Desavanje u tramvaju br3

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Zox

#26 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by Zox »

Neki dan citam na sa-x, izjava iz Grasa: vozila kasne jer su stara i jer vozaci izostaju s posla. Pitam se sta bi se desilo da ja, ili bilo ko drugi, "Izostajem s posla".
PA OTPUSTITE IH! Mozda bi i neko mimo babe i striceva bio voljan voziti tramvaj i, mozda, pojaviti se na poslu na vrijeme. Vozila su uglavnom, i dan danas, donacije, ne vidim NIKAKVU poentu, nikakvu opravdanost, placanja karte (mada, kad se URIJETKO vozim, platim kartu).
zgembo_sa

#27 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by zgembo_sa »

Šaner wrote:
zgembo_sa wrote:
pOZz wrote:Pitanje... Sagledavši sve aspekte, da li treba plaćati kartu GRAS-u?
Ako koristis njihove usluge TREBA. Ako ne koristis ne treba. Kakav je to bezobrazluk koristiti usluge, a ovamo se praviti englez kad treba da to platis. Nije GRAS humanitarna organizacija.
Ako hoces da se vozis u njihovim vozilima onda to plati, inace napolje.
koje usluge bolan? lopovi nisu investirali ni marku u nove tramvaje a hoce da im se plati...kome da platim, onom direktoru grasa da mjenja audi bmw-om? svi znamo da je gras jedno kriminalno udruzenje i tek kad budu normalno poslovali, tj. dobit od karata investirali u modernizaciju svojih usluga cu ja redovno kupovat kartu
Pa ako ti se ne dopada nivo usluge koji nude onda ih nemoj koristit. Isto kao da ja tebi uzmem sad novcanik i posto u njemu imas manje od 100 KM, necu da ti vratim. Da imas vise vratio bih ti. Vjerujes li mi na rijec?
pOZz

#28 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by pOZz »

zgembo_sa wrote:Pa ako ti se ne dopada nivo usluge koji nude onda ih nemoj koristit. Isto kao da ja tebi uzmem sad novcanik i posto u njemu imas manje od 100 KM, necu da ti vratim. Da imas vise vratio bih ti. Vjerujes li mi na rijec?
Čekaj... da li GRAS ima monopol? 8-)
*mima*

#29 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by *mima* »

Gras jos uvijek ima monopol......nema drugi gradski prevoz.
Ripicipi

#30 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by Ripicipi »

pOZz wrote:
zgembo_sa wrote:Pa ako ti se ne dopada nivo usluge koji nude onda ih nemoj koristit. Isto kao da ja tebi uzmem sad novcanik i posto u njemu imas manje od 100 KM, necu da ti vratim. Da imas vise vratio bih ti. Vjerujes li mi na rijec?
Ima i telekom monopol pa opet placas telefon, ima i elektroprivreda monopol pa opet placas struju.
Kod nas je ona "ako moram platit cu, a ako "ne moram" necu" :roll:
elcho71

#31 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by elcho71 »

zgembo_sa mogu odvojiti par zutih ali necu. to ti ko placas kartu,mogu misliti? rijetko se vozim u sredstvima javnog prevoza ali vidim da muskarci redovno nemaju karte ,ustvari niko im je i ne trazi. malo skrati jezik o papcima i sl. da ti nisi neki privrzeni radnik gras-a?
in33sa

#32 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by in33sa »

Kome se ne svidja monopol GRAS-a, neka ide odavde, ne mora ovdje zivjeti, pa ja :D

Jel zenska teze ozljedjena?

Niko da odgovori, jel normalno da revizori prebiju nekoga ko ima kartu a nije je ponistio zbog guzve? jel se narod smije braniti kad ga revizori napadnu sa ciljem da ga smjeste na CUM?
Qler

#33 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by Qler »

i ja mislim da treba platiti kartu. ja se pravo rijetko vozim ali kad negdje moram tramvajem, autobusom, kupim. jedino ako tramvajem idem jednu dvije stanice ne kupim...

manje brige, sekiracije, hoce li uci, hocu li se svadjati... jednostavnije mi. a i sto neko rece, haj stisni pa ne plati tel ili struju...
MIRZA_460

#34 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by MIRZA_460 »

Qler wrote:i ja mislim da treba platiti kartu. ja se pravo rijetko vozim ali kad negdje moram tramvajem, autobusom, kupim. jedino ako tramvajem idem jednu dvije stanice ne kupim...

manje brige, sekiracije, hoce li uci, hocu li se svadjati... jednostavnije mi. a i sto neko rece, haj stisni pa ne plati tel ili struju...
ne rise
Zox

#35 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by Zox »

in33sa wrote:Kome se ne svidja monopol GRAS-a, neka ide odavde, ne mora ovdje zivjeti, pa ja :D

Jel zenska teze ozljedjena?

Niko da odgovori, jel normalno da revizori prebiju nekoga ko ima kartu a nije je ponistio zbog guzve? jel se narod smije braniti kad ga revizori napadnu sa ciljem da ga smjeste na CUM?
Ne moraju ni oni ovdje zivjeti :)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#36 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by ladyblue18 »

vala znaju bit bezobrazni, al da je cura zbog njih zavrsila u hitnoj ne mogu da vjerujem :shock:
MIRZA_460

#37 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by MIRZA_460 »

ladyblue18 wrote:vala znaju bit bezobrazni, al da je cura zbog njih zavrsila u hitnoj ne mogu da vjerujem :shock:
hoces ti svasta
Ripicipi

#38 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by Ripicipi »

MIRZA_460 wrote:
Qler wrote:i ja mislim da treba platiti kartu. ja se pravo rijetko vozim ali kad negdje moram tramvajem, autobusom, kupim. jedino ako tramvajem idem jednu dvije stanice ne kupim...

ne rise
to je sve sto imas reci, mislis ako ti ne placas da niko ne placa :? :roll:
pOZz

#39 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by pOZz »

potres_mozga wrote:Ima i telekom monopol pa opet placas telefon, ima i elektroprivreda monopol pa opet placas struju.
Ne treba izjednačavati to, jer struja, telefon, voda su osnovna potreba (u savremenom svijetu :) ). Dok javni gradski prevoz ne mora koristiti svak'. Ima i alternativa.

Da se razmijemo, ja plaćam kartu (imam mjesečnu). Al' mi se zgadi kad se jednoj ozbiljnijoj ženi od 40 godina, zajebaTim likovima ne traži karta, dok se momcima i djevojkama traži. Mislim wtf? :?

Nek' me sistem natjera da plaćam kartu. Primjer - javni gradski prevoz u Istanbulu (govorim iz vlastitog iskustva). Tamo nema, jesi li lijep ili nisi. 8-)
Last edited by pOZz on 31/03/2009 14:14, edited 1 time in total.
zgembo_sa

#40 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by zgembo_sa »

pOZz wrote:
Pa ne znam bas, uvijek mozes koristiti vlastito auto, mozes taksi, mozes biciklo...
pOZz

#41 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by pOZz »

zgembo_sa wrote:
pOZz wrote:
Pa ne znam bas, uvijek mozes koristiti vlastito auto, mozes taksi, mozes biciklo...
Ne znaš? Pa evo ja ću ti odgovoriti. GRAS ima monopol u javnom gradskom prevozu.
MIRZA_460

#42 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by MIRZA_460 »

potres_mozga wrote:
MIRZA_460 wrote:

ne rise
to je sve sto imas reci, mislis ako ti ne placas da niko ne placa :? :roll:
ma ti znas da se ja ne vozam trmvajem sve dok sebi ne kupim jedan, ima ja labudicu dok nemam vozacku
zgembo_sa

#43 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by zgembo_sa »

elcho71 wrote:zgembo_sa mogu odvojiti par zutih ali necu. to ti ko placas kartu,mogu misliti? rijetko se vozim u sredstvima javnog prevoza ali vidim da muskarci redovno nemaju karte ,ustvari niko im je i ne trazi. malo skrati jezik o papcima i sl. da ti nisi neki privrzeni radnik gras-a?
Pa zato sto neces i pravis se pametan i zasluzujes degenek. A meni je svako ko se voza tramvajem bez karte papcina, pogotovo kad ima, a nece da plati. Ja se rijetko vozim GRAS-ovim vozilima, ali kad ih koristim onda redovno platim, a mozes mislit nisam zaposlen u GRAS-u niti poznajem ikoga ko tamo radi. Samo platim ono sto koristim.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#44 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by dr.gog »

A da sačekamo prve provjerene informacije?
Ako se ima para treba uzet kartu,ako ne ,ili pješice ili rizikovati sa revizorima...uostalom,ima ih dosadnih i činjenica je da smaraju žene i starije zbog sitnica,ali ne dati 1,60KM iz razloga jer direktor vozi bmw i ima vilu,je jalijaško mahalsko "klinčenje".
Preciznije,malograđanština i bezobrazluk.
Sto puta sam gledao i normalno ponašanje kontrolora,kao i par puta napad na vozače i revizore.
Gadan je to posao ljudi moji...
Btw.ko čuje šta o toj curi,nek javi...osim kalmana zbog kojeg se ljudi pobiše na temi:)
zgembo_sa

#45 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by zgembo_sa »

pOZz wrote:
zgembo_sa wrote:
pOZz wrote:Čekaj... da li GRAS ima monopol? 8-)
Ne znaš? Pa evo ja ću ti odgovoriti. GRAS ima monopol u javnom gradskom prevozu.
I to je razlog za neplacanje?
Ja shvatam da ljudi mogu imati primjedbe na selektivan pristup kontrolisanju karata i sprjecavanju koristenja usluga GRAS-a bez placanja istih, ali da neko ima primjedbu na placanje usluga uopste, e to ne shvatam. To mi je vrhunac primitivizma, pogotovo kad se jos pocnu pravdati kako je usluga losa, kako se ne ulaze u nova vozila i sl. Pa kako ce se ulagati kad ne placas?!
Ripicipi

#46 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by Ripicipi »

pOZz wrote:
potres_mozga wrote:Ima i telekom monopol pa opet placas telefon, ima i elektroprivreda monopol pa opet placas struju.
Ne treba izjednačavati to, jer struja, telefon, voda su osnovna potreba (u savremenom svijetu :) ). Dok javni gradski prevoz ne mora koristiti svak'. Ima i alternativa.

Da se razmijemo, ja plaćam kartu (imam mjesečnu). Al' mi se zgadi kad se jednoj ozbiljnijoj ženi od 40 godina, zajebaTim likovima ne traži karta, dok se momcima i djevojkama traži. Mislim wtf? :?

Nek' me sistem natjera da plaćam kartu. Primjer - javni gradski prevoz u Istanbulu (govorim iz vlastitog iskustva). Tamo nema, jesi li lijep ili nisi. 8-)
Drug, mene niko ne mora tjerati da kupim kartu, vrlo jednostavno je mogu i ja ne kupiti i voziti se dzabaluka.
Stvar je u tome sto me ipak neko vozi gdje trebam, nisam vise ni balavac da "bjezim" od revizora, a i jednostavno mi je vise ofirno da se peglam sa nekim za 1.5 KM :)

Kupim kartu, odem gdje trebam bez ikakvog eventualnog problema i ofiranja, a to nekako i smatram kao duznost :D
Kralj Tvrtko XXVIII

#47 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by Kralj Tvrtko XXVIII »

Ili platiti kartu ili se ne voziti. Gras treba da uvede rigoroznije kazne za ne placanje od recimo 80-100 KM. I sa policajcem da idu revizori jer bi on kontrolisao i revizore a i putnike da ne bude kakve zabune. Dovoljna su samo 2 revizora i jedan policajac, i to je to. Kada narod vidi da se kazne placaju i da je bolje kupiti kartu onda nece biti problema. Ko nece da placa neka fino bicikl kupi, auto, taxi. Usluge grasa su katastrofa, al ili ih koristi po pravilima il ih nemoj nikako koristiti pa nek gras propadne. Ovi sto se hvale ne placanjem karte su obicni malogradjani.
Last edited by Kralj Tvrtko XXVIII on 31/03/2009 14:30, edited 1 time in total.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#48 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by mIRCerka »

i onda se oni zale da radnike grasa neko napada...ta cura ima brata, oca, momka...i necu nimalo zaliti kad sutra osvane da je neki reva razbijen ko bokalcic...zakon akcije i reakcije...

a ja, kad mi treba GRAS, idem ko gospodja, komercijalom...tramvajem se trudim sto manje da idem..
pOZz

#49 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by pOZz »

zgembo_sa wrote:
pOZz wrote:Ne znaš? Pa evo ja ću ti odgovoriti. GRAS ima monopol u javnom gradskom prevozu.
I to je razlog za neplacanje?
Ne. Zbog tog sam i postavio pitanje na početku "diskusije".
zgembo_sa wrote:Ja shvatam da ljudi mogu imati primjedbe na selektivan pristup kontrolisanju karata i sprjecavanju koristenja usluga GRAS-a bez placanja istih, ali da neko ima primjedbu na placanje usluga uopste, e to ne shvatam. To mi je vrhunac primitivizma, pogotovo kad se jos pocnu pravdati kako je usluga losa, kako se ne ulaze u nova vozila i sl. Pa kako ce se ulagati kad ne placas?!
Kao što reče, krimirogena skupina je tamo. O tim nekim ulaganjima (a po principu, više karata, više love) možeš mačku o rep. ;)
potres_mozga wrote:Drug, mene niko ne mora tjerati da kupim kartu, vrlo jednostavno je mogu i ja ne kupiti i voziti se dzabaluka.
Stvar je u tome sto me ipak neko vozi gdje trebam, nisam vise ni balavac da "bjezim" od revizora, a i jednostavno mi je vise ofirno da se peglam sa nekim za 1.5 KM :)

Kupim kartu, odem gdje trebam bez ikakvog eventualnog problema i ofiranja, a to nekako i smatram kao duznost :D
Isti smo, dijelim tvoje mišljenje. ;)

Al' ja samo postavljam pitanje da li opravdano plaćamo karte kad svaki dan vidim svega i svačega u JGP?!
elcho71

#50 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by elcho71 »

mIRCerka wrote:i onda se oni zale da radnike grasa neko napada...ta cura ima brata, oca, momka...i necu nimalo zaliti kad sutra osvane da je neki reva razbijen ko bokalcic...zakon akcije i reakcije...

a ja, kad mi treba GRAS, idem ko gospodja, komercijalom...tramvajem se trudim sto manje da idem..

slazem se. kada dobiju po nosu onda kuku pomagaj,petominutni strajk i sl. niko ih ne udara zato sto nezna sta ce od sebe. meni da dirne sestru ili djevojku na kolac bi ga nabio. sve je to isprovocirano ponasanjem ljudi koji su u grad kao sa kruske pali. ima izuzetaka ali vrlo malo,to je uglavnom go seljak.
Locked