dijagnoza
-
mami
#1 dijagnoza
danas sam bas kao i svaka udata žena i majka išla na pijacu.i to nebi bilo ništa neobično da nisam jedva izvukla živu glavu.hodajući onako pretrpana kesama, stadoh da kupim neki ceker činilo mi se da kese neće izdržati do kuće.tako sam slučajno, neznam ni kako, oborila kantu sa nekoliko ruža. kanta se nalazila na podu ionako skučenog prolaza.brzo sam je podigla i nisam stigla ni uputiti izvinjenje prodavaču kada je sasuo paljbu na mene.pi.... materina,glupačo,jeba.... ću ti mater,nemoj sad da ti razbijem glavu,majku da ti j...!kažem da nisam namjerno i izvinjavam se ali ne čuje on i neće da čuje i dalje psuje i prijeti.žena sam i nemam ja kako da se odbranim od budale i znam da je najbolje šutjeti a u sebi vrištim jer znam da ničim nisam zaslužila te uvrede i takvo ponašanje.prodavač sa drugog stola tiho dobacuje"on je slab na živcima",to je kao opravdanje za takvo ponašanje.koliko je tako "slabih na živcima"koji slobodno hodaju gradom i uzimaju sebi za pravo da vrijeđaju i napadaju.šta bi bilo, pomislim da je samnom bio moj muž ili brat i dali bi ovako završio ovaj donekle ružan dogadjaj,sigurno ne.koliko takvih besmislenih slučajnih događaja dovedu do tragedije zato što su neki "slabi na živcima" i "imaju papir".a sve i da sam htjela nešto poduzeti ,neznam ni šta i kome bi se mogla obratiti.stvarno ako znate (nevezano sad za ovaj moj događaj),gdje se obratiti kada te neko tako napadne.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2 Re: dijagnoza
Džungla, zakon jačeg,...I mojoj sestri se desilo 1997.g. da je onako nezgrapna i debela nenamjerno stala na nogu mlađem čovjeku u tramvaju, a on je udario šakom u lice,...Onda sam ja njega oborio na pod tramvaja broj 3 u pokretu,...krošeom,...
Ako je pijaca Ciglane u pitanju, trebala si se obratiti Flekiju, mom jaranu sa služenja vojnog roka,...prijeratnog,...Upražnjavajući ''plemenitu vještinu'', Fleki je svojevremno ubio drugog boksera. Naravno, nenamjerno,...
Ako je pijaca Ciglane u pitanju, trebala si se obratiti Flekiju, mom jaranu sa služenja vojnog roka,...prijeratnog,...Upražnjavajući ''plemenitu vještinu'', Fleki je svojevremno ubio drugog boksera. Naravno, nenamjerno,...
-
mami
#3 Re: dijagnoza
hvala,flekija cuvamo znaci za ciglane a ovo je bilo na markalama
- JThomas
#4 Re: dijagnoza
pa da je s tobom bio muž ili brat, ili ne d'o bog obojica, onda ne bi smio ništa. vrlo je jednostavno 
- mirzazmaj
#5 Re: dijagnoza
hehehe cuj flekija, dobar je fleki dobarPipiDugaDevetka wrote:Džungla, zakon jačeg,...I mojoj sestri se desilo 1997.g. da je onako nezgrapna i debela nenamjerno stala na nogu mlađem čovjeku u tramvaju, a on je udario šakom u lice,...Onda sam ja njega oborio na pod tramvaja broj 3 u pokretu,...krošeom,...
- neprilagodjena
#6 Re: dijagnoza
Da je sa tobom bio muz ili tvoj brat to bi se mozda zavrsilo tucom,ne do bog mozda bi neko i poginuo.mami wrote:danas sam bas kao i svaka udata žena i majka išla na pijacu.i to nebi bilo ništa neobično da nisam jedva izvukla živu glavu.hodajući onako pretrpana kesama, stadoh da kupim neki ceker činilo mi se da kese neće izdržati do kuće.tako sam slučajno, neznam ni kako, oborila kantu sa nekoliko ruža. kanta se nalazila na podu ionako skučenog prolaza.brzo sam je podigla i nisam stigla ni uputiti izvinjenje prodavaču kada je sasuo paljbu na mene.pi.... materina,glupačo,jeba.... ću ti mater,nemoj sad da ti razbijem glavu,majku da ti j...!kažem da nisam namjerno i izvinjavam se ali ne čuje on i neće da čuje i dalje psuje i prijeti.žena sam i nemam ja kako da se odbranim od budale i znam da je najbolje šutjeti a u sebi vrištim jer znam da ničim nisam zaslužila te uvrede i takvo ponašanje.prodavač sa drugog stola tiho dobacuje"on je slab na živcima",to je kao opravdanje za takvo ponašanje.koliko je tako "slabih na živcima"koji slobodno hodaju gradom i uzimaju sebi za pravo da vrijeđaju i napadaju.šta bi bilo, pomislim da je samnom bio moj muž ili brat i dali bi ovako završio ovaj donekle ružan dogadjaj,sigurno ne.koliko takvih besmislenih slučajnih događaja dovedu do tragedije zato što su neki "slabi na živcima" i "imaju papir".a sve i da sam htjela nešto poduzeti ,neznam ni šta i kome bi se mogla obratiti.stvarno ako znate (nevezano sad za ovaj moj događaj),gdje se obratiti kada te neko tako napadne.
Izvinula si se,on je nastavio da te napada a ti si se trebala okrenuti i otici.
Ne mogu da vjerujem da niko od prolaznika nije stao i rekao mu da ohladi i da te pusti na miru.
-
mami
#7 Re: dijagnoza
Naravno da sam se okrenula i otišla pa šta bi mogla drugo da uradim. Niko zaista nije reagovao a to me baš i ne iznenađuje.neprilagodjena wrote:Da je sa tobom bio muz ili tvoj brat to bi se mozda zavrsilo tucom,ne do bog mozda bi neko i poginuo.mami wrote:danas sam bas kao i svaka udata žena i majka išla na pijacu.i to nebi bilo ništa neobično da nisam jedva izvukla živu glavu.hodajući onako pretrpana kesama, stadoh da kupim neki ceker činilo mi se da kese neće izdržati do kuće.tako sam slučajno, neznam ni kako, oborila kantu sa nekoliko ruža. kanta se nalazila na podu ionako skučenog prolaza.brzo sam je podigla i nisam stigla ni uputiti izvinjenje prodavaču kada je sasuo paljbu na mene.pi.... materina,glupačo,jeba.... ću ti mater,nemoj sad da ti razbijem glavu,majku da ti j...!kažem da nisam namjerno i izvinjavam se ali ne čuje on i neće da čuje i dalje psuje i prijeti.žena sam i nemam ja kako da se odbranim od budale i znam da je najbolje šutjeti a u sebi vrištim jer znam da ničim nisam zaslužila te uvrede i takvo ponašanje.prodavač sa drugog stola tiho dobacuje"on je slab na živcima",to je kao opravdanje za takvo ponašanje.koliko je tako "slabih na živcima"koji slobodno hodaju gradom i uzimaju sebi za pravo da vrijeđaju i napadaju.šta bi bilo, pomislim da je samnom bio moj muž ili brat i dali bi ovako završio ovaj donekle ružan dogadjaj,sigurno ne.koliko takvih besmislenih slučajnih događaja dovedu do tragedije zato što su neki "slabi na živcima" i "imaju papir".a sve i da sam htjela nešto poduzeti ,neznam ni šta i kome bi se mogla obratiti.stvarno ako znate (nevezano sad za ovaj moj događaj),gdje se obratiti kada te neko tako napadne.
Ne mogu da vjerujem da niko od prolaznika nije stao i rekao mu da ohladi i da te pusti na miru.
-
opet ja
#8 Re: dijagnoza
Ja opet ne bih sutila...ja bi mu sigurno frku napravila da bi na kraju dosla policija pa bi vjerovatno oboje zavrsili u muriji (sto ne smatram vrlinom)..nekada je neke stvari bolje i presutjeti. Budala ima svugdje, a ovdje kod nas pogotovo...u principu tu ne mozes nista, osim da mu preporucis nekog dobrog psihijatra 
- A-R-N-I
#9 Re: dijagnoza
ja bi mu uho odrezao

- melbaa
#10 Re: dijagnoza
ma najbolje je samo ga pogledati i bez ijedne rijeci otici. nek se i dalje dere i jede dok ne pukne 
-
tandrkalo
#11 Re: dijagnoza
e mene, na zalost, ovo najmanje cudineprilagodjena wrote: Da je sa tobom bio muz ili tvoj brat to bi se mozda zavrsilo tucom,ne do bog mozda bi neko i poginuo.
grad je takav da svi "gledaju svoja posla"...
na zalost..
na zalost