Imam 16 godina i naravno kao i svaki 'tinejder' dolazi do mnogih nesuglasica kad je u pitanju porodica,narocito roditelji,još preciznije majka.Svjesna sam da je ovo doba bahatog ponasanja,svadanja,'odgovaranja' i sl. Al mene zanima do koje granice je prihvatljivo trpiti zlostavljanje? naravno kad kazem zlostavljanje ne mislim samo na ono fizickog tipa nego i psihickog. Ne zelim da me pogresno shvatite,ne pokusavam sebe predstaviti kao slabu i ne trazim sazaljenje,jako voilm svoje roditelje i posutjem ih. Al kako zivjeti s tim da te majka rodena vrijeda,cini te da se osjecas lose,udara te krvnicki dok ne padnes u nesvijest (situacija koja se desiila sinoc) urkatko,mislila je da sam joj uzela neke pare iz novcanika i kada sam se vratila kuci cekalo me udaranje glave od pod,sutanje,udaranje pesnicama i sl dok iz neizmoglosti nisam pala u nesvijest..Otac mi je usao u sobu polio me vodom,cekao da dodem sebi,ugasio svjetlo i izasao iz sobe. Priznajem da ja cesto znam biti bezobrazna,bahata, da se desi da ne uradim kucne obaveze al mene psihicki unistava sto se to meni desava iz noci u noc,a sutra dan u skolu,medu drustvo moram doci kao da se nista nije dogodilo...
kako izaci na kraj da su vam 'vasi' malo..agresivniji jel to normalno,da li treba reci nekome?pedagogu,psihologu? samo zelim vase misljenje