Digitron (kalkulator)
- roki
#1 Digitron (kalkulator)
Ima li se gdje u sarajevu kupiti digitron ali na fazon tačkastog displeja.Nesto kao sa linka:
http://sharp-world.com/products/calcula ... index.html
- nellington
#2 Re: Digitron (kalkulator)
Negdje sam u Sarajevu čuo da imaju TI kalkulatore, sad je li to bio Conrad ili neki drugi distributer elektronike, ne sjećam se.roki wrote:Ima li se gdje u sarajevu kupiti digitron ali na fazon tačkastog displeja.Nesto kao sa linka:
- roki
#3 Re: Digitron (kalkulator)
Gdje se nalazi taj conrad ako nije problem.Da li je to onaj Eletronic Centar na Marijin Dvoru.Da se razumijemo ne treba mi grafički digitron tipa Texas Instuments
- nellington
#4 Re: Digitron (kalkulator)
Conrad je u Interexu. Znam da ti ne treba grafički kalkulator, ali ako imaju te, možda imaju i ovakve koje ti tražiš.
- roki
#5 Re: Digitron (kalkulator)
Ok,hvala na brzom odgovoru,pogledat ću sutranellington wrote:Conrad je u Interexu. Znam da ti ne treba grafički kalkulator, ali ako imaju te, možda imaju i ovakve koje ti tražiš.
- Sunrise00
#6 Re: Digitron (kalkulator)
zar nema u knjizarama?
ja sam texas instruments vidjala meni se cini u mercatoru 
- roki
#7 Re: Digitron (kalkulator)
Nisam ja ni pretjerano trazio,ali u vecini knjizara imaju dvoredni digitroni,prikaz unosa i rezultata,medutim ti me ne zanimaju.Pogledat cu i u Merkatoru,svakako mi je sve u 500m.
- Ma.Le.Na
#8 Re: Digitron (kalkulator)
treba ti za grafike?
mislim da ti je najpametnije naruciti s neta...
- Sunrise00
#9 Re: Digitron (kalkulator)
i ja mislim da je najbolje s internetaMa.Le.Na wrote:treba ti za grafike?
- roki
#10 Re: Digitron (kalkulator)
Nazalost,ne kupujem preko interneta,i kako sam vec rekao,ne trazim graficki digitron,nego obicni sa kvalitetnijim ili ti ga tackastim displejom.Temu sam postavio ne bi li neko odgovorio da je vidio negdje,da netrazim cijeli dan.Mozda toga u Sarajevu i nema.Eto,ko dobavlja digitrone,nabavite i malo kvalitetnije,ima ih ko kupiti.
-
sandžokan
#11 Re: Digitron (kalkulator)
roki wrote:Nazalost,ne kupujem preko interneta,i kako sam vec rekao,ne trazim graficki digitron,nego obicni sa kvalitetnijim ili ti ga tackastim displejom.Temu sam postavio ne bi li neko odgovorio da je vidio negdje,da netrazim cijeli dan.Mozda toga u Sarajevu i nema.Eto,ko dobavlja digitrone,nabavite i malo kvalitetnije,ima ih ko kupiti.
sta je tackasti displej i sta je digitron?
i sto ces izvaljivati pare za nesto ako to isto moze obaviti i govno sa pijace za 1oKM, pored toga na svakom mobitelu imas kalkulator i suvisno je kupovati takve stvari ako nisi neki tehničar.
ja koliko sma primjetio imas po knjizarama(svjetlost) casio i sharp po 5o KM.
-
Hendrix
#12 Re: Digitron (kalkulator)
Sharp digitroni su stvarno vrh, ja sam svoj sa manjim displejom uzeo prije ravno 12 godina...tada je bio oko 50KM i nisam se pokajao nikada. Predurao sam s njim milion proračuna na faxu i evo ga i danas radi perfektno, a najbolja fora je što je Sharp tada imao unošenje formula onako kako pišeš na papiru. Većina digitrona ide kontra i to ti uzme vremena bruku pogotovo na ispitu kada imaš zajebane formule a ti u digitron moraš pisati 60sin umjesto sin60 kao na papiru.Ne bi vjerovali koliko ljudi padne na ispitu radi računske greške, a dosta ih se desi zbog kontriranja formula na digitronu i razbijanja komplikovanih računa na jednostavnije. Dok na ovim zajebanijim digitronima elegantno ukucaš kompletnu formulu u jednom koraku.
Možda se nekome čini pretjerano ali ovi pogotovo sa većim displejom ti uštede vremena i manje greški praviš jer vidiš formulu kako izgleda i na papiru pa je puuuuno lakše raditi i pratiti se. Vratiš se unazad kroz korake, mijenjaš raspored u formulama, ma milina, poslije ovakvog digitrona nema vraćanaj nazada.
Ovo naravno važi za one kojima je digitron sastavni dio posla i fakulteta.
Možda se nekome čini pretjerano ali ovi pogotovo sa većim displejom ti uštede vremena i manje greški praviš jer vidiš formulu kako izgleda i na papiru pa je puuuuno lakše raditi i pratiti se. Vratiš se unazad kroz korake, mijenjaš raspored u formulama, ma milina, poslije ovakvog digitrona nema vraćanaj nazada.
- ALexis
- Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.
#13 Re: Digitron (kalkulator)
imam ja texas instruments 
- roki
#14 Re: Digitron (kalkulator)
Hendrix wrote:Sharp digitroni su stvarno vrh, ja sam svoj sa manjim displejom uzeo prije ravno 12 godina...tada je bio oko 50KM i nisam se pokajao nikada. Predurao sam s njim milion proračuna na faxu i evo ga i danas radi perfektno, a najbolja fora je što je Sharp tada imao unošenje formula onako kako pišeš na papiru. Većina digitrona ide kontra i to ti uzme vremena bruku pogotovo na ispitu kada imaš zajebane formule a ti u digitron moraš pisati 60sin umjesto sin60 kao na papiru.Ne bi vjerovali koliko ljudi padne na ispitu radi računske greške, a dosta ih se desi zbog kontriranja formula na digitronu i razbijanja komplikovanih računa na jednostavnije. Dok na ovim zajebanijim digitronima elegantno ukucaš kompletnu formulu u jednom koraku.
Prijatelj mi ima neki bijeli sharpov, i iznenadio sam se kako su mu tipke mekane na dodir.Upravo i gledam Sharpove i stvarno su vrh,od običnih do naprednih
Last edited by roki on 06/02/2011 22:18, edited 2 times in total.
- Ma.Le.Na
#15 Re: Digitron (kalkulator)
Hendrix wrote:Sharp digitroni su stvarno vrh, ja sam svoj sa manjim displejom uzeo prije ravno 12 godina...tada je bio oko 50KM i nisam se pokajao nikada. Predurao sam s njim milion proračuna na faxu i evo ga i danas radi perfektno, a najbolja fora je što je Sharp tada imao unošenje formula onako kako pišeš na papiru. Većina digitrona ide kontra i to ti uzme vremena bruku pogotovo na ispitu kada imaš zajebane formule a ti u digitron moraš pisati 60sin umjesto sin60 kao na papiru.Ne bi vjerovali koliko ljudi padne na ispitu radi računske greške, a dosta ih se desi zbog kontriranja formula na digitronu i razbijanja komplikovanih računa na jednostavnije. Dok na ovim zajebanijim digitronima elegantno ukucaš kompletnu formulu u jednom koraku.
imam isti
koristila u srednjoj...pa na faxu...pa sad na poslu
gdje ja tu i moj digitron
- Ma.Le.Na
#17 Re: Digitron (kalkulator)
ocam' isti!Hendrix wrote:Evo mašine![]()
- roki
#18 Re: Digitron (kalkulator)
Hebote,sad ste rod po digitronu 
- Ma.Le.Na
#19 Re: Digitron (kalkulator)
budi sretan ako postanes vlasnik ovakvog
- Sunrise00
#20 Re: Digitron (kalkulator)
u mene vaki
zove se Alice

- hakazvaka
#21 Re: Digitron (kalkulator)
ima imeSunrise00 wrote:u mene vakizove se Alice
![]()
- kurty
#22 Re: Digitron (kalkulator)
kod mene ja KAISER-ov...
kupljen je 2006 godine... i od tada je koristen svakodnevno... od prije dvije godine ga koristimo i ja i sestra... baterija jos drzi... Kupljen na Ciglanama u onj knjizari kod kafica Paris... Posto sam trazio par dana (fakat obisao dosta mjesta gdje ima kupiti), odabir je pao na njega zbog tipki...Jedini uslov mi je bio da su tipke meHke i da reaguju na normalan dodir... Prije toga imao jedan i na ispitu mal prste nisam polomio...
kupljen je 2006 godine... i od tada je koristen svakodnevno... od prije dvije godine ga koristimo i ja i sestra... baterija jos drzi... Kupljen na Ciglanama u onj knjizari kod kafica Paris... Posto sam trazio par dana (fakat obisao dosta mjesta gdje ima kupiti), odabir je pao na njega zbog tipki...Jedini uslov mi je bio da su tipke meHke i da reaguju na normalan dodir... Prije toga imao jedan i na ispitu mal prste nisam polomio...
-
Hendrix
#23 Re: Digitron (kalkulator)
Ma pusti ih ba, ne znaju šta znači biti u klubu vlasnika ovakvog digitrona.Pored mnogih beneficija,imamo i popust od 2,5% na Hifa pumpama, samo pokažeš digitronMa.Le.Na wrote:![]()
budi sretan ako postanes vlasnik ovakvog
- GAU8
#24 Re: Digitron (kalkulator)
Zaboravili ste CASIO 
moja masina:

moja masina:

- Prolaznik
#25 Re: Digitron (kalkulator)
...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 19:48, edited 1 time in total.