Dragan Nešković
- logme
#1 Dragan Nešković
Slušam posljednjih dana da je priveden, da će mu se suditi za ratne zločine. Nekad sam poznavao čovjeka sa tim imenom i prezimenom. Živio je do rata u Sarajevu, u Olimpijskom selu Mojmilo, završio srednju školu Branko Lazić na Drveniji. Baš me interesuje jel to ta osoba. Neškovića ima puno, možda se radi o nekom drugom sa istim imenom?
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#2 Re: Dragan Nešković
Gdje su vršeni ti zločini? Neškovići su od Rogatice porijeklom...logme wrote:Slušam posljednjih dana da je priveden, da će mu se suditi za ratne zločine. Nekad sam poznavao čovjeka sa tim imenom i prezimenom. Živio je do rata u Sarajevu, u Olimpijskom selu Mojmilo, završio srednju školu Branko Lazić na Drveniji. Baš me interesuje jel to ta osoba. Neškovića ima puno, možda se radi o nekom drugom sa istim imenom?
- logme
#3 Re: Dragan Nešković
U Srebrenici. Mozes pogledati http://www.sudbih.gov.ba/?id=1773&jezik=b Godine starosti odgovaraju mom bivsem jaranu. Otac mu je prije rata bio direktor Alhosa na Palama ili u Prači gdje li je već bio.
- Nekako s proljeća
#4 Re: Dragan Nešković
Vrlo moguće da je to taj, a i sam znaš da je navedena škola u raji bila poznata kao ''mesarska''...
Je li mu ono bi nadimak ''Neša''
http://www.rtm.ba/vijesti/10485-Neskovi ... vjeli.html
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#5 Re: Dragan Nešković
Vjerovatno jeste to taj, jer piše da je rođen u Sarajevu a sada živi na Sokocu, a to je postojbina njegove familije (ja sam rekao Rogatica, ali nisam puno mašio, uglavnom Romanija
).
- logme
#6 Re: Dragan Nešković
Vjerovatno je to on. Nigdje se nije pojavila slika (jos uvijek). Biće na Dnevniku, jbg to se zove prečicom iz anonimnosti u udarni termin na TV-u. Ako je fakat to uradio nadam se da će doooobro odležati
-
modesti
#7 Re: Dragan Nešković
Sa mnom u osnovnu u razred je isto išao jedan Dragan Nešković. Stalno je na veselim časovima glumio Paju Patka i sve nas nervirao. Prebačen je u drugu OŠ nekad. Jednom smo ga drugarica i ja istukle jer je bio bezobrazan
i meni često padne na pamet i pitam se je li to taj kompleksaš? Imao je plavu ili svijetlo smeđu kosu, blijed u licu (koliko se sjećam). Niko se s njim nije htio družiti jer je bio stvarno dosadan. Ovaj je mogao biti 1973. ili 1974. godište.
- logme
#8 Re: Dragan Nešković
Mislim da je završio OŠ 1.Maj na Alipašinom polju. Ne sjećam se za Paju Patka, al imao je svijetliju kosu, punije građe... Očekivao sam da će se javiti neko ko zaista zna koji je Dragan iza rešetaka, ali OK pojaviće se već na Dnevnikumodesti wrote:Sa mnom u osnovnu u razred je isto išao jedan Dragan Nešković. Stalno je na veselim časovima glumio Paju Patka i sve nas nervirao. Prebačen je u drugu OŠ nekad. Jednom smo ga drugarica i ja istukle jer je bio bezobrazani meni često padne na pamet i pitam se je li to taj kompleksaš? Imao je plavu ili svijetlo smeđu kosu, blijed u licu (koliko se sjećam). Niko se s njim nije htio družiti jer je bio stvarno dosadan. Ovaj je mogao biti 1973. ili 1974. godište.