DOMOD-mogucnost kupovine na rate
-
ljuspica
#1 DOMOD-mogucnost kupovine na rate
Zanima me da li se u DOMODu moze kupiti nesto na 24 rate? Kartice i sve drugo sam zaduzila a trebala bih kupiti susilicu za ves pa me zanima mogu li u Domodu ili bilo gdje drugdje da kupim na 24 rate? Sta mi je potrebno za te 24 rate? Platni listovi ili sta? Jel mogu da ne idem preko posla vec da ja uplacujem? Ako neko ima ko radi u Domodu da mi objasni ili ko je upuceniji jer mozda je neko kupovao na rate
-
Rizvan
#2 Re: DOMOD-mogucnost kupovine na rate
A što ih nisi nazvala, i pitala 
- muminovic
#3 Re: DOMOD-mogucnost kupovine na rate
Evo da ti pomognem, broj telefona: 033 771 830ljuspica wrote:Zanima me da li se u DOMODu moze kupiti nesto na 24 rate? Kartice i sve drugo sam zaduzila a trebala bih kupiti susilicu za ves pa me zanima mogu li u Domodu ili bilo gdje drugdje da kupim na 24 rate? Sta mi je potrebno za te 24 rate? Platni listovi ili sta? Jel mogu da ne idem preko posla vec da ja uplacujem? Ako neko ima ko radi u Domodu da mi objasni ili ko je upuceniji jer mozda je neko kupovao na rate
- Better Man
#4 Re: DOMOD-mogucnost kupovine na rate
Može. Samo ja bih zaobišao Domod u širokom luku, jer će ti na rate zaračunati veću cijenu od stvarne. Zavisi u kojoj banci ti je otvoren račun, imaš opcije kupovanja na rate na načain da kad kupiš nešto, banka odmah uplati novac prodavcu, a tebi odbija mjesečno iznos rate. Kad sam htio nešto uzeti u Domodu na 12 mjeseci preko Intesine kartice htjeli su mi zaračunati veću cijenu od one za keš. Objašnjavao ja njima da će oni odmah dobiti od moje banke čitav iznos i da u pogledu plaćanja neće sa mnom imnati ništa više, već će banka meni mjesečno odbijati novac za ratu. Oni su ostali pri svome, a to je dame ne zakonito opljačkaju za dodatnih 200 KM. Odem ja u Techo Mag i kod njih završim bez problema, bez da moram platiti 200 KM skuplje.ljuspica wrote:Zanima me da li se u DOMODu moze kupiti nesto na 24 rate? Kartice i sve drugo sam zaduzila a trebala bih kupiti susilicu za ves pa me zanima mogu li u Domodu ili bilo gdje drugdje da kupim na 24 rate? Sta mi je potrebno za te 24 rate? Platni listovi ili sta? Jel mogu da ne idem preko posla vec da ja uplacujem? Ako neko ima ko radi u Domodu da mi objasni ili ko je upuceniji jer mozda je neko kupovao na rate
-
kakavdanakneiskustvu
#5 Re: DOMOD-mogucnost kupovine na rate
ljuspica wrote:Zanima me da li se u DOMODu moze kupiti nesto na 24 rate? Kartice i sve drugo sam zaduzila a trebala bih kupiti susilicu za ves pa me zanima mogu li u Domodu ili bilo gdje drugdje da kupim na 24 rate? Sta mi je potrebno za te 24 rate? Platni listovi ili sta? Jel mogu da ne idem preko posla vec da ja uplacujem? Ako neko ima ko radi u Domodu da mi objasni ili ko je upuceniji jer mozda je neko kupovao na rate
karticu koje banke imas?
- muminovic
#6 Re: DOMOD-mogucnost kupovine na rate
U mnogim radnjama u BiH su cijene 5-10% nize ako se plati gotivinski (ziralno), uplata odjednom.Better Man wrote:Može. Samo ja bih zaobišao Domod u širokom luku, jer će ti na rate zaračunati veću cijenu od stvarne. Zavisi u kojoj banci ti je otvoren račun, imaš opcije kupovanja na rate na načain da kad kupiš nešto, banka odmah uplati novac prodavcu, a tebi odbija mjesečno iznos rate. Kad sam htio nešto uzeti u Domodu na 12 mjeseci preko Intesine kartice htjeli su mi zaračunati veću cijenu od one za keš. Objašnjavao ja njima da će oni odmah dobiti od moje banke čitav iznos i da u pogledu plaćanja neće sa mnom imnati ništa više, već će banka meni mjesečno odbijati novac za ratu. Oni su ostali pri svome, a to je dame ne zakonito opljačkaju za dodatnih 200 KM. Odem ja u Techo Mag i kod njih završim bez problema, bez da moram platiti 200 KM skuplje.ljuspica wrote:Zanima me da li se u DOMODu moze kupiti nesto na 24 rate? Kartice i sve drugo sam zaduzila a trebala bih kupiti susilicu za ves pa me zanima mogu li u Domodu ili bilo gdje drugdje da kupim na 24 rate? Sta mi je potrebno za te 24 rate? Platni listovi ili sta? Jel mogu da ne idem preko posla vec da ja uplacujem? Ako neko ima ko radi u Domodu da mi objasni ili ko je upuceniji jer mozda je neko kupovao na rate
Moguce da je kod njih cijena koja je izlozena za gotovinsko (das u novcu ili das preko racuna sve odjednom), a druga cijena tj veca 5-10% ako ides preko banke "kredit", jer vjerovatno i njih banka nateze na neke nacine, ili im se iz nekog razloga ne isplati...
-
kakavdanakneiskustvu
#7 Re: DOMOD-mogucnost kupovine na rate
u technoshopu su cijene iste plaćao kešom,karticom ili karticom na rate
- O'zone
- Globalni moderator
#8 Re: DOMOD-mogucnost kupovine na rate
Banka uzima proviziju od prodavaca kad se prodaje na rate zato je razlika u cijeni. Nekome se to isplati pa mu je ista cijena kako god plaćao a nekome ne pa je različita.
- muminovic
#9 Re: DOMOD-mogucnost kupovine na rate
tacno tako, 90% radnji koje ja znam daju minimum 5% jeftinije ako platis odjednom u gotovini (ili odjednom putem racuna).O'zone wrote:Banka uzima proviziju od prodavaca kad se prodaje na rate zato je razlika u cijeni. Nekome se to isplati pa mu je ista cijena kako god plaćao a nekome ne pa je različita.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#10 Re: DOMOD-mogucnost kupovine na rate
u sinkru je ista cijena
dakle našli su sredinu
dakle našli su sredinu
- vješalica
#11 Re: DOMOD-mogucnost kupovine na rate
to ti je ko kamataO'zone wrote:Banka uzima proviziju od prodavaca kad se prodaje na rate zato je razlika u cijeni. Nekome se to isplati pa mu je ista cijena kako god plaćao a nekome ne pa je različita.
svi ovi odnosno barem 90% prodavnica koje nude na rate npr neki uredjaj za 300KM kad izracunas onu ratu x npr 12 mjeseci koju su ponudili onda je cijena 330 (karikiram)
svijet ne gleda i ide grlom u jagode
- Truba
#12 Re: DOMOD-mogucnost kupovine na rate
da nemaš karticu morao bi šparati 
-
_ado_
#13 Re: DOMOD-mogucnost kupovine na rate
Koliko sam primjetio tehnicku robu u Sarajevu mozes kupovati na rate soping karticama, ukoliko si penzioner, ili ako firma za koju radis ima popisan ugovor sa nekom od prodavnica tehnicke robe.
Ja sam kupovao bijelu tehniku RFB soping karticom i u Domodu je cijena veca za mislim 10 % ukoliko se odlucis za placanje tom karticom na rate.
Zbog toga sam ih zaobisao u sirokom luku i sve uredjaje kupio u Technoshopu, Beku i Tehnomagu. Cijena koja je istaknuta za gotovinsko placanje se podijeli na 12 rata, i nikakvih dodatnih troskova nema. Sto se tice kupovine na rate za penzionere, provjereno znam da u Beku ne naplacuju nista dodatno, cijena ista kao i za gotovinsko placanje.
Ja sam kupovao bijelu tehniku RFB soping karticom i u Domodu je cijena veca za mislim 10 % ukoliko se odlucis za placanje tom karticom na rate.
Zbog toga sam ih zaobisao u sirokom luku i sve uredjaje kupio u Technoshopu, Beku i Tehnomagu. Cijena koja je istaknuta za gotovinsko placanje se podijeli na 12 rata, i nikakvih dodatnih troskova nema. Sto se tice kupovine na rate za penzionere, provjereno znam da u Beku ne naplacuju nista dodatno, cijena ista kao i za gotovinsko placanje.
- Truba
#14 Re: DOMOD-mogucnost kupovine na rate
na rate je bolje od masterkard koji ti skida 3% od ukupnog duga svakog 15. u mjesecu...ako nisi discipliniran ima da doživotno duguješ
a ako staviš 4 rate... za pet mjeseci si slobodan
kao da si štedio 5 mjeseci keš pa kupio
i mnogo bolje i praktičnije
a mjesec odgode ti daje prostora da prištediš za prvu ratu
a ako staviš 4 rate... za pet mjeseci si slobodan
kao da si štedio 5 mjeseci keš pa kupio
i mnogo bolje i praktičnije
a mjesec odgode ti daje prostora da prištediš za prvu ratu
-
kakavdanakneiskustvu
#15 Re: DOMOD-mogucnost kupovine na rate
visa classic karticom unicredit banke plaćati na rate nije nista skuplje nego plaćati kešom
-
ljuspica
#16 Re: DOMOD-mogucnost kupovine na rate
Mozda bih i ja to mogla.Better Man wrote:Može. Samo ja bih zaobišao Domod u širokom luku, jer će ti na rate zaračunati veću cijenu od stvarne. Zavisi u kojoj banci ti je otvoren račun, imaš opcije kupovanja na rate na načain da kad kupiš nešto, banka odmah uplati novac prodavcu, a tebi odbija mjesečno iznos rate. Kad sam htio nešto uzeti u Domodu na 12 mjeseci preko Intesine kartice htjeli su mi zaračunati veću cijenu od one za keš. Objašnjavao ja njima da će oni odmah dobiti od moje banke čitav iznos i da u pogledu plaćanja neće sa mnom imnati ništa više, već će banka meni mjesečno odbijati novac za ratu. Oni su ostali pri svome, a to je dame ne zakonito opljačkaju za dodatnih 200 KM. Odem ja u Techo Mag i kod njih završim bez problema, bez da moram platiti 200 KM skuplje.ljuspica wrote:Zanima me da li se u DOMODu moze kupiti nesto na 24 rate? Kartice i sve drugo sam zaduzila a trebala bih kupiti susilicu za ves pa me zanima mogu li u Domodu ili bilo gdje drugdje da kupim na 24 rate? Sta mi je potrebno za te 24 rate? Platni listovi ili sta? Jel mogu da ne idem preko posla vec da ja uplacujem? Ako neko ima ko radi u Domodu da mi objasni ili ko je upuceniji jer mozda je neko kupovao na rate
-
ljuspica
#17 Re: DOMOD-mogucnost kupovine na rate
Sparkasse...ma nemam vise nista na racunukakavdanakneiskustvu wrote:ljuspica wrote:Zanima me da li se u DOMODu moze kupiti nesto na 24 rate? Kartice i sve drugo sam zaduzila a trebala bih kupiti susilicu za ves pa me zanima mogu li u Domodu ili bilo gdje drugdje da kupim na 24 rate? Sta mi je potrebno za te 24 rate? Platni listovi ili sta? Jel mogu da ne idem preko posla vec da ja uplacujem? Ako neko ima ko radi u Domodu da mi objasni ili ko je upuceniji jer mozda je neko kupovao na rate
karticu koje banke imas?
-
kakavdanakneiskustvu
#18 Re: DOMOD-mogucnost kupovine na rate
ljuspica wrote:Sparkasse...ma nemam vise nista na racunukakavdanakneiskustvu wrote:ljuspica wrote:Zanima me da li se u DOMODu moze kupiti nesto na 24 rate? Kartice i sve drugo sam zaduzila a trebala bih kupiti susilicu za ves pa me zanima mogu li u Domodu ili bilo gdje drugdje da kupim na 24 rate? Sta mi je potrebno za te 24 rate? Platni listovi ili sta? Jel mogu da ne idem preko posla vec da ja uplacujem? Ako neko ima ko radi u Domodu da mi objasni ili ko je upuceniji jer mozda je neko kupovao na rate
karticu koje banke imas?
https://domod.ba/placanje-karticama
kako mislis nemas nista na racunu?
- Edin H.
#19 Re: DOMOD-mogucnost kupovine na rate
Pa dje su pare ba?ljuspica wrote:Sparkasse...ma nemam vise nista na racunukakavdanakneiskustvu wrote:ljuspica wrote:Zanima me da li se u DOMODu moze kupiti nesto na 24 rate? Kartice i sve drugo sam zaduzila a trebala bih kupiti susilicu za ves pa me zanima mogu li u Domodu ili bilo gdje drugdje da kupim na 24 rate? Sta mi je potrebno za te 24 rate? Platni listovi ili sta? Jel mogu da ne idem preko posla vec da ja uplacujem? Ako neko ima ko radi u Domodu da mi objasni ili ko je upuceniji jer mozda je neko kupovao na rate
karticu koje banke imas?
-
ljuspica
#20 Re: DOMOD-mogucnost kupovine na rate
Sparkasse...ma nemam vise nista na racunukakavdanakneiskustvu wrote:
karticu koje banke imas?
https://domod.ba/placanje-karticama
kako mislis nemas nista na racunu?[/quote]
Lijepo
- Edin H.
#21 Re: DOMOD-mogucnost kupovine na rate
Stedi danas, stedi sutra,Black swan wrote:da nemaš karticu morao bi šparati
Kod Privredne banke,
Pa ces i ti imati,
Lopticu i sanke.
-
kakavdanakneiskustvu
#22 Re: DOMOD-mogucnost kupovine na rate
ne znam kako to ide sa tom bankom,i tom karticom,valjda ce se neko javiti pa ti objasniti
- Edin H.
#23 Re: DOMOD-mogucnost kupovine na rate
ljuspica wrote: Lijepo
- drag_gost
#24 Re: DOMOD-mogucnost kupovine na rate
zasto?kakavdanakneiskustvu wrote:visa classic karticom unicredit banke plaćati na rate nije nista skuplje nego plaćati kešom
- mayab
#25 Re: DOMOD-mogucnost kupovine na rate
Sam DOMOD, kao i velika većina prodavnica zapravo se ne bave kreditiranjem kupaca, to rade banke , tako da mrka kapaljuspica wrote:Zanima me da li se u DOMODu moze kupiti nesto na 24 rate? Kartice i sve drugo sam zaduzila a trebala bih kupiti susilicu za ves pa me zanima mogu li u Domodu ili bilo gdje drugdje da kupim na 24 rate? Sta mi je potrebno za te 24 rate? Platni listovi ili sta? Jel mogu da ne idem preko posla vec da ja uplacujem? Ako neko ima ko radi u Domodu da mi objasni ili ko je upuceniji jer mozda je neko kupovao na rate