Saka wrote:Ne očekujem da jedem za 5KM u "restoranu". Al opet zavisi šta ko smatra restoranom. I McDonalds je restoran i ćevabdžinica je za nekog restoran. Food Office je vrsta restorana gdje dođeš da ručaš s posla na pauzi za ručak, nije vrsta restorana gdje izlaziš s djevojkom na romantičnu večeru (apropo ambijenta).
12KM za bljutav obrok je, ne previše, nego bezobrazno. Za te pare možeš večerati u "pravom" restoranu. Nije karikiranje već reagujem na ono što si napisala da su cijene OK. Nisu nimalo OK za ono što dobiješ, pogotovo ne za naše uslove i za onakvu vrstu restorana. Sad kad bih za te pare dobio neku wow klopu svaka čast, ali meni je bilo totalno neukusno.
Slažem se, ukusi su subjektivna stvar, nekome je možda fantastično, ja znam da neću više ići i to je to.
Pod restoranom sam mislila na prave restorane tipa Tavola, Peppers, Lights, Via del Corso itd...
U potpunosti se slažem s tim da je FO restoran tipa onih za pauzu, ali se apsolutno ne slažem da se u restoranu(pod ovim mislim na pravi restoran) možeš dobiti ručak i piće za 12KM, bar meni to nikada nije pošlo za rukom.
Da se razumijemo, ja nisam rekla da je FO prekrasan restoran sa fantastičnom atmosferom itd, ali mi je u svojoj klasi restorana "na tacnu" i cijenama, ambijentom i ukusom hrane sasvim OK, naročito u poređenju sa Merkatorom.
Što se tiče hrane, nama bilo baš ukusno

, upravo zato i kažem da mi je bilo sasvim OK i da mi je ta cijena OK za ukusan obrok i piće, ali ako tebi nije bilo ukusno, razumijem tvoj stav.
Pozdrav!