dobila sam psa
-
pandora
#1 dobila sam psa
nedavno sad dobila psa, ženku. nikad prije nisam imala psa, tako da sad imam malih problema s njom. neposlusna je, ne znam da li bih je trebala dati na dresuru ili da sama pokusam
. vec sam je naucila neke stvari, da sjedne, da šapu i sl. ali nece uvijek ni da me poslusa. dosta je velika, pa ne bi bilo pozeljno da je ne mogu kontrolisati, posebno kada setamo negdje. ako je neko bio u slicnoj situaciji, pomozite, kako god znate, ako znate nekog dobrog dresera ili slicno 
-
Bubamaja
Vozdrica,
Nisi napisala koje je rase pas ( ako je mjesanac, znas li koje su rase mjesane) i koliko je star?
Kazes da je neposlusna.....u kojim situacijama?
Ja imam muzjaka labradora.. skoro da je perfektan
.....ima on vec godina....ali je divan stvarno i nikad nisam imala problema s njim. Sama sam ga "dresirala" ali nikad mi nije bilo vazno da zna da daje sapu kad mu se kaze.....to mi je bilo pomalo gluMpavo
....i to ga nisam ni ucila.
Bitno je da slusa i prati tebe...a ne ti njega.....hocu reci komande pod cekaj , stani, fuj ....i tako to. Ustvari sve je do tebe, kakvog ti psa zelis i kakav ti pase.....
Ima razlike i u odgoju razlicitih vrsta pasa, zato sam te pitala koje je rase.....et''
Nisi napisala koje je rase pas ( ako je mjesanac, znas li koje su rase mjesane) i koliko je star?
Kazes da je neposlusna.....u kojim situacijama?
Ja imam muzjaka labradora.. skoro da je perfektan
Bitno je da slusa i prati tebe...a ne ti njega.....hocu reci komande pod cekaj , stani, fuj ....i tako to. Ustvari sve je do tebe, kakvog ti psa zelis i kakav ti pase.....
Ima razlike i u odgoju razlicitih vrsta pasa, zato sam te pitala koje je rase.....et''
-
_BaykoNoor_
- Soul_Sista
Druže Tito,MilanT wrote:Tako se isto Ameri osjecaju kada vide da Bosanci nose janje.
Otkada pa to ljudi šetaju janjadi po cesti u americi i kupe govanca iza njih?
hahah ova je dobra!
Za autoricu teme;
ako stvarno ne znas onda kontaktiraj nekog dresera ili nekog ko je vise upucen u te stvari. Mojoj sestri nije bas uspjelo sa tim dresiranjem pa kuci imamo jednog jako zivahnog malog pekinezera
Sretno!
-
LPH
ako oces strucnih savjeta mozes mi se obratiti na mail [email protected], jer se bavim inace kinologijom...pa ako oces pomoci cu ti... 
-
LudoALudjiJA
#12 Re: dobila sam psa
sto bi nas narod rek'o: bolje dobiti psa, nego sidupandora wrote:nedavno sad dobila psa, ženku.
-
dajdzarile
dobro dosla u klub ja imam 2 peseka...
dresura je svakako preporucljiva moje je dresirao karameho
i njegov sin elvir (zive kod muzicke skole) pa se raspitaj
jer sam izgubio njihov broj ...
sretno
dresura je svakako preporucljiva moje je dresirao karameho
i njegov sin elvir (zive kod muzicke skole) pa se raspitaj
jer sam izgubio njihov broj ...
sretno
-
Sarajevska Princeza
Mozes ti dresirati i sama - nije to tako tesko.