Da li se možete družiti sa zavidnim ljudima

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

ljubav_aha

#26 Re: Da li se možete družiti sa zavidnim ljudima

Post by ljubav_aha »

Static-X wrote:
ljubav_aha wrote:Static-X,ima nas izuzetaka,bas sinoc kaze mama mog prijatelja,"draga djeco samo radite,pazite na zdravlje",nije insisitirala ili komentarisala o tome poput fraze "bit' ce para "
Al zato je rekla samo radite :D

ne nije mislila tako,kako si razumio,nije bilo u tom smjeru poput savjeta ,ne , vec poput deprimirajuceg komentara,audio komentar u ovom slucaju je ocevidno neophodan
Static-X

#27 Re: Da li se možete družiti sa zavidnim ljudima

Post by Static-X »

Eis, nemoj onda iznositi nesto ako nemozes doslovno demonstrirati :D :wink:

Normalno da ima i dobri koji se bave svojim poslom, mada kako je krenulo slabo da ce se i taki moci naci.
ljubav_aha

#28 Re: Da li se možete družiti sa zavidnim ljudima

Post by ljubav_aha »

Static-X wrote:Eis, nemoj onda iznositi nesto ako nemozes doslovno demonstrirati :D :wink:

Normalno da ima i dobri koji se bave svojim poslom, mada kako je krenulo slabo da ce se i taki moci naci.
ja se druzim sa osobama kojim nije svaki put tema plata i radni sati,i ogovaranje,sve ostale sma sikterisala davno :)

bujrum na kafu :razz:
Static-X

#29 Re: Da li se možete družiti sa zavidnim ljudima

Post by Static-X »

ljubav_aha wrote:
Static-X wrote:Eis, nemoj onda iznositi nesto ako nemozes doslovno demonstrirati :D :wink:

ja se druzim sa osobama kojim nije svaki put tema plata i radni sati,i ogovaranje,sve ostale sma sikterisala davno :)

bujrum na kafu :razz:
E onda sigurno imas puno prijatelja :D :wink:

A za kafu, pristavi sacu :mrgreen:
ljubav_aha

#30 Re: Da li se možete družiti sa zavidnim ljudima

Post by ljubav_aha »

sasvim dovoljno ;-) :-D vjeruj mi nisma zeljna bla bla zabavi :-D

kafa pristavljena,znam da nismo daleko :-D
maybelline

#31 Re: Da li se možete družiti sa zavidnim ljudima

Post by maybelline »

Ne znam spada li to pod ovu temu, ali, da imam i ja nekih kvazi-prijatelja kojima ne mogu reci sta tacno mislim o njima jer jednostavno nisam taj tip. Neke stvari trpim, a trenutno imam situaciju gdje se druzim s jednom osobom koja me gotovo svaki put kad smo skupa dovodi u nezgodne situacije, vrlo je egocentricna i da, cesto prica o poslu i svojim basnoslovnim uspjesima, koji me, zaista puno ne zanimaju jer ne nalazim se s nekim kako bi razglabali o njenoj/njegovoj placi i poslovnim putovima. Da, ta osoba me u proslosti dobro iskoristavala, odlicno je znala vodu navoditi na svoj mlin. Prije par godina sam je prokuzila, I dalje se druzimo, ono, povremeno, sto mi odgovara, ali ona ne odustaje od neprestanih poziva (i dalje smatram da joj uvijek nesto treba). Kako zahladiti odnose ovdje ili ih barem svesti na minimalu, a da doticnoj osobi ne saspes sve u brk jer znas da ce to rezlutirati potpunim kolapsom i krivicom s kojom se ne zelim suocavati jer nisam taj tip?
Static-X

#32 Re: Da li se možete družiti sa zavidnim ljudima

Post by Static-X »

ljubav_aha wrote:sasvim dovoljno ;-) :-D vjeruj mi nisma zeljna bla bla zabavi :-D

kafa pristavljena,znam da nismo daleko :-D
Jes vala samo te glava moze zaboljeti, nista vise.

a daljina, bogami velika je amerika, nezna se :-D
pustopoljina

#33 Re: Da li se možete družiti sa zavidnim ljudima

Post by pustopoljina »

maybelline wrote:Ne znam spada li to pod ovu temu, ali, da imam i ja nekih kvazi-prijatelja kojima ne mogu reci sta tacno mislim o njima jer jednostavno nisam taj tip. Neke stvari trpim, a trenutno imam situaciju gdje se druzim s jednom osobom koja me gotovo svaki put kad smo skupa dovodi u nezgodne situacije, vrlo je egocentricna i da, cesto prica o poslu i svojim basnoslovnim uspjesima, koji me, zaista puno ne zanimaju jer ne nalazim se s nekim kako bi razglabali o njenoj/njegovoj placi i poslovnim putovima. Da, ta osoba me u proslosti dobro iskoristavala, odlicno je znala vodu navoditi na svoj mlin. Prije par godina sam je prokuzila, I dalje se druzimo, ono, povremeno, sto mi odgovara, ali ona ne odustaje od neprestanih poziva (i dalje smatram da joj uvijek nesto treba). Kako zahladiti odnose ovdje ili ih barem svesti na minimalu, a da doticnoj osobi ne saspes sve u brk jer znas da ce to rezlutirati potpunim kolapsom i krivicom s kojom se ne zelim suocavati jer nisam taj tip?

kukaj.
ako te iskoristavala,pravi se da ti je grozno...da samo jos fali da zaustis-imas para da mi posudis...za ostalo ce se ona sama pobrinuti.
i druga stvar-ne javljaj se odmah telefon...ispocetka smisljaj isprike, kasnije samo reci-ti zvala ?
...ako cijelo vrijeme slusas kako ona pati,a znas da je ona ta koja je bitch-stani na stranu "neprijatelja". ako se ne znas otvoreno suprotstaviti-pocni sa :"mozda ona (svekrva/snaha/jetrva/zaova/kolegica/neprijateljica" nije mislila nista lose...budi glupa...kad ti nesto isprica postavi pitanje koje pokazuje da nisi nista skontala,ili jos bolje-da nisi ni slusala.
e sad-sve navedeno vrijedi ako ti nije stalo sta drugi misle...garant ce nestati u oblaku prasine...ali ako je tebi stalo da odrzis sliku o tebi kao osobi kojoj je sve super...onda si zarobljena.
i poradi malo na sebi...
jer,lako je otkantati jednu ili deset osoba...ali dok se god ti isto ponasas-upadaces u istu shemu ponasanja s novim ljudima.
jbt.savjeti za kako otjerati ljude od sebe :-)
radi jednostavno sve sto tebe nervira kod drugih,doduse...ja,recimo,ne mogu podnijeti da me neko ignorise-iskuliras me jednom i mene si otkant'o...medjutim-neke ljude to ni najmanje ne smeta...oni ce pricati za dvoje. znaci,tu ignorisanje ne pomaze,jer oni to ne primijecuju. zato kod njih-uleces aktivno u pricu i ljubopitljivo prekidas...sve "iskreno" zainteresovana, ali ne zaboravi glupa pitanja koja vracaju na pocetak :D umori davitelja nekoliko puta i ona ce vec traziti drugo rame za plakanje ili publiku za divljenje.
eh...postoji toliko nacina za pokvariti medjuljudske odnose...ima li kakva ljepsa tema?
p.s. nemoj sad sve odjednom...nego doziraj da postignes udaljenost koja ti pase.
maybelline

#34 Re: Da li se možete družiti sa zavidnim ljudima

Post by maybelline »

pustopoljina wrote:
maybelline wrote:Ne znam spada li to pod ovu temu, ali, da imam i ja nekih kvazi-prijatelja kojima ne mogu reci sta tacno mislim o njima jer jednostavno nisam taj tip. Neke stvari trpim, a trenutno imam situaciju gdje se druzim s jednom osobom koja me gotovo svaki put kad smo skupa dovodi u nezgodne situacije, vrlo je egocentricna i da, cesto prica o poslu i svojim basnoslovnim uspjesima, koji me, zaista puno ne zanimaju jer ne nalazim se s nekim kako bi razglabali o njenoj/njegovoj placi i poslovnim putovima. Da, ta osoba me u proslosti dobro iskoristavala, odlicno je znala vodu navoditi na svoj mlin. Prije par godina sam je prokuzila, I dalje se druzimo, ono, povremeno, sto mi odgovara, ali ona ne odustaje od neprestanih poziva (i dalje smatram da joj uvijek nesto treba). Kako zahladiti odnose ovdje ili ih barem svesti na minimalu, a da doticnoj osobi ne saspes sve u brk jer znas da ce to rezlutirati potpunim kolapsom i krivicom s kojom se ne zelim suocavati jer nisam taj tip?

kukaj.
ako te iskoristavala,pravi se da ti je grozno...da samo jos fali da zaustis-imas para da mi posudis...za ostalo ce se ona sama pobrinuti.
i druga stvar-ne javljaj se odmah telefon...ispocetka smisljaj isprike, kasnije samo reci-ti zvala ?
...ako cijelo vrijeme slusas kako ona pati,a znas da je ona ta koja je bitch-stani na stranu "neprijatelja". ako se ne znas otvoreno suprotstaviti-pocni sa :"mozda ona (svekrva/snaha/jetrva/zaova/kolegica/neprijateljica" nije mislila nista lose...budi glupa...kad ti nesto isprica postavi pitanje koje pokazuje da nisi nista skontala,ili jos bolje-da nisi ni slusala.
e sad-sve navedeno vrijedi ako ti nije stalo sta drugi misle...garant ce nestati u oblaku prasine...ali ako je tebi stalo da odrzis sliku o tebi kao osobi kojoj je sve super...onda si zarobljena.
i poradi malo na sebi...
jer,lako je otkantati jednu ili deset osoba...ali dok se god ti isto ponasas-upadaces u istu shemu ponasanja s novim ljudima.
jbt.savjeti za kako otjerati ljude od sebe :-)
radi jednostavno sve sto tebe nervira kod drugih,doduse...ja,recimo,ne mogu podnijeti da me neko ignorise-iskuliras me jednom i mene si otkant'o...medjutim-neke ljude to ni najmanje ne smeta...oni ce pricati za dvoje. znaci,tu ignorisanje ne pomaze,jer oni to ne primijecuju. zato kod njih-uleces aktivno u pricu i ljubopitljivo prekidas...sve "iskreno" zainteresovana, ali ne zaboravi glupa pitanja koja vracaju na pocetak :D umori davitelja nekoliko puta i ona ce vec traziti drugo rame za plakanje ili publiku za divljenje.
eh...postoji toliko nacina za pokvariti medjuljudske odnose...ima li kakva ljepsa tema?
p.s. nemoj sad sve odjednom...nego doziraj da postignes udaljenost koja ti pase.
Ono sto sad radim je da je pokusavam ignorisati, polako, medjutim, ne da se ona. Non stop me zove, kao brine se za mene, voli me itd, itd. Ali, kad god se vidimo prica o sebi, puna je hvale samo o sebi, blablabla... Generalno nije losa osoba, jako je zabavno biti s njom, samo ne mogu se ja druziti s njom tri puta sedmicno, ali ne konta ona to.
Imam prijateljice s kojima savrseno funkcioniram, neopisivo su mi drage (glupo mi je reci najbolje prijateljice jer mislim da sam to etiketiranje prevazisla), pijemo kafu, idemo u kino ili se nekako druzimo otprilike jednom u dvije sedmice, nekad cesce, ovisno o obavezama. Cujemo se ponekad, na facebooku, eventualno porukom i to savrseno odgovara. Kod ove konkretno mislim da je u pitanju to sto ona savrseno zna sta kod koga "pali" kako bi ona dobila ono sto zeli. Ali, polako hladim odnose, vidjecemo hoce li upaliti... Fazon je sto ne znam da li je moguce nakon jednog perioda intenzivnog druzenja s nekim samo malo ohladiti odnose ili se tu moze jedino i iskljucivo totalno prekinuti sav kontakt?
ljubav_aha

#35 Re: Da li se možete družiti sa zavidnim ljudima

Post by ljubav_aha »

maybelline wrote:Fazon je sto ne znam da li je moguce nakon jednog perioda intenzivnog druzenja s nekim samo malo ohladiti odnose ili se tu moze jedino i iskljucivo totalno prekinuti sav kontakt?
moze oboje ,ovisno o "tezini" osobe,prostora,vremena

obaveza uvijek ima ;-)
pustopoljina

#36 Re: Da li se možete družiti sa zavidnim ljudima

Post by pustopoljina »

e to zavisi koliko je ona trenutno upucena na tebe (tj.koliko nema izbora)...ako si joj ti jedan od rijetkih izvora paznje-moze reagirati skroz radikalno,ono-ne govorite vise...ako si ti jedan od izvora,a taman nadje jos kakvog momka recimo-onda ce te lako "preboljeti".
maybelline

#37 Re: Da li se možete družiti sa zavidnim ljudima

Post by maybelline »

pustopoljina wrote:e to zavisi koliko je ona trenutno upucena na tebe (tj.koliko nema izbora)...ako si joj ti jedan od rijetkih izvora paznje-moze reagirati skroz radikalno,ono-ne govorite vise...ako si ti jedan od izvora,a taman nadje jos kakvog momka recimo-onda ce te lako "preboljeti".
Eh, vidis, to je jedan od "problema" jer je upravo izasla iz jedne burne duge veze pa je sad ko pustena s lanca, a i inace je prije bila vrlo hiperaktivna po tom pitanju (izlasci, cuganja itd), a ja nisam taj tip...
pustopoljina

#38 Re: Da li se možete družiti sa zavidnim ljudima

Post by pustopoljina »

znaci,jasno ti je da te trazi zato sto je "sama". sad skontaj sto je tebi stalo da ostanes dobra s njom? ako to smatras vaznim,jbg.sve ima svoju cijenu. tvoja cijena je da imas njeno drustvo-onda kad njoj to odgovara.
maybelline

#39 Re: Da li se možete družiti sa zavidnim ljudima

Post by maybelline »

pustopoljina wrote:znaci,jasno ti je da te trazi zato sto je "sama". sad skontaj sto je tebi stalo da ostanes dobra s njom? ako to smatras vaznim,jbg.sve ima svoju cijenu. tvoja cijena je da imas njeno drustvo-onda kad njoj to odgovara.
Ma jasno mi je... Samo sto ja prosto nisam tip koji joj moze reci "Slusaj, ja nemam zivaca ni volje s tobom piti kafe svaki drugi dan." Zasto mi je stalo da ostanemo dobre? Ni sama ne znam odgovoriti na to pitanje. Nekad mi je bude zao...
respo

#40 Re: Da li se možete družiti sa zavidnim ljudima

Post by respo »

ladyblue18 wrote:
pustopoljina wrote: jedno je zaobilaziti lose ljude,drugo je sebi zabraniti da se priblizis ljudima.
:thumbup:
A vecina nas grijesi bas u tome...

Ja u sustini puno povjerenje imam samo u svoju porodicu, nekoliko prijatelja i momka kada ga imam.
izvini po cemu momak zasluzuje povjerenje u odnosu na neke koje poznajes duze

hipoteticki upoznamo se ja i ti svidimo se jedno drugom ovo ono veza a ja usao u vezu samo eto da bi "dobio" ili neka druga korist
da nije to malo pogresno razmisljanje?
respo

#41 Re: Da li se možete družiti sa zavidnim ljudima

Post by respo »

jedno je druziti se drugo je imati ih za prijatelje
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#42 Re: Da li se možete družiti sa zavidnim ljudima

Post by ladyblue18 »

respo wrote: izvini po cemu momak zasluzuje povjerenje u odnosu na neke koje poznajes duze

hipoteticki upoznamo se ja i ti svidimo se jedno drugom ovo ono veza a ja usao u vezu samo eto da bi "dobio" ili neka druga korist
Nisam ni mislila na takve veze. :-)
Ako sam sa nekim duze vremena, normalno mi je da cu imati povjerenje u njega, jer drugacije ne bih ni bila sa njim.

Necu svakom liku koji se pojavi u mom zivotu i eto on bi da mi hodamo, vjerovati. :-)
respo

#43 Re: Da li se možete družiti sa zavidnim ljudima

Post by respo »

ladyblue18 wrote:
respo wrote: izvini po cemu momak zasluzuje povjerenje u odnosu na neke koje poznajes duze

Nisam ni mislila na takve veze. :-)
Ako sam sa nekim duze vremena, normalno mi je da cu imati povjerenje u njega, jer drugacije ne bih ni bila sa njim.

Necu svakom liku koji se pojavi u mom zivotu i eto on bi da mi hodamo, vjerovati. :-)
bez obzira i duze veze
SoulSeeker

#44 Re: Da li se možete družiti sa zavidnim ljudima

Post by SoulSeeker »

marselaaaa wrote:Pošto me ovaj problem već dugo muči i kako vidim da većina ljudi "pliva" u nezdravim odnosima sa okolinom htjela bih da čujem vaše mišljenje ili bar savjet ako je neko istraživao ovo područje kako neko ko nije zlonamjeran,osvetoljubiv i zavidan na bilo šta a pogotovo na ono što je neko stekao vlastitim trudom npr.obrazovanje ,da funkcioniše sa okolinom.
Pa ovako... Čak i kada kupim obični mobitel dobijem komentar "da sam to kupio na pošti, na rate", automobil su mi nedavno izgrebali pa je sada izgrebano-metalik boje, redovno me na kafu zovu ljudi kojima trebam biti žirant na 5 miliona godina jer su podignutim kreditom kupili predgrađe New Yorka (jedan od bivših prijatelja koji mi se nije javio ravno 10 godina naglo me se sjetio jer sam mu jako potreban pošto kupuje kuću u RS), moja plata koja je meni stvarno premala (oko 1200 KM, nekad i malo više) je drugima prevelika i po njima uglavnom ništa ne radim i hvatam crte sa posla, po njima me na poslu me ne može naći ni bog otac i uglavnom se šetam po kancelarijama i ganjam tuđe žene, žena mi je kurva jer radi (ako nisi znala, po nekima su sve žene koje rade ujedno i kurve jer mogu posjetit šumu sa radnim kolegama, moja ima čak tri ljubavnika od kojih jedan ima veeeeeeelike crne seksi brkove), a ja se bavim trgovinom oružja i prodajom opojnih narkotika jer odakle mi inače lova za svakodnevne izlaske sa prijateljima i dvije sijalice za kratka svjetla na automobilu, i to moš` si mislit`, pet dana pred platu kada "niko nema ni marke u kući". Kada nekog od tih ljudi pozovem da rade sa mnom iza 15.00 sati, sve i jedan mi kaže "neka radi ko nema para", uglavnom se izležavaju i niko ništa ne radi. Poslije sam naravno za njihove probleme kriv ja, trgovac bijelim robljem koji rinta po čitave dane da bi obezbjedio sebi kakvu takvu egzistenciju. Jedno vrijeme sam bio i "donator". Kome god zatreba bilo kakva mašina eto ga meni, a ja sam budala to davao jer eto to su komšije, treba im pomoći. Poslije mi ti isti ljudi vrate mašine u neispravnom stanju jer su njima radili ne kako treba nego kao krkani, pa mi kažu "evo se nešto pokvarilo, nije ona bila dobra, dao si mi je pokvarenu". Sada kada traže čak i drilovku kažem da je kod punice, i da punica radi sa drilovkom sve u šesnaest. :)

- Btw. pravi prijatelji ti nikada nisu zavidni. Imam samo tri prava prijatelja, i dvije prijateljice. Ostale slušam po potrebi, ponekad se isključim iz razgovora i razmišljam o sasvim trećim stvarima, glupavo klimam glavom sa nekim blesavim nabačenim smješkom na sve što kažu i ništa ih ne razumijem. Tako se odmaram od njihovih gluposti kojima mi pale mozak, jer me stvarnoooooo ne zanima što je "Mujaga kupio gotovo nov automobil a nema ni hljeba u kući".

- Mislio sam da je dobro riješenje zahladnjenje odnosa sa takvim ljudima ali nije, jer postaju još gori. Dobar odnos sa zavidnicima je djelimično ignorantski odnos npr...

- Zdravo komšija, kako si?
- Dobro sam, kako si ti? Imaš li vremena za kafu, hoćemo ti doći ja i žena.
- Jako sam obradovan Vašom posjetom ali bih Vas zamolio da dođete drugi dan jer sada moram hitno van...

- U čitavom nizu zavidnih ljudi bit će i jako veliki broj onih koji te trebaju kao žiranta za kupovinu kuće. Eeeee tada si im prava faca, u svemu si dobra, sve ti lijepo stoji pa čak i mrlja od kečapa na bijeloj haljini. To možda i ne bi bio problem da otkazi nisu učestali radi čega preporučujem izgovor tipa "vrlo rado bih ti bila žirant, ali već smo žiranti za dvije kuće", pa navedeš par osoba od kojih je jedna iz Švedske, a druga iz Danske.

Ne razumijem zašto su ljudi zavidni. Ako žele imati, neka rade. Ako ne žele imati, neka se pate u skladu sa svojim odlukama. Ja tu nemam namjeru ništa raditi jer im nisam tata i mama.
marselaaaa wrote:P.S. Moram da napomenem da sam trudna pa možda i malo osjetljivija :-)
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... Bebač na putu !!! Bebač na putu !!! :)

Nemoj biti toliko osjetljiva jer mislim da to škodi i bebi. Pokušaj gledati komedije, čitaj zanimljive i opuštajuće knjige, druži se sa osobama sa kojima ti je prijatno u društvu. Preporučit ću ti jednu knjigu koju sam davno čitao, zove se "Kako ubiti supruga i zašto", pisao ju je Antonio Amuri, i obavezno je pročitaj. Naslov je malo... glupav... ali kada je pođeš čitati shvatit ćeš zašto sam ti je preporučio. :)

Ljudi su ljudi, ne možeš ih mijenjati jer oni to ne žele. Nekada sam razmišljao zašto su takvi, tražio svoje greške u svemu, pokušavao da ih pridobijem "na svoju stranu" poklonima, pozivima na zajedničke večere, posjetama, pozajmicama... ali oni se nikada nisu promjenili, i koliko vidim i nemaju namjeru. Danas sam malo ledeniji i živo me zaboli za zavidne ljude. Ako im "sjedam", sve je oke, ako im ne sjedam, neka se jebu bez mene.

Želim ti sve najbolje, sretan i lagan porod, i puno puno puno sreće malom bebaču. :)
ljubav_aha

#45 Re: Da li se možete družiti sa zavidnim ljudima

Post by ljubav_aha »

Soulseeker,ti si bas :thumbup: ali bas :thumbup: tako mislim :-D
SoulSeeker

#46 Re: Da li se možete družiti sa zavidnim ljudima

Post by SoulSeeker »

ljubav_aha wrote:Soulseeker,ti si bas :thumbup: ali bas :thumbup: tako mislim :-D
Dobro... Ja ne spavam jer moram završiti jednu database do sutra, a sad mi reci zašto ti ne spavaš? :D :D :D :D :D
ljubav_aha

#47 Re: Da li se možete družiti sa zavidnim ljudima

Post by ljubav_aha »

SoulSeeker wrote:
ljubav_aha wrote:Soulseeker,ti si bas :thumbup: ali bas :thumbup: tako mislim :-D
Dobro... Ja ne spavam jer moram završiti jednu database do sutra, a sad mi reci zašto ti ne spavaš? :D :D :D :D :D

gripozna :-D moj stan sam pre-imenovala u karantin :lol: kod mene je tek 8:10 na-vecer :-D TV dosadan,a na internetu gnajvim sebe i vas na forumu,i surfam neke sitnice :-D
SoulSeeker

#48 Re: Da li se možete družiti sa zavidnim ljudima

Post by SoulSeeker »

ljubav_aha wrote:gripozna :-D moj stan sam pre-imenovala u karantin :lol: kod mene je tek 8:10 na-vecer :-D TV dosadan,a na internetu gnajvim sebe i vas na forumu,i surfam neke sitnice :-D
Baš sam mislio pokrenut jednu temu o "bijelom luku" čim nađem vremena, ali dobro... Da ne spamamo temu... Želim ti brzo ozdravljenje i laku noć. Btw. kod mene je 02.14 ujutro. :)
ljubav_aha

#49 Re: Da li se možete družiti sa zavidnim ljudima

Post by ljubav_aha »

SoulSeeker wrote:
ljubav_aha wrote:gripozna :-D moj stan sam pre-imenovala u karantin :lol: kod mene je tek 8:10 na-vecer :-D TV dosadan,a na internetu gnajvim sebe i vas na forumu,i surfam neke sitnice :-D
Baš sam mislio pokrenut jednu temu o "bijelom luku" čim nađem vremena, ali dobro... Da ne spamamo temu... Želim ti brzo ozdravljenje i laku noć. Btw. kod mene je 02.14 ujutro. :)
mmm volim bijeli luk :thumbup: hvala :-D
zenicanin 1979

#50 Re: Da li se možete družiti sa zavidnim ljudima

Post by zenicanin 1979 »

maybelline wrote:
pustopoljina wrote:znaci,jasno ti je da te trazi zato sto je "sama". sad skontaj sto je tebi stalo da ostanes dobra s njom? ako to smatras vaznim,jbg.sve ima svoju cijenu. tvoja cijena je da imas njeno drustvo-onda kad njoj to odgovara.
Ma jasno mi je... Samo sto ja prosto nisam tip koji joj moze reci "Slusaj, ja nemam zivaca ni volje s tobom piti kafe svaki drugi dan." Zasto mi je stalo da ostanemo dobre? Ni sama ne znam odgovoriti na to pitanje. Nekad mi je bude zao...
Ja mislim da joj trebas zatraziti para. Ako ti dadne imati ces satisfakciju da si joj vratila za njeno iskoristavanje u proslosti a ako ti ne dadne onda joj reci da se ne mozes druziti sa ljudima u koje se ne mozes pouzdati u pomoc, pa ces vrlo lako prekinuti.
Post Reply