Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nOrMaLaC

#226 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by nOrMaLaC »

Zviz, Šta misliš kako je preko Oresunda u susjednoj Švedskoj? :)

Ne znam jesi li imao priliku obići područje od Landskrone do Trelleborga na jugu. O Malmeu da i ne pričam. :)
ovo_malo_duse

#227 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by ovo_malo_duse »

Zviz wrote:Mogu ne mogu mislim da cemo sutra biti pametniji sta mediji danski pisu, a sta ce reci bih zvanicnici nato i koji pritisak ide ili pojma nemam. Ja cu ucini moj dio duznosti, kupiti novina uslikati i podjeliti s vama .. :D
Haj ziv bio pokazi nam sta koliki su naslovi i sta pisu ove dvije tariguz novine BT i EkstraBladet..... :izet: :izet:

Evo moje kolege na poslu komentarisu jutros da je bila nekakva emisija o strancima ali posto je danska rasturila rusiju u rukometu i posto su svi sjedili pred tv-om 2 sata prije ove han pa niko normalan nije ni poghledao sta dvojica krimosa pricaju.

Ali nam prvo reci jeli ti socijana pogledala emisiju, ovo zahladilo hoce li biti aktiveringa.... :lol: :lol:
ovo_malo_duse

#228 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by ovo_malo_duse »

Zaboravih da dodam
Da sam umjesto ovog tipa sto te zna, ja bih te proslijedio Mirzi i napisao mu koliki si mu fan, pa nek dodze kupit auto od tebe kad sljedeci put dodze u Dansku.... :lol: :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#229 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Chmoljo »

ej, Zviz, telefon!

traži te Mirza...
costacurta

#230 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by costacurta »

Ommadawn wrote:Mirza javno prijeti terorom i ubistvima ako mu ne dozvole da vidi familiju (nevjencanu suprugu i djecu) u Danskoj! Mirzina supruga, Camilla, vec dobila prve prijetnje. Da se zakljuciti koliko se Mirza brine za familiju i kakav je to psihicki profil covjeka. On vrlo lako moze napraviti nesto jako neugodno, jer taj ocito nema nikakve barikade.
Camilla je tipicni predstavnik onih koji su dosli iz problematicnih familija, nema skolu, nema posao, ima djecu s kriminalcem i vrlo lako se moze iskoristiti u negativne svrhe. Camilla zeli da je zajedno s Mirzom, a kako joj Danska to ne dozvoljava, nije razmisljala da mogu da zive u BiH.

u.
Ko Bećir Kuduz i Badema.
Treba kontaktirati Danisa i Avdu Sidrana, ako su od sakupljača feruma mogli do medvjeda s Mirzom i Ćamilom smo u konkurenciji za Oskara
bingov buraz

#231 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by bingov buraz »

I je li bio vanredni sastanak NATO povodom ovog obijaca trafika?
Dwndler

#232 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Dwndler »

ovo_malo_duse wrote:Zaboravih da dodam
Da sam umjesto ovog tipa sto te zna, ja bih te proslijedio Mirzi i napisao mu koliki si mu fan, pa nek dodze kupit auto od tebe kad sljedeci put dodze u Dansku.... :lol: :lol:
Ne znam ga, ipak nije ta faca na koju sam ja mislio. Ali me nebi cudilo da Mirza prati ovo, mada mislim da je Mirza vise orijentisan na dansko drustvo nego Zviz. I ja sam jutros cuo kratki komentar od jednog kolege da je gledao i mislio na mene, ali je on pricao o dvojici, pa sam ga morao upoznat s cinjenicom da su obojica bosanci (nadam se, jer nisam gledao emisiju, nit pratio uzivo prenos ovdje na klix-u sa komentarima i prevodom). Vise su komentarisali mladu (u stilu garantu bi zavrsila pravni fakultet da njega nije upoznala :lol: :D) nego cinjenicu da se ovi vracaju :P
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#233 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Zviz »

Sta ce mirza i ona drugi i ostali. To su ko fol sve face a u sudu i pred policijom odnosno pred autoritetom nekim su manji od makova zrna. Sta sam se ja kabadahija i prijetnji od takih nasluso i nagledo, i nakraju im uvijek nasamo kaze sam si sebi zasro zivot u Danskoj. Imao si dzaba skolovanje, ako ne za ljekrara mogao si za tesara ili elektricara itd. Nego sta, i vecina prizna, zatucani caca koji oreddjecom ponizava mater, brani djeci da se druze s dancima, daj samo nasi, stariji nasi mangupi iz yu kriminalci ucili djecurliju kako krasti novcanike, pa malo to itd. Ima gore na sjeveru jedan sarajlija i zena mu, u duetu kradu po prodavnicama. Nema trgovine gdje im nisu sliku naljepili. Tako pricaju gore na sjeveru drzave. U Esbjergu uhvate nase da kradu margarin u prodavnici ili ide prijava ili plati 700kr na kasi i ne dolazi vise. I ako je protiv zakonski da trgovine to cine, oni se sluze. Inace kad te cape za kradju prijava ide policiji, policija zapise i posalje racun na adresu i pise placanjem racuna priznajete da se prekrsili zakon bla bla itd. Neces platiti onda ide sud itd. pa ti kazna bude sa troskovima astronomska. I vecina ovih sto kradu po buticima i sl. Imaju preko 40 godina neki i 50 god. Omladina koja se cesto povlaci po sudovima je zbog droge, a ovi mladji u ovim kategorijama kao ova dvojica su ipak mal broj. Jedino sverc oruzija je problem jer iza tog stoje jugovici pretezno iz BiH.
SaraFina

#234 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by SaraFina »

Chmoljo wrote:ej, Zviz, telefon!

traži te Mirza...

Nemoj ga. Gdje će ti duša? Spremio je kofer i čeka da ga deportiraju u Behaju radi Mirze. :D
Dwndler

#235 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Dwndler »

Zviz wrote:Sta ce mirza i ona drugi i ostali. To su ko fol sve face a u sudu i pred policijom odnosno pred autoritetom nekim su manji od makova zrna. Sta sam se ja kabadahija i prijetnji od takih nasluso i nagledo, i nakraju im uvijek nasamo kaze sam si sebi zasro zivot u Danskoj. Imao si dzaba skolovanje, ako ne za ljekrara mogao si za tesara ili elektricara itd. Nego sta, i vecina prizna, zatucani caca koji oreddjecom ponizava mater, brani djeci da se druze s dancima, daj samo nasi, stariji nasi mangupi iz yu kriminalci ucili djecurliju kako krasti novcanike, pa malo to itd. Ima gore na sjeveru jedan sarajlija i zena mu, u duetu kradu po prodavnicama. Nema trgovine gdje im nisu sliku naljepili. Tako pricaju gore na sjeveru drzave. U Esbjergu uhvate nase da kradu margarin u prodavnici ili ide prijava ili plati 700kr na kasi i ne dolazi vise. I ako je protiv zakonski da trgovine to cine, oni se sluze. Inace kad te cape za kradju prijava ide policiji, policija zapise i posalje racun na adresu i pise placanjem racuna priznajete da se prekrsili zakon bla bla itd. Neces platiti onda ide sud itd. pa ti kazna bude sa troskovima astronomska. I vecina ovih sto kradu po buticima i sl. Imaju preko 40 godina neki i 50 god. Omladina koja se cesto povlaci po sudovima je zbog droge, a ovi mladji u ovim kategorijama kao ova dvojica su ipak mal broj. Jedino sverc oruzija je problem jer iza tog stoje jugovici pretezno iz BiH.
Ali koga zivo boli qurac za tim cinjenicama sto ih ti iznosis? Kad moram biti tako kulturan 8)
Drinski

#236 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Drinski »

Pa veli Zviz, da nas sramote, jer se opet tamo vrate...
Zviz

#237 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Zviz »

Dwndler wrote:
Zviz wrote:Sta ce mirza i ona drugi i ostali. To su ko fol sve face a u sudu i pred policijom odnosno pred autoritetom nekim su manji od makova zrna. Sta sam se ja kabadahija i prijetnji od takih nasluso i nagledo, i nakraju im uvijek nasamo kaze sam si sebi zasro zivot u Danskoj. Imao si dzaba skolovanje, ako ne za ljekrara mogao si za tesara ili elektricara itd. Nego sta, i vecina prizna, zatucani caca koji oreddjecom ponizava mater, brani djeci da se druze s dancima, daj samo nasi, stariji nasi mangupi iz yu kriminalci ucili djecurliju kako krasti novcanike, pa malo to itd. Ima gore na sjeveru jedan sarajlija i zena mu, u duetu kradu po prodavnicama. Nema trgovine gdje im nisu sliku naljepili. Tako pricaju gore na sjeveru drzave. U Esbjergu uhvate nase da kradu margarin u prodavnici ili ide prijava ili plati 700kr na kasi i ne dolazi vise. I ako je protiv zakonski da trgovine to cine, oni se sluze. Inace kad te cape za kradju prijava ide policiji, policija zapise i posalje racun na adresu i pise placanjem racuna priznajete da se prekrsili zakon bla bla itd. Neces platiti onda ide sud itd. pa ti kazna bude sa troskovima astronomska. I vecina ovih sto kradu po buticima i sl. Imaju preko 40 godina neki i 50 god. Omladina koja se cesto povlaci po sudovima je zbog droge, a ovi mladji u ovim kategorijama kao ova dvojica su ipak mal broj. Jedino sverc oruzija je problem jer iza tog stoje jugovici pretezno iz BiH.
Ali koga zivo boli qurac za tim cinjenicama sto ih ti iznosis? Kad moram biti tako kulturan 8)
Tvoj odgovor mi kaze da si ako ne sebe prepozno druge ;-) Znas drobo situaciji, netrebas sam sebe lagati i kupiti poene na pozitivnim pricama cije podloge su obicna laz. Jarane ja mogu ovdje iznjeti javno brdo imena adresa i tlf brojeva bosanaca u danskoj i cak za sta su kaznjeni u od dana dolaska u dansku. Pa da vidis liste, a necija imena zauzmaju vise prostora. U principu nije nikakva vojna tajna to je i u jednu ruku javni registar pa se moze ko god zeli i zna infomisati isto sto moze svak da vidi koliko ko ima kredita ;-) sta te vise zanima da vidimo ko voza auto na leasing, ko na kredit a ko ima kupljen ili ko je krao margain sablon ploce i cigare po prodavnicama? Ili cemo preci na temo ko ima socijalu ko prijevremensku penziju a ko radi?
OldMayor

#238 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by OldMayor »

zviz, meni nije jasno zasto padas na tu pricu o generalizaciji...bolan, ako ti je neko reko vidi onaj lopov ko i ti iz bosne, sta te boli qrac?

Lopova ce bit, i lopov je lopov, sta mu gledas odakle je. Pa jbt nije valjda da u danskoj nema lopova koji su danci, nije valjda da su tamo samo lopovi ovi koji dodju sa strane.

Imas svakakvih ljudi, djaba to sto mu sve das besplatno, jednostavno on hoce da pravi belaj i da krade.

I nemas se sta brinuti, ako Svedska, Danska i ostali nisu uveli vize zbog hiljada azilanata koji ih dave zahtjevima, onda sigurno nece i zbog nekog sitnog klosara Mirze.

Mislim ne kontam poentu, nabrajas to sto je Hamid ukro paradajz, il Sabahate neciji novcanik...kao eto bosanci samo kradu i kaljaju nas ostale koji smo uzorni, i dalje ne kontam poentu ove teme. :run:
Dwndler

#239 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Dwndler »

Zviz wrote:
Dwndler wrote:
Tvoj odgovor mi kaze da si ako ne sebe prepozno druge ;-) Znas drobo situaciji, netrebas sam sebe lagati i kupiti poene na pozitivnim pricama cije podloge su obicna laz. Jarane ja mogu ovdje iznjeti javno brdo imena adresa i tlf brojeva bosanaca u danskoj i cak za sta su kaznjeni u od dana dolaska u dansku. Pa da vidis liste, a necija imena zauzmaju vise prostora. U principu nije nikakva vojna tajna to je i u jednu ruku javni registar pa se moze ko god zeli i zna infomisati isto sto moze svak da vidi koliko ko ima kredita ;-) sta te vise zanima da vidimo ko voza auto na leasing, ko na kredit a ko ima kupljen ili ko je krao margain sablon ploce i cigare po prodavnicama? Ili cemo preci na temo ko ima socijalu ko prijevremensku penziju a ko radi?
Samom sebi kazem mojne vise, ali mi svaki put izvuces fiber.
Kao prvo nisam ja odgovarao vec postavio pitanje. Na koje ti nisi odgovorio. Vec si opet iznio neke cinjenice koje nemaju veze nit s temom nit s mojim pitanje, nit sa icim drugim.
A posto znam situaciju i u kontaktu sam sa bosancima i na Jylland-u i Fyn-u, i ovdje u Kopenhagenu mogu samo reci da tvoja prica blago receno ne pije vode. Ne da pravis od misa slona, vec od mrava pravis plavog kita.
Zviz

#240 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Zviz »

Dobro. Ti hoces reci, da Bosanci deportovani, koji je u jednoj godini od 80 -130 komada u prosjeku su spali s neba, a potom dan kasnje zavrsili na sudu i protjerani. Jarane ja sam u malo jace od osam godina prevodio na razlicitim sudovima po danskoj 511 puta po pitanju bosanaca i krsenja zakona. Vodim licnu statistiku. Od sitne kradje, prevare poreza, ne registrovanih auta iz bih sa naljepljenim dk tablicama, prodaje droge, sverca oruzija, sverca radne snage, izdavanja stanova na crno, drzanje ilegalnih kupleraja, nasilja, ubistva, silovanja, pa cak i porodicnog nasilja... 511 razlicitih komada. U vecini primjera je svaki komad jednako jedna osoba a u nekoliko je bilo rijeci o dvoje, troje pa cak i sedmero kao najveci primjer. Ja cu odgovorno tvrditi da najmanje 15% bosanaca je u danskoj kaznjeno za neku vrstu kriminala. U mojim primjerima tacnije 562 osobe, samo 29 su bili drzavljani danske. 24 je doslo ilegalno iz BiH u dansku a ostalih 509 su bosanski drzavljani sa boravkom u danskoji, u prosjeku - dosli u dansku izmedju 92 i 96 godine. Odense, Kolding, Sønderborg i HErning su bili ti gradovi gdje navise je bilo slucaja.
joint union

#241 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by joint union »

Zviz wrote:Dobro. Ti hoces reci, da Bosanci deportovani, koji je u jednoj godini od 80 -130 komada u prosjeku su spali s neba, a potom dan kasnje zavrsili na sudu i protjerani. Jarane ja sam u malo jace od osam godina prevodio na razlicitim sudovima po danskoj 511 puta po pitanju bosanaca i krsenja zakona. Vodim licnu statistiku. Od sitne kradje, prevare poreza, ne registrovanih auta iz bih sa naljepljenim dk tablicama, prodaje droge, sverca oruzija, sverca radne snage, izdavanja stanova na crno, drzanje ilegalnih kupleraja, nasilja, ubistva, silovanja, pa cak i porodicnog nasilja... 511 razlicitih komada. U vecini primjera je svaki komad jednako jedna osoba a u nekoliko je bilo rijeci o dvoje, troje pa cak i sedmero kao najveci primjer. Ja cu odgovorno tvrditi da najmanje 15% bosanaca je u danskoj kaznjeno za neku vrstu kriminala. U mojim primjerima tacnije 562 osobe, samo 29 su bili drzavljani danske. 24 je doslo ilegalno iz BiH u dansku a ostalih 509 su bosanski drzavljani sa boravkom u danskoji, u prosjeku - dosli u dansku izmedju 92 i 96 godine. Odense, Kolding, Sønderborg i HErning su bili ti gradovi gdje navise je bilo slucaja.
Jarane radis li ti za muriju dansku, sumnjiv si mi pravo?
Ja sam cuo da su ovog vrijedjali na nacionalnoj osnovi, pa je on zato pobudalio i poceo da krade, jel' istina?
I da mu nisu dali TV od 42 incha nego samo od 38, bezobrazluk. Sta sve covjek mora trpiti, nije ni cudo sto je puk'o.
Dwndler

#242 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Dwndler »

Zviz wrote:Dobro. Ti hoces reci, da Bosanci deportovani, koji je u jednoj godini od 80 -130 komada u prosjeku su spali s neba, a potom dan kasnje zavrsili na sudu i protjerani. Jarane ja sam u malo jace od osam godina prevodio na razlicitim sudovima po danskoj 511 puta po pitanju bosanaca i krsenja zakona. Vodim licnu statistiku. Od sitne kradje, prevare poreza, ne registrovanih auta iz bih sa naljepljenim dk tablicama, prodaje droge, sverca oruzija, sverca radne snage, izdavanja stanova na crno, drzanje ilegalnih kupleraja, nasilja, ubistva, silovanja, pa cak i porodicnog nasilja... 511 razlicitih komada. U vecini primjera je svaki komad jednako jedna osoba a u nekoliko je bilo rijeci o dvoje, troje pa cak i sedmero kao najveci primjer. Ja cu odgovorno tvrditi da najmanje 15% bosanaca je u danskoj kaznjeno za neku vrstu kriminala. U mojim primjerima tacnije 562 osobe, samo 29 su bili drzavljani danske. 24 je doslo ilegalno iz BiH u dansku a ostalih 509 su bosanski drzavljani sa boravkom u danskoji, u prosjeku - dosli u dansku izmedju 92 i 96 godine. Odense, Kolding, Sønderborg i HErning su bili ti gradovi gdje navise je bilo slucaja.
Opet ne odgovaras na pitanje, ali sad vidim i zasto.
Ako kopiras ili na drugi (nelegalan) nacin uzimas te podatke to je kaznjivo. Toga si nadam se svjestan, a ako nisi onda si se negdje dok si bio morao potpisat da su podatci do kojih dolazis tajni i nisu za dalje koristenje van sistema koji je za to i napravljen. Ovo boldirano je u biti nezakonito.
Ako jesi na nekoj vrsti lijecenja, ja bih te lijepo zamolio da ujutro kad uzimas lijekove uzmes sve sto ti stoji da trebas popiti, a ne samo one koji se tebi svidjaju.
A, ako nisi onda trebas podhitno da se javis svom ljekaru, koji ce te uputiti na dalje lijecenje, jer si puko (mozda i od tog posla kojim si se bavio, to ne znam).
Sve najbolje i nadam se tvom skorom oporavku :thumbup:
stakasa

#243 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by stakasa »

joint union wrote:
Ja sam cuo da su ovog vrijedjali na nacionalnoj osnovi, pa je on zato pobudalio i poceo da krade, jel' istina?
I da mu nisu dali TV od 42 incha nego samo od 38, bezobrazluk. Sta sve covjek mora trpiti, nije ni cudo sto je puk'o.
Ne radi on nigdje, lezi na socijali i laze sta stigne
Tvrtko II Kotromanić

#244 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Tvrtko II Kotromanić »

zviz isto ko onaj cetnik woody, vodi svoju "crnu knjigu" :lol: :lol: :lol:
ovo_malo_duse

#245 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by ovo_malo_duse »

Ja halabuke oko ovog dvojca evo svi se satrase samo o tome pricaju, kazu sad ce ove na A-kasi resetat.
Sta je zviz nema posla ha sve naucilo jezik pa nemas kome prevodit. Poneka nana i dedo al sitno to...
Rece ti fino cojk, lijekove, ako je cika doktor rekao da moras i plave nemoj da preskaces nema veze sto ti se ne svidzaju popij bit ce ti bolje.
:mrgreen: :mrgreen:
Zviz

#246 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Zviz »

stakasa wrote:
joint union wrote:
Ne radi on nigdje, lezi na socijali i laze sta stigne
Molim da dokazes to so pises inace nemoj lagati drugima. Ja jos nikoga nisam upozno da na socijali voza auto marke i vrijednosti koje je vozam. A da nepricam dalje.
Zviz

#247 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Zviz »

ovo_malo_duse wrote:Ja halabuke oko ovog dvojca evo svi se satrase samo o tome pricaju, kazu sad ce ove na A-kasi resetat.
Sta je zviz nema posla ha sve naucilo jezik pa nemas kome prevodit. Poneka nana i dedo al sitno to...
Rece ti fino cojk, lijekove, ako je cika doktor rekao da moras i plave nemoj da preskaces nema veze sto ti se ne svidzaju popij bit ce ti bolje.
:mrgreen: :mrgreen:
:roll: Bosancu u Danskoj... najgora sorta izgleda... pa ti sam sebe opisa u bobu. Recu ja tebi nesto skini svoje starce sa glumacke penzije da su bolseni u glavu, jer su bili u ratu samo da nebi radili, kao sto vecina bosanca se folira i mangupira da su im cete amputirale mozak tokom rata pa ovdje izvode budaletine i nesposobne da rade. Nema ni nista smjesnije kad bosanac kaze da mu caca sa 60 godina radi u vele firmi kao inzinjer u Danskoj a kad upitas u kojoj ni sam pojma nemam kako je ime istoj. Da sad ne rzavlacim o priznavanjima diploma iz perioda 1991 - 1995. Hocemo malo pricati o tome koliko bosanca lezi po glumackim (privremenim) penzijama? Sve go invalid. Vecina koja radi, tj. koja je zakasnila da izvodi budalu, danas radi na lagerima. Na DHL lageru imas najmanje 15 bosanca (kod Kopenhagena), te ja zastupam, jer sam ih tamo aktivirao! Povlacili se po socijalama ko mrtvi lesevi. Jebo vas Bog da vas jebo ljene... vi ste najgori tj. vi iseljeni iz BiH. Za razliku od onih u BiH bar pokusavaju pa bilo sta. A ovdje. Sta radite nista. Sa 35 godina mi dolze i savijaju se drolje iz Kozare, Prijedora, Sanskog Mosta, Trebinja... kukaju kako nemogu da zasnjiraju tene i sl. mole me da im potpisem papir da idu za penzije. Zdravi ljudi, dolaze, prijete ako nedobije penziju da ce me ono ovo, bal bla. Vidio sam ja te sve "jebacine" a kad mu komuna oduzme primanje za prijetnje onda zijeva. Radi vas saka, i ta skaka moli boga da dodje do penzije. Da nepricam o varanju osiguranja i sl. Najveca prevara je bila neka Bosanka katolkinja ko fol prase je pregazilo bilo na poslu na nekoj frami, mesari sta vec. I trazila odstetu a kasnje na kameri se vidilo kako se sama bacila i valjala da je ko nesto udarilo. Bosanci otvaraju firme zaposljavaju dance a onda im ne isplate platu, misle moze kao i u Bosni. Prica koja je javno bila obljavljena na samom sjeveru danske. U tvojim cipelama bi drzao zub za jezikom, jer dalje od nosa izgleda i ne mozes da predvidis sta se sve zbiva jer ovdje valjate jednu pricu da ste carevi po danskeoj tj. kad ste u BiH a svak zna da vecina je obicno gono i jedu samo spagete dva do tri puta na dan. Krom ne peku u renrni jer ista cuga struje. Da ako nisi znao vecina se hrani spagetama iz dana u dan. Pogledaj malo sta se kupuju u prodavnicama - 8kg tjesatine natrpa u korpu. Jebo te hjeb i Bog boziji i meni ovdje prosipas neke price. Niko bolje bosance u danskoj nepozna od mene! Nasluso sam se svih i svakakvih da mogu knjigu od 1.500 strana izdati! "Mrs stoko ne odgojena" to treba da pise kad im se isplati socijala ili prijevremenska penzija tj. na saldu na racunu.
_mufljuz_

#248 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by _mufljuz_ »

i sta kazu je l se nasa posvemasnja bosanska fukarestina u danskoj obrukala sa ovim bh-Lesi-tetovanerom?

je l him sta satnica spala i smanjilo trajne boravke i poduzelo pasoše?

bosnjo bi uredjiv'o drzavne zakone i pravila EU drzave a ne zna kako treba pismen post napisat.... :lol: :lol: :lol:

najgore je kad sljam koji se naselio pocne da glumi gospodu i pozeli da sikterise ljude odakle su dosli oni a vala i on :mrgreen:
stakasa

#249 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by stakasa »

Zviz wrote:
Molim da dokazes to so pises inace nemoj lagati drugima. Ja jos nikoga nisam upozno da na socijali voza auto marke i vrijednosti koje je vozam. A da nepricam dalje.
Haj stavi sliku auta kad si frajer
stakasa

#250 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by stakasa »

_mufljuz_ wrote:i sta kazu je l se nasa posvemasnja bosanska fukarestina u danskoj obrukala sa ovim bh-Lesi-tetovanerom?

je l him sta satnica spala i smanjilo trajne boravke i poduzelo pasoše?

bosnjo bi uredjiv'o drzavne zakone i pravila EU drzave a ne zna kako treba pismen post napisat.... :lol: :lol: :lol:

najgore je kad sljam koji se naselio pocne da glumi gospodu i pozeli da sikterise ljude odakle su dosli oni a vala i on :mrgreen:
Neka :D
Post Reply