DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
staza

#326 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by staza »

Prihvatam, jer zadnjih desetljeća bilo je mnogih promjena: različite poglede na svijet.
Al' Tito nas je naučio da nepogrešivo prepoznamo novokomponirane: biti frikovski orijentiran na Balkanu, krajnje je suludo, i već sam u fazi kad se sa takvima poigravam.
Ne bih ni veliki, a ni mnogo mali, kad je Josip umro, tako da mi uvijek dođu smiješni razni: irani, mađarske, njemačke, itd.
Najnoviji vic za raju je ova golootočna cifra od 30 %: to, valjda tako iskopaju, i bubnu...
:bih:
Nekako s proljeća

#327 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Nekako s proljeća »

Ateista wrote:
Mikado wrote:
Dodacu samo jednu misao koja mi se tokom jucerasnjeg vatrometa vrtila po glavi:

Treba stvarno biti veliki covjek i zasluziti ovakav vatromet, cak i 30 godina nakon svoje smrti, kada ga postuju i ljudi koji nisu bili ni rodjeni za vrijeme njegovog zivota, a sve to jos u ovakvoj posranoj i truloj drzavi kao sto je nasa, prepunoj nacionalizma i nacionalisticke propagande protiv njega i njegovog rezima. I pored toga, ljudi su ipak svjesni njegove velicine i kakav je covjek bio, to stvarno treba zasluziti.

Hajd' ne kaki bake ti.Furaj furku Josipa Broza na pristojniji nacin i ne kaki mi po drzavi.Dakle, nemoj u svojoj furci kakiti ostale koji je ne furaju na nacin kao ti.
Hvala ti ako me razumijes.
Nekako s proljeća

#328 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Jazz_Junkie wrote:
Baltazar_khan wrote:
Jazz_Junkie wrote: Pazi, uz duzno postovanje i sjecanje na tuzlansku mladez, ta komunjara ti je osnovala FK Torpedo.
Ako ćemo tako, onda su komunjare osnovale sve moguće klubove u ex yu.

i zvezdu i partizan i dinamo, i sarajevo, i želju, i t d...

zato, ne laprdaj gluposti :wink:
Zeljo je osnovan oko 20 godina prije dolaska komunista na vlast, a FK Torpedo (Sarajevo) tek 1946. "Komunjare" nisu osnovale sve klubove, ali svoje najslavnije dane su klubovi koje si nabrojao dozivjeli upravo pod "komunjarama". Sva njihova povijest je komunisticka, pa ako vec pljujes po komunistima, mozes se komotno odreci svog kluba izuzev ako napisete novu historiju kluba od 1992 i kao osnivaca navedete Safeta Isovica.
Hajde Titati ne pretjeruj, klubovi su bili i prije i imali svoja imena tipa Slavija, Osman, Napredak i Makabi ....
Ateista

#329 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Ateista »

Nekako s proljeća wrote:
Ateista wrote:
Mikado wrote:
Dodacu samo jednu misao koja mi se tokom jucerasnjeg vatrometa vrtila po glavi:

Treba stvarno biti veliki covjek i zasluziti ovakav vatromet, cak i 30 godina nakon svoje smrti, kada ga postuju i ljudi koji nisu bili ni rodjeni za vrijeme njegovog zivota, a sve to jos u ovakvoj posranoj i truloj drzavi kao sto je nasa, prepunoj nacionalizma i nacionalisticke propagande protiv njega i njegovog rezima. I pored toga, ljudi su ipak svjesni njegove velicine i kakav je covjek bio, to stvarno treba zasluziti.

Hajd' ne kaki bake ti.Furaj furku Josipa Broza na pristojniji nacin i ne kaki mi po drzavi.Dakle, nemoj u svojoj furci kakiti ostale koji je ne furaju na nacin kao ti.
Hvala ti ako me razumijes.
Izvini ako sam ti uvrijedio drzavu, ali ne vidim nista pozitivno u svom ovom nacionalizmu i korupciji... Mozda ti vidis, ako si jedan od onih koji je profitirao na svemu ovome...
Nekako s proljeća

#330 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

:)

Gradi mostove kralju, ne furaj samo Neretvu....
Fair Life

#331 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Fair Life »

Citajuci ovu temu... kao da je svaki drugi ucesnik Nikola Kavaja 'lovac na Tita'... ??
Lesli Eldridž

#332 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Lesli Eldridž »

E jest' se kavaja "proslavio". Ufatili ga k'o kera. :D A ova mala djeca ustaša, četnika i mladih muslimana (koji su bili u ustašama) koji kao nešto imaju protiv Tita mogu vesla sisat. Očevi im nisu smjeli pisnut za vrijeme "nenarodnog" (kako ga sada zovu) režima. Miševi mali sad dižu glas. Sve frajeri, a gaze ih barabe iz nacionalnih stranaka, a da to i ne znaju. Mrze Tita, brane interese nacionalista, a ne kontaju jadni da ih pregazi nacionalistička mašinerija... :D
staza

#333 Ma...

Post by staza »

Ateista wrote:
Nekako s proljeća wrote:
Ateista wrote: Izvini ako sam ti uvrijedio drzavu, ali ne vidim nista pozitivno u svom ovom nacionalizmu i korupciji... Mozda ti vidis, ako si jedan od onih koji je profitirao na svemu ovome...
To se zna: ovo je prije Kina, nego SAD.
Zna se tačno, ko je gdje, kako, s kim, primao plate, i gdje ih trenutno prima.
U vrijeme bivše države, ako si primao preko dvije plate, bio si sumnjiv...
By the way, danas se mnogi hvale fašističkim ili neutralnim porijeklom svojih predaka: to je naročito popularno na hrv. internetskim forumima: kako samo onda složno počno guslati, ma ljepota jedna.
I članovi su stranaka, i imaju ljubavnice, i hrani im se ego, i opet im nije dobro.
Neka vide pred sobom kakvi su ljudi.
Ja sam i danas Titov pionir, a već desetljeće ne pripadam glasačkom tijelu; živim danas bolje nego prije, i nisam Titov današnji, nego historijski fan, ali ne volim, da mi ga blate: dripci, hulje, seljačine, primitivci, osobe koje nemaju ni jednu izraženiju društvenu karakteristiku, osim što su kao Japanci možda sjedili u kapsulama-stanovima i čitali, i misle sada da mogu prevaspitavati druge.
Malo morgen: trebaš biti kao Tihić huker tj. zakačitelj, gledvelovski predan u smislu da je talent = maksimalni rad tamo gdje si nepoznat: ne bi takvi, multikulturani gospodinčići, dali The Beatlesima pravo na kvalitetu u Hamburgu: ali treba biti dovoljno lud, pa otići u nepoznati socijalistički i nazadni Hamburg, pa tamo razviti svoj talent i buduću karijeru.
A ne: pametan sam, čitam, glasaj za mene: nafataj u komšiluku isfrutrirane teenagere i teenagerke, pa neka glasaju za tebe,ili ih isprogramiraj danas, možda tvoju knjižicu kupe kad postanu punoljetni, i zarade prvu platu.
Luke Perry

#334 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Luke Perry »

Lesli Eldridž wrote: A ova mala djeca ustaša, četnika i mladih muslimana (koji su bili u ustašama) koji kao nešto imaju protiv Tita mogu vesla sisat. Očevi im nisu smjeli pisnut za vrijeme "nenarodnog" (kako ga sada zovu) režima. Miševi mali sad dižu glas. Sve frajeri, a gaze ih barabe iz nacionalnih stranaka, a da to i ne znaju. Mrze Tita, brane interese nacionalista, a ne kontaju jadni da ih pregazi nacionalistička mašinerija... :D
medju danasnjim cetnicima ima vise djece partizana. siguran sam u to. na drugoj strani je suprotno. Npr Miljenko Jergovic je imao rodjake u ustasama.
Fair Life

#335 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Fair Life »

Luke Perry wrote:
Lesli Eldridž wrote: A ova mala djeca ustaša, četnika i mladih muslimana (koji su bili u ustašama) koji kao nešto imaju protiv Tita mogu vesla sisat. Očevi im nisu smjeli pisnut za vrijeme "nenarodnog" (kako ga sada zovu) režima. Miševi mali sad dižu glas. Sve frajeri, a gaze ih barabe iz nacionalnih stranaka, a da to i ne znaju. Mrze Tita, brane interese nacionalista, a ne kontaju jadni da ih pregazi nacionalistička mašinerija... :D
medju danasnjim cetnicima ima vise djece partizana. siguran sam u to. na drugoj strani je suprotno. Npr Miljenko Jergovic je imao rodjake u ustasama.
Rodjaci nisu roditelji !?

I cetnici, ustase... i handzarovci su imali rodjake u partizanima.

Sta zelis dokazati ??
Luke Perry

#336 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Luke Perry »

da nisu djeca ustasa, cetnika i tako tih kao sto Lesli rece. Nisu rodjaci roditelji ali valjda mu nesto materin brat dodje.
Fair Life

#337 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Fair Life »

Luke Perry wrote:da nisu djeca ustasa, cetnika i tako tih kao sto Lesli rece. Nisu rodjaci roditelji ali valjda mu nesto materin brat dodje.
Uglavnom jesu... ali to nije pravilo. Poznajem dosta djece "partizana" koji su takodje zasli stranputicom u ovom ratu.
donBeton

#338 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by donBeton »

-LIBERO- wrote:Jeste jeste,a na "kriznom putu" su pobijeni sve sami skauti i djeca cvijeca....ups...samo je interesantno da su poslije kapitulacije oformili kolone i krenuli put Austrije,ups...samo je interesantno da su u koloni bili ustase,cetnici,belogardejci,domobrani...cuvari logora,komandanti korpusa,kvislinskih oblasti....pomagaci okupatorima,i pritom jos NAORUZANI,ups .....slucajnost je jos da su se i borbe vodile,da se i pucalo iz te kolone,ups...i nagradno pitanje koliko stotina hiljada ljudi je ostalo ubijenih iza tih mirotvoraca tokom 4 godine okupaciej jugoslovenskih republika.
Smrt fasizmu,sloboda narodu!!!
I je li to opravdava išta? Ostali navodi nisu u svojoj suštini tačni.

Smrt svim oblicima fašizma!
Luke Perry

#339 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Luke Perry »

Ono i Ratko nije volio kokardu, sto jest jest.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#340 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Chmoljo »

donBeton wrote:
-LIBERO- wrote:Jeste jeste,a na "kriznom putu" su pobijeni sve sami skauti i djeca cvijeca....ups...samo je interesantno da su poslije kapitulacije oformili kolone i krenuli put Austrije,ups...samo je interesantno da su u koloni bili ustase,cetnici,belogardejci,domobrani...cuvari logora,komandanti korpusa,kvislinskih oblasti....pomagaci okupatorima,i pritom jos NAORUZANI,ups .....slucajnost je jos da su se i borbe vodile,da se i pucalo iz te kolone,ups...i nagradno pitanje koliko stotina hiljada ljudi je ostalo ubijenih iza tih mirotvoraca tokom 4 godine okupaciej jugoslovenskih republika.

kako nisu tačni?

kao i npr. navod kako je jedna jedinica partizana izgubila oko 800 ljudi ubijajući "žene, djecu i starce" u toj koloni? :-) :-) :-) :-)

aaaaaaa jesu ti partizani neke pi*ke bili brate dragi...
staza

#341 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by staza »

povampireni fasizam olicen u neocetnistvu,i neuustastvu...i jos kada pridodamo ove nase "zelene"fasiste,na sev moguce nacine pokusavaju izvrsiti izjednacavanje partizana i ovih kvislinskih formacija.

Eh, nisu pitali Jovu Kapičića da detaljno priča kako su ga budili nadređeni u jutarnjim sahatima, jer su agenti iz prijateljskih: Rumunije, Bugarske itd. (sjećate se da smo učili da smo okruženi brigama), pokušavali napraviti destabilizaciju u tadašnjoj nam domovini ili otadžbini ili vilajetu, a vezano kasnije i za '48.
:thumbup:
Ili, kad meni moji Mostarci kažu da oni ne znaju za Srbe, nego samo za Hrvate, koji su ih protjerali: meni onda ustaše ispadnu gore od četnikâ.
Tek, plaćeni su, a nacisti su, a pošto je demokracija, postoje i evropske države gdje ih ne bi procesuirali (mada postoje i one, gdje je Perković, već procesuiran), tako da imaju moje dobre želje, da u rahatluku, uspješno nastave svojim putem, i u najmanjem umjesto meni, drže sebi i ostalima predavanje.
Baltazar_khan

#342 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Baltazar_khan »

Ovde se osjećam prozvanim zbog tvog debilnog posta.

Moji nit su bili četnici, nit komunisti, nit ustaše, a bogami ni mladi muslimani. Bili su sasvim normalni, nije ih to interesovalo. Ali... Moj pra dedo je bio jako bogat čovjek. Svoje bogatstvo je stekao radom, nikakvim krađama i ostalim sranjima. Kad je završen drugi svjetski rat, komunisti su mu uzeli svo bogatsvo. Zbog čega? Zbog Tita.

Napadaš me i vrijeđaš, govoriš da sam za ludnicu zbog toga što kažem da je sramota praviti vatromet u čast Tita, a na isti dan je poginulo 70 djece, djevojaka i momaka koji odlučiše da izađu vani, da se provode. Poginuše od granate ispaljene sa četničkih položaja. I tebe nije sram i stid da podržavaš vatromet u glavnom gradu zbog nekog ko je umro prije 25 godina. Zbog nekog moralnog čina nije se trebao praviti vatromet u Sarajevu. Taj datum treba da bude dan žalosti u Bosni i Hercegovini, a ne datum da se prave vatrometi zbog Tita. Ali ok, svjestan sam ja da su ljudi u ovom gradu davno izgubili obraz i čast. Kad je godišnjica masakra u srebrenici, mnogi kafići odvale muziku do daske, jer im puca kurac zbog toga, važno je dobro zaraditi.

Večina onih koji su bili sinoć na vilsonovom su pripadnici bošnjačkog naroda. Slavili su čovjeka pod kojim su imali nacionalni identitet MUSLIMAN, a ne bošnjak. Bili su u podređenom položaju zbog komunizma. Većina komunista su bili Srbi. Velika većina ulica u gradu Sarajevu su nosili nazive srpskih "velikana". Većina Srba su bili funkcioneri ili direktori u tadašnjim preduzećima. Moj jedan rođak je radio tada u energoinvestu, i glavni su bili ljudi iz reda srpskog naroda.

Odjednom ti veliki i časni komunisti postadoše četnici i agresor koji je opkolio ovaj grad, koji odlučiše da nas ne bude više. Napraviše ono što napraviše, i nikom ništa. Podijeliše Bosnu i Hercegovinu...

Da ne idem u krajnost, mene lično boli taj vatromet, i obilježavanja tog dana mladosti. Moglo se komotno dan prije ili sutradan to "proslaviti", a ne isti dan kad se desio zločin u Tuzli. Trebate da budete svjesni da živite u Bosni i Hercegovini, a ne u Jugoslaviji. Trebate poštovati sve u ovoj zemlji, pa i žalost koja se desila na Tuzlanskoj kapiji. A ne da pravite tone smeća, i opijat se zbog Tita.

Lesli Eldridž, ti si osoba bez ikakvog morala, duše i obraza. Ti si za mene isto što i one bradate spodobe, koje su nas gađale granatama i raznoraznim eksplozivnim sredstvima 4 godine!
staza

#343 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by staza »

Zaboravih dodati: budi legalist i humanist: pa ti neko možda i povjeruje.
Sjetimo se opet naše grupe The Beatles, u to vrijeme njemački socijalisti: koji su se nakon Hitlera pojavili: radili su danonoćno svoje poslove, volontirali, i nisu bili plaćeni za to.
Dali su krv Njemačkoj tj. DDR-u, i toliko su bili plodni, da su njihovi kasniji nasljednici: zeleni, socijalisti, komunisti, isprovocirali da dobiju i Istočnu Njemačku: danas je to jedinstvena Njemačka.
Nečiji djedovi davali su zemlju komunistima, nečiji nisu, i to je najmanje bitno: najviše je bitno, da ne filozofiraš mnogo bez pokrića, pogotovo ako si plaćen za to što radiš, a od tebe mnogo rahatluka nema: a još bi da budeš i gospodin, da te neko prizna na mapi tvoje zemlje i svijeta, i da još kažeš kako poznaješ intimu sugovornika o čijem životu ništa ne znaš, a trudiš se da pred istim ispadneš zaslužan i humanist.
Neće moći.
Živimo u demokraciji, i mislim da će se stvari ovdje sve brže kretati: i u mnogim evropskim zemljama su godinama arhivirali, jer su im se smjenjivali ratovi, razni tzv. filozofi, naučnici, humanisti, pa su onda, kad im je dosadilo sve to otvorili katastre, pa vidjeli, koje tu porodice žive stoljećima, jesu li nekome naudile kroz tu prošlost, šta su doprinijele svojoj zemlji, i onda su upisane u enciklopedije.
Mada Titove enciklopedije vjerovatno nisu obuhvatile mnogo šta bitnoga, neusporedivo su bolje od raznih mušmula koje danas gledamo.
No historija u svakom slučaju nema pravolinijske tokove.
nosara

#344 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by nosara »

Baltazar_khan wrote:
Ovde se osjećam prozvanim zbog tvog debilnog posta.

Moji nit su bili četnici, nit komunisti, nit ustaše, a bogami ni mladi muslimani. Bili su sasvim normalni, nije ih to interesovalo. Ali... Moj pra dedo je bio jako bogat čovjek. Svoje bogatstvo je stekao radom, nikakvim krađama i ostalim sranjima. Kad je završen drugi svjetski rat, komunisti su mu uzeli svo bogatsvo. Zbog čega? Zbog Tita.

Napadaš me i vrijeđaš, govoriš da sam za ludnicu zbog toga što kažem da je sramota praviti vatromet u čast Tita, a na isti dan je poginulo 70 djece, djevojaka i momaka koji odlučiše da izađu vani, da se provode. Poginuše od granate ispaljene sa četničkih položaja. I tebe nije sram i stid da podržavaš vatromet u glavnom gradu zbog nekog ko je umro prije 25 godina. Zbog nekog moralnog čina nije se trebao praviti vatromet u Sarajevu. Taj datum treba da bude dan žalosti u Bosni i Hercegovini, a ne datum da se prave vatrometi zbog Tita. Ali ok, svjestan sam ja da su ljudi u ovom gradu davno izgubili obraz i čast. Kad je godišnjica masakra u srebrenici, mnogi kafići odvale muziku do daske, jer im puca kurac zbog toga, važno je dobro zaraditi.

Večina onih koji su bili sinoć na vilsonovom su pripadnici bošnjačkog naroda. Slavili su čovjeka pod kojim su imali nacionalni identitet MUSLIMAN, a ne bošnjak. Bili su u podređenom položaju zbog komunizma. Većina komunista su bili Srbi. Velika većina ulica u gradu Sarajevu su nosili nazive srpskih "velikana". Većina Srba su bili funkcioneri ili direktori u tadašnjim preduzećima. Moj jedan rođak je radio tada u energoinvestu, i glavni su bili ljudi iz reda srpskog naroda.

Odjednom ti veliki i časni komunisti postadoše četnici i agresor koji je opkolio ovaj grad, koji odlučiše da nas ne bude više. Napraviše ono što napraviše, i nikom ništa. Podijeliše Bosnu i Hercegovinu...

Da ne idem u krajnost, mene lično boli taj vatromet, i obilježavanja tog dana mladosti. Moglo se komotno dan prije ili sutradan to "proslaviti", a ne isti dan kad se desio zločin u Tuzli. Trebate da budete svjesni da živite u Bosni i Hercegovini, a ne u Jugoslaviji. Trebate poštovati sve u ovoj zemlji, pa i žalost koja se desila na Tuzlanskoj kapiji. A ne da pravite tone smeća, i opijat se zbog Tita.

Lesli Eldridž, ti si osoba bez ikakvog morala, duše i obraza. Ti si za mene isto što i one bradate spodobe, koje su nas gađale granatama i raznoraznim eksplozivnim sredstvima 4 godine!
:shock:

Mislis na ove spodobe...

http://www.plbih.net/index.php?option=c ... iew&id=395
amrica

#345 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by amrica »

Napises zahtjev-molbu da zelis organizirati vatromet, predas u nadleznu PU, PLATIS i pucas koliko hoces.... Grad ni gradjani nemaju veze sa tim.

Sta ste se uhvatili foruma i raje ovdje, na trazilici bh telecoma nadjite ko je vlasnik kafica TITO, adresu, broj telefona i recite ljudima uzivo sta mislite i zasto.
nosara

#346 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by nosara »

amrica wrote:Napises zahtjev-molbu da zelis organizirati vatromet, predas u nadleznu PU, PLATIS i pucas koliko hoces.... Grad ni gradjani nemaju veze sa tim.

Sta ste se uhvatili foruma i raje ovdje, na trazilici bh telecoma nadjite ko je vlasnik kafica TITO, adresu, broj telefona i recite ljudima uzivo sta mislite i zasto.
Ne komplikuj... :D Lakse je meketat "SDP je kriv, Zlatko je kriv, Behmen je kriv" Meeeeeeeeee!... :-) :-) :-)
Basta

#347 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Basta »

Na jednoj strani povampirena kao "gradska raja" koja slavi, obiljezava i sjeca se zivota jednog velikog pedofila. A na drugoj ni trunke pomena za utemeljivaca drzave BiH rahmetli Alije Izetbegovica. Na jednoj strani omladina koji slave rodendan pedofila koga se i nesjecaju i u cijem bolesnom sistemu nisu ni dana prozivjeli. A na drugoj strani tuzna godisnjica masakra u Tuzli gdje je od jedne granate nastradalo 70 ljudi. E ovo je lijep primjer ispranosti mozga komunistickim sranjima i komunistickim tezama. Ovde se lijepo vidi kolike su rupe i koji prazan vjetar sjedi u glavama ovim newcomunists. Fuj... Fuj... Trebalo bi vas poslati u Rusiju, majcicu komunizma pa se uhvatite sa staljinistima pod ruku i drzite se hljeba i igara.
nosara

#348 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by nosara »

Basta wrote:Na jednoj strani povampirena kao "gradska raja" koja slavi, obiljezava i sjeca se zivota jednog velikog pedofila. A na drugoj ni trunke pomena za utemeljivaca drzave BiH rahmetli Alije Izetbegovica. Na jednoj strani omladina koji slave rodendan pedofila koga se i nesjecaju i u cijem bolesnom sistemu nisu ni dana prozivjeli. A na drugoj strani tuzna godisnjica masakra u Tuzli gdje je od jedne granate nastradalo 70 ljudi. E ovo je lijep primjer ispranosti mozga komunistickim sranjima i komunistickim tezama. Ovde se lijepo vidi kolike su rupe i koji prazan vjetar sjedi u glavama ovim newcomunists. Fuj... Fuj... Trebalo bi vas poslati u Rusiju, majcicu komunizma pa se uhvatite sa staljinistima pod ruku i drzite se hljeba i igara.
Pihni malo vode preko masica... :-)
donBeton

#349 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by donBeton »

Chmoljo wrote:
donBeton wrote:

kako nisu tačni?

kao i npr. navod kako je jedna jedinica partizana izgubila oko 800 ljudi ubijajući "žene, djecu i starce" u toj koloni? :-) :-) :-) :-)

aaaaaaa jesu ti partizani neke pi*ke bili brate dragi...
Kao prvo, pričajte bajke. Četnici i ustaše išli u zajedničkim grupama naoružani? Aha...

Tačno se zna gdje su se bitke vodile, a gdje su činjeni zločini, kao i to kad su činjeni zločini a kad su se borbe vodile.
Glavni partizanski pokolji su se desili nakon završetka svih borbi, a masovne likvidacije će se nastaviti i u narednim godinama. Zločin o kojem pričamo ne može se klasificirati ni kao ratni zločin, već je to mirnodobski zločin, serijska ubitstva za koje je odgovoran čitav niz ljudi vertikalno po hijerarhijskoj ljestvici partije.
A trebao bi znati da borbe o kojm pričaš nisu više borbe između dva sistema i dvije vojske, tačno je da su negdje to bili zaostaci bilo ustaških formacija bilo regularne vojske NDH ili čak SSovaca, ali masa borbi je bila zarad razrješavanja ličnih razmirica. Isto tako, trebao bi znati da je bilo partizana kojima se nije svidio krajnji razvoj situacija na sjednicama AVNOJa pred sami kraj rata te je među njima bilo onih koji su se pobunili te je i među njima došlo do borbi, a neki i od njih su završili u masovnim grobnicama u blizini sjevernih granica bivše države.

Kada se priča o Bleiburgu, priča se o seriji mirnodobskih zločina nad i civilima i zarobljenicima. Kada bi pričali o ratnim zločinama partizana govorili bi o Istri, Travniku, Prijedoru, Tomislavgradu... i "oslobađanju" tih gradova.

Sreća pa imamo partizanske knjige i izvještaje u kojima se veličaju ti herojski podvizi... :wink:
Kupalo

#350 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Kupalo »

Bogatstvo stečeno radom? Trebali bi postaviti ovo pitanje engleskoj kraljici. Veliko bogatstvo se stiče pljačkom, otimanjem ,izrabljivanjem i prevarom.
Locked