Drvopromet i Romi

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

x_lecter

#26 Re: Drvopromet i Romi

Post by x_lecter »

vlasti ne mogu nista, jedino ostaje da svako sebe zastiti, dok im neko ne polomi i ruke i noge, al bukvalno ( i to one otvorene prelome) nece se ta djubrad smiriti.
Wind

#27 Re: Drvopromet i Romi

Post by Wind »

Ma djece neka...pa najstariji nema 10-12 god...
Queen_of_hearts

#28 Re: Drvopromet i Romi

Post by Queen_of_hearts »

Wind wrote:Ma djece neka...pa najstariji nema 10-12 god...
Pa to je i problem,ustrucavas se da udaris dijete od 10-12 godina,a drugacije ga se neces kutarisati.....
Koga zvati ? Centar za socijalni rad mozda ?
McMoy

#29 Re: Drvopromet i Romi

Post by McMoy »

Nemojte da ih dirate, ima da vas bije maler.. :mrgreen:
ilkbahar

#30 Re: Drvopromet i Romi

Post by ilkbahar »

obzirom da jekomplet drzava a i drustvo otislo u kurac, i da medju ljudima vise nema humanosti i da se sve gleda kroz profit i novac, ne bih se cudila da su ti klinci postavljeni namjerno tu ispred DP-a u cilju unistavanja konkurencije. nekom smeta veliki promet, e sad da li je u pitanju promet DP-a ili kafića ili samog šoping centar ne znam. ali očigledno je da sve to ima neku svrhu, inace bi ih neko do sada nalemo i oni bi se makli odatle.
Afanasi_94

#31 Re: Drvopromet i Romi

Post by Afanasi_94 »

Imaš Dežurni market odmah pored, tu ih nema :D
co211

#32 Re: Drvopromet i Romi

Post by co211 »

Queen_of_hearts wrote:
Wind wrote:Ma djece neka...pa najstariji nema 10-12 god...
Pa to je i problem,ustrucavas se da udaris dijete od 10-12 godina,a drugacije ga se neces kutarisati.....
Koga zvati ? Centar za socijalni rad mozda ?
Upravo to i jeste najveći problem. Ajd mu šta uradi, zvekni mu šamarčinu, i odmah će biti ti si ovakav, ti onakav. Nemoj mu šta uraditi, nastavi se ponašati kao đubre. Tek kada sam digao glas na njega i upozorio ga da neće biti narednog puta počelo je izvinjavanje i izmicanje a do tada je bilo zajebavanje na svakom frontu. Šta da mu uradim? Da ga izmlatim? Da je đubre - jeste, da je zaslužio batina - jeste, ali ja dijete neću udarati. Drugo što znam jeste to da nije sam, već ih je jučer bilo više i to starijih. Da ga udarim i izmlatim i šta onda? Ja živim relativno blizu, šta treba da njega i njegove navučem sebi na kosti? Da ih navučem roditeljima na kosti? Ne treba mi to. Ima tu i drugih supermarketa i to je to. Ono što mene nervira jeste činjenica da je ovo problem koji postoji već duže vrijeme. I da su se malo previše osilili, prešlo je sa 'imaš 10 feninga' na 'daj marku, daj dvije ili nećeš proći, oteti ću ti cekere, razvaliti, udariti te, pljuniti i sve ostalo' i sve to rade zato što niko neće ništa da uradi po tom pitanju. Nije mi jasno gdje je drugo dozvoljeno da doslovno od 9 do 21 kampira dvoje djece, neka jebena balavurdija ispred supermarketa i maltretira ljude? Šta da nisu cigani? Mislite da bi im ko šta dao? Da bi im ko to dozvolio? Ne, ne bi. ALI, pošto su oni cigani, oni su ugroženi, ovakvi onakvi, jebeni i njima se sve dopušta. Dokad? Dok opet ne krenu kome otet torbu? Dok ne zapale neku drugu staricu? Jel' to treba?

p.s. @Afanasi: Dežurni Market se zatvorio. Opet kažem, to je najmanji problem :)
Afanasi_94

#33 Re: Drvopromet i Romi

Post by Afanasi_94 »

co211 wrote:p.s. @Afanasi: Dežurni Market se zatvorio. Opet kažem, to je najmanji problem :)
E to vidiš nisam znala :roll:

Ma pusti ih, ko ih jebe jer ćeš u protivnom sam sebi ili roditeljima navući problem. Tako je kako je, nažalost. Ako ima bilo šta uradiš na kraju ćeš ti biti ovakav i onakav.
Arsenal Royal

#34 Re: Drvopromet i Romi

Post by Arsenal Royal »

A što ti ne bi skupio svoju raju iz tog djela Grbavice i rastjero ih sve
Edin H.

#35 Re: Drvopromet i Romi

Post by Edin H. »

Steta sto nema vise kina Kumorvec, tu su se oni voljeli skupiti i pokazivati razne kung-fu vjestine nakon filmova Bruce Lee-ja :(
Mali_Vuk

#36 Re: Drvopromet i Romi

Post by Mali_Vuk »

Džasmine, dira me Hakala :D
StupskaBitanga

#37 Re: Drvopromet i Romi

Post by StupskaBitanga »

otvoren je iza Bingo idite tamo
S4mpion

#38 Re: Drvopromet i Romi

Post by S4mpion »

Što je frka odmjereno založit štocem klinca od 12 godina, uspavat ga na minutu-dvije :? To ti je pravi sevap, jer bolje da ga ti izvrneš štocem i načiniš od njega bolju osobu nego da ga sutra neko edukuje nožem i palicom.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#39 Re: Drvopromet i Romi

Post by Truba »

romovi su kao i fundamentalisti svih boja

dok su u manjini tad su pičkice

čim ih na metru kvadratnom ima malo više odmah se sile

ovaj problem sam također na ovom mjestu primijetio prošle godine

s obzirom da izgledam kao serijski ubica kad napravi adekvatnu facu za sada me ne diraju
ali ne znam dokle će to biti
Edin H.

#40 Re: Drvopromet i Romi

Post by Edin H. »

Mali_Vuk wrote:Džasmine, dira me Hakala :D
:D
mefistofilis

#41 Re: Drvopromet i Romi

Post by mefistofilis »

cuj jos od prosle godine, nije mi jasno kako do sada nisu naletili na nekoga da razbije i njih i organizatore sve zajedno.
ja inace rijetko prolazim tim dijelom 8-) :lol:
Seoskivaralica

#42 Re: Drvopromet i Romi

Post by Seoskivaralica »

Ne sjecam se tog sarenog udruzenja...bio vise puta ima mozda pola godine skoro svaki dan tu nesta posta iza nesta u shoping al nisam ih skontao....jos sam cekao prijatelja pa doner pojedem onako snjuhao neobavezno i ne sjecam se.....
Neise mozda ih je neko natabao tih dana.....
Ugl. Eliminisanje problema nije lako , u civiliziranim drustvima to je neki civiliziran nacin , kod nas je naaajbolje sastaviti na sastanku stanara plan o postupanju sa istim problemom u mahali....
Vjerovatno dobrovoljaca nece faliti.....pa osmislite plan kako izmamiti ceribase i laganini pokidati lance i poderati svilu....
Nikad vise barikade....
Troll_Happens

#43 Re: Drvopromet i Romi

Post by Troll_Happens »

firauni su ocito dostigli gornju granicu kao i kerovi. I oni te nece ujesti ako im bacis i nahranis. Tako i ovima podaj im marku 2 pa ce preci na 5-10 i mozes mirno prolaziti. Haaaalooo trebalo se prije uhvatiti u kostac sa ovim problemom. Znam da nije rjesenje sila ali kad bi se svi doslovno drzali iste nakon par nedelja bi ih "istrjebili" drugim rjecima bi otisli od tog granapa. Ali ne nas covjek je prokleto bice daje mu i navadi i normalno da poslije toga traze sve vise i vise...
Sto vani nije toliki problem sa tim istim protuvama ?? zato sto su se i ljudi i drzava ukljucili u rjesavanje problema i naravno i oni su ko mravi kad vide da je opasnost i da nema tu nista za njih samo mjenjaju teritoriju. Vani ko daje prosijacima su opet nasi ljudi slabo ko od domicilnog stanovnista daje.
Dajes shuti i daj dalje i ni jedne. Ili ne daj i ostani dosledan tome.. Treceg nema :oops:
akcid

#44 Re: Drvopromet i Romi

Post by akcid »

Troll_Happens wrote:firauni su ocito dostigli gornju granicu kao i kerovi. I oni te nece ujesti ako im bacis i nahranis. T...
Molim moderatore da najstrožije reagiraju na ovaj teški oblik rasizma i šovinizma
Troll_Happens

#45 Re: Drvopromet i Romi

Post by Troll_Happens »

akcid wrote:
Troll_Happens wrote:firauni su ocito dostigli gornju granicu kao i kerovi. I oni te nece ujesti ako im bacis i nahranis. T...
Molim moderatore da najstrožije reagiraju na ovaj teški oblik rasizma i šovinizma
o cemu pricas ovde nema govora o rasizmu, nego o realnosti i situaciji na terenu. I svi shute i niko nece nista da kaze.. nego trpe i daju... Pitam se jesi li ti jedan od onih koji daje ili od onih koji uzima pa si se nasao uvrijedjenim ??? ako jesi nije mi bila namjera nikoga da vrijedjam nego da iznesem cinjenice. Sad ako si se ti nasao prozvanim onda ti se ispricavam :oops:
mayab

#46 Re: Drvopromet i Romi

Post by mayab »

Troll_Happens wrote:
akcid wrote:
o cemu pricas ovde nema govora o rasizmu, nego o realnosti i situaciji na terenu. I svi shute i niko nece nista da kaze.. nego trpe i daju... Pitam se jesi li ti jedan od onih koji daje ili od onih koji uzima pa si se nasao uvrijedjenim ??? ako jesi nije mi bila namjera nikoga da vrijedjam nego da iznesem cinjenice. Sad ako si se ti nasao prozvanim onda ti se ispricavam :oops:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#47 Re: Drvopromet i Romi

Post by ladyblue18 »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila foruma”
» Troll_Happens

30 dana

Ovo ti nije prvi put da bivas banovan zbog ovakvih stvari, sljedeci put ces dobiti trajni.
Wind

#48 Re: Drvopromet i Romi

Post by Wind »

ImageImage
OldMayor

#49 Re: Drvopromet i Romi

Post by OldMayor »

Samo zvati policiju. Stanari se dogovore, neka zove svaki stanar svako pet minuta. Znaci okupite se brate 20 stanara, telefon u ruke i zovite policiju.

Dodje policija, oni se opet pojave, opet ih zovite. Zovite i zovite, dok ne rijese problem. Jer ovo je posao za policiju. :roll:
madesa

#50 Re: Drvopromet i Romi

Post by madesa »

OldMayor wrote:Samo zvati policiju. Stanari se dogovore, neka zove svaki stanar svako pet minuta. Znaci okupite se brate 20 stanara, telefon u ruke i zovite policiju.

Dodje policija, oni se opet pojave, opet ih zovite. Zovite i zovite, dok ne rijese problem. Jer ovo je posao za policiju. :roll:
pa policija ti ne dodje kad se puca po gradu a ne cigani kad napadaju ljude. ako vas napadne fino ubijte hljeb u njima pa cemo vidjeti hoce li opet
Post Reply