Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
E ovako, imam novo biciklo, kupljeno prosle godine ali nije puno vozano. Mozda je 5-6 puta izvezeno na voznju.
Ove godine ga nikako nisam izvozila pa me zanima da li moram uraditi neki servis prije prve voznje?
Poslije duze voznje (6 mjeseci) ja sam svoje paciklo na servis tjerao. Da te WD40 gluposti urade, ali takodjer bi mi promjenili kocnice, pogledali feluge, zagledali bi kostur takodjer i bla bla. Ali ako je samo onako voznja okolo grada onda kao sto ti je vec receno pregledaj gume i polij ga uljem i bice cool!
Biciklo nije bas kinesko, placeno je 350KM.
Koliko sam skontala dovoljno ga je podmazati sa WD40, s obzirom da biciklo stvarno nije puno vozan od kako je kupljen.
Hvala svima na korisnim odgovorima.
sa WD40 ga ne podmazuješ, to je isto kao kad ga čistiš benzinom... nakon WD40 ga moraš namazati uljem, imaš kupiti na čvili u ciklo centru il na vilsu, raspitaj se.
servisiranjem produžuješ vijek bajku i djelovima...
ocaj wrote:E ovako, imam novo biciklo, kupljeno prosle godine ali nije puno vozano. Mozda je 5-6 puta izvezeno na voznju.
Ove godine ga nikako nisam izvozila pa me zanima da li moram uraditi neki servis prije prve voznje?
Unaprijed hvala svima!
Valja ga odrzavati kad si vec ga kupio, tu investiciju moras vec nekako zastititi uostalom bas kao i auto, vozi ti glavu!
Evo ti jedan link o odrzavanju bicikla, sta ti god padne na pamet o biciklu i njegovom odrzavanju imas ovdje: http://bicycletutor.com/