Mislim da je to trenutna teorija. Zato se i prave ova istraživanja, kako bi se došlo do modela migracije koji bi objasnio stanje.Shoshana wrote:Dakle, nisu u pitanju Slaveni vec neki narodi (posto ja zaista ne mislim da su ikakvi Slaveni postojali prije 10000 godina)...ciji bioloski potomci (mada ne svi) sebe u zadnje 2000 godina nazivaju Slavenima. Ako koristis izraze tipa 'Slaveni' i pri tom kazes da su se razisli po jugoistocnoj Evropi pod Kurganskom kulturom - impliciras sto-sta sto ova mlada nauka nikako ne moze dokazati.
Naravno, ali ovdje govorimo o forumu, tako da ne očekujemo (valjda) strogoču dokaza kao u tekstu koji se objavljuje u međunarodno priznatim publikacijima.Shoshana wrote: Dakle, ako hoces da nauku smatras ozbiljnom i preciznom - izrazavaj se precizno. Narodi, u onom smislu rijeci u kojem ih koristimo danas - nemaju nikakve veze sa onim narodima o kojim ova studija prica.
To hipoteza se može postaviti, međutim sumnjam da se ne bi mogla oborit.Shoshana wrote: Drugo, (tek da ti proturjecim), kako si tako siguran da cinjenica da je medju stanovnistvom Srbije 'Osmanlijski gen' 8 puta cesce znaci bas i iskljucivo da su Osmanlije bile 8 puta brojnije u Srbiji? Ne bi li se mogao izvesti zakljucak da su zene sa podrucja danasnje Srbije bile 8 puta prijemcivije za prijem 'Osmanlijskog gena'?
Naravno nije isključiva, postoji samo radna verzija, koja se mijenja u skladu sa novim saznanjima.