Dobar servis za zamjenu guma i felgi u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
pesimist

#1 Dobar servis za zamjenu guma i felgi u Sarajevu

Post by pesimist »

Postoji li neka radnja u Sarajevu da ima nove masine za zamjenu alu felgi guma ali da se vodi racuna o samoj felgi.Moja iskustva do sad su veoma losa.Od samog skidanja tocka udaraju nogama u gumu a i nakon toga svaki kontakt s felgom je katastrofa.Apsolutno ne gleda hoce li se ostetiti ogrebati ma fujjj.Priuceni radnici koji zbrzaju i nemaju pojma sve je na silu i krkanluk
Vasa preporuka je ?
mali_balon

#2 Re: Dobar servis za zamjenu guma i felgi u Sarajevu

Post by mali_balon »

pesimist wrote: 24/10/2023 07:46 Postoji li neka radnja u Sarajevu da ima nove masine za zamjenu alu felgi guma ali da se vodi racuna o samoj felgi.Moja iskustva do sad su veoma losa.Od samog skidanja tocka udaraju nogama u gumu a i nakon toga svaki kontakt s felgom je katastrofa.Apsolutno ne gleda hoce li se ostetiti ogrebati ma fujjj.Priuceni radnici koji zbrzaju i nemaju pojma sve je na silu i krkanluk
Vasa preporuka je ?
Nema, sve su to ista govna. Kupio i zamjenio sve sarafe na felgama odem da mi zamjene gume kaze lik imas sjeban navoj, ja ga gledam sta da mu radim,...i jos ne centrira gume kako treba, najgore je sto je on to nesta kao radio.....pojma ljudi nemaju a i bezobrazni su njihovo je da sad klepe lovu na brzaka dok se blizo 01.11.
nivla

#3 Re: Dobar servis za zamjenu guma i felgi u Sarajevu

Post by nivla »

udaranje nogom u gumu ce gumi napraviti nista, auto koje ima 1-1.5 tonu i krece se brzinom od 30kmh pravi vise stete nego sto bi covjek ikad mogao napraviti udarom noge u gumu, ne mora se to paziti jrr nema nikakvog uticaja

sto se felgi tice ne znam koje si to vulkanizere obilazio ali jedino sto sam ja vidio da su uspjeli zeznuti neki vulkanizeri je da sarafe zavrcu odmah pistoljem i na taj nacin uniste navoje pa ih ne mozes vise odvrnuti i slicno

na temama o ljetnim i zimskim gumama imas preporuke za vulkanizera
kabal1337

#4 Re: Dobar servis za zamjenu guma i felgi u Sarajevu

Post by kabal1337 »

Pa gdje da udari da skine tocak, ako je imalo zapekao za glavcinu?

De se malo dohavizaj, nece nista biti gumi.
Ako ti toliko smeta, ocisti glavcinu/ disk i dio na felgi gdje nalijeze od oksidacije, namazi tanak sloj masti pa nece morati da lupa nogama.
mali_balon

#5 Re: Dobar servis za zamjenu guma i felgi u Sarajevu

Post by mali_balon »

kabal1337 wrote: 24/10/2023 08:09 Pa gdje da udari da skine tocak, ako je imalo zapekao za glavcinu?

De se malo dohavizaj, nece nista biti gumi.
Ako ti toliko smeta, ocisti glavcinu/ disk i dio na felgi gdje nalijeze od oksidacije, namazi tanak sloj masti pa nece morati da lupa nogama.
Felgu lagano gumenim cekicom sa unutrasnje strane.....meni kreno obicnim cekicem reko sta radis crni mitre....
kabal1337

#6 Re: Dobar servis za zamjenu guma i felgi u Sarajevu

Post by kabal1337 »

pa i da je lupi macolom nece je ostetit. Felga se ne kucka vec guma
mayab

#7 Re: Dobar servis za zamjenu guma i felgi u Sarajevu

Post by mayab »

nivla wrote: 24/10/2023 08:07 udaranje nogom u gumu ce gumi napraviti nista, auto koje ima 1-1.5 tonu i krece se brzinom od 30kmh pravi vise stete nego sto bi covjek ikad mogao napraviti udarom noge u gumu, ne mora se to paziti jrr nema nikakvog uticaja

sto se felgi tice ne znam koje si to vulkanizere obilazio ali jedino sto sam ja vidio da su uspjeli zeznuti neki vulkanizeri je da sarafe zavrcu odmah pistoljem i na taj nacin uniste navoje pa ih ne mozes vise odvrnuti i slicno

na temama o ljetnim i zimskim gumama imas preporuke za vulkanizera
Upravo tako, sila kad cipelom udari u gumu da "odlijepi" felgu je minorna spram onoga šta i felge i gume trpe samo u normalnoj vožnji po gletkom asfaltu, tako da , opušteno...e sad ogrebotina , manje više , tu bi se moglo raspravljati, ali opet kad ti u vožnji šta god potkači točak to su ogromne sile
Jedino šta bi bilo bitno jeste da ti šarafe zavrne moment ključem na propisanu silu za tvoj auto
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8 Re: Dobar servis za zamjenu guma i felgi u Sarajevu

Post by Truba »

Kod bebana kod darkoma u ravnogrskoj kotorac
Manje je vise
Jedna garaza i to je to
Post Reply