Da li Vam je bitan spol djeteta?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

ljubav_aha

#101 Re: Da li Vam je bitan spol djeteta?

Post by ljubav_aha »

Hemel wrote:
p.s. zar je vazno sta je ova beba...

Image

:kiss: :kiss:

bebano je medolino :-D
semmy

#102 Re: Da li Vam je bitan spol djeteta?

Post by semmy »

Hemel wrote:
p.s. zar je vazno sta je ova beba...

Image

:kiss: :kiss:
koji secer....kao da gledam svoju bebaru :D

meni je svejedno, samo nek je zivo i zdravo..doduse imamo sina 12god. i kcerkicu 10 mjeseci..koliko mi je trudnoca sa malenom bila teska i komplikovana nismo razmisljali sta je nego da se rodi zivo i zdravo, sto se hvala bogu i rodilo

@HAVANA malena je med medeni
Last edited by semmy on 03/12/2010 13:26, edited 1 time in total.
aleksandra123

#103 Re: Da li Vam je bitan spol djeteta?

Post by aleksandra123 »

Ne mogu uopce shvatiti ljude koji nisu sretni kada dobiju kcer jer su zeljeli sina i obratno.... Umjesto da se zahvale Bogu sto je dijete zivo i zdravo oni kukaju kako su zeljeli ovo ili ono. Dobro nas Bog ikako drzi na zemlji koliko smo nezahvalni.
cutee_nina

#104 Re: Da li Vam je bitan spol djeteta?

Post by cutee_nina »

sanabe wrote:
aleksandra123 wrote:Ne mogu uopce shvatiti ljude koji nisu sretni kada dobiju kcer jer su zeljeli sina i obratno.... Umjesto da se zahvale Bogu sto je dijete zivo i zdravo oni kukaju kako su zeljeli ovo ili ono. Dobro nas Bog ikako drzi na zemlji koliko smo nezahvalni.
:thumbup:

To ti je "daj hljeba preko pogace", "malo macku teleca glava" i slicna "filozofija". Ja se i dalje cudim ovoj temi :roll:
Pa ova tema, odnosno odgovori nekih ljudi, pokazuje da je ipak nekima bitan spol.
respo

#105 Re: Da li Vam je bitan spol djeteta?

Post by respo »

pa svako valjda ima zelju sta bi vise volio sina ili kcer
sta tu ima biti cudno
evo recimo ja mislim da bi vise volio bar prvog sina
ako se rodi kcer neka je samo mi je najbitnije sta god bude da je zivo i zdravo
BJB

#106 Re: Da li Vam je bitan spol djeteta?

Post by BJB »

Jedna poznanica je prije nekoliko donijela mrtvorodjence na svijet. :( :roll: Danima sam bila potistena i depresivna..Kako li je tek samo njima to strasno :( ..Cekali, pazili, radovali se i onda pred sami kraj termina, ta tragedija. Kao da im je neko ukrao sve.. :roll: Uopste nisu imali sansu da vide dijete zivo. Nista.
lokva village

#107 Re: Da li Vam je bitan spol djeteta?

Post by lokva village »

Imam ćeru ... Najvažnije je da je dijete zdravo i živo ali ja bih najrađe opet kćerku. Meni životni san imati dvije ili tri kćerke :D . Imam brata, dobri smo ali ne previše bliski pa mislim da bi bilo suprotno da imaju jedna drugu.
Ponosna sam strina dva dječaka koji mi jedno 10 puta dnevno bahnu u kuću :lol: , naprave rusvaj i onda ovaj stariji kaže; Stlina ja sam samo tvoj. Dok njihovi roditelji moju ćeru drže ko malo vode na dlanu ... pokraj dvojice harambaša imaju i nju koja im jedina trči, grli, ljubi...
Naravno ,obradovala bih se i dječaku (van svake pameti je da ne bi !!!) ali eto 2 ćere :kiss: :kiss: .. ako bi se biralo :lol:
Porodila se ja i zove jetrva da čestita; Eto bogami ni moj ni tvoj nisu bili sposobni da naprave muško :roll: ; ili neko koga sam vidjela jednom ili dvaput u životu mi preko telefona kaže ; ma šta ćeš nek je živo i zdravo, ako bog da drugo da bude muško !!! :lol:
Takve stvari su me baš zatekle, uopšte ih nisam očekivala...ono kao da me zahebaju ili tješe zbog... zbog neuspjelog pola djeteta?! :roll:

Mi možemo maštati ja bi ovo ili ono ali kad se ta beba rodi, ma može biti koji god spol, potpuno svejedno al izmamiće osmijeh na lice i pokrenuti lavinu emocija. Lijepi naši i sinovi i kćeri -samo neka su živi i zdravi... :thumbup:
respo

#108 Re: Da li Vam je bitan spol djeteta?

Post by respo »

da se malo odmaknem od teme al vezano je za djecu
jeli se meni cini ili recimo sva djeca bez obzira na spol imaju "simpatije" prema istim osobama
recimo da nema ono e djecaci vole ovu ajd da kazem vrstu ljudi a curice ovu (mislim na malu djecu od recimo one u kreveticima koja jos nisu prohodala do nekih 5 godina
Trasimaco

#109 Re: Da li Vam je bitan spol djeteta?

Post by Trasimaco »

cutee_nina wrote:Najbolje je dobiti blizance, curicu i dečka, da ne bude bitno ko je prvi :D
Ovo je napisano u saljivom tonu, ali ja bih zaista volio imati ovaj slucaj. Mislim blizance, spol nije bitan. Rodica mi ima dvije djevojcice i gledati koliko su one povezane i koliko se vole je nesto divno. Jos dok su samo puzale, nisu se odvajale jedna od druge. Velika ljubav bi postojala i da nisu blizanci, ali ta je veza jos jaca. Svako zdravo dijete je ogroman dar, ali ovakve slucajeve smatram najvecim mogucim darom i zdravo zavidim ljudima na tome.
tempora

#110 Re: Da li Vam je bitan spol djeteta?

Post by tempora »

Ko god biva razocaran spolom djeteta i fokusira se na isti, taj je na testu roditeljstva pao u startu. Opcenito ljudi, koji su optereceni takvim stvarima, meni ne idu u glavu i da budem iskrena, isto smatram krajnje primitivnim razmisljanjem.
Kakve trice i kucine, produzavanja kojekakvih "vinovih" loza i ostalih blesomanija. Taj koji se vodi time, one nije zreo za da nosi samnoga sebe kroz zivot ....pa jos i dijete. I jos evo citam, kako je najbolje imati oboje, pa svi mirni. Je li sala ili posalica ne znam. Valjda je jel bitno sto ce ti okolina rec i kako ces joj odolit rodis li zensko.....

U svakom slucaju, gadljiva tema. :-?
respo

#111 Re: Da li Vam je bitan spol djeteta?

Post by respo »

mozda nece zensko zbog ovoga :D
Post Reply