Dječiji dom Bjelave - nesreća

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bumbar

Post by Bumbar »

:( :( :( :( :( :(

strasno... :( :(
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

seka wrote:
tempora wrote:Stravicno, tuzno, tragicno, bolno..... :( :( :(
Odmah mi se namecu pitanja o bezbjednosti zgrade, o treiniranosti i efikasnosti uposlenih da djeluju u ovakvim situacijama? Kako je moguce da bude toliko zrtava a da se covjek ne zapita zasto se evakuacija desila prekasno? :(
zadnjih 6 mjeseci je 28 beba ostavljeno i smjesteno u dom.

ma...
E sada mogu samo da zamislim kako se osjećaju ti "roditelji" koji su ostavili djecu u dom, a sada su ta djeca umrla?
Ko zna koji su sve razlozi ostavljanja djece, ali bilo ko iole pri zdravoj svijesti to ne bi učinio.
A te jadne bebe, mogu samo da zamislim...Plače mi se kada spoznam da ih je prvo neko ostavio, a onda su poginule u vatrenoj stihiji...
I ja imam jednu malu od 7 mjeseci, pa pogledam u nju, pa pomislim na ovu nesreću...pravo mi je tesko!
amalka

Post by amalka »

Strasno je ovo :( :( :(
Dezze

Post by Dezze »

DUREX wrote:E jebem ti dan i sve ti jebem, pa ovo je uzas :( ... Pa nije dovoljno sto su jadne vec kao male osudjene da ni roditelje nemaju, nego jos da ovako izgore... Uzas.... I onda neko kaze "ima Boga"....
Bas tako! Gdje je jutros taj bog bio???? :x
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

SubhanAllah, nikako finih vijesti cuti :(
ninja-san

Post by ninja-san »

Kad sa svojim malim ocima
Krcis paucinu i trzis put do neba

Tamo gdje nisi htio biti ,
A nisi mogao birati

Kad tebe sto samo zelis vidjeti sunce,
I prema kome su svi nepravedni bili,

Kad na tebe nevolja udari,
Znaj da ovaj svijet vise ne vrijedi,

I zasto da ti oci sklope,
Kad ne znaju sto mislio ti bi,

I zasto da ti nebo uzmu,
A jos nisu culi ni tvoje misli.

Zasto za zivot su uskraceni neki,
Koji roditeljske grudi ni vidjeli nisu,
Onaj ko njima tereti grijehe,
Neka ih na moja pleca stavi.

Neka me sada dragi Bog uzme , a neka nam ovu djecicu vrati-

Ovom pjesmom pozivam nesrecu da slijedeci put udari na jace i hrabrije i neka vise nakon rata, svako zlo djecu ostavi na miru.

Sarajevo,
22. travnja/ aprila 2007.
Ivy

Post by Ivy »

Ma joooooooooooooooooooj toliko tuge i nezasluzene patnje. Evo sad sam procitala vijest i zanijemila! Majku mu, dokle vise? Ma nema Boga, cim mogu raznorazne pogani da zive, a mala neduzna djeca da umiru na strasnim mukama!

Za male ljiljane!
Image
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Katastrofa, nemam rijeci...
Ivy

Post by Ivy »

Comrad

Post by Comrad »

E jebem ti i televizije i državu, ovo je za dana žalosti, pet malenih nedužnih bebica je umrlo, a na na jednoj tv utakmica, na drugoj nekakva dokumentarna emisija, na trećoj skrivena kamera :? zar je problem ubaciti onu traku sa vijestima...bože sačuvaj, imaju li dušu ti ljudi... :(
amalka

Post by amalka »

Sve je problem kad su "mali" ljudi u pitanju :x :x :x
Ivy

Post by Ivy »

Comrad wrote:E jebem ti i televizije i državu, ovo je za dana žalosti, pet malenih nedužnih bebica je umrlo, a na na jednoj tv utakmica, na drugoj nekakva dokumentarna emisija, na trećoj skrivena kamera :? zar je problem ubaciti onu traku sa vijestima...bože sačuvaj, imaju li dušu ti ljudi... :(
u pravu si, cak su i susjedi bolje popratili nego nasi mediji. evo slusam radio m i puca muzika, boli ih! :x :x :x :x :x :x
Simply_Red

Post by Simply_Red »

JEBEM TI ZIVOT!!!!!!!!!!!!
Comrad

Post by Comrad »

Ivy wrote:
Comrad wrote:E jebem ti i televizije i državu, ovo je za dana žalosti, pet malenih nedužnih bebica je umrlo, a na na jednoj tv utakmica, na drugoj nekakva dokumentarna emisija, na trećoj skrivena kamera :? zar je problem ubaciti onu traku sa vijestima...bože sačuvaj, imaju li dušu ti ljudi... :(
u pravu si, cak su i susjedi bolje popratili nego nasi mediji. evo slusam radio m i puca muzika, boli ih! :x :x :x :x :x :x
Neka, mora Velih Spaho malo kreštati i parati uši sa svojim nebuloznim komentarima... :roll:
senada

Post by senada »

Ivy wrote:Ma joooooooooooooooooooj toliko tuge i nezasluzene patnje. Evo sad sam procitala vijest i zanijemila! Majku mu, dokle vise? Ma nema Boga, cim mogu raznorazne pogani da zive, a mala neduzna djeca da umiru na strasnim mukama!

Za male ljiljane!
Image
Ko zna? mozda je Bog htio male bezgrijesne andjele da spasi od buducih uzasnih nedjela tih raznih pogani od "ljudi".... djavola i zvijeri u ljudskom obliku koji vladaju ovom Zemljom Morijom.... :(
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

:( :( :( :( suze suze suze... :( :( :( :( :(
Simply_Red

Post by Simply_Red »

Mene ova sva situacija sa bebama u proslih 15 dana vuce na ukidanje limba. Bilo kako bilo, nek im Allah dz.s. podari najbolji dzennet koji postoji
in33sa

Post by in33sa »

A da se samo djelic od onih 17% PDV-a odvojio za nabavljanje pozarnog alarma za Ljubicu Ivezic...

Krivca ne treba traziti, sam se nudi.

R.I.P.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

UZAS!!!!!!
misha

Post by misha »

da li zna neko ima li i hoce li biti kakva akcija prikupljanja sredstava da se pocisti/obnovi/uredi makar taj izgorjeli dio?
zalosno je jako sto se to obicno i pokrene u ovakvim situacijama, mada evo jos ne cujem da se ista desava...
treba misliti i na tu preostalu djecicu i stariju i maldju,dosta sto su napusteni i ostavljeni sad jos i tu traumu trebaju pregurati...
Ivy

Post by Ivy »

misha wrote:da li zna neko ima li i hoce li biti kakva akcija prikupljanja sredstava da se pocisti/obnovi/uredi makar taj izgorjeli dio?
zalosno je jako sto se to obicno i pokrene u ovakvim situacijama, mada evo jos ne cujem da se ista desava...
treba misliti i na tu preostalu djecicu i stariju i maldju,dosta sto su napusteni i ostavljeni sad jos i tu traumu trebaju pregurati...
U evakuaciji beba, osim vatrogasaca, sudjelovalo je osoblje doma, kao i starija djeca smještena u njemu. Čampara je istaknuo slučaj jednog starijeg djeteta koje je uspjelo izvući tri bebe.
Comrad

Post by Comrad »

in33sa wrote:A da se samo djelic od onih 17% PDV-a odvojio za nabavljanje pozarnog alarma za Ljubicu Ivezic...

Krivca ne treba traziti, sam se nudi.

R.I.P.
Joj tebe, a šta bi onda za vozni park međeda iz predsjedništva, neće se valjda vozati u autima proizvedenim 2005.godine...
ahmed&nedzad

Post by ahmed&nedzad »

:( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Shoshana

Post by Shoshana »

:( :(

Bas juce citam u Danima clanak o domu, pa mi jos drago sto se stanje popravilo... A danas ovo :(
suncica24

Post by suncica24 »

Ja vam ne mogu opisati koliko sam tužna. A kada sam tužna ne mogu da mislim o umrlim, već onim preživjelim.
I zato vam predlažem AKCIJU: Da svako od nas, forumaša, "usvoji" po jedno dijete iz doma. A pod usvajanjem ne mislim na formalno usvajnje, već na prihvatanje uloge "tetke iz Amerike".
Ja, još nisam spremna biti majka, ali kad budem, jedno, makar jedno od te napuštene djece naći će kod mene dom. Do tada... ne želim sjediti skrštenih ruku. Pa vam predlažem da mi se pridružite tako što ćemo, svako od nas, jednom, dva puta, ma, koliko ko može, mjesečno darovati jedno od djece koje smo "usvojili", izvesti na kolače, u Pionirsku...
Donacije postoje. Ali to su samo... Njima nedostaje poklonjena čokolada, s namjenom kupljena igračka, osjećaj da su nekom centar svijeta. Da su posebni, izuzetni i voljeni, svako ponaosob.
Ja mislim da mi im makar to dati možemo!
Post Reply