Evo primjerice ja sam bio mobilisan kad sam bio u tvojim godinama jer sam sazrio za puske 1992, zavrsio na najgoroj liniji u gradu, Iiako sam se tada kao nesto bio uzivio da sam neki branitelj, danas tih par godina smatran protracenim vremenom gdje sam se propatio I nagledao svega na liniji. ne mogu da pricam za druge, ima svakakvih ekstremista, psihopata, religioznih fanatika, profitera, lovaca u mutnom koji imaju razne ciljeve pa im je oruzje svetinja, anarhija godi, rat im je brat, ali za veliku vecinu populacije ukljucujuci i za nema dvojbe, zanogetati se iz tamnog vilajeta sto prije pa nek se stoka kolje. zao mi je da misam to uradio odmah u aprilu 92.
Da li bi POBJEGLI iz države da se sutra zarati?
-
nesloga
#1 Re: Da li bi POBJEGLI iz države da se sutra zarati?
Cure ne mogu biti mobilisane, pa su ratoborne.
A ta ratobornost bi isparila poslije par dana' sedmica ili u vrh glave nekoliko mjeseci rata kad bi skontale da nema mrdanja iz kuce, struju ili vode.
Evo primjerice ja sam bio mobilisan kad sam bio u tvojim godinama jer sam sazrio za puske 1992, zavrsio na najgoroj liniji u gradu, Iiako sam se tada kao nesto bio uzivio da sam neki branitelj, danas tih par godina smatran protracenim vremenom gdje sam se propatio I nagledao svega na liniji. ne mogu da pricam za druge, ima svakakvih ekstremista, psihopata, religioznih fanatika, profitera, lovaca u mutnom koji imaju razne ciljeve pa im je oruzje svetinja, anarhija godi, rat im je brat, ali za veliku vecinu populacije ukljucujuci i za nema dvojbe, zanogetati se iz tamnog vilajeta sto prije pa nek se stoka kolje. zao mi je da misam to uradio odmah u aprilu 92.
-
razonoda
#2 Re: Da li bi POBJEGLI iz države da se sutra zarati?
-
Paul F.
#3 Re: Da li bi POBJEGLI iz države da se sutra zarati?
Na neki način se slažem s tobom ali ovo je forum i svako ima pravo da otvori temu o bilo čemu bez saglasnosti svih forumaša. Generalno govoreći, najidiotskije na jednom forumu je sugerisati ostalima o čemu treba da pišu a o čemu ne. To sugerisanje prečesto viđam ovdje i da sam ja moderator takve bih banovao. Kao što već napisah na drugoj temi, to je kao otići u buregdžinicu pa tražiti da više ne peku sirnicu jer neki ne vole sirnicu.razonoda wrote:Dokle o ratnim temama. Ista drugo u glavi.
- NEOPLAN
#4 Re: Da li bi POBJEGLI iz države da se sutra zarati?
Naravno da bih pobjegao. Prezivio sam jedan rat, opsadu Sarajeva, otac mi je tada bio prvoborac... i kad vidim kako je zavrsio ne pada mi na pamet da razmisljam o ostanku. Ti ljudi, nasi roditelji , se nisu za ovo sr*nje od drzave borili. Oni su totalno marginalizirani i dovedeni do ruba ocaja. A oni su stvorili ovu drzavu, a ne Alija, Bakir, Lagumdzija, Silajdzic i ostale se*onje.
A za ove sto pricaju o ratu i pucanju - dabogda vam u kuci bio rat, je*o vas rat, isprani mozgovi. Toliko.
A za ove sto pricaju o ratu i pucanju - dabogda vam u kuci bio rat, je*o vas rat, isprani mozgovi. Toliko.
- fortaleza
#5 Re: Da li bi POBJEGLI iz države da se sutra zarati?
Što tiče Balkana jako su male šanse da se zarati, jednostavno više nema nikakvih resursa zbog kojih bi ratovali i zbog kojih bi elite pokrenule sukobe.
Ali hipotetski u slučaju rata bih pobjegao ne gledajući iz sebe, naravno. Patrioti, domoljubi i otadžbinci nek ratuju.
Ali hipotetski u slučaju rata bih pobjegao ne gledajući iz sebe, naravno. Patrioti, domoljubi i otadžbinci nek ratuju.
- Red Wolf
#6 Re: Da li bi POBJEGLI iz države da se sutra zarati?
Ne,ostao bih ovdje i branio ovaj grad kao i prije +20 godina
- Russki
#7 Re: Da li bi POBJEGLI iz države da se sutra zarati?
Pametni će otići, budale će ostati.
- zambaklija
#8 Re: Da li bi POBJEGLI iz države da se sutra zarati?
ja kako sam skonto,mnogima su "kumovi"govorili šta se sprema tako da nisu samo djeca isparilaasmirrega wrote:Još jedno pitanje za starije. Šta je bilo u ratu sa djecom uglednih ljudi? Da li su njih roditelji spašavali da ne idu u rat ili su oni morali? Brat mi kaže da dosta djece raznih direktora preduzeća, predsjednika, doktora, sudija i sličnih uglednih ljudi nisu otišli u rat već su roditelji to sredili. Jel to istina?
Država wrote:Nisam pobjegao '92, ne bih pobjegao ni sada...
Istina, bolujem od PTSP-a, teške depresije, imam dijabetes... sve u 42-oj godini.
Nije mi žao.
Vrijedilo je...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Inspirisao me post forumaša država i htio bi ovdje da ga pitam da li se nakon svega osjeća ponosno ili prevareno kako dosta ljudi tvrdi?
-
rizibizi
#9 Re: Da li bi POBJEGLI iz države da se sutra zarati?
Ko zadnji izadje nek ugasi bojlere, plin, svjetlo, zavrne vodu i dva puta zakljuca. Ne bih ostao jer ne znam sta bi sa dva escajga zlatnih kasika.
-
pedeset
#10 Re: Da li bi POBJEGLI iz države da se sutra zarati?
Ti 96-to godište i ovim se zamaraš? Nisam ti povjerovao ali ću ti odgovoriti. Ako nas "neko" napadne ni u ludilu ne bih bježao već bih branio našu BIH. Ali ako mi nešto zaseremo, tj. izazovemo rat koji se mogao izbjeći eh onda bih zbrisao jer bi poslije njega stanje bilo isto kao ono od tvoje "godine rođenja" pa na ovamo.
-
dosada_ziva
#11 Re: Da li bi POBJEGLI iz države da se sutra zarati?
sa merakom bih pobjegao. Prva udarno bježanijska Bečka brigada 
-
PatriotaTZ
#12 Re: Da li bi POBJEGLI iz države da se sutra zarati?
Interesantna tema!
Volio bih da znam kakva su razmišljanja u rs-u, kada bi im se postavila ista tema.....ubijedjen sam da bi kod njih bila obrnuta situacija, odnosno da je vjerovatno veci broj onih koji su spremni ratovati nego šmugnuti iz države. Možda griješim ali to je moje mišljenje.
Pošto je pitanje i postavljeno da li bi pobjegli da sutra zarati, ja bih da pitam ove što su spremno odgovorili da bi odmah bjezali u Njemačku, kako i na koji način bi pobjegli????
Evo ja sam npr iz Tuzle, sutra da srbi naprave neku oružanu pobunu mi Tuzlaci realno nemamo gdje.....desno nam je Srbija, sjeverno nam je Brčko koje bi vjerovatno palo pod srpske ruke, lijevo nam je Doboj, jedino bi se Tuzlaci koji bi htjeli napustiti državu probijali do Sarajeva i šta onda?
Vjerovatno bi par letova još funkcionisalo i pojedinci bi otišli, ali velika većina bi ostala i htjela ili ne morala bi učestvovati u ratu.........Znači bili bi primorani ne NAPADATI već ponovo BRANITI svoja ognjišta!

Volio bih da znam kakva su razmišljanja u rs-u, kada bi im se postavila ista tema.....ubijedjen sam da bi kod njih bila obrnuta situacija, odnosno da je vjerovatno veci broj onih koji su spremni ratovati nego šmugnuti iz države. Možda griješim ali to je moje mišljenje.
Pošto je pitanje i postavljeno da li bi pobjegli da sutra zarati, ja bih da pitam ove što su spremno odgovorili da bi odmah bjezali u Njemačku, kako i na koji način bi pobjegli????
Evo ja sam npr iz Tuzle, sutra da srbi naprave neku oružanu pobunu mi Tuzlaci realno nemamo gdje.....desno nam je Srbija, sjeverno nam je Brčko koje bi vjerovatno palo pod srpske ruke, lijevo nam je Doboj, jedino bi se Tuzlaci koji bi htjeli napustiti državu probijali do Sarajeva i šta onda?
Vjerovatno bi par letova još funkcionisalo i pojedinci bi otišli, ali velika većina bi ostala i htjela ili ne morala bi učestvovati u ratu.........Znači bili bi primorani ne NAPADATI već ponovo BRANITI svoja ognjišta!
-
Innovation
#13 Re: Da li bi POBJEGLI iz države da se sutra zarati?
razonoda wrote:Dokle o ratnim temama. Ista drugo u glavi.