Postoji li neka radnja u Sarajevu da ima nove masine za zamjenu alu felgi guma ali da se vodi racuna o samoj felgi.Moja iskustva do sad su veoma losa.Od samog skidanja tocka udaraju nogama u gumu a i nakon toga svaki kontakt s felgom je katastrofa.Apsolutno ne gleda hoce li se ostetiti ogrebati ma fujjj.Priuceni radnici koji zbrzaju i nemaju pojma sve je na silu i krkanluk
Vasa preporuka je ?
Dobar servis za zamjenu guma i felgi u Sarajevu
-
mali_balon
#2 Re: Dobar servis za zamjenu guma i felgi u Sarajevu
Nema, sve su to ista govna. Kupio i zamjenio sve sarafe na felgama odem da mi zamjene gume kaze lik imas sjeban navoj, ja ga gledam sta da mu radim,...i jos ne centrira gume kako treba, najgore je sto je on to nesta kao radio.....pojma ljudi nemaju a i bezobrazni su njihovo je da sad klepe lovu na brzaka dok se blizo 01.11.pesimist wrote: ↑24/10/2023 07:46 Postoji li neka radnja u Sarajevu da ima nove masine za zamjenu alu felgi guma ali da se vodi racuna o samoj felgi.Moja iskustva do sad su veoma losa.Od samog skidanja tocka udaraju nogama u gumu a i nakon toga svaki kontakt s felgom je katastrofa.Apsolutno ne gleda hoce li se ostetiti ogrebati ma fujjj.Priuceni radnici koji zbrzaju i nemaju pojma sve je na silu i krkanluk
Vasa preporuka je ?
- nivla
#3 Re: Dobar servis za zamjenu guma i felgi u Sarajevu
udaranje nogom u gumu ce gumi napraviti nista, auto koje ima 1-1.5 tonu i krece se brzinom od 30kmh pravi vise stete nego sto bi covjek ikad mogao napraviti udarom noge u gumu, ne mora se to paziti jrr nema nikakvog uticaja
sto se felgi tice ne znam koje si to vulkanizere obilazio ali jedino sto sam ja vidio da su uspjeli zeznuti neki vulkanizeri je da sarafe zavrcu odmah pistoljem i na taj nacin uniste navoje pa ih ne mozes vise odvrnuti i slicno
na temama o ljetnim i zimskim gumama imas preporuke za vulkanizera
sto se felgi tice ne znam koje si to vulkanizere obilazio ali jedino sto sam ja vidio da su uspjeli zeznuti neki vulkanizeri je da sarafe zavrcu odmah pistoljem i na taj nacin uniste navoje pa ih ne mozes vise odvrnuti i slicno
- kabal1337
#4 Re: Dobar servis za zamjenu guma i felgi u Sarajevu
Pa gdje da udari da skine tocak, ako je imalo zapekao za glavcinu?
De se malo dohavizaj, nece nista biti gumi.
Ako ti toliko smeta, ocisti glavcinu/ disk i dio na felgi gdje nalijeze od oksidacije, namazi tanak sloj masti pa nece morati da lupa nogama.
De se malo dohavizaj, nece nista biti gumi.
Ako ti toliko smeta, ocisti glavcinu/ disk i dio na felgi gdje nalijeze od oksidacije, namazi tanak sloj masti pa nece morati da lupa nogama.
-
mali_balon
#5 Re: Dobar servis za zamjenu guma i felgi u Sarajevu
Felgu lagano gumenim cekicom sa unutrasnje strane.....meni kreno obicnim cekicem reko sta radis crni mitre....
- kabal1337
#6 Re: Dobar servis za zamjenu guma i felgi u Sarajevu
pa i da je lupi macolom nece je ostetit. Felga se ne kucka vec guma
- mayab
#7 Re: Dobar servis za zamjenu guma i felgi u Sarajevu
Upravo tako, sila kad cipelom udari u gumu da "odlijepi" felgu je minorna spram onoga šta i felge i gume trpe samo u normalnoj vožnji po gletkom asfaltu, tako da , opušteno...e sad ogrebotina , manje više , tu bi se moglo raspravljati, ali opet kad ti u vožnji šta god potkači točak to su ogromne silenivla wrote: ↑24/10/2023 08:07 udaranje nogom u gumu ce gumi napraviti nista, auto koje ima 1-1.5 tonu i krece se brzinom od 30kmh pravi vise stete nego sto bi covjek ikad mogao napraviti udarom noge u gumu, ne mora se to paziti jrr nema nikakvog uticaja
Jedino šta bi bilo bitno jeste da ti šarafe zavrne moment ključem na propisanu silu za tvoj auto
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8 Re: Dobar servis za zamjenu guma i felgi u Sarajevu
Kod bebana kod darkoma u ravnogrskoj kotorac
Manje je vise
Jedna garaza i to je to
Manje je vise
Jedna garaza i to je to