ekupon.ba
- burekodsira
#2026 Re: ekupon.ba
jeste li vidjeli bezobrazluka i navlakuse za ponudu za Rim? 
-
Ledenko
#2027 Re: ekupon.ba
Je li se neko prijavio za negleski u Babylonu?
-
Gospoda Ministarka
#2028 Re: ekupon.ba
Zasto?burekodsira wrote:jeste li vidjeli bezobrazluka i navlakuse za ponudu za Rim?
Sve je jasno.
Na cijenu dodas aerodromske takse i boravisnu taksu po danu po osobi, fakultativni izleti ne bi bili fakultativni da su uracunati u cijenu, rucni prtljag je sasvim primjeren, jer samo kod nas ljudi krenu negdje na 4 dana i tegle kofer od 20 kg.
Tri noci u Rimu u hotelu sa 4 * BB je i vise nego odlicna ponuda
A, da su aerodromske takse visoke, to ne sporim.
EDIT: Agenciji M-97 tours, od srca zelim, puno uspjeha u radu
- Pitarrr82
#2029 Re: ekupon.ba
Jel neko koristio wellness paket u Radon plazi?
- karanana
#2030 Re: ekupon.ba
zasto je bezobrazluk?burekodsira wrote:jeste li vidjeli bezobrazluka i navlakuse za ponudu za Rim?
mislim da smo dovoljno pametni da saberemo 199 i 260. 460 je dobra cijena za ovo. mada mislim da nece proci jer ko ima para nema vremena a ko nema para i 460 je skupo pa onda puta 2, to je milja i potrosnje tamo 400-500, to je milja i po.
-
deseta
#2031 Re: ekupon.ba
Jesam ja,
ostala su mi još dva kupona za wellnes paket u Radon plazi.
Onako.
teretanu nisam stigla koristiti, jer sam se već skinula u kupaći pa mi je bilo zima
Znaći, ako krenete, prvo teretana....pa onda bazen + sauna.
Tursko kupatilo nije bilo otvoreno kad sam ja bila....
Srednja žalost....
ostala su mi još dva kupona za wellnes paket u Radon plazi.
Onako.
teretanu nisam stigla koristiti, jer sam se već skinula u kupaći pa mi je bilo zima
Znaći, ako krenete, prvo teretana....pa onda bazen + sauna.
Tursko kupatilo nije bilo otvoreno kad sam ja bila....
Srednja žalost....
- Ateista
#2032 Re: ekupon.ba
I ja isto tako smatram da je ovo za Rim navlakusa i malo bezobrazno postavljeno.
Ne ulazeci u analizu da li je konacna cijena realna ili ne, ne valja im nacin na koji je ponuda predstavljena.
Kao prvo, u pitanju je odlazak za dvije osobe (ako ce neko ici sam mora doplatiti, znaci podrazumijeva se dvije osobe), a u ponudi je cijena za samo jednu osobu, da djeluje manje. Logicno bi bilo napraviti odmah aranzman za dvije osobe jer ja ako recimo hocu sam da idem ne mogu ici po toj cijeni, moram doplatiti za jednokrevetnu sobu ili biti sa nekim u sobi. Da ne kazem da se nigdje ne naglasava da su sobe dvokrevetne, i to bi se trebalo raspitati, mozda su i visekrevetne.
Ono sto je najveci problem je sto ponudu predstavljaju kao da je 50% popusta, a u stvari je puno manje.
Ok, fakultativni izleti nisu obavezni, kao ni dodatni ptrljag, ali placanje takse se ne moze izbjeci i to je dio osnovne ponude koji su trebali uracunati u cijenu, kao i osiguranje.
Po meni bi bilo posteno napraviti ponudu da glasi:
"Platite 935KM umjesto 1333 za organizovan odlazak u Rim za dvije osobe..." (samo sam sabrao sve sto stvarno treba platiti za svije osobe)
Poenta je da kad kupis kupon da on pokriva sve osnovne stvari i da o tome vise ne mislis, a da dodatno placas samo izlete, ruckove, vecere, izlaske, suvenire i sta vec.
Ne ulazeci u analizu da li je konacna cijena realna ili ne, ne valja im nacin na koji je ponuda predstavljena.
Kao prvo, u pitanju je odlazak za dvije osobe (ako ce neko ici sam mora doplatiti, znaci podrazumijeva se dvije osobe), a u ponudi je cijena za samo jednu osobu, da djeluje manje. Logicno bi bilo napraviti odmah aranzman za dvije osobe jer ja ako recimo hocu sam da idem ne mogu ici po toj cijeni, moram doplatiti za jednokrevetnu sobu ili biti sa nekim u sobi. Da ne kazem da se nigdje ne naglasava da su sobe dvokrevetne, i to bi se trebalo raspitati, mozda su i visekrevetne.
Ono sto je najveci problem je sto ponudu predstavljaju kao da je 50% popusta, a u stvari je puno manje.
Ok, fakultativni izleti nisu obavezni, kao ni dodatni ptrljag, ali placanje takse se ne moze izbjeci i to je dio osnovne ponude koji su trebali uracunati u cijenu, kao i osiguranje.
"Platite 935KM umjesto 1333 za organizovan odlazak u Rim za dvije osobe..." (samo sam sabrao sve sto stvarno treba platiti za svije osobe)
Poenta je da kad kupis kupon da on pokriva sve osnovne stvari i da o tome vise ne mislis, a da dodatno placas samo izlete, ruckove, vecere, izlaske, suvenire i sta vec.
-
Gospoda Ministarka
#2033 Re: ekupon.ba
@Ateista, niti jedna agencija ne izrazava cijene aranzamana za dvije osobe
, i apsolutno kod svake agencije se podrazumjeva cijena u 1/2 sobama, i vrsi se doplata za 1/1.
I, rijetko koji hotel sa 4* ima visekrevetne sobe. Maksimalno 1/3, a za cetiri osobe se inace daje apartman.
I, rijetko koji hotel sa 4* ima visekrevetne sobe. Maksimalno 1/3, a za cetiri osobe se inace daje apartman.
- burekodsira
#2034 Re: ekupon.ba
thisAteista wrote:I ja isto tako smatram da je ovo za Rim navlakusa i malo bezobrazno postavljeno.
jeli potrebno ekuponu da pravi ovakve hinjske ponude?
do sad se znalo (manje vise) da bez razmisljanja mozes uzeti kupon jer pokriva ono sta reklamiraju, ali sad se evo list promjenio.
sva cetiri od sad valja otvoriti
- Ateista
#2035 Re: ekupon.ba
To jeste, ali ovo je valentinovo i valjda se podrazumijeva za dvoje, a inace vecina slicnih ponuda na Ekuponu je za dvoje, neka nocenja u hotelima i slicno.Gospoda Ministarka wrote:@Ateista, niti jedna agencija ne izrazava cijene aranzamana za dvije osobe, i apsolutno kod svake agencije se podrazumjeva cijena u 1/2 sobama, i vrsi se doplata za 1/1.
- Ateista
#2036 Re: ekupon.ba
Upravo tako, moras dobro pogledati sta je uracunato a sta nije.burekodsira wrote:thisAteista wrote:I ja isto tako smatram da je ovo za Rim navlakusa i malo bezobrazno postavljeno.
jeli potrebno ekuponu da pravi ovakve hinjske ponude?
do sad se znalo (manje vise) da bez razmisljanja mozes uzeti kupon jer pokriva ono sta reklamiraju, ali sad se evo list promjenio.
sva cetiri od sad valja otvoriti
Jedino sto mislim da nije kriv Ekupon nego agencija koja je osmislila ponudu. Ekupon je kriv jedino sto je prihvatio takvu ponudu.
- 6.april
#2037 Re: ekupon.ba
Svugdje u svijetu, mala slova su najbitnija.
Na nama je da pazimo prilikom kupovine.
Meni recimo prva reakcija kada izađe novi kupon, je da dođem ovdje i pročitam sta forumaši kažu za njega.
Obično i ja preskočim neke detalje, ali zato mi ovdje otvore oči.
Na nama je da pazimo prilikom kupovine.
Meni recimo prva reakcija kada izađe novi kupon, je da dođem ovdje i pročitam sta forumaši kažu za njega.
Obično i ja preskočim neke detalje, ali zato mi ovdje otvore oči.
-
Gospoda Ministarka
#2038 Re: ekupon.ba
Ovo je klasicna agencijska ponuda. Odlucili su se da je na ovaj nacin prezentiraju, i apsolutno nista ovdje nije "hinjski" ni "smuljano"... druga stvar je sto Vi zelite da Vam se svervira na gotovo. Onaj ko je i jednom putovao zna da aerodromske takse nisu ukljucene u cijenu aranzmana, i da zavisno od drzave boravisna taksa se prikazuje u cijeni hotela ili odvojeno.Ateista wrote:To jeste, ali ovo je valentinovo i valjda se podrazumijeva za dvoje, a inace vecina slicnih ponuda na Ekuponu je za dvoje, neka nocenja u hotelima i slicno.Gospoda Ministarka wrote:@Ateista, niti jedna agencija ne izrazava cijene aranzamana za dvije osobe, i apsolutno kod svake agencije se podrazumjeva cijena u 1/2 sobama, i vrsi se doplata za 1/1.
Jedino sto je bilo neprofesionalno od ekupona, u stvari ne od njih vec od njihovih klijenata, je bila ponuda za Cinema city 2D projekcija iskljucivo ponedjeljkom, i Taj Mahal.
- Pitarrr82
#2039 Re: ekupon.ba
S tim da se to ocigledno nastavlja jer evo "deseta" kaze da i ponuda u Radon plazi ne sadrzi sve sto je ponudjeno...Gospoda Ministarka wrote:Ovo je klasicna agencijska ponuda. Odlucili su se da je na ovaj nacin prezentiraju, i apsolutno nista ovdje nije "hinjski" ni "smuljano"... druga stvar je sto Vi zelite da Vam se svervira na gotovo. Onaj ko je i jednom putovao zna da aerodromske takse nisu ukljucene u cijenu aranzmana, i da zavisno od drzave boravisna taksa se prikazuje u cijeni hotela ili odvojeno.Ateista wrote:To jeste, ali ovo je valentinovo i valjda se podrazumijeva za dvoje, a inace vecina slicnih ponuda na Ekuponu je za dvoje, neka nocenja u hotelima i slicno.Gospoda Ministarka wrote:@Ateista, niti jedna agencija ne izrazava cijene aranzamana za dvije osobe, i apsolutno kod svake agencije se podrazumjeva cijena u 1/2 sobama, i vrsi se doplata za 1/1.
Jedino sto je bilo neprofesionalno od ekupona, u stvari ne od njih vec od njihovih klijenata, je bila ponuda za Cinema city 2D projekcija iskljucivo ponedjeljkom, i Taj Mahal.
-
Gospoda Ministarka
#2040 Re: ekupon.ba
Svi koji su otisli u Taj Mahal, bez obzira sto je bila ponuda za jednu osobu su bili prezadovoljni.Pitarrr82 wrote:S tim da se to ocigledno nastavlja jer evo "deseta" kaze da i ponuda u Radon plazi ne sadrzi sve sto je ponudjeno...
Cinema city 2 D, je bilo navedeno sta se kupuje, procitaj pa te niko nece prevariti.
Cak i ono na sta ekupon nije mogao uticati, kao sto je recimo frizerski salon Perfect, su korektno ispravili vracajuci novac.
- Ateista
#2041 Re: ekupon.ba
Ne znam, mozda je to praksa agencija, meni je to iace pravo glupo i smatram to navlakusama inace ne samo u ovom slucaju, kao i oni fazoni cijena + PDV, ne zanima mene koliki je PDV, kolike su takse i slicne stvari, ako mi neko prodaje komplet aranzman neka ukljuci u cijenu sve sto je neophodno.Gospoda Ministarka wrote:Ovo je klasicna agencijska ponuda. Odlucili su se da je na ovaj nacin prezentiraju, i apsolutno nista ovdje nije "hinjski" ni "smuljano"... druga stvar je sto Vi zelite da Vam se svervira na gotovo. Onaj ko je i jednom putovao zna da aerodromske takse nisu ukljucene u cijenu aranzmana, i da zavisno od drzave boravisna taksa se prikazuje u cijeni hotela ili odvojeno.Ateista wrote:To jeste, ali ovo je valentinovo i valjda se podrazumijeva za dvoje, a inace vecina slicnih ponuda na Ekuponu je za dvoje, neka nocenja u hotelima i slicno.Gospoda Ministarka wrote:@Ateista, niti jedna agencija ne izrazava cijene aranzamana za dvije osobe, i apsolutno kod svake agencije se podrazumjeva cijena u 1/2 sobama, i vrsi se doplata za 1/1.
A valjda sam i gledao dosta tih ponuda na Ekupon-u koje ukljucuju aranzman za dvije osobe pa mi je logicno da se tako sastavi ponuda.
- Pitarrr82
#2042 Re: ekupon.ba
Gospoda Ministarka wrote:Svi koji su otisli u Taj Mahal, bez obzira sto je bila ponuda za jednu osobu su bili prezadovoljni.Pitarrr82 wrote:S tim da se to ocigledno nastavlja jer evo "deseta" kaze da i ponuda u Radon plazi ne sadrzi sve sto je ponudjeno...
Cinema city 2 D, je bilo navedeno sta se kupuje, procitaj pa te niko nece prevariti.
Cak i ono na sta ekupon nije mogao uticati, kao sto je recimo frizerski salon Perfect, su korektno ispravili vracajuci novac.
Svakako, to sam i ja rekao za Taj Mahal s tim da ja vise nisam bio zadovoljan ukusom ali hajde to je druga prica
S drugim kuponima nisam imao problema, sto se tice ove price oko aerodromske takse ona je veoma, veoma rijetko ukljucena u cijenu sto se moze vidjeti u redovnim ponudama agencija a ako se ne varam nas aerodrom je po tome medju skupljim...
- bambina78
#2043 Re: ekupon.ba
U EU, kojoj, je li tezimo
, je strogo zabranjeno promovisati cijenu avio karte bez ukljucenih
pratecih-obaveznih troskova, citaj aerodromskih taxi...
pratecih-obaveznih troskova, citaj aerodromskih taxi...
- Ateista
#2044 Re: ekupon.ba
U ponudi mutvaka je pisalo da je ukljucena i dostava, kad smo kupili i nazvali da narucimo rekli da nije ukljucena i da moramo doci.Pitarrr82 wrote:S tim da se to ocigledno nastavlja jer evo "deseta" kaze da i ponuda u Radon plazi ne sadrzi sve sto je ponudjeno...Gospoda Ministarka wrote:Ovo je klasicna agencijska ponuda. Odlucili su se da je na ovaj nacin prezentiraju, i apsolutno nista ovdje nije "hinjski" ni "smuljano"... druga stvar je sto Vi zelite da Vam se svervira na gotovo. Onaj ko je i jednom putovao zna da aerodromske takse nisu ukljucene u cijenu aranzmana, i da zavisno od drzave boravisna taksa se prikazuje u cijeni hotela ili odvojeno.Ateista wrote:
To jeste, ali ovo je valentinovo i valjda se podrazumijeva za dvoje, a inace vecina slicnih ponuda na Ekuponu je za dvoje, neka nocenja u hotelima i slicno.
Nije sad neki problem ali je ruzno, ako pise u ponudi nesto onda to treba ispostovati.
Neki se ponasaju kao da nesto poklanjaju tim ponudama, pa placeno je, nije dzaba. Ako im se ne isplati sa tolikim popustom neka uopste ne prave ponudu ili neka naprave sa manjim popustom, ali neka bude ono sto pise u ponudi.
- karanana
#2045 Re: ekupon.ba
meni je mutwak dostavio.
mada moram reci da sam imao nekoliko negativnih iskustava. ovi iz ekupona su se potrudili i veoma su ljubazni kada je u pitanju refundiranje. meni nisu jasne firme koje daju ponude, ako ih ne mogu ispostovati i ako hoce da te namjerno zakinu na njima, zar stvarno misle da ce na duge staze to biti pametan marketinski potez?
mada moram reci da sam imao nekoliko negativnih iskustava. ovi iz ekupona su se potrudili i veoma su ljubazni kada je u pitanju refundiranje. meni nisu jasne firme koje daju ponude, ako ih ne mogu ispostovati i ako hoce da te namjerno zakinu na njima, zar stvarno misle da ce na duge staze to biti pametan marketinski potez?
- Ateista
#2046 Re: ekupon.ba
Svasta, mozda je dosta raje narucivalo a nisu racunali na to da ce biti toliko pa im dosadilo, a mozda se neko zalio pa su poceli dostavljati, ko zna...karanana wrote:meni je mutwak dostavio.
Ni meni nije jasan taj pristup, osnova ovih kupona je reklama, pokazati profesionalnost i kvalitet kako bi navukao raju da opet dodju.
- madnessa
#2047 Re: ekupon.ba
Ja se ovo stalno pitam. Rijetko koji kupon bude primjer iz marketinških knjiga. Ne kontam što fino pojedini ne stave ponudu na šest mjeseci i neki razuman broj klijenata i onda se fino rasporede klijenti za punu cijenu i ovi iz ekupona, pa onda ne bi bili na nekom strašnom "gubitku" kad se to sve fino rasporedi.karanana wrote:meni je mutwak dostavio.
S druge strane ljudi gledaju koliko su "izgubili" time što su nešto platili ekuponu, a ne gledaju koliko su dobili sa stečenim mušterijama. Neka se 10% ljudi vrati ponovo mogu smatrati ponudu uspješnom. Al' kod nas sve neke lutrije, brze zarade... Pa ni Coca-Cola ne bi bila to što jeste da ne ulaže milione u marketing, nagradne igre... Na prvi pogled oni gube, a na drugi se više proda proizvoda...
- van Basten
#2048 Re: ekupon.ba
ja koliko znam, uslov za promociju na ekupone je 50% popusta ili više. Zato ovi stave 199 umjesto 399 i zadovolje taj uslov, a onda nabešaju ostalih troškova... fer ponuda bi bila npr 650km umjesto 1300 km za rim za Valentinovo za dvije osobe sa svim uračunatim taksama... međutim, koliko bi se to njima isplatilo? Možda najbolje izjegavati uopšte stavljati takve ponude?
- karanana
#2049 Re: ekupon.ba
pa upravo zbog toga na ovakvim ponudama oni moraju razdvojiti takse i cijenu aranzmana. ako stave 50% popusta na sve, ne mogu oni reci aerodromu ni aviokompaniji da i takse spuste za 50%. to ostaje fiksno. oni daju 50% na onaj svoj dio u kojem obezbjedjuju prevoz i smjestaj.van Basten wrote:ja koliko znam, uslov za promociju na ekupone je 50% popusta ili više. Zato ovi stave 199 umjesto 399 i zadovolje taj uslov, a onda nabešaju ostalih troškova... fer ponuda bi bila npr 650km umjesto 1300 km za rim za Valentinovo za dvije osobe sa svim uračunatim taksama... međutim, koliko bi se to njima isplatilo? Možda najbolje izjegavati uopšte stavljati takve ponude?
i zato mislim da je 200 maraka zaista 50% od onoga koliko bi ti bila cijena za 3 noci u rimu i avion.
Last edited by karanana on 10/01/2012 12:17, edited 1 time in total.
- holowey
#2050 Re: ekupon.ba
ono sto me nervira kod ekupon ponuda su striktni rokovi i ako zbog bilo kojeg razloga ne uspije se iskoristiti kupon u datom roku, citav uplaceni iznos propada...
kod livingsocial.com ima varijanta "promotional value expires on" i datum recimo dva-tri mjeseca od kupovine i "paid value expires on" sa datumom i po par godina od kupovine...ali daleko smo mi od toga...
kod livingsocial.com ima varijanta "promotional value expires on" i datum recimo dva-tri mjeseca od kupovine i "paid value expires on" sa datumom i po par godina od kupovine...ali daleko smo mi od toga...