Droga "Krokodil"
- Corak
#1 Droga "Krokodil"
Ne znam da li je bilo rasprave o ovome, ali citam maloprije clanak (da ne reklamiram) droga "Krokodil" stigla i u Zagreb. Znamo li ima li kod nas u Sarajevu ovoga? Isto tako gledam ove slike po netu uzasne su, a video snimci jos uzasniji.
'Krokodil' je poznat i kao jeftina zamjena za heroin, a radi se od mješavine kodeina i crvenog fosfora, a vjeruje se kako se u mješavinu dodaju i benzin te teški metali. Ime je dobila po posljedicama koje ostavlja na ovisniku već nakon prvog uzimanja.
Mjesto na koje se ubrizgava 'krokodil' isprva liči na ljuske krokodilske kože, koža se uskoro počne ljuštiti, meso truliti i potom se dijelovi tijela doslovce raspadaju. Nakon najviše dvije godine meso počne otpadati s kosti, dolazi do gangrene i u konačnici do smrti, a po neke ovisnike može biti kobna i nakon prve konzumacije.
Stvarno covjek kada pogleda ove potresne slike...ne znam..
Upozorenje: Slike su uzasne!
Slika ovisnika i Beograda
http://www.dodaj.rs/f/W/105/3x1OJkkE/krokodil-droga.jpg
Ostali slucajevi
http://seriouslyforreal.com/wp-content/ ... dil-13.jpg
Video
https://www.youtube.com/watch?v=8HLYnl7vEoY
https://www.youtube.com/watch?v=DyGuAzJa3gU
'Krokodil' je poznat i kao jeftina zamjena za heroin, a radi se od mješavine kodeina i crvenog fosfora, a vjeruje se kako se u mješavinu dodaju i benzin te teški metali. Ime je dobila po posljedicama koje ostavlja na ovisniku već nakon prvog uzimanja.
Mjesto na koje se ubrizgava 'krokodil' isprva liči na ljuske krokodilske kože, koža se uskoro počne ljuštiti, meso truliti i potom se dijelovi tijela doslovce raspadaju. Nakon najviše dvije godine meso počne otpadati s kosti, dolazi do gangrene i u konačnici do smrti, a po neke ovisnike može biti kobna i nakon prve konzumacije.
Stvarno covjek kada pogleda ove potresne slike...ne znam..
Upozorenje: Slike su uzasne!
Slika ovisnika i Beograda
http://www.dodaj.rs/f/W/105/3x1OJkkE/krokodil-droga.jpg
Ostali slucajevi
http://seriouslyforreal.com/wp-content/ ... dil-13.jpg
Video
https://www.youtube.com/watch?v=8HLYnl7vEoY
https://www.youtube.com/watch?v=DyGuAzJa3gU
Last edited by Corak on 04/12/2014 13:16, edited 2 times in total.
- dobar osjecaj
#2 Re: Droga "Krokodil"
Ogavno je, odvratno i neprimjereno postavljati ovakve slike. Opisi s linkovima su neki maksimum u tom smislu.
- Corak
#3 Re: Droga "Krokodil"
bolje?dobar osjecaj wrote:Ogavno je, odvratno i neprimjereno postavljati ovakve slike. Opisi s linkovima su neki maksimum u tom smislu.
- dobar osjecaj
#4 Re: Droga "Krokodil"
Hvala.Corak wrote:bolje?dobar osjecaj wrote:Ogavno je, odvratno i neprimjereno postavljati ovakve slike. Opisi s linkovima su neki maksimum u tom smislu.
-
broj dva
#5 Re: Droga "Krokodil"
Super, neka je dosla.
Sada ce i u Zagrebu da se poostri prirodna selekcija narkica.
Ko je dovoljno glup da se krokodilise treba mu obezbjedit jedno kilogram, na drzavni racun. Velike ustede u odnosu na zdravstenu brigu, penziju i generalno stetu sto narkici prave.
Sada ce i u Zagrebu da se poostri prirodna selekcija narkica.
Ko je dovoljno glup da se krokodilise treba mu obezbjedit jedno kilogram, na drzavni racun. Velike ustede u odnosu na zdravstenu brigu, penziju i generalno stetu sto narkici prave.
- Ringhio
#6 Re: Droga "Krokodil"
Kome je volja da se roka nek se roka.
Ako neko zeli da izvlaci cement na nos, nek izvlaci, tetovira jetru, ubrizgava kerozin, samo naprijed.
Sve dok ne ugrozava ostali narod.
Ako neko zeli da izvlaci cement na nos, nek izvlaci, tetovira jetru, ubrizgava kerozin, samo naprijed.
Sve dok ne ugrozava ostali narod.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#7 Re: Droga "Krokodil"
Meni je zaista fascinantno da neko uzme ovo s obzirom na posljedice
-
Walther
#8 Re: Droga "Krokodil"
Ovisnik i nema bas neki izbor, pogotovo u siromasnom drustvu. To je i njima zadnji izbor...Velkoski wrote:Meni je zaista fascinantno da neko uzme ovo s obzirom na posljedice
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#9 Re: Droga "Krokodil"
Pa brate, konopac i završi život na lakši način..
- karanana
#10 Re: Droga "Krokodil"
samo cisto belo i dobar si. jebo ove mjesavine. ili mozes ili ne mozes. ili imas ili nemas.
- SaraFina
#11 Re: Droga "Krokodil"
Zao mi je djece odnosno tinejdzera koji bi se usljed eksperimentiranja mogli navući na ovo zlo.
Odrasli punoljetni i zreli ljudi u principu bi trebali sami biti odgovorni za svoje postupke.
Da postoji neka metoda selekcije u dilanju to bi bilo najprihvatljivije.
Nego nazalost mislim da će dosta nevine djece upravo biti pogodjeno.
Odrasli punoljetni i zreli ljudi u principu bi trebali sami biti odgovorni za svoje postupke.
Da postoji neka metoda selekcije u dilanju to bi bilo najprihvatljivije.
Nego nazalost mislim da će dosta nevine djece upravo biti pogodjeno.
Last edited by SaraFina on 04/12/2014 13:05, edited 1 time in total.
- Corak
#12 Re: Droga "Krokodil"
A jbg mozda ispocetka ima za "belo", ali sta poslije kada nestane a navuce se..Bolje da se sam rokne nego da uzima ove glupostikaranana wrote:samo cisto belo i dobar si. jebo ove mjesavine. ili mozes ili ne mozes. ili imas ili nemas.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#13 Re: Droga "Krokodil"
Nevine? Prije bih rekao glupe.
- dust in the wind
#14 Re: Droga "Krokodil"
zlo I naopako
-
miki27A
#15 Re: Droga "Krokodil"
Evo mi na sto bas dodje Sociologija (Beograd), a u njoj clanak o krokodil drogi:
Prosle godine sam citala clanak u Time magazinu, sa svim grafickim slikama, i mislim da su slike dovoljne da nikad ni ne pomislis na drogiranje (bilo koje vrste), jer kad vidis sliku zene kojoj je podlaktica reducirana na zivu ranu, misici totalno izjedeni da je samo kost(i) ostala ... a ona sam izgleda kao zivi kostur... uh.Krokodil je mjesavina nekoliko hemikalija. Za njegovo spravljanje je potrebna relativno mala kolicina lijekova za bolove na bazi kodeina ili cistog kodeina (od 80-400 grama), te lako dostupne hemikalije (tipa Mr. Muscle), jod, hidrohlorna kiselina i organski rastvaraci (kakav je benzin). Proces pravljenja je jednostavan i jeftin. Skuvan, krokodil kosta oko 150 rublji ili 3 evra, i daleko je jeftiniji u odnosu na heroin za ciji gram bi trebalo platiti oko 500 rubalja. Dodajmo i to da redovna upotreba dovodi do ozbiljnih zdravstvenih posljedica (Grund, Latypov, Harris, 2013). Krajnje je alarmantan podatak da od trenutka prve upotrebe, vrijeme prezivljavanja iznosi dvije godine.
Grund, C. J-P. Breaking Worse: The emergence of krokodil and excessive injuries among people who inject drugs in Euroasia. International Journal of Drug Policy, 24:265-274.
Milana Ljubicic: Drustveni faktori nastanka i sirenja zavisnosti psihoaktivne supstance krokodil na prostoru bivseg Sovjetskog Saveza.
- amiliana
#16 Re: Droga "Krokodil"
Aj fuj sta uradi onoj curi od ruke
Strasno
Strasno
-
FreakyStyley
#17 Re: Droga "Krokodil"
Pa jako mali broj ljudi uzme krokodil svjesno. Uzimaju ga jer misle da je heroin, navodno ima istu boju, teksturu i sl.
Ned'o Bog nikom.
Ned'o Bog nikom.
-
haos1
#18 Re: Droga "Krokodil"
samo još naši narkosi da se počnu kljukat time, i crkavat pa grad bi prodisao...
- JThomas
#19 Re: Droga "Krokodil"
to je nastalo u rusiji kao jeftinija zamjena za heroin. znači nije niko ustao ujutru i probudio se sa idejom da se na to navuče, nego su to najteži heroinski ovisnici koji više nikako ne mogu da dođu do šuta, pa su prešli na jeftiniji supstitut. to je faza iza zdravog razuma, tako da se nemate šta iščuđavati.
a ovi stravični efekti ne nastaju od aktivne materije (koja je isto iz grupa opioda, ali manje otrovna i adiktivna od heroina), već od nusprodukata i nečistoća koji nastanu pri "kuhanju".
a ovi stravični efekti ne nastaju od aktivne materije (koja je isto iz grupa opioda, ali manje otrovna i adiktivna od heroina), već od nusprodukata i nečistoća koji nastanu pri "kuhanju".
- Seoskivaralica
#20 Re: Droga "Krokodil"
Dabogda bila džaba da se budale iskorijene.. 
- walter kurtz
#21 Re: Droga "Krokodil"
Lijepa ganja 
- Logovan
#22 Re: Droga "Krokodil"
Ode ti psiha u neku stvar, razočaran si ovim, razočaran si onim i onda dođe do ovoga.Velkoski wrote:Meni je zaista fascinantno da neko uzme ovo s obzirom na posljedice
Budale se ne mogu iskorijeniti. Samo se stvaraju.Seoskivaralica wrote:Dabogda bila džaba da se budale iskorijene..
-
Alkos
#23 Re: Droga "Krokodil"
Grob te ne jebo šta je ovo...

- Seoskivaralica
#24 Re: Droga "Krokodil"
Ko voli nek izvoli!Logovan wrote:Ode ti psiha u neku stvar, razočaran si ovim, razočaran si onim i onda dođe do ovoga.Velkoski wrote:Meni je zaista fascinantno da neko uzme ovo s obzirom na posljedice
Budale se ne mogu iskorijeniti. Samo se stvaraju.Seoskivaralica wrote:Dabogda bila džaba da se budale iskorijene..
A san nikad ne umire.