DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
mostarac

#126 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by mostarac »

krkkrkkrk wrote:Ne znam u sta si nakupio 8 milja postova - ali ovo sto sad citam je ortodoksna glupost.

Sta mislis da se u ratu desava - da se ljudi gadjaju prackama - nego se kaze PADAJU GLAVE.

Ja te ponovo molim da mi das dokumentovano gdje su vehabije silovale klale i palile civilnom stanovnistvu? I
nace je ovo idiotizam koji se jako jeftino prodaje.
moze ako kazes ciji si klon :D
Bas cu sad jednom te istom liku koji se registrovao da bi srao po ovoj temi i rekao kako su nas gadjali "titovi cetnici" da se pravdam. Vehabija je potpuno isto sto i cetnik samo sto jedan ima, a sto drugi nema recnutu cunu.
Srklet-jok77

#127 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Srklet-jok77 »

kockica_kockica wrote:
bosna123 wrote:
bosna123 wrote:Pioniri maleni, mi smo vojska prava
svakog dana nicemo k'o zelena trava...

Samo pitam. Interesira me kako pionir postaje cetnik?

lijepo kao i vehabija, pusti bradu

samo jedan oblaci duge a drugi kratke hlacice... :lol: :lol: :lol:
e tugo moja kad su na ovom forumu vehabije i chetnici znak jednakosti ... i josh neko misli d aje smijeshno

sry za off topic :( :(
Basta

#128 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Basta »

JThomas wrote:a danas u demokratiji i slobodi omladinci ne cugaju, ne drogiraju se, ne bodu se noževima i ne pucaju pištoljima, ne gube nevinost na ekskurziji u osnovnoj, ma ne, nikako :roll:
Dako i ti jednog dana shvatis da danas placamo racun komunisticke dugotrajne vladavine . Dragi moj u glavama ljudi je diktatura, inat, prkos, janjetina, turbo folk, zelja za americkim zivotom... Pa kako shvatiti jednog visoko obrazovanog akademskog medicinskog radnika kao sto je Karadzic da dode na to da planira ubijanja i druga zvjerstva. Pa sta se je tu desilo? Ko je kriv?
mostarac

#129 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by mostarac »

Srklet-jok77 wrote:
e tugo moja kad su na ovom forumu vehabije i chetnici znak jednakosti ... i josh neko misli d aje smijeshno

izvini ali normalni ljudi ne primjete razliku izmedju

ovoga:

Image Image

i ovoga:

Image Image

kako fizicku tako ni u mentalnom sklopu. Potpuno isti likovi.
madner

#130 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by madner »

Basta wrote:
JThomas wrote:a danas u demokratiji i slobodi omladinci ne cugaju, ne drogiraju se, ne bodu se noževima i ne pucaju pištoljima, ne gube nevinost na ekskurziji u osnovnoj, ma ne, nikako :roll:
Dako i ti jednog dana shvatis da danas placamo racun komunisticke dugotrajne vladavine . Dragi moj u glavama ljudi je diktatura, inat, prkos, janjetina, turbo folk, zelja za americkim zivotom... Pa kako shvatiti jednog visoko obrazovanog akademskog medicinskog radnika kao sto je Karadzic da dode na to da planira ubijanja i druga zvjerstva. Pa sta se je tu desilo? Ko je kriv?
Mislis kako shvatiti da jedan ortodoksni seljacinja sa Durmitora koji dodje u urbanu sredinu i postane predmet sprdnje i zajebancije stvori averziju prema istoj?

Lagano.
Srklet-jok77

#131 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Srklet-jok77 »

mostarac wrote:
Srklet-jok77 wrote:

izvini ali normalni ljudi ne primjete razliku izmedju

ovoga:

Image Image

i ovoga:

Image Image

kako fizicku tako ni u mentalnom sklopu. Potpuno isti likovi.
Ma jarane ja sam upratio tvoje postove kao postove pametnog chovjeka .. slagao se ja sa njima ili ne .. ali ako ti ja trebam objashnjavati razliku izmedju jednih i drugih .. tj ako ti nije jasna .. onda .. ( bez ljutnje ) .. ali daBogda ti nikad i ne bila jasna. Nemoj dalje ziv bio .. ode tema u qrac.

Za Tita respect,
Tuga stho Kapija ne izaziva barem upola ovoliko paznje a trebala bi i 10x vishe

Pozz
piupiu

#132 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by piupiu »

burek_in_space wrote:Sretan Dan mladosti svima koji osjecaju svojim danom i dijelom neke ljepshe proshlosti! :thumbup:

A svim danashnjim velikim "dushebriznicima" - SMRT FASHIZMU! :bih:
Sloboda narodu! I sretan NAM dan mladosti. :)
bosna123

#133 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by bosna123 »

mostarac wrote:
bosna123 wrote: Samo pitam. Interesira me kako pionir postaje cetnik?
ili vehabija. isti djavo
I onda se pitaju zasto ljudi ne glasaju za SDP? Gdje su to tzv. vehabije pocinile genocid? Ali dokazat ce Bakir i to ;-)
melbaa

#134 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by melbaa »

Oni kojima ovaj datum, vrijeme o kojemu mi govorimo sa sjetom i nostalgijom, nista ne znaci i smatraju da smo mi ublehe ...
neka napreve poredjenje ....

U Ono Doba u vrticu nisu maltretirali djecu vjeronaukom nego su ih tome ucili njihovi roditelji a islo se u mejtef i u crkvu na vjeronauku.
U Ono Doba nisu roditelji strahovali kako ce im djeca otici i vratiti se iz skole.
U Ono Doba svi koji su zeljela isli su na sutdij. A i danas rasuti sirmo svijeta vaze za dobre strucnjake.
U Ono Doba lijecnici su lijecili savjesno pacijente.
U Ono Doba lumpovali smo po cijelu noc a da se nismo plasili da nas neko ne zaganja pistoljima ili nozevima.
U Ono Doba putovali smo sa rancima na ledjima svuda, svuda....
U Ono Doba moj drug veli da je bez problema mogao prespavati u parku (samo ako ne naleti na milicionera).
U Ono Doba nije bilo ovoliko saobracajnih nesreca po gradu.
U Ono Doba nije nisu krali automobile.
U Ono Doba nisu se obijali stanovi i kuce kao danas.
U Ono Doba nije bilo bolesne djece kojima je lijecenje zavisilo od skupljanja donacija od obicnih ali humanih ljudi.
U Ono Doba sa crvenim pasosem isli smo svuda samo bi kupili kartu za prevoz ako nismo isli autostopom.
U Ono Doba penzioneri nisu kopali po kontejnerima.
U Ono Doba radnici su radili a nisu strajkovali.
U Ono Doba nije bilo nepisemnih mladih ljudi.
U Ono Doba ljudi nisu bili u kolektivnoj depresiji.
U Ono Doba slobodno smo hodali po planinskim putevima i kozijim stazama.
U Ono Doba cijela nacija je navijala za reprezetaciju nase zemlje a ne susjedne.
U Ono Doba smo isli na utakmice a poslije njih se citavi i zdravi vracali kucama.
U Ono Doba smo putavali vozovima.
U Ono Doba smo isli po komsiluku na baklave za Bajrame, djeci djelili sarena jaja za Uskrs/e.
U Ono Doba milicioner na ulici bi me zastitio.
U Ono Doba djeca su u mahali organizirali akcije skupljanja starog papira.
U Ono Doba isli smo na radne akcije i tamo se druzili.
U Ono Doba nije ovoliko bilo sirotinje.
U Ono Doba smo imali brdo prijatelja.
U Ono Doba smo bili sretni iako nismo vozili bijesna auta.
U Ono Doba smo bili ...... sve sto nismo danas.
bosna123

#135 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by bosna123 »

Pa sto ste onda rasturili tu drzavu? To meni nije jasno, pa nisu je Marsovci razrusili vec Titini pioniri. Nikako da dobijem odgovor na sasvim jednostavno pitanje. Kako je taj sistem odgojio zlocince?

Ja ni stvarala tu drzavu, a ni rusila je, ali vi koji jeste i jedno i drugo...pitam vas.
Ateista

#136 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Ateista »

bosna123 wrote:Pa sto ste onda rasturili tu drzavu? To meni nije jasno, pa nisu je Marsovci razrusili vec Titini pioniri. Nikako da dobijem odgovor na sasvim jednostavno pitanje. Kako je taj sistem odgojio zlocince?

Ja ni stvarala tu drzavu, a ni rusila je, ali vi koji jeste i jedno i drugo...pitam vas.
Rasturili su je tadasnji ko fol komunisti, koji su reko noci postali novokomponovani sestoaprilski vjernici.

Da je u partiji stvarno bilo komunista, ne bi se raspala, ali svi ti tzv. komunisti su prelivode koji su danas u nacionalnim strankama i veliki vjernici, to su oni koji su rastrili tu drzavu.

U svakom slucaju, sretan svima DAN MLADOSTI!

Zivio drug Tito.

Smrt fasizmu!
Ateista

#137 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Ateista »

opet ja wrote:DRUZE TITO SRETAN TI ROĐENDAN

Image
:thumbup: Svaka cast, gdje je izvuce. Taman da se podsjetim, skoro sam je zaboravio.

Nisam stigao da budem pionir, ali sam je znao napamet. :-D
Luke Perry

#138 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Luke Perry »

Nisam stigao da budem pionir, ali sam je znao napamet. :-D
:-) I kad neko meni kaze da ne pamtim Jugoslaviju.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#139 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by hrasno38 »

bosna123 wrote:Pa sto ste onda rasturili tu drzavu? To meni nije jasno, pa nisu je Marsovci razrusili vec Titini pioniri. Nikako da dobijem odgovor na sasvim jednostavno pitanje. Kako je taj sistem odgojio zlocince?

Ni Milosevic, ni Tudjman ni Izetbegovic ni Dobrica Cosic ni Kiro Gligorov nisu bili Titini pioniri mada je ovaj zadnji nebitan. Nije sistem odgojio zlocince jer su ti isti zlocinci postojali i prije tog sistema samo sto u tom sistemu nisu smjeli prstom da mrdnu. Isto vazi i za nacionaliste. I koliko se sjecam Tito i partizani su prolili krv boreci se protiv tih zlocinaca. Jel sad malo jasnije?
Vitamin C

#140 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Vitamin C »

A danas bi bilo ovako:

Po asfaltu i betonu
naše zemlje silovane
idu čete profitera
blago naše odnose

Zastave su skrojili
djecu su zadojili
noževe razdjelili
groblja nam podjelili

Po šumama i gorama
naše zemlje rasprodane
nema više mladica
sve su vođe posjekle

Aerodrome gradili
avione spremili
sunce naše spakovali
mezare nam utabali

Na radiju i TV-u
naše zemlje izjebane
pjeva đubre, pjeva stoka
refrene krvave

Na radiju i TV-u
naše zemlje izgažene
igra đubre, igra stoka
puteve nam zametnuše

Damir Avdić - Po asfaltu i betonu
Klodovik

#141 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Klodovik »

hrasno38 wrote:

Ni Milosevic, ni Tudjman ni Izetbegovic ni Dobrica Cosic ni Kiro Gligorov nisu bili Titini pioniri mada je ovaj zadnji nebitan. Nije sistem odgojio zlocince jer su ti isti zlocinci postojali i prije tog sistema samo sto u tom sistemu nisu smjeli prstom da mrdnu. Isto vazi i za nacionaliste. I koliko se sjecam Tito i partizani su prolili krv boreci se protiv tih zlocinaca. Jel sad malo jasnije?
Slobodan Milošević je dobio 3.285.799 glasova za predsjednika Srbije na izborima 9. decembra 1990. Tuđman je 1992. dobio 58%, a 1997. godine 61% glasova birača (može se i 30. maj 1990. spomenuti ako treba) . Da ne nabrajam dalje... valjda je malo jasnije.
bosna123

#142 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by bosna123 »

Bjezite mi od odgovora, al' hajde nek vam bude. Vjerovatno je covjeku tesko priznati da je ipak imao lazne prijatelje. Milosevic nije sam napravio ono veliko zlo, tu je bilo mnostvo pionira koji su tom projektu zdusno pristupili.

Tetka Mire Markovic-Milosevic je Titova velika ljubav i ratna sekretarica Davorjanka Paunovic. Kazu da je Tito nikada nije prezalio (posto je umrla neposredno iza wwII). Znaci u rasturanju drzave nisu sudjelovali samo tzv nacionalisti, nego i osobe iz komunistickih porodica. Zivi dokaz su generali JNA.

Al' hajde da ne idem u off topic vise.
Klodovik

#143 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Klodovik »

seka wrote:@klodovik, nisi shvatio @hrasno38. kad je tito umro? i sta bi poslije?
Ljudi su GLASALI za Miloševića, Tuđmana itd. Milioni ljudi. Pa, valjda to nešto govori.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#144 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Romeo 80 »

Klodovik wrote:
seka wrote:@klodovik, nisi shvatio @hrasno38. kad je tito umro? i sta bi poslije?
Ljudi su GLASALI za Miloševića, Tuđmana itd. Milioni ljudi. Pa, valjda to nešto govori.
Da, govori koliko smo u suštini glup i zatucan narod. Narod koji nema svoje ja, već mu je dovoljno par dobrih govornika da prihvati šarene laže o ugroženosti i nemogućnosti suživota sa svojim komšijama...
Zato i kažem, svaka čast Drugu Titu kad je uspio ovoliku bagru držati pod kontrolom toliko vremena! Bio je On predobar za nas...
Klodovik

#145 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Klodovik »

seka wrote:
Klodovik wrote:
govori da je trebao jos zivjeti. :oops:

p.s. imate temu - titomanija. 239 stranica :shock: sad pogledah sa svim za i protiv. samo sto se jos nije raspravljalo kakva mu je probava bila.
Da, ali umro je. Kao i svi ostali ljudi.

Znam da ima tema Titomanija. Ima puno stranica, ali mahom se recikliraju "stavovi" i fotografije svakih 30-40 strana.
Klodovik

#146 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Klodovik »

Romeo 80 wrote:
Klodovik wrote:
Da, govori koliko smo u suštini glup i zatucan narod. Narod koji nema svoje ja, već mu je dovoljno par dobrih govornika da prihvati šarene laže o ugroženosti i nemogućnosti suživota sa svojim komšijama...
Zato i kažem, svaka čast Drugu Titu kad je uspio ovoliku bagru držati pod kontrolom toliko vremena! Bio je On predobar za nas...
Mislim da odviše pojednostavljuješ stvari.
*mima*

#147 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by *mima* »

Stvarno svugdje ima idiotizma.
Ateista

#148 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Ateista »

bosna123 wrote:Bjezite mi od odgovora, al' hajde nek vam bude. Vjerovatno je covjeku tesko priznati da je ipak imao lazne prijatelje. Milosevic nije sam napravio ono veliko zlo, tu je bilo mnostvo pionira koji su tom projektu zdusno pristupili.

Tetka Mire Markovic-Milosevic je Titova velika ljubav i ratna sekretarica Davorjanka Paunovic. Kazu da je Tito nikada nije prezalio (posto je umrla neposredno iza wwII). Znaci u rasturanju drzave nisu sudjelovali samo tzv nacionalisti, nego i osobe iz komunistickih porodica. Zivi dokaz su generali JNA.

Al' hajde da ne idem u off topic vise.
Fino sam napisao, to su bili tzv. komunisti koji su tu bili samo da se domognu sto boljeg polozaja i sto vise love, a ti su sad na celu ovih drzava. Problem je sto je bilo jako malo pravih komunista.
bosna123

#149 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by bosna123 »

Ateista wrote:Fino sam napisao, to su bili tzv. komunisti koji su tu bili samo da se domognu sto boljeg polozaja i sto vise love, a ti su sad na celu ovih drzava. Problem je sto je bilo jako malo pravih komunista.
Hvala za odgovor, ali ti rece da nisi ni bio pionir, pa ne mozes bas biti upucen u ono sto sam htjela saznati. Vise me je interesiralo kako i kada su se prijatelji ovih nasih forumasa poceli mijenjati? Jesu li oni to primjetili, itd. Mislim, nikako mi nije jasan taj prijelaz. Neko normalan, sa svima se druzi, zivi i u mjesanom braku, i hop odjednom ode na brda, sve ostavi i roka po Sarajevu.
F.G.R.

#150 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by F.G.R. »

Pa covjek je odavno mrtav, zar vam ovo ima smisla...
Locked