Dječiji dom Bjelave - nesreća

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Boom964

Post by Boom964 »

Grijanje bi trebalo biti napravljeno jer su dobili donaciju prije par godina (mogu pogledati u spise kad tacno) i trebali su napraviti sve nove instalacije , radijatore itd.....sto su po izvjestajima i uradili.....moje jedino pitanje je zasto je ta grijalica uopce u Domu i bila pored regularnog grijanja i posebnim regulatorom za svaku prostoriju (donacija postoji i sve se moze proviejriti) i zato ne mislim da oni odgovaraju na osnovu rekla-kazala nego po osnovu nemara i nase promitivne gluposti!.....Ja sam cest gost Doma Bjelave kao i Egipatskog doma za sirocad odmah pored Doma i samo u Domu Bjelave sam dozivila da me vrate sa vrata sa komentarom da neka ne donosim vise igracke i garderobu ...ako cu da pomognem da kupim sta im treba....(napominjem da sam jedna od onih koja kad god moze kupi i pelene i odnese)...i tako se ja nadjem izvinjavajuci se njima (sestrama a ne Anti Zelicu) sto nisam dovoljno bogata ili pametna pa da mogu da im dam donaciju ili novac za sta njima treba...Ante Zelic je covjek u redu, covjek koji brine o toj djeci istinski svim srcem ali ANte Zelic nazalost jeste i odgovoran za ovo sto se desilo.....ne zato sto je on grijalicu stavio jer nije nego zato sto znajuci s kim radi nije nesto pokusao promijeniti!.....
Odgovornost mora da postoji .....ljudi treba da nauce ako im nesto ne stima da mijenjaju a ne da ostavljaju iduci linijom manjeg otpora!.....
zena21

Post by zena21 »

I mene su vratili sa igrackama... ima tema o tome
Rania

Post by Rania »

amrino wrote:
u pravu si
da, obje su u pravu. i tempora i vingo. steta je sto ti to ne vidis.
amrino

Post by amrino »

Boom964 wrote:Grijanje bi trebalo biti napravljeno jer su dobili donaciju prije par godina (mogu pogledati u spise kad tacno) i trebali su napraviti sve nove instalacije , radijatore itd.....sto su po izvjestajima i uradili.....moje jedino pitanje je zasto je ta grijalica uopce u Domu i bila pored regularnog grijanja i posebnim regulatorom za svaku prostoriju (donacija postoji i sve se moze proviejriti) i zato ne mislim da oni odgovaraju na osnovu rekla-kazala nego po osnovu nemara i nase promitivne gluposti!.....Ja sam cest gost Doma Bjelave kao i Egipatskog doma za sirocad odmah pored Doma i samo u Domu Bjelave sam dozivila da me vrate sa vrata sa komentarom da neka ne donosim vise igracke i garderobu ...ako cu da pomognem da kupim sta im treba....(napominjem da sam jedna od onih koja kad god moze kupi i pelene i odnese)...i tako se ja nadjem izvinjavajuci se njima (sestrama a ne Anti Zelicu) sto nisam dovoljno bogata ili pametna pa da mogu da im dam donaciju ili novac za sta njima treba...Ante Zelic je covjek u redu, covjek koji brine o toj djeci istinski svim srcem ali ANte Zelic nazalost jeste i odgovoran za ovo sto se desilo.....ne zato sto je on grijalicu stavio jer nije nego zato sto znajuci s kim radi nije nesto pokusao promijeniti!.....
Odgovornost mora da postoji .....ljudi treba da nauce ako im nesto ne stima da mijenjaju a ne da ostavljaju iduci linijom manjeg otpora!.....
Ko je Ante? :?
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Boom964

Post by Boom964 »

hebiga.....citam novine i pisem po forumu i tako zelic ispade ante .....pardon :-) Amir Zelic ...ocigledno mi multitasking ne ide od ruke :D
saki

Post by saki »

Jarani mu znaci nagradu dali. Koji bezobrazluk. Doslo je do toga da treba podnijeti zahtijev za izbacivanje BiH iz UN.
encian

Post by encian »

smeta mi ovdje sto neki prozivaju religiju amira zelica. "on klanja, djeca gore" je li mogao znati?! "on se uvlaci u supak domacih mocnika". nemam pojma iskreno je li mogao uraditi vise za tu djecu ili nije. znam da ga njegovi uposlenici stvarno cijene (poznanica mi radi tu) i znam da kad u taj dom odneses kurban da se toliko obradaju i zahvaljuju da postane neprijatno (sto mi opet kaze da nemaju toliko novca). a znam i to da je zeliceva porodica bila religiozna oduvijek. to je njihov stil zivota a neki ovdje potpadaju pod uticaj onih koji hoce sve religiozne ljude pokazu nekompetentnim i sta ja znam sve ne.

kad smo kod sigurnosti, pa iskreno receno mjerila su razlicita. mojoj kolegici se desilo da joj je dijete potrcalo na casu, palo, udarilo u sto i zavrsilo sa 11 savova na licu. mama nije krivila ni nju ni skolu. takodjer sam se frapirala kakve rekvizite posjeduje svaka osnovna skola: bicikla - zapravo onaj samo jedan tocak i nekakve gume koje vise 3 metra od zemlje, pa djeca moraju da se popnu i spuste konopcem do njih. sve ovo im je dostupno bez nadzora ucitelja i na svakom odmoru. ovo je japan, ovo nije bosna.
angel26

Post by angel26 »

Vecina vas prije ovoga nije nikad ni bila u Domu niti se ikad zainteresirala za ovu problematiku..Sad je jako lako suditi i palamuditi iz fotelje...ako bas nemate nista pametno za uciniti osim komentarisati na osnovu 'pouzdanih' izvora kao sto su nam nasi dragi mediji (cast izuzecima) il rekla kazala, bolje da i ne komentarisete nista nego nastavite ko i do sada..ne ciniti nista suteci...muka mi vise.....svi pokupili pamet i savijest svijeta..
Pozdrav
tempora

Post by tempora »

angel26 wrote:Vecina vas prije ovoga nije nikad ni bila u Domu niti se ikad zainteresirala za ovu problematiku..Sad je jako lako suditi i palamuditi iz fotelje...ako bas nemate nista pametno za uciniti osim komentarisati na osnovu 'pouzdanih' izvora kao sto su nam nasi dragi mediji (cast izuzecima) il rekla kazala, bolje da i ne komentarisete nista nego nastavite ko i do sada..ne ciniti nista suteci...muka mi vise.....svi pokupili pamet i savijest svijeta..
Pozdrav
A sta si ti konkretno htjela reci? Pocet cu vjerovati da se pozar nikada nije desio, da djeca nikada nisu postojala i da Amir uopste nije plakao? :oops:
8. sekretar SKOJ-a

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

Ma, imao sam kravu Šefiku, hraniteljicu moju. Davala na tisuće litara mlijeka godišnje. Pazio sam je, nisam joj davao hormone rasta sa hranom. Nikada nije imala upalu vimena. Imala je i pirsing na jednom uhu, onu žutu vet. oznaku. U štali sam joj preko zime instalirao 2 uljna električna radijatora da joj ne bude zima. Al' imala je nezgodan običaj da se ritne prilikom muže i prevrne onaj škaf. Zvao sam veterinara i čim je postala steona, prodao sam je. :(
iman06

#262 Ko je nadlezan za poslve Doma Bjelave?

Post by iman06 »

Osim direktora Amira Zelica da li postoji neko na Kantonalnom nivou ko je zaduzen za poslovanje Doma (press izjave, donacije, informacije o usvajanju djece)?

Unaprijed hvala.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#263 Re: Ko je nadlezan za poslve Doma Bjelave?

Post by PipiDugaDevetka »

iman06 wrote:Osim direktora Amira Zelica da li postoji neko na Kantonalnom nivou ko je zaduzen za poslovanje Doma (press izjave, donacije, informacije o usvajanju djece)?

Unaprijed hvala.
Mislim da je osnivač Kanton Sarajevo jer oni usvajaju god. izvještaje o poslovanju ovog doma. Vidi: Podforum Humanitarne akcije foruma sa-x.
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

amrino wrote:
Nancy Drew wrote:
_BosanaC wrote: Procitaj ovo sto je @amrino napisala... Pa procitaj opet... I opet... I opet... I jos ko zna koliko puta. Pa ako ti nesto ne bude jasno, otidji i priupitaj neko od te djece iz doma (ja sam ih vec imao priliku nekoliko upoznati i prije ovog slucaja) sta misle i sta ce reci o tom covjeku...

Pa se onda slobodno natakari na njega, ako ti jos uvjek nesto ne bude jasno.
Kao neko ko je, već 15 godina, SASVIM UPOZNAT s radom i Doma i Zukića, znam dobro o čemu govorim. Do detalja. Provela sam u Domu vremena koliko vi svi zajedno. Nemate pojma o čemu govorite.
A baš zbog toga što mu se niko, za ovih 15 godina nije NATAKARIO, kako kažeš, desilo se ovo što se desilo.

Još jednom NEMAŠ POJMA O ČEMU GOVORIŠ, nažalost.
De nas prosvijetli onda! Idi iz istih stopa u najblizu policijsku stanicu i iznesi sve te dokze protiv njega. Ja za njegovu "nevinost" necu dati ruku- ali isto tako necu se truditi da trpam covjeka u zatvor na osnovu mahalskih prica. Covjek je obavljao posao na koji bi rijetko ko od ovih najgrlatijih pristao...jebada je to...raditi s tom djecom, zbog toga mu kapu skidam za sve ostalo postoji sud...ali me niko ne moze ubijediti da je on SAM kriv za tragediju...Da je lik ne znam sta radio u tom domu, da je krao lopatom- gdje su bili ljudi koji su trebali da ga kontrolisu i zaustave?!
Malo je to dublji problem...
izvinjavam se sto upadam na temu...samo da kazem da je amrino meni kraljica..mislim zbog ove rijeci...jest da zna lupit ko niko, al mi je najzabavnija od svihU vas i najdraza haman mi je postala...ljubim :D
amrino

Post by amrino »

Svemirski_Jebach wrote:
amrino wrote:
Nancy Drew wrote: Kao neko ko je, već 15 godina, SASVIM UPOZNAT s radom i Doma i Zukića, znam dobro o čemu govorim. Do detalja. Provela sam u Domu vremena koliko vi svi zajedno. Nemate pojma o čemu govorite.
A baš zbog toga što mu se niko, za ovih 15 godina nije NATAKARIO, kako kažeš, desilo se ovo što se desilo.

Još jednom NEMAŠ POJMA O ČEMU GOVORIŠ, nažalost.
De nas prosvijetli onda! Idi iz istih stopa u najblizu policijsku stanicu i iznesi sve te dokze protiv njega. Ja za njegovu "nevinost" necu dati ruku- ali isto tako necu se truditi da trpam covjeka u zatvor na osnovu mahalskih prica. Covjek je obavljao posao na koji bi rijetko ko od ovih najgrlatijih pristao...jebada je to...raditi s tom djecom, zbog toga mu kapu skidam za sve ostalo postoji sud...ali me niko ne moze ubijediti da je on SAM kriv za tragediju...Da je lik ne znam sta radio u tom domu, da je krao lopatom- gdje su bili ljudi koji su trebali da ga kontrolisu i zaustave?!
Malo je to dublji problem...
izvinjavam se sto upadam na temu...samo da kazem da je amrino meni kraljica..mislim zbog ove rijeci...jest da zna lupit ko niko, al mi je najzabavnija od svihU vas i najdraza haman mi je postala...ljubim :D
:kiss: ni ja nisam ravnodusna :D
shuriken

Post by shuriken »

prilicno degutantno
vec nekoliko clanaka u novinama
objavljuju kako je djeci u domu Bjelave genijalno
kako posebno vole svog Babu direktora
i da je njemu srce puno zbog toga

ne samo da nema odgovornosti za tragediju
nego nam jos plasira i degutantne pohvale na svoj racun

sta bi sa istragom? ko je kriv sto je ustanovu sa najvise donacija u ovom dijelu svijeta zapalila grijalica? Bog? Sejtan? Lagumdzija? Silajdzic? Dodik? Scwarz Schilling?

ima li psihologa na forumu?
jel dobro da djeca njega zovu babom?
jel dobro za djecu da svaka 2 mjeseca imaju "slatki dan" kad slave rodjendane djece koje su imala rodjendan u proteklom periodu?
jel ih treba odgojiti kao individue sa samopostovanjem ili kao "domce"?

anybody?
johnnykola

Post by johnnykola »

totalno ludilo! sta drugo napisati.
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 14:08, edited 1 time in total.
shuriken

Post by shuriken »

negdje sam procitao da drustvo vrijedi onoliko
koliko se dobro brine za najugrozenije
e pa osim tetke Zilhe i jos par ljudi i zena
mi smo odvratno drustvo

a skoro svak
vjerojatno iz primitivnog praznovjerja
daje pare na ulici onim odvratnim prosjakinjama
koje zlostavljaju vlastitu i tudju djecu

daje se sadaka, dijele se i kurbani
ali nikom nije stalo
:(
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Nancy Drew wrote:Ako se čak i na ovom 'angažiranom' forumu Direktor okivao u zvijezde, iako je notorni lopov i kriminalac (koji bi u svakoj normalnoj zemlji robijao doživotnu), a žene koje su odgovorne za smrt beba proglašavale heroinama, šta očekuješ od 'obične javnosti'? Kakva crna istraga ... Svakako su siročad, koga briga.
ako je stvarno med.sestra odgovorna za ukljucenu pec, reci mi kako je u pozaru ista ta pec ostala citava, ormar pored nje ni uchadio nije, a bilo bi logicno da je makar malo NAGORIO...
shuriken

Post by shuriken »

mIRCerka wrote:
Nancy Drew wrote:Ako se èak i na ovom 'anga¾iranom' forumu Direktor okivao u zvijezde, iako je notorni lopov i kriminalac (koji bi u svakoj normalnoj zemlji robijao do¾ivotnu), a ¾ene koje su odgovorne za smrt beba progla¹avale heroinama, ¹ta oèekuje¹ od 'obiène javnosti'? Kakva crna istraga ... Svakako su siroèad, koga briga.
ako je stvarno med.sestra odgovorna za ukljucenu pec, reci mi kako je u pozaru ista ta pec ostala citava, ormar pored nje ni uchadio nije, a bilo bi logicno da je makar malo NAGORIO...
nemam pojma, recimo lakse plane deka nego pec ili ormar
ne treba puno dima da se beba ugusi
mogao bi i i ja a mogla bi i ti namastati razne scenarije

ali zasto jebeni tuzilac ili jebeni ministar ili jebeni premijer ne kaze:
-ustanovili smo to i to
-za to sto je bila samo jedna zena u dezuri nije niko kriv
-za to sto se odjel s bebama grijao grijalicom nije niko kriv
-za to sto nije bilo alarma i protupozarnog sistema nije niko kriv
-bilo je dovoljno aparata za gasenje ali nisu se znali njima koristiti ali za to n ije niko kriv
-nije postojao plan i put evakuacije i nisu provodjene vjezbe ali za to nije niko kriv
-jako nam je bilo tesko pred kamerama i suze su isle same na oci, ali de facto nas boli kurac
-prezivjela djeca su najbolji svjedoci da direktor nije kriv jer ga zovu Babo
-Hvala i prijatno!

I onda bismo mi bili mirni jer znamo da je drzava svoje odradila, ili mogli bismo ih mirno prokleti najgorim kletvama jer nam drugi mehanizmi bas i ne stoje na raspolaganju.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

shuriken, ne znam ni ja zasto se ovi nalazi jos uvijek taje, a 20 dana nakon sranja sam ja cula to....
amrino

Post by amrino »

Podignute optuznice protiv Amira Zelica i Suade Čengić.
Upravo je bilo na vijestima RSG-a
tempora

Post by tempora »

Nancy Drew wrote:Ako se čak i na ovom 'angažiranom' forumu Direktor okivao u zvijezde, iako je notorni lopov i kriminalac (koji bi u svakoj normalnoj zemlji robijao doživotnu), a žene koje su odgovorne za smrt beba proglašavale heroinama, šta očekuješ od 'obične javnosti'? Kakva crna istraga ... Svakako su siročad, koga briga.
[/b
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

...
Last edited by Amazonka27 on 28/06/2010 17:26, edited 1 time in total.
Post Reply