stas , pomiri se sa timBarbaDue wrote:Ne znam za vas ali meni ova priča iz Elektroprivrede nikako ne izlazi iz glave.
Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
- mO k3
#76 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
- BarbaDue
#77 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
Mada znam da sam nemoćan ne mogu da se pomirim. Jednostavno dnevno bar 2-3 puta razmišljam o tome.
Kako god bilo to su na neki način tvoje, moje i njene pare.
Halooo, pa dokle više bando mafijaška!!!
-
neki
#78 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
valjda ti je poslije ovih silnih komentara jasno da te je covjek dobro slagao??BarbaDue wrote:Mada znam da sam nemoćan ne mogu da se pomirim. Jednostavno dnevno bar 2-3 puta razmišljam o tome.
iako dispeceri, zbog prirode posla koji obavljaju, imaju dodatne benificije, to nije ni pola od ovoga sto si nabrojao u uvodnom postu..
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#80 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
Ama nije bitna prica jer uvijek u prici ima ono pola odvadi. Istina je da je prosjecna plata u Elektroprivredi skoro duplo veca od prosjeka F BiH i BiH a razlog je vrlo jednostavan. Kad god su povisili cijenu struje mi smo blejali kao ovce bez trunke protivljenja tome. Cijena struje u BiH ili u F BiH je vise nego previsoka a ona sluzi da se nabijaju plate zaposlenima u EP-u. Ako je prosjek plata u F BiH oko 850 KM onda nikako prosjek u EP-u koja nije privatna prcija ne bi smio prelaziti puno iznad 1000 KM a opet to bi znacilo sasvim sigurno znacajno smanjenje racuna za struju. Naravno ne treba zaboraviti da su EP i BH Telecom krave muzare pojedinim strankama.BarbaDue wrote:Ne znam za vas ali meni ova priča iz Elektroprivrede nikako ne izlazi iz glave.
Dakle ovo je bilo 2012.....
http://www.klix.ba/biznis/privreda/seer ... /120313127
a od tada je cijena struje povecana jedno dva puta!!!!
-
neki
#81 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
neki nikako da shvate da ova cijena sto je sad imamo je debelo socijalnahrasno38 wrote:Ama nije bitna prica jer uvijek u prici ima ono pola odvadi. Istina je da je prosjecna plata u Elektroprivredi skoro duplo veca od prosjeka F BiH i BiH a razlog je vrlo jednostavan. Kad god su povisili cijenu struje mi smo blejali kao ovce bez trunke protivljenja tome. Cijena struje u BiH ili u F BiH je vise nego previsoka a ona sluzi da se nabijaju plate zaposlenima u EP-u. Ako je prosjek plata u F BiH oko 850 KM onda nikako prosjek u EP-u koja nije privatna prcija ne bi smio prelaziti puno iznad 1000 KM a opet to bi znacilo sasvim sigurno znacajno smanjenje racuna za struju. Naravno ne treba zaboraviti da su EP i BH Telecom krave muzare pojedinim strankama.BarbaDue wrote:Ne znam za vas ali meni ova priča iz Elektroprivrede nikako ne izlazi iz glave.
za par godina ove cijene struje ces se prisjecati sa sjetom, i to ne zbog njihovih plata nego zbog vecih interesa..
-
StupskaBitanga
- Truba
#83 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
aj dobro biće i kvalitetnija
al šo jes jes ne pazi se kako se troši
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#84 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
Socijalna je kad gledas sa aspekta licnog dohodka stecenog negdje u zemljama EU. Sve sto placamo kod nas je znatno vise nego sto bi trebali u odnosu na nase prosjecne plate. U prevodu siromasni pune dzepove bogatim. Plin se moze sniziti za jedno 30%. Koji ce nam kurac tri firme za plin: Bh Gas, Sarajevogas, Energoinvest!!!! Dvije ukines i cijena plina mora ici dole. Po cemu bi to plate u EP trebale da budu skoro pa duplo vece od prosjeka???? Po kojem to zakonu i po kojoj to pravdi????? Isto vazi za BH Telecom. Voda??? Placamo sve gubitke vode radi nesposobnosti ViK-a da u 20 godina nakon rata polozi makar 1 km cijevi!!!!! Ali ko nas jebe kad smo majmuni koje moze da jebe u zdrav mozak ko god hoce!!!!neki wrote:neki nikako da shvate da ova cijena sto je sad imamo je debelo socijalnahrasno38 wrote:Ama nije bitna prica jer uvijek u prici ima ono pola odvadi. Istina je da je prosjecna plata u Elektroprivredi skoro duplo veca od prosjeka F BiH i BiH a razlog je vrlo jednostavan. Kad god su povisili cijenu struje mi smo blejali kao ovce bez trunke protivljenja tome. Cijena struje u BiH ili u F BiH je vise nego previsoka a ona sluzi da se nabijaju plate zaposlenima u EP-u. Ako je prosjek plata u F BiH oko 850 KM onda nikako prosjek u EP-u koja nije privatna prcija ne bi smio prelaziti puno iznad 1000 KM a opet to bi znacilo sasvim sigurno znacajno smanjenje racuna za struju. Naravno ne treba zaboraviti da su EP i BH Telecom krave muzare pojedinim strankama.BarbaDue wrote:Ne znam za vas ali meni ova priča iz Elektroprivrede nikako ne izlazi iz glave.
za par godina ove cijene struje ces se prisjecati sa sjetom, i to ne zbog njihovih plata nego zbog vecih interesa..
- BarbaDue
#85 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
nema to veze sa temom. svoju struju ću da trošim kako ja hoću, ja sam je platio i ja ću je i tošti. ako mi je ćejf u svaku prostoriju ću staviti sijalice od 100W. ovdje ja o drugim stvarima pričam. odakle nekom pravo da sebi od struje koja je državna daje nevjerovatne beneficije! odakle im pravo???Black swan wrote:aj dobro biće i kvalitetnija![]()
- Truba
#86 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
paša moraš se smiriti... ja sam to davno prošao jbg
ti si za struju dao pare
stoga pare više nisu tvoje jer si dobio struju
ne fakat dosta zezancije smiri se ničija nije do zore GORILA
ti si za struju dao pare
stoga pare više nisu tvoje jer si dobio struju
ne fakat dosta zezancije smiri se ničija nije do zore GORILA
-
ofo-ono
#87 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
Iz naše, bar većinske populacije gledano, to izgledao kao Amerika. 1k + u domaćoj valuti plata, 3 joje možda topli...
Mežutim, nije problem u tome, već je problem činjenica da nas ovi privatnici ubiše. E njima treba jebavat majqe jer nas malo plaćaju. Privatnici, bar većina njih, nas i tjera da idemo tražiti sebi kruha po dunjaluku. A politika ih štiti.
Zar nije normalno da sa fakultetskom diplomom imaš minimalno milju plate plus dobar topli? Ali jooook... Odeš privatniku i veli evo 500, ima takvih na birou hiljadu.
Nije problem u BHTelekom, Elektroprivredi i sličnim...
Mežutim, nije problem u tome, već je problem činjenica da nas ovi privatnici ubiše. E njima treba jebavat majqe jer nas malo plaćaju. Privatnici, bar većina njih, nas i tjera da idemo tražiti sebi kruha po dunjaluku. A politika ih štiti.
Zar nije normalno da sa fakultetskom diplomom imaš minimalno milju plate plus dobar topli? Ali jooook... Odeš privatniku i veli evo 500, ima takvih na birou hiljadu.
- madner
#88 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
Normalna plata za normalan zivot. Nije normalna ova od 300.
-
Drinski
#89 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
Druze, ne mozes ti ovo glupacima objasniti. Oni pametni su ili poslodavci ili kidaju preko granice.ofo-ono wrote:Iz naše, bar većinske populacije gledano, to izgledao kao Amerika. 1k + u domaćoj valuti plata, 3 joje možda topli...
- tandmand
#90 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
BarbaDue wrote:Mada znam da sam nemoćan ne mogu da se pomirim. Jednostavno dnevno bar 2-3 puta razmišljam o tome.
istresi gorčinu do kraja
na strateškim mjestima njihovi ljudi
kurvini sinovi
lutke od krvi bez trunke ideje
- golfiista
#91 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
Drinski wrote:Prvo, ne ulazim u politicke zloupotrebe javnih preduzeca a smatram i da ti je ova druga recenica glupa jer predstavlja hvalisanje neznanjem.golfiista wrote: Veći problem su firme koje radnicima uplaćuju minimalac, a na ruke doiju osatak, recimo tako rade Notari. Dalje, veći problem bi mogle biti razne vladine ustanove, koje direktno zavise od budžeta a šta rade to niko ne zna, jer ovi imenovani bar proizvode domaći proizvod.
Medjutim, slazem se sa prvom recenicom. Niko ne razmlislja da poveca svoj prihod nego mu guzica zinula za komsijinom nafakom. Onda krene ona prica: "kod mog gazde je ovako i onako", pa sad valjda svi trebamo da trpimo isto.
Pojasni. Sta je glupo ili nije tacno?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#92 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
Jasno mi je da se Barba cudi, jer je stanje u drzavi generalno fuj.
Ipak, normalno je da imas platu 1000+, topli obrok 15 KM (jer to poslodavcu ide u korist), da imas regres i 13. platu.
Nije normalno da imas 3-4 stotine platu i da ti gazda kaze da se udaras u zicagu sto imas i to.
Ipak, normalno je da imas platu 1000+, topli obrok 15 KM (jer to poslodavcu ide u korist), da imas regres i 13. platu.
Nije normalno da imas 3-4 stotine platu i da ti gazda kaze da se udaras u zicagu sto imas i to.
- insomnia78
#93 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
Lozi te lik s ovom pricom, bar u dosta stvari
Realno, to su firme koje u svim drzavama dobro stoje i imaju dobre benificije
Realno, to su firme koje u svim drzavama dobro stoje i imaju dobre benificije
- Not My Idea
#94 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
Pa vjerovatno ti nije puno slagao. A nevjerovatna bi prica bila da je rekao da mu stari radi u EP i ima platu 600 maraka, a ovako-nema nista nevjerovatno...
-
Ci-Nick
#95 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
Finansijski izvještaj kaže ovako:
Elektroprivreda BiH
a) Troškovi placa i naknada placa zaposlenima.....................157.459.449
b) Troškovi ostalih primanja, naknada i prava zaposlenih..........29.017.875
kad se to podjeli na 4.990 uposlenih dobije se podatak da su topli obrok i ostale naknade cca 500,00 KM ( prosjek) i neto plaća cca 1.700,00 KM (prosjek )
Dakle neto primanja u prosjeku cca 2.200 KM
Elektroprivreda HZHB
a) Troškovi placa i naknada placa zaposlenima...................63.579.715
b) Troškovi ostalih primanja, naknada i prava zaposlenih......14.317.300
podjeljeno na 1826 uposlenih,.. rezultat je cca 650 KM topli obrok i ostale naknade i 1.900 KM neto plaća.
Neto primanja cca 2.550 KM
Solidno !
Elektroprivreda BiH
kad se to podjeli na 4.990 uposlenih dobije se podatak da su topli obrok i ostale naknade cca 500,00 KM ( prosjek) i neto plaća cca 1.700,00 KM (prosjek )
Elektroprivreda HZHB
podjeljeno na 1826 uposlenih,.. rezultat je cca 650 KM topli obrok i ostale naknade i 1.900 KM neto plaća.
Solidno !
-
neki
#96 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
Kad se to (a) podijeli dobije se da je prosjecna bruto plata sa toplim obrokom 2 630,00 KM, dakle neto primanja u prosjeku cca 1830 KM.Ci-Nick wrote:Finansijski izvještaj kaže ovako:
Elektroprivreda BiH
Stavka b) se odnosi na otpremnine, jubilarne nagrade, terenski rad i sl..
-
Tarik28
#97 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
jebte ove stranačke uhljebe definitivno moramo istjerati opet nekim narodnim buntom, BEZOBRAZLUK I DRSKOST je da SE u ovakvoj bijednoj državi dijele ovakve plate!Ci-Nick wrote:Finansijski izvještaj kaže ovako:
Elektroprivreda BiH
Elektroprivreda HZHB
Solidno !
-
frngla
#98 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
Treba se boriti da se poveća prosječna plata, a ne da se smanjuje još više... Pa ljudi u BiH su tačno naučeni da žive kao zadnji bijednici
- U-zap
#99 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
Pa sta je tu cudno, tako i treba da bude
-
gidra
#100 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!
i to je opet samo 19% od prihoda firme...Ci-Nick wrote:Finansijski izvještaj kaže ovako:
Elektroprivreda BiH
Solidno !