Ekupi.ba - Iskustva?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

drndalo

#26 Re: Ekupi.ba - Iskustva?

Post by drndalo »

Zna li neko svakih koliko mijenjaju akciju kartica s kojim imaju dodatni popust za placanje ?

Gledam jutros, -15% na placanje NLB karticama... :cry:

Pa oklen mi NLB...? :run:
ruud

#27 Re: Ekupi.ba - Iskustva?

Post by ruud »

U momentu postavljanja teme, aktivna je bila Maestro/Mastercard akcija 10%
Prošla sedmica Intesa SP 10%, a od ove NLB 15%...
Tako da bi se moglo reći da su heftične promjene, al' to je koliko sam ja upratio recently.

Samo da se zahvalim svima na odgovorima, a mene su pomalo i razočarali svojim šu*ačkim ponašanjem!
drndalo

#28 Re: Ekupi.ba - Iskustva?

Post by drndalo »

kakvim ?
ruud

#29 Re: Ekupi.ba - Iskustva?

Post by ruud »

3 sitnice, al' kumulativno te propilično iznerviraju.

Njihovom greškom su stavili jednu od LG klima na preko 50% sniženja, i ja je metnem u korpu, al' prije nego je pazarim, velim starom da nazove i provjeri ko radi ugradnju (jel imaju nekoga il' moram sam tražiti, ako moram, koga a da mi garancija bude valjana). I tako stari nazove i kaže interesuje me ova klima od 700 i nešto KMova, kaže mu ona iz call centra 'ma koja je to', hajte da provjerimo pa cemo vam javit'. Expresno su ukinuli klimu iz ponude k'o da nikad nije ni postojala (skontali da su greškom pre-snizili) :D Ni poziva, ni izvini, ništa... Po meni, jako šu*ački... Trebao sam je naručiti i platiti online pa da se 'gonjamo' poslije :D
ruud

#30 Re: Ekupi.ba - Iskustva?

Post by ruud »

drndalo wrote:Maloprije mi stigao e-mail, neka akcija ljetnih guma... Kome trebaju nek pogleda...
Također naručio set 4 Tigrove gume 'syneris', za prijatelja koji vozi monovolumen sa indexom nosivosti 94. Zovu kroz dan-dva kaze jeste li sigurni da želite 94 a ne 91, haj potvrdimo to. Dođoše sutradan gume, 94, al' nisu syneris već 'high performance'. Pogledam ponudu ove dostavljene jeftinije za koju marku, al' haj'...
drndalo

#31 Re: Ekupi.ba - Iskustva?

Post by drndalo »

Vala trebao si to naruciti, pa makar... :evil: Nije neko opravdanje, ali ko radi i grijesi...
Dope_Man

#32 Re: Ekupi.ba - Iskustva?

Post by Dope_Man »

Gledam gume.. ovo veze nema sa jeftinocom na ekupi.
ruud

#33 Re: Ekupi.ba - Iskustva?

Post by ruud »

Pa nešto bi podvalili u tom slučaju. A to nije nikakvo opravdanje, već je cool izviniti se i priznati grešku :)
SanskiBiser

#34 Re: Ekupi.ba - Iskustva?

Post by SanskiBiser »

Koju kurirsku sluzbu koriste na Ekupi ili imaju neku svoju ?
iceman ze

#35 Re: Ekupi.ba - Iskustva?

Post by iceman ze »

Kupio gume, autosjedalicu, mobitel, klimu, laptop, za sve dobio fiskalni racun. Ganjam vikend karticne dodatne popuste. Kupovao i na rate. Sve za 10. Bez reklamacija. Sve pohvale!
SanskiBiser

#36 Re: Ekupi.ba - Iskustva?

Post by SanskiBiser »

iceman ze wrote:Kupio gume, autosjedalicu, mobitel, klimu, laptop, za sve dobio fiskalni racun. Ganjam vikend karticne dodatne popuste. Kupovao i na rate. Sve za 10. Bez reklamacija. Sve pohvale!
i koju kurirsku sluzbu koriste jel' se sjecas? :D
iceman ze

#37 Re: Ekupi.ba - Iskustva?

Post by iceman ze »

SanskiBiser wrote:
iceman ze wrote:Kupio gume, autosjedalicu, mobitel, klimu, laptop, za sve dobio fiskalni racun. Ganjam vikend karticne dodatne popuste. Kupovao i na rate. Sve za 10. Bez reklamacija. Sve pohvale!
Euroexpress i jos jedna ne gumo se sjetiti....8 km je dostava...uglavnom brzo dodje...nazovu na mobitel...moze se sa vozacem dogovoriti.ako di na poslu-radni dan..neki drugi termin u toku dana..itd
SanskiBiser

#38 Re: Ekupi.ba - Iskustva?

Post by SanskiBiser »

iceman ze wrote:
SanskiBiser wrote:
Euroexpress i jos jedna ne gumo se sjetiti....8 km je dostava...uglavnom brzo dodje...nazovu na mobitel...moze se sa vozacem dogovoriti.ako di na poslu-radni dan..neki drugi termin u toku dana..itd

Odlicno znaci koriste provjerene sluzbe Euroexpress i vjerovatno A2B. :thumbup:
iceman ze

#39 Re: Ekupi.ba - Iskustva?

Post by iceman ze »

Prijatelj hoce tablet. On ima rfb karticu, a ja uncr karticu, tako da uzimamo vikendom preko popusta, zavisno od kartice koju traze u dodatnom popustu.
gidra

#40 Re: Ekupi.ba - Iskustva?

Post by gidra »

Za tehniku tito.
Kupio frižider, mašinu za suđe, pećnicu, ploču, napu. Također ganjam kartične popuste. Euroexpress dostavljač bio, sve 5 u roku 3 dana dostava bila.
Npr. Frižider koji je u Domodu 1059 KM i to na njihovom popustu na Ekupi 819 KM plaćen uz popust.
dadoka84

#41 Re: Ekupi.ba - Iskustva?

Post by dadoka84 »

Kupio gume za auto neki dan Gy UG9, cijena solidna. Ja zadovoljan.
LiP again

#42 Re: Ekupi.ba - Iskustva?

Post by LiP again »

Sjajno iskustvo, u prethodne dvije godine sam potrosio nesto oko 5 hiljada KM preko njihovog servisa i nemam niti najmanju zamjerku.
Uz akcije koje su poprilicno redovne cijene su im povoljnije nego bilo gdje drugo (naravno, ne za sve artikle, vec oni koje sam ja gledao/kupio) i nadam se da se nece pohasiti. :D
P.S. KimTec (ekupi.ba) salje uvijek fiskalni, sve po PS-u, tako da je to za pohvalu. :thumbup:
Last edited by LiP again on 17/12/2018 09:47, edited 1 time in total.
splinter

#43 Re: Ekupi.ba - Iskustva?

Post by splinter »

I ja imam pozitivna iskustva do sada. Doduše radi se o par kupovina u vrijednosti par hiljada KM.
Uglavnom danas naučeno, sutra isporučeno i sve ok.
Gray

#44 Re: Ekupi.ba - Iskustva?

Post by Gray »

I ja sam dosta zadovoljan, kupio do sada od njih dva TV-a, parfem i auto gume :D

S tim da su im popusti za Black Friday tolika laž da je to nevjerovatno, lafo popust na gume za Black Friday, identična cijena koju sma ja platio 10 dana prije :D
TMovac

#45 Re: Ekupi.ba - Iskustva?

Post by TMovac »

Prilicno sam zadovoljan. Do sada sam kod njih potrosio oko 5000KM ( period 2014-2018. ), kupio sam TV, frizider, kuhinju, pec, laptop, dres repke, 2 telefona ( bivsoj trebi ), gume i jos par sitnica vrijednosti. Jedina zamjerka dres sam narucio bio prije pocetka prvenstva 2014, a dobio nakon mjesec dana, kada je BiH vec ispala sa prvenstva. Kod njih se jedino ne isplati kupovati iphone. jer je 200-300KM skuplji nego u ostalim radnjama.
channel10

#46 Re: Ekupi.ba - Iskustva?

Post by channel10 »

Zasad pozitivna iskustva. U zadnjih mjesec, mjesec i pol kupio tv, rernu i plocu i sve ispostovano. Kupovinom kod njih sam ustedio na ove tri stvari cca 650-700KM. Razmisljam da kupim i frizider jer je recimo kod njih jeftiniji cca 200KM nego kod ovlastenog/prvog uvoznika te marke.
Nisrin

#47 Re: Ekupi.ba - Iskustva?

Post by Nisrin »

Je li vam stigne na vrijeme, zasto je dostava 8KM kad pise da je besplatna? :D
Citam na FBu iskustva da ne isporuce robu, da se ceka predugo, zasto se ne moze pouzecem platiti itd...
A hitno mi nesto treba pa evo ne znam :run:
paladinka

#48 Re: Ekupi.ba - Iskustva?

Post by paladinka »

Nisrin wrote:Je li vam stigne na vrijeme, zasto je dostava 8KM kad pise da je besplatna? :D
Citam na FBu iskustva da ne isporuce robu, da se ceka predugo, zasto se ne moze pouzecem platiti itd...
To ko neka akcija , pa daju besplatnu dostavu na pojedine produkte jer ne pise kod svakog produkta da je besplatno.
Ja sam par puta porucivala , sve je brzo doslo, najbolje gledaj kod tacke raspolozivost da je produkt na njihovom skladistu. Jer ima produkta gdje stoji da je na njihovom skladistu, a ima gdje pise proizvod se nalazi na skladistu dobavljaca.
Gray

#49 Re: Ekupi.ba - Iskustva?

Post by Gray »

Nisrin wrote:Je li vam stigne na vrijeme, zasto je dostava 8KM kad pise da je besplatna? :D

koliko znam standardna je dostava 8 KM, a nekada budu neke stvari koje imaju kao akciju besplatnu dostavu.

Plaćanje pouzećem je prije moglo, ne znam da li je sada isto. Ja sma naručio TV, auto gume, parfem i sve mi je uredno stiglo.
Nisrin

#50 Re: Ekupi.ba - Iskustva?

Post by Nisrin »

paladinka wrote: To ko neka akcija , pa daju besplatnu dostavu na pojedine produkte jer ne pise kod svakog produkta da je besplatno.
Ja sam par puta porucivala , sve je brzo doslo, najbolje gledaj kod tacke raspolozivost da je produkt na njihovom skladistu. Jer ima produkta gdje stoji da je na njihovom skladistu, a ima gdje pise proizvod se nalazi na skladistu dobavljaca.

Evo sad vidjeh pise "produkt se nalazi na skladistu dobavljaca"...vec narucila, a pise da ce dostaviti vec od 25.03.

I placanje pouzecem...:D dostavili ili ne, briga me..
Post Reply