Po prvi put se oglašavam općenito na forumima, jer sam očigledno jako očajna. Pored svih ljudi, porodice,prijatelja, profesora, ja sam još uvijek u dilemi oko fakulteta. Dakle, stvari stoje ovako. Idem u Gimnaziju, završavam treći razred. Danas su nam rekli da se trebamo opredjeliti za izborni predmet. Pošto sam stvarno izgubljena i ne znam za šta da se odlučim, nisam znala šta da napišem. Inače sam ' jezičar', dakle maternji i engleski jezik mi idu pravo. Pored poznavanja gramatike, bosanski jezik tačnije pisanje poezije, priča mi odlično ide i postigla sam zavidne rezultate na raznim konkursima. Engleski znam jako dobro, ne mogu reći baš perfekt, ali mogla bih ga usavršiti odlaskom kod rodbine u SAD. Jako sam društvena i komunikativna osoba, AAAALIII ... šta upisati ? da li ima smisla upisati društveni fakultet u BiH ? Prirodni predmeti mi nisu slaba strana i u tome sam dobra. Ocjene su uglavnom 4-5, znanje solidno, ali problem je što ih ja ne volim. naravno da bih upisivanjem prirodnog fakulteta, tipa medicina, farmacija ili npr. etf ili fit imala zagarantovan posao, ali da li je ispravno učiti se godinama studirajući, a poslije provesti život radeći nešto što ne volim ili rizikovati i upisati neki društveni ? I uostalom, koji ? Za profesora eng ili bos. ni ne pomišljam- da napomenem.
Ehh eto, nadam se da će se bar neko oglasiti i malo mi pomoći, jer savjeti, a ponajviše iskustva bi mi pomogla. Ljubac svima !
Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Društveni fakulteti u BiH
Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.
Jump to
- Corona virus 2019 -Coronavirus (COVID-19)
- Forum
- ↳ Forum
- Opšte/opće diskusije
- ↳ Razne diskusije
- ↳ In memoriam
- ↳ Politika
- ↳ Lokalni izbori 2020
- ↳ Opći izbori 2018
- ↳ Bosna i Hercegovina
- ↳ Svijet
- ↳ Opći izbori 2022
- ↳ Lokalni izbori 2024