Emir Hadžihafizbegović postao hrvatski državljanin
- kako to
#276 Re: Emir Hadžihafizbegović postao hrvatski državljanin
Kad se Dzeko slikao sa bh pasosem, to je popraceno u medijima kako je on patriota, svaka mu cast bla bla ... A taj isti pasos je mislim jedini put i drzao tada u ruci odkad je otisao u svijet. Bog zna gdje on prasinu kupi.
Dalje dok su u Sarajevu protesti, Dzeko sa Maldiva ne dolazi u Sarajevu, nego se translocira u Dubrovnik na hladjenje jaja.
Al eto on je patriota, a Emir je supak jer je uzeo putovnicu i mije se slikao s jebenim papirom.
Dalje dok su u Sarajevu protesti, Dzeko sa Maldiva ne dolazi u Sarajevu, nego se translocira u Dubrovnik na hladjenje jaja.
Al eto on je patriota, a Emir je supak jer je uzeo putovnicu i mije se slikao s jebenim papirom.
- ultima_palabra
#277 Re: Emir Hadžihafizbegović postao hrvatski državljanin
Dobra usporedba, Emir i Ćiro... isti tip šupka
Otprilike isti tip ljudi pada na njihov "šarm"... to su oni što glasaju za Berlusconija, Bogoljuba Karića, Radončića ili Keruma 
- ultima_palabra
#278 Re: Emir Hadžihafizbegović postao hrvatski državljanin
A s kojim to pasošem Džeko prelazi granice, Tita ti izbliza?kako to wrote:Kad se Dzeko slikao sa bh pasosem, to je popraceno u medijima kako je on patriota, svaka mu cast bla bla ... A taj isti pasos je mislim jedini put i drzao tada u ruci odkad je otisao u svijet. Bog zna gdje on prasinu kupi.
-
amko761
#279 Re: Emir Hadžihafizbegović postao hrvatski državljanin
Tačno, većini je super, problem je samo kad se nađeš u tim bošnjacima-indijancima u rezervatu, getu, kao ja.ReXX wrote:Kako je ovo sve tuzno![]()
Hrvatski pasos nam dodje kao milostinja.
Ala smo bijeda zemljo draga...
Veliki broj bosnjaka ima Hrvatski pasos. Oni su mentalno vise okrenuti Hrvatskoj nego Bosni. Za njih bosanska pravila ne vaze i oni mogu gdje hoce i sta hoce.
I tako ostade u BiH samo jedan geto jedne grupe bosnjaka-muslimana koji nigdje nisu prispjeli.
- Gojeni H
#280 Re: Emir Hadžihafizbegović postao hrvatski državljanin
Ali zasto se fokusiras na to kakav je Emir, vidi mu glOve i ostale tradicionalne bosnjacke metode cascenja "uspjesnog iz nasih redova"?ultima_palabra wrote:Dobra usporedba, Emir i Ćiro... isti tip šupkaOtprilike isti tip ljudi pada na njihov "šarm"... to su oni što glasaju za Berlusconija, Bogoljuba Karića, Radončića ili Keruma
Nisam mu ja advokat, ali ponovo ... ako je dobio ovaj HR pasos "zbog doprinosa umjetnosti u Hrvatskoj", pa valjda bi nam to trebao biti ponos.
Ili mu trebamo vikat' s druge strane ulice: "Glumac, odglumi l' se sta?"
Trebamo li i nakon onoga sto nam se desilo i naucenih lekcija i dalje tjerati kreativne daleko od sebe?
Cisto se zapitaj cemu doprinose negativni komentari o Hadzihafizebgovicu, a evo ima ih koji bi koju i Dzeki da prigovore.
Sve merhametli narod ... svakom dobro zelimo.
-
sumirprimus
#281 Re: Emir Hadžihafizbegović postao hrvatski državljanin
šampinjoni smo u anonimnom prđenju na daljinu.. šta koga boli briga,ko koji pasoš ima...
pa pola tenisera,vozača formule 1 i drugih sportaša,ima prijavu u monaku zarad poreza...
otkako je sveijta i vijeka,ljudi idu gdje im je bolje...i šta sad?šta vi to veće patriote? ja šuplje u pm3...
juce emir.h,danas džeko,sutra?dokad ba ljudi,o sebi se pozabavite,vjerovatno imate svojih problema i preko glave...cccc
pa pola tenisera,vozača formule 1 i drugih sportaša,ima prijavu u monaku zarad poreza...
otkako je sveijta i vijeka,ljudi idu gdje im je bolje...i šta sad?šta vi to veće patriote? ja šuplje u pm3...
juce emir.h,danas džeko,sutra?dokad ba ljudi,o sebi se pozabavite,vjerovatno imate svojih problema i preko glave...cccc
-
oglo
#282 Re: Emir Hadžihafizbegović postao hrvatski državljanin
preko milion gradjana BIH ima uz BIH pasos jos jedan po ovom ili onom osnovu (svih nacija) 
- ultima_palabra
#283 Re: Emir Hadžihafizbegović postao hrvatski državljanin
A šta je u mom komentaru "vidi mu glave"? U svom poslu je iznad prosjeka... a pošto je uvijek htio da bude čovjek sa političkim stavom i ministar i o tom angažmanu imam svoje mišljenje.Gojeni H wrote:Ali zasto se fokusiras na to kakav je Emir, vidi mu glOve i ostale tradicionalne bosnjacke metode cascenja "uspjesnog iz nasih redova"?ultima_palabra wrote:Dobra usporedba, Emir i Ćiro... isti tip šupkaOtprilike isti tip ljudi pada na njihov "šarm"... to su oni što glasaju za Berlusconija, Bogoljuba Karića, Radončića ili Keruma
Nisam mu ja advokat, ali ponovo ... ako je dobio ovaj HR pasos "zbog doprinosa umjetnosti u Hrvatskoj", pa valjda bi nam to trebao biti ponos.
Ili mu trebamo vikat' s druge strane ulice: "Glumac, odglumi l' se sta?"
Trebamo li i nakon onoga sto nam se desilo i naucenih lekcija i dalje tjerati kreativne daleko od sebe?
Cisto se zapitaj cemu doprinose negativni komentari o Hadzihafizebgovicu, a evo ima ih koji bi koju i Dzeki da prigovore.
Sve merhametli narod ... svakom dobro zelimo.
Ako je dobio državljanstvo za doprinos umjetnosti u RH, dobro... ako ga je dobio za neke zasluge iz '93. opet dobro
- ultima_palabra
#284 Re: Emir Hadžihafizbegović postao hrvatski državljanin
I nisi za bolje od rezervata.amko761 wrote:
Tačno, većini je super, problem je samo kad se nađeš u tim bošnjacima-indijancima u rezervatu, getu, kao ja.
- Hajvan
#285 Re: Emir Hadžihafizbegović postao hrvatski državljanin
Pa idi ba, bježi i ne osvrći se ako misliš da vrijjediš više od mene...amko761 wrote:Tačno, većini je super, problem je samo kad se nađeš u tim bošnjacima-indijancima u rezervatu, getu, kao ja.ReXX wrote:Kako je ovo sve tuzno![]()
Hrvatski pasos nam dodje kao milostinja.
Ala smo bijeda zemljo draga...
Veliki broj bosnjaka ima Hrvatski pasos. Oni su mentalno vise okrenuti Hrvatskoj nego Bosni. Za njih bosanska pravila ne vaze i oni mogu gdje hoce i sta hoce.
I tako ostade u BiH samo jedan geto jedne grupe bosnjaka-muslimana koji nigdje nisu prispjeli.
ovdje obitavaju (na ovoj temi) likovi koji skakuću u rasponima između kompleksa nižih i viših vrijednosti...
eki, problem!?!
Da ti je problem:
- navrat-nanos bi našao fakultet ili zanat koji pije vode u "Babilonu" pa bi ga završio, pa se ovdje malo zaposli zbog iskustva i zbrisao u taj "Babilon" ( ako već nemaš Babilonu potrebne vještine),
- tragao za neudatom "sretnicom" koja se već ispalila u "Babilon" pa koristivši svoj šarm obrlatio je da se uda za te i zbrisao u "sretnije i ljepše" sutra.
Ovako si samo lik sa kompleksom više vrijednosti, te viškom samosažaljenja.
Ako ti je loše, nogama u gujicu i bjeeeež...
-
ismb
#286 Re: Emir Hadžihafizbegović postao hrvatski državljanin
Ne, nego bi trebao barem malo poštivanja iskazati. S 11 godina se definitivno previše pametuje o pričama koje su iza nas. Sram te bilo poginulih i onih koji su ostali invalidi da ti s (koliko već, idiote) godina pametuješ.Black swan wrote: trebao sam kao Mohammad Hossein Fahmideh heroj iransko iračkog rata opasat se molotovljevim koktelima i jurišati na tenkove sa 11 godina dok emir pjeva
a mogo bi guzicom odbit tenkovsku granatu![]()
Ti ćeš nekome nešto prigovoriti za odabir ovaj ili onaj? Kako? Kako si to ti (a sada ću napisati nešto, barem se izvinjavam svim normalnim forumašima) ona(j) (ne znam da li si muško ili žensko, sorry) koji će odrediti ko je dovoljan patriot? Srami se, kretenu
- animals
#287 Re: Emir Hadžihafizbegović postao hrvatski državljanin
E da vi znate da su drzave stvorene da sluze ljudima, a ne ljudi drzavama lakse bi nam bilo..pa sta ako ima putovnicu druge zemlje, ima nas koliko hoces sa putovnicama drugi drzava..jebes drzave, ako ljudima nije dobro u njima..ides tamo gdje je bolje...
-
amko761
#288 Re: Emir Hadžihafizbegović postao hrvatski državljanin
Vidi ovih glupana, sad bih ja da me iko hoće, majstori.
Ne daju mi nigdje da izađem iz ove vukojebine s ovim pasošem, a kamoli da mi daju državljanstvo.
Rat je bio jedina šansa većini bošnja da dobiju državljanstvo zapadnih zemalja i Hrvatske. Karinu bi ga dobili, da ne bi rata.
Ja bih odmah, ali nisam Emir Hadžihafizbegović, niti ostala bošnjačka elita, već obični bošnjo
A nema više ni rata 
Ne daju mi nigdje da izađem iz ove vukojebine s ovim pasošem, a kamoli da mi daju državljanstvo.
Rat je bio jedina šansa većini bošnja da dobiju državljanstvo zapadnih zemalja i Hrvatske. Karinu bi ga dobili, da ne bi rata.
Ja bih odmah, ali nisam Emir Hadžihafizbegović, niti ostala bošnjačka elita, već obični bošnjo
Last edited by amko761 on 03/07/2013 15:43, edited 2 times in total.
-
ismb
#289 Re: Emir Hadžihafizbegović postao hrvatski državljanin
??? A šta je problem s njima dvojicom? Nije valjda da se referiraš na onaj neki proglas "Hrvata islamske vjeroispovjesti", te da vjeruješ u to? Stvarno? Koji su ti drugi problemi što oni (rahmet Mersadu...) i njihove familije imaju HR državljanstvo? Da li to možda nemaju pravo da imaju? Od kada su Kurjaci i Berberi u Zagrebu, odnosno HR? Sigurno, kada već to tako postavljaš s dociranjem, i znaš? I da li stvarno misliš da ostali (pošto se priča ovdje, na žalost, pretvorila u to - primitivno prebrojavanje krvnih zrnaca) "primus inter pares" Bošnjaka nemaju isto HR državljanstvo? Sve i jedan ima - od Bakira i šire i uže familije, do ostalih čelnika i njihovih ordonansa (od SDA, SBiH, SDP, SBB, pa sve do Ganića i ostalih - sada "neizanteresiranih za politiku, ali o ostalome možemo pričati..." - vrlih...)ultima_palabra wrote:ultima_palabra wrote: Kao Berber i Kurjak, pokazao je da ima i poštenih "muslića"
- cyprus
#290 Re: Emir Hadžihafizbegović postao hrvatski državljanin
Da sam ja dobio hrvatsko državljanstvo, bojim se da mi ne bi ni temu otvorili, a kamoli ispisali 12 strana 
- MedenoSrce
#291 Re: Emir Hadžihafizbegović postao hrvatski državljanin
cyprus wrote:Da sam ja dobio hrvatsko državljanstvo, bojim se da mi ne bi ni temu otvorili, a kamoli ispisali 12 strana
ti si se inace bas busao i natrljavao nos svima svojim patriotizmom pa da nam bude zabremedet sto si prihvatio hr drzavljanstvo
isto k'o onaj fazla kada ode na evroviziju da bolu prkosi, vraca se 100% preko piste sve da mu zlatne kasike nude on ce se vratiti
- ultima_palabra
#292 Re: Emir Hadžihafizbegović postao hrvatski državljanin
Ti baš nešto nervozan... oguli jabukuismb wrote:??? A šta je problem s njima dvojicom? Nije valjda da se referiraš na onaj neki proglas "Hrvata islamske vjeroispovjesti", te da vjeruješ u to? Stvarno? Koji su ti drugi problemi što oni (rahmet Mersadu...) i njihove familije imaju HR državljanstvo? Da li to možda nemaju pravo da imaju? Od kada su Kurjaci i Berberi u Zagrebu, odnosno HR? Sigurno, kada već to tako postavljaš s dociranjem, i znaš? I da li stvarno misliš da ostali (pošto se priča ovdje, na žalost, pretvorila u to - primitivno prebrojavanje krvnih zrnaca) "primus inter pares" Bošnjaka nemaju isto HR državljanstvo? Sve i jedan ima - od Bakira i šire i uže familije, do ostalih čelnika i njihovih ordonansa (od SDA, SBiH, SDP, SBB, pa sve do Ganića i ostalih - sada "neizanteresiranih za politiku, ali o ostalome možemo pričati..." - vrlih...)ultima_palabra wrote:ultima_palabra wrote: Kao Berber i Kurjak, pokazao je da ima i poštenih "muslića"
-
Nokija
#293 Re: Emir Hadžihafizbegović postao hrvatski državljanin
Sva sreca pa forumase niko ne pita za dozvolu kome i kad treba dati drzvaljanstvo. A jos je veca sreca sto se neciji partotizam ne mjeri komentarima na forumu, ja bi licno u tom slucaju polovini oduzela i bosansko.
-
Nokija
#294 Re: Emir Hadžihafizbegović postao hrvatski državljanin
Licno prezirem teorije zavjere i njihove pristalice, ali fakat pocinjem sumnjati u ovaj klix. Ovih se dana toliko stvari u svijetu desava a na klixu nigdje nista o tome. Ili su svi na godisnjem ili udruzenim snagama zatupljivati narod? Nek se bave lokalnim tracevima, sto manje znaju to bolje.
Tesko nama.

Tesko nama.
- MedenoSrce
#295 Re: Emir Hadžihafizbegović postao hrvatski državljanin
a jes i to sto kazes, sta su forumasi do 0 i 1 inace ne glassaju, ne zive, ne jed(b)u, ne disu i obicno nemaju (samo) bh drzavljanstvoNokija wrote:Sva sreca pa forumase niko ne pita za dozvolu kome i kad treba dati drzvaljanstvo.
ma ne znam ljudi sto se ne zapitate zasto se niko nije nasao pametan pa da otvori istu temu kada je enis b. dobio drzavljanstvo i to bas glumeci "glupana" i "sirovinu" - zato sto svi znamo da enisu ova drzava nije nista pruzila i da je ovdje ostao mogao je snimati tln ili kompilaciju kompilacije viceva o sulji i muji
ai trebali bismo vala bas da se malo pozabavimo globalnim pitanjima, nismo odavno
- cyprus
#296 Re: Emir Hadžihafizbegović postao hrvatski državljanin
A jel to patriote ne smiju imat dvojno državljanstvo?MedenoSrce wrote:cyprus wrote:Da sam ja dobio hrvatsko državljanstvo, bojim se da mi ne bi ni temu otvorili, a kamoli ispisali 12 strana
ti si se inace bas busao i natrljavao nos svima svojim patriotizmom pa da nam bude zabremedet sto si prihvatio hr drzavljanstvo![]()
isto k'o onaj fazla kada ode na evroviziju da bolu prkosi, vraca se 100% preko piste sve da mu zlatne kasike nude on ce se vratiti
- Hajvan
#297 Re: Emir Hadžihafizbegović postao hrvatski državljanin
MedenoSrce wrote:a jes i to sto kazes, sta su forumasi do 0 i 1 inace ne glassaju, ne zive, ne jed(b)u, ne disu i obicno nemaju (samo) bh drzavljanstvoNokija wrote:Sva sreca pa forumase niko ne pita za dozvolu kome i kad treba dati drzvaljanstvo.
ma ne znam ljudi sto se ne zapitate zasto se niko nije nasao pametan pa da otvori istu temu kada je enis b. dobio drzavljanstvo i to bas glumeci "glupana" i "sirovinu" - zato sto svi znamo da enisu ova drzava nije nista pruzila i da je ovdje ostao mogao je snimati tln ili kompilaciju kompilacije viceva o sulji i muji
ai trebali bismo vala bas da se malo pozabavimo globalnim pitanjima, nismo odavno
eis???
-
vetvadi
#298 Re: Emir Hadžihafizbegović postao hrvatski državljanin
sa ce i ja cu traziti pocasni drzavlasntvo RH jer sam zadnji 5 godina putavli smo s turskim pasosom bez viza do 1 aprila. posla cu postem pošiljke da kazem ranko ostojic Ministar MUP RH
da sam tuzan sto nemogu uci hrvatskoj bez viza i tdk te price... Moguce zasto da ne ? Jedva cekam postati pocasni hrvat. he bar da posukam.. ili treba da se zenim s jednom bosnjakinjom iz hrvatske..
- Tiger 033
#299 Re: Emir Hadžihafizbegović postao hrvatski državljanin
"Ne damo Halidu Bešliću putovnicu, on nije doprinio hrvatskoj kulturi! "
24.08.2013.
U slučaju glumca Emira Hadžihafizbegovića Ministarstvo kulture ocijenilo je kako je on od posebnog interesa za Hrvatsku. Glumio je u 12 hrvatskih igranih filmova, dobitnik je tri hrvatske nagrade, uključujući dvije Zlatne arene
Među 625 osoba koje su ove godine dobili hrvatsko državljanstvo, našlo se i dobro poznato lice s TV i filmskih ekrana, glumac Emir Hadžihafizbegović.
Glumac je zatražio hrvatsko državljanstvo i dobio ga uz preporuku Ministarstva kulture. Naime, kada hrvatsko državljanstvo traže osobe koje su utjecajne u krugovima sporta, nauke ili kulture, MUP koji izdaje rješenja o državljanstvu, traži preporuku od resornog ministarstva. U slučaju Hadžihafizbegovića, Ministarstvo kulture ocijenilo je kako je on od posebnog interesa za Hrvatsku. Glumio je u 12 hrvatskih igranih filmova, dobitnik je tri hrvatske nagrade, uključujući dvije Zlatne arene.
Prije njega hrvatsko je državljanstvo dobio i reper Edo Maajka. No, manje sreće od svojih kolega imao je pjevač Halid Bešlić. Ministarstvo kulture prije tri godine odbilo je njegov zahtjev. Jutarnji list doznaje kako su iz uprave Glazbe i glazbeno-scenske umjetnosti u tom ministarstvu zaključili kako Halidov rad nije pridonio hrvatskoj kulturi.
- Volio bih da sam dobio hrvatsku putovnicu, to bi mi olakšalo putovanje. Htio sam državljanstvo zbog jednostavnijeg putovanja, posla, odlaska na more, ali i kupnje nekretnine - rekao je Halid.
Bitno je da je "Tomato" Bošnjak dobio putovnicu za zasluge i tomu slično...
24.08.2013.
U slučaju glumca Emira Hadžihafizbegovića Ministarstvo kulture ocijenilo je kako je on od posebnog interesa za Hrvatsku. Glumio je u 12 hrvatskih igranih filmova, dobitnik je tri hrvatske nagrade, uključujući dvije Zlatne arene
Među 625 osoba koje su ove godine dobili hrvatsko državljanstvo, našlo se i dobro poznato lice s TV i filmskih ekrana, glumac Emir Hadžihafizbegović.
Glumac je zatražio hrvatsko državljanstvo i dobio ga uz preporuku Ministarstva kulture. Naime, kada hrvatsko državljanstvo traže osobe koje su utjecajne u krugovima sporta, nauke ili kulture, MUP koji izdaje rješenja o državljanstvu, traži preporuku od resornog ministarstva. U slučaju Hadžihafizbegovića, Ministarstvo kulture ocijenilo je kako je on od posebnog interesa za Hrvatsku. Glumio je u 12 hrvatskih igranih filmova, dobitnik je tri hrvatske nagrade, uključujući dvije Zlatne arene.
Prije njega hrvatsko je državljanstvo dobio i reper Edo Maajka. No, manje sreće od svojih kolega imao je pjevač Halid Bešlić. Ministarstvo kulture prije tri godine odbilo je njegov zahtjev. Jutarnji list doznaje kako su iz uprave Glazbe i glazbeno-scenske umjetnosti u tom ministarstvu zaključili kako Halidov rad nije pridonio hrvatskoj kulturi.
- Volio bih da sam dobio hrvatsku putovnicu, to bi mi olakšalo putovanje. Htio sam državljanstvo zbog jednostavnijeg putovanja, posla, odlaska na more, ali i kupnje nekretnine - rekao je Halid.
Bitno je da je "Tomato" Bošnjak dobio putovnicu za zasluge i tomu slično...
- nosara
#300 Re: Emir Hadžihafizbegović postao hrvatski državljanin
Sve mi je draze sto je nemam...