo na afterpartiju veceras
Karanana imas li zenu ili djevojku ako nije tajna?

@ZOCH, mene trebas?

Skickat från min iPhone via Tapatalk
alanx

#199 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by alanx »

Image
karanana

#200 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by karanana »

ZOCH wrote: polipismenih likova
al dobro mi je ovo.....mi pljujemo po olivi, deenu i inim, a zoch nas kritikuje i pri tom pljuje po nepostojecim likovima i ljudima o kojima nista ne zna nego samo nickove, ali zato pogadja gdje rade i cime se bave i koliko guze. a nas kritikuje sto pljujemo po ljudima koje vidimo i koji postoje u realnosti.
Locked