Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#776 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Chmoljo »

:-)

koje krajnosti gluho i daleko bilo...

ili si fan ili si hejter... :-) torovi, torovi samo torovi.

ja da još jednom ponovim - veći skup, sa malo policije i bez incidenata ne sjećam se kad sam vidio. ako je to seljakluk, pišite me u seljake.

a sad se nastavite klati oko Dine i njegovih pjesmuljaka :-) bože sačuvaj...
dezurni_ucenik

#777 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by dezurni_ucenik »

zateznistub wrote:
dezurni_ucenik wrote:
zateznistub wrote: Nema potrebe šećeru,
sve sto imam sam sebi priuštim, nikad se nisam uvlačio u dupe nikome pa mi "slini"!

Ljudska zloba i kompleksi manje vrijednosti čuda čine od pojedinaca! :wink:

Ej, mozda ti Dino plati sljedeci vikend u Neumu. :lol:
Mozda, nikad se ne zna!
Šta si ti dobio?

Ja sto dobijem to je zato sto sam zaradim. Ne trazim niti volim da mi neko drugi placa.
SpecialOffer

#778 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by SpecialOffer »

Odlican koncert Hari Mata Hairija sinoc na Kosevu :thumbup:
dezurni_ucenik

#779 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by dezurni_ucenik »

DaysleepeR wrote:
spreca wrote:Joj jos da vam Dino kaze koliko je juce zaradio mnogi ovi koji ga pljuju bi zavrsili na Urgentnoj :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
evo malo zakonske regulative
Održa sinoć koncert samoprozvana "najveća zvijezda Balkana". Ne bih ulazio u broj posjetitelja i polemiku dal' je moglo stati na Koševo 70.000 ljudi al' hajde. Ono što mene interesira sad je sljedeće: Hoće li predsjednik AMUS-a u roku od 15 dana platiti cca 100.000 KM na ime autorskih prava (od čega će većina biti vraćena upravo njemu, jer je potpisao sebe kao autora SVIH svojih pjesama, uz neznatan broj ko-autorstava mahom na novijim albumima) i tako sopstvenim primjerom pokazati put ostalima kako se poštuje Zakon? Dalje, interesira me hoće li AMUS nakon toga isplatiti SVIM autorima i roku od 15 dana sve ono sto im pripada, kako Zakon nalaže? Evo prilike svima vama čija su se djela sinoć pjevala na Koševu da odmah potražujete svoje tantijeme, nemojte čekati nego tražite svoje!!!
Dzaba ti to sve pises. Da je sinoc Dino uzeo mikrofon i samo rekao "Koje ste vi levatine, sta vam radim", otpjevo 2,3 pjesme, opet bi ga ovi branili.
Chmoljo

#780 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Chmoljo »

dezurni_ucenik wrote:
DaysleepeR wrote:
spreca wrote:Joj jos da vam Dino kaze koliko je juce zaradio mnogi ovi koji ga pljuju bi zavrsili na Urgentnoj :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
evo malo zakonske regulative
Održa sinoć koncert samoprozvana "najveća zvijezda Balkana". Ne bih ulazio u broj posjetitelja i polemiku dal' je moglo stati na Koševo 70.000 ljudi al' hajde. Ono što mene interesira sad je sljedeće: Hoće li predsjednik AMUS-a u roku od 15 dana platiti cca 100.000 KM na ime autorskih prava (od čega će većina biti vraćena upravo njemu, jer je potpisao sebe kao autora SVIH svojih pjesama, uz neznatan broj ko-autorstava mahom na novijim albumima) i tako sopstvenim primjerom pokazati put ostalima kako se poštuje Zakon? Dalje, interesira me hoće li AMUS nakon toga isplatiti SVIM autorima i roku od 15 dana sve ono sto im pripada, kako Zakon nalaže? Evo prilike svima vama čija su se djela sinoć pjevala na Koševu da odmah potražujete svoje tantijeme, nemojte čekati nego tražite svoje!!!
Dzaba ti to sve pises. Da je sinoc Dino uzeo mikrofon i samo rekao "Koje ste vi levatine, sta vam radim", otpjevo 2,3 pjesme, opet bi ga ovi branili.
a i da plati ovo sve, opet bi ga isti pljuvali.

od iste ste fele, i jedni i drugi. netolerantni, ubijeđeni u ispravnost svojih stavova i gorljivi diskutanti oko marginalnih stvari.
bach

#781 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by bach »

Chmoljo wrote::-)

ja da još jednom ponovim - veći skup, sa malo policije i bez incidenata ne sjećam se kad sam vidio. ako je to seljakluk, pišite me u seljake.

Obuzela ih ljubav Merlinovh stihova...
potočanka

#782 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by potočanka »

Chmoljo wrote::-)

a rodbina, prijatelji, poznanici, djeca ispred zgrade... :? ne može tako, čuj ja iš'o :D
zateznistub

#783 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by zateznistub »

Da me ne bi svrstavali ni u kakve torove ni u fanove, a pogotovo u guzoljupce...

Nesto sasvim drugo sam pisao, ocito pogresno shvacen,

over&out

eto vas, pisite
Chmoljo

#784 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Chmoljo »

potočanka wrote:
a rodbina, prijatelji, poznanici, djeca ispred zgrade... :? ne može tako, čuj ja iš'o :D
ma ovaj beton sarajevski nikad nije uspio da izbije taj korida-gen iz mene. jal vidim zgodno žensko, ja ričem. sad je jasno i zašto.

jer odem na koncert Dine Merlina.

:D
potočanka

#785 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by potočanka »

Chmoljo wrote:
potočanka wrote:
ma ovaj beton sarajevski nikad nije uspio da izbije taj korida-gen iz mene. jal vidim zgodno žensko, ja ričem. sad je jasno i zašto.

jer odem na koncert Dine Merlina.

:D
eh da je tuga snijeg.. :| :lol:
Chmoljo

#786 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Chmoljo »

:lol:
hzsa22

#787 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by hzsa22 »

Racunica je prosta. Po' miliona neto na ruke minimalno. :D
Better Man

#789 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Better Man »

Velkoski wrote:http://sport033.com/foto-teren-stadiona ... -koncerta/

Šta će nama sport u Sarajevu...
Ovdje apsolutna odgovornost organizatora koji nije poduzeo mjere da se zaštiti trava. Teren je trebalo prekriti nekom zaštitom kako bi se trava sačuvala. Ja bih ovdje račun za ovo ispostavio organizatoru. Priča se da je bilo sinoć 70 hiljada ljudi na koncertu što nije tačno. naime prvi njegov koncert na Koševu koji je održao je bio besplatan i tada je bilo 70 hiljada ljudi i nije ni šibica mogla pasti i bina je bila na jugu, a na slikama od sinoć se fino vidi da itekako ima prostora na stadionu i još bina na istoku. Rekao sam već jednom da je bilo između 30 do 40 hiljada, pa nek bude do 50 hiljada više nije, ali to je ne bitno jer broj posjetitelja ne znači i kvalitetu. Koliko ima klupskih svirki koje su daleko kvalitetnije i nabijenije emocijama i pozitivnom energijom od svirki na stadionima i velikim dvoranama. Ko voli Dinu taj je bio i neka je. Samo dizati ga u nebesa aman zaman nema smisla, jer Dino nije mjerilo kvalitete, već popularnosti,a to nije isto.
Last edited by Better Man on 26/07/2015 14:25, edited 1 time in total.
Arteta

#790 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Arteta »

Za ovo Merlin nije kriv, nismo jedina drzava u kojoj se koncerti odrzavaju na stadionima.
Krivi su oni koji su mu pustili da odrzi koncert za jeftinu svotu (jeftino je sve ispod milion).
sarlo

#791 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by sarlo »

potočanka wrote:ja nisam išla na koncert, niti ko od moje rodbine, prijatelja, poznanika.. nek' uđe u kakav zapisnik.
Vjeruj da sti pogrijesila, i tvoja rodbina takodje.
Mene odvela dijaspora da im budem na pomoci.
I bilo super.
Atmosfera odlicna.
JohnnyS

#792 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by JohnnyS »

Vidim da se posjetitelji koncerta Cvjetnog Plagijatora štrecaju kad ih se uspoređuje s posjetiteljima koride. Bolan što ste takvi elitisti, ko da u koridi ima išta loše, zabava isto ko koncert Merlina. S time da su volovi orginal, a ne kopije...
Kemal Malovčić

#793 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Kemal Malovčić »

Kad podmiri šta je dužan portalima, radijima i televizijama, biće na pozitivnoj nuli.
spreca

#794 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by spreca »

dezurni_ucenik wrote:
:lol: :lol:

Kad krene fukara da brani elitu. Nema nista jadnije i smijesnije. :lol: :lol: :lol: :lol:
mnogi pojeli svoja sopstvena muda da mogu biti "fukara" ko ja
spreca

#795 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by spreca »

zateznistub wrote:
dezurni_ucenik wrote:
:lol: :lol:

Kad krene fukara da brani elitu. Nema nista jadnije i smijesnije. :lol: :lol: :lol: :lol:
Obruto,

fukara je ta koja hrače!

Kako duševna tako i ona materijalna!
:thumbup:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#796 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by KatarinaKosaca »

spreca wrote:mnogi pojeli svoja sopstvena muda da mogu biti "fukara" ko ja
A, divi tek ove fukare :D

http://www.klix.ba/magazin/muzika/konce ... /150726025
spreca

#797 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by spreca »

hzsa22 wrote:
Racunica je prosta. Po' miliona neto na ruke minimalno. :D
Halal mu bilo i aferim :mrgreen:
velikibrnjo

#798 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by velikibrnjo »

a ovih ljubomornih fakina

covjek napunio stadion; raju niko nije tjerao I molio da mu dodje

svi koji su bili vele bilo im lijepo I neka je; a I iz prilozenih snimaka se vidi da je sve vrhunski odradjeno

ne mogu da vjerujem koliko su ljudi zavidni
ralno pogledajte istini u oci; covjek je uspjesan
napuni kosevo; tri put zaredom beogradsku arenu
gdje god dodje spica mu na koncertu I sta sad osporavate supljom pricom
ako ga ne volis ignore a ne kme kmee plagijator; ne daje sadaku I zekat itd

bizi ba :D
Mohamad Sissoko

#799 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Mohamad Sissoko »

Nisam vjerovao da jedan obican koncert moze ljudima izazvat ovolike traume :)
spreca

#800 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by spreca »

KatarinaKosaca wrote:
spreca wrote:mnogi pojeli svoja sopstvena muda da mogu biti "fukara" ko ja
A, divi tek ove fukare :D

http://www.klix.ba/magazin/muzika/konce ... /150726025
nek se tjese ba .....nismo mi krivi sto oni nisu imali para za koncerAta :lol: :lol: :lol:
Post Reply