Dozvola za oruzje
- Prolaznik
#426 Re: Dozvola za oruzje
...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 18:10, edited 1 time in total.
- Dozer
#427 Re: Dozvola za oruzje
A sto zakuhah bez veze 
Ma, ja se zafrkavam s Prolaznikom ba, inace mojim drugom i takmicarskim konkurentom iz Pointa
P.S. Jes' da ga oderem svaki put, ali nema veze

Ma, ja se zafrkavam s Prolaznikom ba, inace mojim drugom i takmicarskim konkurentom iz Pointa
P.S. Jes' da ga oderem svaki put, ali nema veze
- Prolaznik
#428 Re: Dozvola za oruzje
...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 18:10, edited 1 time in total.
- Dozer
#429 Re: Dozvola za oruzje
Znas da ja imam vazda taj osmijeh, odr'o te ili ne
- Repetitor
#430 Re: Dozvola za oruzje
Na ljeto sam dole ako Bog da
Ako ste za,mozemo se organizovati pa na Pasino brdo jedan vikend. Ja ili sa utokama ili gdje drugo da snajperišemo malo...
Možemo još kakve raje sa foruma zvati
Ako ste za,mozemo se organizovati pa na Pasino brdo jedan vikend. Ja ili sa utokama ili gdje drugo da snajperišemo malo...
Možemo još kakve raje sa foruma zvati
- Dozer
#431 Re: Dozvola za oruzje
Ma sve moze. Ako ne budem na godisnjem u ta doba.
- medjutim
#432 Re: Dozvola za oruzje
@Repetitor, @Dozer
Mogul' i ja, mogul' i ja?
Mogul' i ja, mogul' i ja?
- Dozer
#433 Re: Dozvola za oruzje
Cemo vidimo. Dogovori s Felshom 
-
lajkujMe
#434 Re: Dozvola za oruzje
Ja prizeljkujem da se kod nas zakon o oruzju drasticno liberizuje kao sto je u SAD.
Mislim da su dosla vremena kad je oruzje neophodno.
A druga stvar je da sam ja vise entuzijasta za ovo, kad bi birao hobi to bi bilo skupljanje oruzja, od starinskog do novog, i povremeno izaci na streljanu s drustvom i pokazivati svoje umjece.
Mislim da su dosla vremena kad je oruzje neophodno.
A druga stvar je da sam ja vise entuzijasta za ovo, kad bi birao hobi to bi bilo skupljanje oruzja, od starinskog do novog, i povremeno izaci na streljanu s drustvom i pokazivati svoje umjece.
- Dozer
#435 Re: Dozvola za oruzje
Manje-vise - to se i radi 
-
Del_Boy_Trotter
#436 Re: Dozvola za oruzje
Kao da živimo u različitim državama
. Ja podigao nedavno oružni list, TK je u pitanju. Važenje oružnog lista je 10 godina uz napomenu da ljekarsko uvjerenje traje 5 godina. Nisam ispitivao policajca koji radi na izdavanju znači li to da moram kroz 5 godina priložiti novo ljekarsko uvjerenje ali ispada da moram. Nevjerovatno šta nam rade, koji je to haos. Treba čovjek raditi samo da bi njihove takse i budalaštine plaćao svake godine. 
-
TheFuriousOne
#437 Re: Dozvola za oruzje
Tako je, ljekarsko treba priloziti svakih 5 godina.
Sto se tice dozvole za nosenje, u TK oruzni list automatski vazi I za nosenje oruzja. Dozvola vazi na nivou drzave, tako da mi iz TK mozemo nositi oruzje u drugim kantonima i entitetima cijim stanovnicima to nije dozvoljeno. Kakva drzava takav I zakon.
To sa metkom u cijevi nisam znao. Na prvu mi se ucinilo kao glupost, ali obzirom na oruzje koje se nosi (tetka bog) I obucenost ljudi, mozda to I nije lose.
Sto se tice dozvole za nosenje, u TK oruzni list automatski vazi I za nosenje oruzja. Dozvola vazi na nivou drzave, tako da mi iz TK mozemo nositi oruzje u drugim kantonima i entitetima cijim stanovnicima to nije dozvoljeno. Kakva drzava takav I zakon.
To sa metkom u cijevi nisam znao. Na prvu mi se ucinilo kao glupost, ali obzirom na oruzje koje se nosi (tetka bog) I obucenost ljudi, mozda to I nije lose.
-
zigana
#439 Re: Dozvola za oruzje
Pozz, vracam se opet na temu nosenje oruzija na teritoriji BIH. posjedujem dozvolu od nedavano, naravno u kantonu Sarajevo sam je izvadio i na njoj pise citiram: Član 11 st. (6) , (7) i (8) Zakona o nabavljanju, drzanju i nosenju oruzija i municije, ( sluzbene novine kantona sarajevo). E sad me interesuje dali je neko imao iskustvo da ga policija zaustavi na teritoriji RS.a a ima dozvolu kaja je izdata na teritoriji federacije i ako jeste dali je imao problema, jer razlicita su misljenja , neki kazu da vazi na teritoriji BiH a neko kaze da vazi samo na teritoriji federacija. Pa me interesuje dali je neko imao iskustvo i dali zna da li dozvola vazi na teritoriji cijele BiH.

- Dozer
#440 Re: Dozvola za oruzje
Dozvola vazi na teritoriji cijele BiH, ali su zakoni razliciti u entitetima sto se tice nosenja.
Dok se u F moze nositi regularno na tu dozvolu koju sada imas, s municijom u okviru i okvirom u pistolju, u RS ga ne mozes nositi tako, nego - rastavljenog
Naravno, nigdje veze s pamecu, ali eto...neki genije je i to smislio tako, i jos ozakonio
Ako te u RS zaustave s tom dozvolom i oruzjem, u principu te nece puno peglati i najcesce se zavrsava na jedan od dva nacina - ili ti ga uzmu na 24h da ga provjere, ili te melo peglaju sa zakonima, bla, bla, i puste jer imas dozvolu.
Ali, isto to ti se moze desiti i u F iako je zakon ralzicit, pa sve dodje na isti Q.
Upsut, Zigana je srednja zalost
Dok se u F moze nositi regularno na tu dozvolu koju sada imas, s municijom u okviru i okvirom u pistolju, u RS ga ne mozes nositi tako, nego - rastavljenog
Naravno, nigdje veze s pamecu, ali eto...neki genije je i to smislio tako, i jos ozakonio
Ako te u RS zaustave s tom dozvolom i oruzjem, u principu te nece puno peglati i najcesce se zavrsava na jedan od dva nacina - ili ti ga uzmu na 24h da ga provjere, ili te melo peglaju sa zakonima, bla, bla, i puste jer imas dozvolu.
Ali, isto to ti se moze desiti i u F iako je zakon ralzicit, pa sve dodje na isti Q.
-
zigana
#441 Re: Dozvola za oruzje
HAHAHAHA, hvala ti na pomoci i n brzom odgovoru, znam za ziganu. zato sam uzeo xdm.Dozer wrote:Dozvola vazi na teritoriji cijele BiH, ali su zakoni razliciti u entitetima sto se tice nosenja.
- Dozer
#442 Re: Dozvola za oruzje
E, to je vec pistolj 
- Tahta
#443 Re: Dozvola za oruzje
Dozer wrote:E, to je vec pistolj
slažem se u mene mi HS za nepunu godinu nešto malo preko 200 kom metaka i ne pokazuje znake slabosti a baš sam bio skepičan prema plastici
-
zigana
#444 Re: Dozvola za oruzje
ja sam do sada ispucao i preko 300 kom fercera ko lud. i mogu ti reci da sam prezadovoljan.Tahta wrote:Dozer wrote:E, to je vec pistolj
slažem se u mene mi HS za nepunu godinu nešto malo preko 200 kom metaka i ne pokazuje znake slabosti a baš sam bio skepičan prema plastici
- samaran
#445 Re: Dozvola za oruzje
Citam posljednjih par stranica.... ne mogu bas da povezem, gdje sada najbolje otici na jednu 'rokacinu'...
Zetra, Bullet, Point??? Koja je lokacija Pointa?
- Dozer
#446 Re: Dozvola za oruzje
U Zetri ne mozes sve i da hoces jer - ne da Zetra da se puca. Navodno im crk'o protivpozarni sistem. A taj sistem nije nista drugo nego samo senzori, nema prskalica, sto ce reci da - lazu.
POINT je na Pasinom brdu.
POINT je na Pasinom brdu.
-
zigana
#447 Re: Dozvola za oruzje
pasino brdo subota nedelja u 10 hsamaran wrote:Citam posljednjih par stranica.... ne mogu bas da povezem, gdje sada najbolje otici na jednu 'rokacinu'...![]()
- Prolaznik
#448 Re: Dozvola za oruzje
...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 18:05, edited 1 time in total.
- samaran
#449 Re: Dozvola za oruzje
Nema sta onda to je to, gore sam vjerovatno nedjelja ili sljedeci vikend ako vremenske prilike budu dozvoljavale, samo slab sam s municijom pa se nadam da nije gore poskupo..
heh
-
Oxygenn
#450 Re: Dozvola za oruzje
Je li ovo jedini klub koji ima organizovanu streljanu/streliste na podrucju kantonaProlaznik wrote:zigana wrote:pasino brdo subota nedelja u 10 hsamaran wrote:Citam posljednjih par stranica.... ne mogu bas da povezem, gdje sada najbolje otici na jednu 'rokacinu'...![]()
Evo ti lokacija:
http://www.psc-point.ba/onama.html
Ako se ne varam treninzi su zimi svake subote i nedjelje u 10 pa dok ti je volja. Od proljeća do jeseni se uvedu dodatna dva dana u toku sedmice ali popodne u 17 pošto su dani duži. U slučaju kiše ili snijega trening se odkazuje.