Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#101 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Zviz »

jao_situacije wrote:Pa neće valjda sad neko sranje u Danskoj izbiti :( E jesu našli kad će taman sam na autoscout24 našao povoljna auta u Danskoj. Zviz de ih pitaj da sačekaju koji mjesec dok provjerim kakva su ta auta, pa onda nek rade šta god hoće.
Kupijes auto u Danskoj, samo ako ce ti skinuti porez ako ne nemoj ga ni kupovati, jer istog ces naci u svedskoj ili Njemackoj za troduplo manje pare. Da bi skino porez morati ces dokazati da ga izbozis u zemlju ne porijekla auta te dokaz o prebivalistu tamo gdje si vec. Gledaj da ti odobre da ga po najkracoj ruti smijes voziti do odnosno iZvuci iz drzave, inace ces morati ga natovariti na kamion bar do Flensburga da bi ti svabo udari privremeni tüv za daljnu voznju.. Inace kamion ce ti trebati do ... Predpostavljam bih.
Šveđanin

#102 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Šveđanin »

Šta kažete, povoljno auto u Danskoj.. :lol: :-)

Zviz, pretjerano dramiš. Obični radni ljudi, kojih je daleko najviše se ni ne trebaju nešto naročito distancirati od ovih propalica jer će to svaki zdrav mozak unaprijed uraditi.. pošto vidim da brineš šta će Danci reći, na njih mislim. Ništa Bošnje nisu bolje ili gore ako ćemo iskreno od domaćih ljudi.. Imali su priliku da nauče jezik, integrišu se, završe školu, zaposle se, naprave nešto od života.. nisu to uradili.. prave nered, za takve će se pobrinuti policija... Ne znam zašto to tebi toliko teško pada.. Mislim koga uopšte briga.. ko uopšte ovome posvećuje pažnju duže od 3 minuta kad naleti na tu vijest u novinama.. :roll: Šta ti radiš u životu kad su ti ove propalice glavna preokupacija.. a još da ljudima koji veze nemaju sa ovim nešto pokušavaš dokazati.

Treba ti nešto da se smiriš... zadnjih mjeseci non stop neki problemi sa tobom na forumu. :D
Moja preporuka.. Vejle, 30 januar, 150 ulaz, još 400-500 za neko čašćenje, biće dobrih sisa... to djeluje kao antistres terapija... :kiss: :thumbup:

Image
Ommadawn

#103 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Ommadawn »

E nisam se odavno ovoliko ismijao citajuci postove na ovoj temi :lol: :lol:
Zviz, da nisi razmisljao da postanes humorista? Mislim ide ti pravo. Bez zajebancije.
muha_sa

#104 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by muha_sa »

Dwndler wrote:Dragi Rene (Zviz),

Pa zar ti nemas pametnijeg posla ili jos uvijek radis kao prevodilac?
Ako radis kao prevodilac onda i nije neki fazon iznositi detalje koje si ti cuo u svojstvu prevodioca.
I bolje bi ti bilo da se prihvatis zene nego klix-a. Btw. otkud Sarajevo, zar vi niste iz Doboja?
Je li jos uvijek radite s autima?
:lol: :lol:
sinuhe

#105 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by sinuhe »

Zviz je radio kao prevodilac a to troši čovjeka.
Dobar momak a prevodio varalicama svakakvih profila.
muha_sa

#106 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by muha_sa »

sinuhe wrote:Zviz je radio kao prevodilac a to troši čovjeka.
malo je šmeko ljude koji su za vrijeme bolovanja mjenjali prozore na kuci u Bosni, al nema veze--sve za domovinu Dansku.
ultima_palabra

#108 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by ultima_palabra »

Samo nemoj Zviza da vraćaju, dosta nam naših problema...
sinuhe

#109 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by sinuhe »

muha_sa wrote:
sinuhe wrote:Zviz je radio kao prevodilac a to troši čovjeka.
malo je šmeko ljude koji su za vrijeme bolovanja mjenjali prozore na kuci u Bosni, al nema veze--sve za domovinu Dansku.
To mora da su oni, kako vole reći, promućurni.
OldMayor

#110 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by OldMayor »

Znaci ovdje je kao prpa nasim ljudima u danskoj, sto im nasi ljudi u danskoj kvare njihov steceni ugled.

Oni hoce onda taj sljam da vrate nazad nama da mi s njima deveramo.

Od toliko problema koji imamo, mislim da je ovo apsolutno nebitan.

Sto manje kriminalaca u BiH to bolje, a iskreno, zaboli me gdje ce se skrasiti i hoce li mi uvesti vizu za neku drzavu. Imao vizu tolike godine i eto kao sad tesko cemo se naviknuti opet, dajte ba.

:run:
Dwndler

#111 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Dwndler »

Ama Zviz se zove Rene (samo se pravi budala), od oca bosanca iz Doboja i majke dankinje. Ima sestru Belindu (ako se dobro sjecam) i ozenio je neku nasu iz Beca.
Po tome sam i skonto da je to on. Oni su dosli prije rata u Dansku. Stari mu je prodavao aute, a mislim da i on to radi. Zive negdje kod ili u Slagelse-u i bio je prevodilac, zato i zna ove sve detalje oko kriminalaca. Drugi bosanci koje ja znam u DK nikad za ove face ni culi (ukljucujuci i mene da budem iskren).
Ako malo pratite tekst skontat ce te da konstantno pravi pravopisne greske, sto je i logicno za nekoga ko se rodio u BiH, ali je dosao u DK sa par godina. I kad kopira danske pojmove ne ubacuje ih u pravom padezu vec direktno.
OldMayor

#112 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by OldMayor »

Dwndler wrote:Ama Zviz se zove Rene (samo se pravi budala), od oca bosanca iz Doboja i majke dankinje. Ima sestru Belindu (ako se dobro sjecam) i ozenio je neku nasu iz Beca.
Po tome sam i skonto da je to on. Oni su dosli prije rata u Dansku. Stari mu je prodavao aute, a mislim da i on to radi. Zive negdje kod ili u Slagelse-u i bio je prevodilac, zato i zna ove sve detalje oko kriminalaca. Drugi bosanci koje ja znam u DK nikad za ove face ni culi (ukljucujuci i mene da budem iskren).
Ako malo pratite tekst skontat ce te da konstantno pravi pravopisne greske, sto je i logicno za nekoga ko se rodio u BiH, ali je dosao u DK sa par godina. I kad kopira danske pojmove ne ubacuje ih u pravom padezu vec direktno.
Ma ajd nebitno ko je i sta je.

Ali jbt zamisli ovo ono dodje jedan danac u bih i ubije covjeka i ja kazem, ma svi danci su ubice, svi su isti.

Ako ce danci na osnovu 5-6 likova kriminalaca misliti da je i ostalih 3-4 miliona ljudi takvo, e jbg onda...to bi bas bio jedinstven slucaj...

Teska paranoja... :run:
Tvrtko II Kotromanić

#113 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Tvrtko II Kotromanić »

ultima_palabra wrote:Samo nemoj Zviza da vraćaju, dosta nam naših problema...
:lol: :lol: :lol:
Zviz

#114 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Zviz »

Šveđanin wrote:Šta kažete, povoljno auto u Danskoj.. :lol: :-)

Zviz, pretjerano dramiš. Obični radni ljudi, kojih je daleko najviše se ni ne trebaju nešto naročito distancirati od ovih propalica jer će to svaki zdrav mozak unaprijed uraditi.. pošto vidim da brineš šta će Danci reći, na njih mislim. Ništa Bošnje nisu bolje ili gore ako ćemo iskreno od domaćih ljudi.. Imali su priliku da nauče jezik, integrišu se, završe školu, zaposle se, naprave nešto od života.. nisu to uradili.. prave nered, za takve će se pobrinuti policija... Ne znam zašto to tebi toliko teško pada.. Mislim koga uopšte briga.. ko uopšte ovome posvećuje pažnju duže od 3 minuta kad naleti na tu vijest u novinama.. :roll: Šta ti radiš u životu kad su ti ove propalice glavna preokupacija.. a još da ljudima koji veze nemaju sa ovim nešto pokušavaš dokazati.

Treba ti nešto da se smiriš... zadnjih mjeseci non stop neki problemi sa tobom na forumu. :D
Moja preporuka.. Vejle, 30 januar, 150 ulaz, još 400-500 za neko čašćenje, biće dobrih sisa... to djeluje kao antistres terapija... :kiss: :thumbup:

Image
Ko kupuje auto u Danskoj taj ima para, pogotovo kad je rijec o jacim cetvero tockasima. Sto se tice tih balkan zurki! Prvi put me nasamari poznanik da se vozimo grubo receno 400km gore u sami sjever Danske na tu zurku, ko naki bih disko sta vec bi, jedva stigli, nismo bili ni 15 minuta rulja se pomarisala medjusobno, polupali sve. Policije bilo na svakom cosku. Jedni druge ganjali nozevima po cesti. :roll: Reko nes vise. Prije par godina budala, opet pristanem i odemo kod Vejleta, Fredericia naka zurka haj haj haj vice poznanik, nece sam da ide, haj reko ali ti sve placas... Sve zbog nake koju je upozno pa eto... Nismo bili ni pun sat upade ganizon specijalaca razia i gace su nam poskidali. Od tad vise nisam ni cuo za te zurke, do danas kad vidi ovaj plakat.
Dwndler

#115 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Dwndler »

Da je situacija takva kakvom je on predstavlja (a nije) onda bi mu pametnije bilo da se uhvati na neki danski portal i da brani Bosnu i bosance nego sto ovdje o tome naprdjuje.
Evo link za jedan povezani tekst, tj. tekst u vezi emisije po kojoj je Zviz i pokrenuo temu.
http://ekstrabladet.dk/112/udviste-krim ... ar/5409090
I ne treba neko pretjerano poznavanje danskog da skontas da se u tekstu nigdje i ne spominje Bosna.
Cak sto vise na kraju teksta pise da su rumuni rekorderi po povratku u DK nakog izgona/deporta.
huxley

#116 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by huxley »

Ovo je neka bolesna budala zeljna paznje koju ne moze dobiti u zemlji gdje zivi, nego ovdje trola. Javlja se glupson na sve teme, pisa po svemu sto je bosansko, sve bi ovdje promijenio, uveo red. Stid ga je sto ima bosanske korijene, ako je tacno to za ime, (rene), garant ga je sam sebi promijenio, bilo ga stid sto se zove Vedran. U Danskoj je gradjanin drugog reda, a ovdje se dopisuje sa svakim ko hoce da mu odgovara i usput prosipa pamet.

Fuck off.
Drinski

#117 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Drinski »

Kako ne kuzite da postoji potreba za dokazivanjem, koja je kod nekoga manje kod nekoga više izražena. Pa Srbi sa turskim (ili hrvatskom) korijenima se prave veci Srbi nego Sveti Sava.
sinuhe

#118 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by sinuhe »

Zviz je valjda iz Sarajeva sa Stupa. Šta fali ako spomene i tu drugu stranu dijaspore ali žao mi što njega to pogađa.
karanana

#119 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by karanana »

zar nije odnekle iz srednjobosanskog kantona, travnika ili tako nesto?
znam da je tamo ganjo neku stelu za vozacku.

zviz se trudi da bude danac, cak bih rekao da se trudi da bude desnicarski nastrojen danac. i on misli da ako zna danski i ako je fol zavrsio neke skole tamo da je uspio i da se na njega gleda kao na danca a on na bosance gleda kao na doseljenike i imigrante. ali neka se zapita i provjeri malo kako pravi danci gledaju na njega i neka izadje iz svijeta snova.

uostalom, da nema problematicnih bosanaca u danskoj, zviz: kako bi zaradio za dvije kuce i stan u bosni? najgori su mi ovi sto pljuju i jebu majku na sve bosansko, fol oni asimilirani, a profitiraju na bosanskom jadu, bijedi i u ovom slucaju otpadu.
SSemir

#120 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by SSemir »

Uniste mlade ljude, naprave kriminalce od njih, i onda ih salju nama. ma odjebite danci od nas.
Zviz

#121 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Zviz »

Dwndler wrote:Ama Zviz se zove Rene (samo se pravi budala), od oca bosanca iz Doboja i majke dankinje. Ima sestru Belindu (ako se dobro sjecam) i ozenio je neku nasu iz Beca.
Pogodio si da mi je mama Dankinja,... Samo kako da mi je znati... pogodio si da sam u Kopenhagenu, nisi pogodio odakle je stari a on je iz Sarajeva rodom pa tako i njegov cukun djed, pogodio si da imam strano ime ali ja taj nisam jer se pise moje René, a isto se zove i makedonac vlasnik poznatog restorana u Kopenhagenu... 70ih je to ime bilo popularno, imam dvi sestre i brata ali ni jedna od sestara nije pod imenom Belinda, isto imaju svi zapadna imena, otac nije prodavao auta niti ja, i zene nemam odnosno imam djevojku i ista nije iz Beca niti je Bosanka. Jedna sestra je udata za Danca, druga za Francuza iz onog mjesta gdje je ona 24/h trka jednom godisnje. 86,3% zivota sam proveo u Danskoj... 80ih oko olimpijade pa do nekog kraja te decenije u SA. Starci Imaju vikendicu u Istri, svi u porodici vozamo Mercedese ali ih ne prodajemo. Jesi sad rahat?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#122 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by _BataZiv_0809 »

Šveđanin wrote:
Image
Joj Sandra me moze imat kad god hoce :evil:
karanana

#123 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by karanana »

deportujte sandru u bosnu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#124 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by _BataZiv_0809 »

karanana wrote:zar nije odnekle iz srednjobosanskog kantona, travnika ili tako nesto?
znam da je tamo ganjo neku stelu za vozacku.

zviz se trudi da bude danac, cak bih rekao da se trudi da bude desnicarski nastrojen danac. i on misli da ako zna danski i ako je fol zavrsio neke skole tamo da je uspio i da se na njega gleda kao na danca a on na bosance gleda kao na doseljenike i imigrante. ali neka se zapita i provjeri malo kako pravi danci gledaju na njega i neka izadje iz svijeta snova.

uostalom, da nema problematicnih bosanaca u danskoj, zviz: kako bi zaradio za dvije kuce i stan u bosni? najgori su mi ovi sto pljuju i jebu majku na sve bosansko, fol oni asimilirani, a profitiraju na bosanskom jadu, bijedi i u ovom slucaju otpadu.
+ Glumi otkon od svega bosanskog, a visi na nasem forumu :mrgreen:

Ali ne ljuti mi se ZVIZ, ti si meni bog ovog foruma :thumbup:
Post Reply