Drskost Elektroprivrede

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

vješalica

#1 Drskost Elektroprivrede

Post by vješalica »

.
Last edited by vješalica on 02/04/2013 09:36, edited 1 time in total.
travar

#2 Re: Drskost Elektroprivrede

Post by travar »

Šta bi tek bilo da su ti isključili, a da te nisu ni nazvali. >_>
Koliko je meni poznato, ukoliko dobiješ račun (a prethodni recimo nije plaćen) on je ujedno i opomena pred isključenje, tako da mi je to zvanje na telefon nepoznato.
Btw, računi plaćeni u pošti se ne zavode isti dan u EP.
OldSql

#3 Re: Drskost Elektroprivrede

Post by OldSql »

Sa kojim pravom neko ima razlog i osnovu da zove i da prijeti isključenjem?

s tim pravom sto si koristila neciju uslugu koju NISI platila...
mrtva kokoš

#4 Re: Drskost Elektroprivrede

Post by mrtva kokoš »

budimo realni racune koje oni posalju kasne otprilike 4-5 dana...
znaci ostaje ti u najboljem slucaju tih 4-5 radnih dana do 2 sata, kakvo je to radno vrijeme :-?
jel` to fer i posteno?!
Haris.ba

#5 Re: Drskost Elektroprivrede

Post by Haris.ba »

Splinter wrote:budimo realni racune koje oni posalju kasne otprilike 4-5 dana...
znaci ostaje ti u najboljem slucaju tih 4-5 radnih dana do 2 sata, kakvo je to radno vrijeme :-?
jel` to fer i posteno?!
Kome smeta neka odjavi strujni priključak. Polako, još nekoliko godina i moći će se birati koga želite da vam isporuči struju. Do tada - šuti i trpi.
dharma

#6 Re: Drskost Elektroprivrede

Post by dharma »

Problem je u tome sto oni, Elektroprivreda, obracunavaju tih 10 dana roka da platis od trenutka kada su obracunali racun, u tvoj slucaju ako skontah 29. To sto je racun stigao tek 4., 5., to svjesno ignorisu.
S druge strane, budi sretna jer su te nazvali. Inace rade tako sto dodju, iskljuce struju, niti kome jave, nista, a ima ljudi koji su platili i onda greskom EP-a moraju placati taj prikljucak.
Ako nisi platio/la prosli mjesec, pa ti dosao drugi racun, onda su ti poslali opomenu,i kriv/a si.
ultima_palabra

#7 Re: Drskost Elektroprivrede

Post by ultima_palabra »

Meni pošalju oko 20tog u mjesecu, ja im platim 25og idućeg mjeseca :-D Dolaze nake opomene koje poderem... ne kontam odakle im pravo da zovu na telefon, mene nisu nikad, nemam fiksni 8-)
high_volume

#8 Re: Drskost Elektroprivrede

Post by high_volume »

vješalica wrote:Danas oko 16:45 naziva me Elektroprivreda Novo Sarajevo i neka stručnica da me uredno obavjesti kako nisam platila račun koji je bio obračun 29. prošlog mjeseca.Pod prijetnjom da će mi slati ekipu za isključenje struje.
Račun je stigao između 4-5 ovog mjeseca.
Plaćen je jučer u pošti za mizeran iznos od 30,40KM.
Koju još drskost treba doživjeti od BiH pljačkaša da te saziva na telefon i da ti prijeti isključenjem?
Ovo je stvarno bezobrazluk.
Da je poslala opomenu pa hajde ali upišanih 10-11 dana razlike da me saziva na telefon!
Ne znam koliko još ljudi je nazvato danas i imalo isto iskustvo.
Ako razmisliš hladne glave shvatit ćeš da ti je žena iz Eldstrbc. učinila uslugu.
Nije joj u obavezi da ikoga obavještava o namjeri isključenja i upozorava na neplaćeni račun. Zamisli koliko je samo neplaćenih računa i onih koji su pred isključenjem, koliko vremena i energije treba da se pozovu svi.
A možda se moglo desiti i da nisi platila račun na vrijeme, da si stvarno zaboravila platiti...kako bi tada reagirala na poziv jedne službenice koja ti pozivom samo želi pomoći. Zar misliš da je ta službenica zaista u funkciji da sama određuje svoj opis posla.
Ipak bi se ti, ovdje javno, trebala izvinuti toj običnoj službenici koja samo obavlja svoj posao, a svoje frustracije usmjeriti u korisnijem pravcu, i možda malo sići niže, čini se da si se previsoko popela...
mayab

#9 Re: Drskost Elektroprivrede

Post by mayab »

Na stranu sve, ali mi ne ide u glavu da oni primaju keš pare samo do 14 sati svaki radni dan!

Zaključak- njima ide predobro!
vješalica

#10 Re: Drskost Elektroprivrede

Post by vješalica »

.
Last edited by vješalica on 02/04/2013 10:04, edited 1 time in total.
vješalica

#11 Re: Drskost Elektroprivrede

Post by vješalica »

.
Last edited by vješalica on 02/04/2013 10:02, edited 1 time in total.
ofr

#12 Re: Drskost Elektroprivrede

Post by ofr »

high_volume wrote:
vješalica wrote:Danas oko 16:45 naziva me Elektroprivreda Novo Sarajevo i neka stručnica da me uredno obavjesti kako nisam platila račun koji je bio obračun 29. prošlog mjeseca.Pod prijetnjom da će mi slati ekipu za isključenje struje.
Račun je stigao između 4-5 ovog mjeseca.
Plaćen je jučer u pošti za mizeran iznos od 30,40KM.
Koju još drskost treba doživjeti od BiH pljačkaša da te saziva na telefon i da ti prijeti isključenjem?
Ovo je stvarno bezobrazluk.
Da je poslala opomenu pa hajde ali upišanih 10-11 dana razlike da me saziva na telefon!
Ne znam koliko još ljudi je nazvato danas i imalo isto iskustvo.
Ako razmisliš hladne glave shvatit ćeš da ti je žena iz Eldstrbc. učinila uslugu.
Nije joj u obavezi da ikoga obavještava o namjeri isključenja i upozorava na neplaćeni račun. Zamisli koliko je samo neplaćenih računa i onih koji su pred isključenjem, koliko vremena i energije treba da se pozovu svi.
A možda se moglo desiti i da nisi platila račun na vrijeme, da si stvarno zaboravila platiti...kako bi tada reagirala na poziv jedne službenice koja ti pozivom samo želi pomoći. Zar misliš da je ta službenica zaista u funkciji da sama određuje svoj opis posla.
Ipak bi se ti, ovdje javno, trebala izvinuti toj običnoj službenici koja samo obavlja svoj posao, a svoje frustracije usmjeriti u korisnijem pravcu, i možda malo sići niže, čini se da si se previsoko popela...
Pa to joj je sav posao oči moje lijepe, i to za tako mizernu platu :roll: a osim toga ko si ti da nekome na forumu kažeš da se spusti zbog posta koji apsolutno nema nikakve veze s tobom (ili možda radiš tamo i braniš interese firme koja te je uhljebila tu :roll: ) Ona je tražila naše mišljenje o datom problemu, a ne da joj neko govori da se spusti ;-)
high_volume

#13 Re: Drskost Elektroprivrede

Post by high_volume »

vješalica wrote:...I da ne pada mi napamet da se izvinjavam službenici Aidi Kudri najobičnijoj seljandurici...Sramota.
Kad sam ti predložio izvinjenje pretpostavio sam reakciju, ali sam se ipak potajno nadao da će razum prevladati. Uzalud :(

Međutim, nakon čitanja tvog komentara čini mi se i da preko ovog poziva, obavijesti, upozorenja, šta li...ima nešto više, neki lični interes. Ne vjerujem da ti je službenica telefonom saopštila svoje ime, mora biti da je poznaješ iz dugih okolnosti... :oops:
OldSql

#14 Re: Drskost Elektroprivrede

Post by OldSql »

vješalica wrote:
OldSql wrote:Sa kojim pravom neko ima razlog i osnovu da zove i da prijeti isključenjem?

s tim pravom sto si koristila neciju uslugu koju NISI platila...

Mnogi su nelegalno priključili struju i imaju nelegalne priključke pa se nekada jave kao poštenjačine.
kakve to ima veze sa ovim slucajem?

u kojoj prodavnici si do sada uzela hranu a da je nisi platila?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#15 Re: Drskost Elektroprivrede

Post by ladyblue18 »

@ vješalica - ovdje ne tolerisemo otkrivanje imena uposlenika, a jos manje nazivanje njih svakakvim imenima.
Tako da,povedi racuna o svom ponasanju na forumu.
vnm

#16 Re: Drskost Elektroprivrede

Post by vnm »

kako bi se tek nervirala da su ti ugasili i naplatili 40KM ponovno ukljucenje...

inace, bezobrazno im je kratak taj novi rok od 14 dana, pogotovo kad uzmemo u obzir koliko su neredovne plate odredjenom dijelu stanovnistva.
bogoljub

#17 Re: Drskost Elektroprivrede

Post by bogoljub »

Koja je samo to drskost otvoriti temu i žali ti se na Elektroprivredu zato što te upozoravaju da nisi platio račun.
Pa ljudi samo rade svoj pos'o. Jarene, ti si to potrošio.

U svom žaljenju tip još govori pišljivih 10- 11 dana , mizernih 30, 40 KM! :lol:

Pa kad je to tako mizerno i pišljivo što nisi platio tu mizeriju koju si potrošio?
vješalica

#18 Re: Drskost Elektroprivrede

Post by vješalica »

.
Last edited by vješalica on 02/04/2013 10:01, edited 1 time in total.
vješalica

#19 Re: Drskost Elektroprivrede

Post by vješalica »

.
Last edited by vješalica on 02/04/2013 09:59, edited 1 time in total.
malosutra81

#20 Re: Drskost Elektroprivrede

Post by malosutra81 »

sta ti znaci "sazivati"?
OldSql

#21 Re: Drskost Elektroprivrede

Post by OldSql »

pa neides na hadz ba da ti treba 15 dana, dodje ti racun taj 5i dan o kojem toliko trubis, ti ga 6i platis i svi sretni... u cemu je problem?
vješalica

#22 Re: Drskost Elektroprivrede

Post by vješalica »

.
Last edited by vješalica on 02/04/2013 09:58, edited 1 time in total.
JThomas

#23 Re: Drskost Elektroprivrede

Post by JThomas »

pa šta imaju opominjati ako još nije istekao rok za plaćanje?

jebote narod se toliko navikao na državni harač da ih i brani.
vješalica

#24 Re: Drskost Elektroprivrede

Post by vješalica »

.
Last edited by vješalica on 02/04/2013 09:56, edited 1 time in total.
kone

#25 Re: Drskost Elektroprivrede

Post by kone »

Evo da se i ja ukljucim u ovu pricu...Mislim da otvarac teme nije bio bas iskren u prvom postu....Puno je nelogicnosti..Prvo nisam niotkog cuo da oni zovu da te obavijeste da si im duzan.Oni to rade opomenom pred iskljucenje koja dodje sa racunom.Dalje,malo je nelogicno vrijeme poziva,jer oni rade do 16.00,tako da vrijeme obara sve kazano.Onda ta iskljucenja,ona idu samo ako si duzan dva i vise prosjecnih tvojih racuna.Dalje,ako je kako rece ocitanje 29-og,dospijece racuna je mislim 15 dana od tog datuma,ap tek onda ti idu kamate i ostalo(dug za iskljucenje itd)...Tako da sva prica nema veze sa vezom...Ja bih molio postavljaca teme da nam ovdje postavi sliku cijeloga racuna,pa da se uvjerimo da nema vise duga,od tog tekuceg....Pa da onda nastavimo trubiti o tome...
Post Reply