Da li bh. policija treba više udarati?
- Rugafet
#701 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
Opet sam pogledao snimak. Onaj trenutak nakon cuske - Sta kazes? Sta kazes? AAA!!?? je za medalju. Policajcu, nagradno i 10% veca avgustovska plata. Evo, je li posteno?
- славянин
#702 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
Valjda ako ima osnovu - privodi, pa se posle osoba predaje tuzilastvu,ako ima prekrsajnu osnovu - pise prekrsajni ako onaj kome se pise prihvati pise kaznu - ako ne ide na sud.Veoa jednostavno.moonca wrote:Nije,on je jako bitan. On prvi stize na mjesto "dogadjaja' njegova obzervacija je bitna i uvazava se. Sto on napise ide dalje u proceduru i niima se naravno vjeruje.BarbaDue wrote:http://img02.comelyhome.com/2013-09-24-22-31-44.jpg
Prvo da se razumijemo, nisam ni ja zadovoljan njihovim učinkom.
Drugo, ne preuzima on ništa osim mogućnosti da prekine tuču, razbojništvo, krađu i sl. Ti koji mu mogu pomoći u takvim momentima smo upravo mi. Međutim kako vidim većina bi najradije namlatila policiju.
Ne treba ih mlatiti niti provocirati. Ali, oni maoraju biti svjesni i obuceni da kontrolisu napetu situaciju i ne upustati se u fizicke obracune ako nije napadnut.
Ovog policajaca kojeg poznajem - on je trooper na auto putu ,nocu ganja pijane i najbolji je u gradu. Sada kaze, necu ih vise ganjati samo cu uzeti podate i preadati na dalji postupak.Opasno mu od jednom.. nasao curu i hoce da zivi.Dakle na njima je kako ce rijesiti problem, niko im ne naredjuje da ih ganjaju kroz grad gdje ugozavaju i svoj i zivot drugih.
Ako neko bjezi uhvati povali ga na zemlju obuzdaj - lisice i pravac stanica.Ako ne mozes zovi podrsku- specijalce onda ce ga povaliti nece 3 dana ustati.
Sve to je normalno - ali samar pa ga pusti da ide nije normalno i krsi se zakon i pravila sluzbe i postupanja.
Eno sjecam se situacije ispred US ambasade - pa sto ga nisu izrasetali ko svicarski sir - ispred stanice im hodao.Ili kda su zapucali na policiju kad su krali auto - rokaj zovi podrsku - i tu podrzavam da policija znaci ne lomi nego ubija.Ali tu je vise policiju strah jer upadnu odmah pod istragu jesu li dobro postupili ili ne bla bu - a sa druge strane ove klosarluke pa ljudi moji ako imamo klosara po ulicama necemo traziti i policija da se klosarski ponasa.Poostriti zakone za pljacku,otimacinu itd - 3 godine minimum za oteti telefon, 5 godina minimum za pljacku- eto prevencine - samaranje i krkanluk prozvodi jos krkanluka.
- uglavnomja
#703 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
a ti si svjedocio svojim ocima da je debil sa snimka ukrao flasu votke? i za to dobio samarVector_dum wrote:Sigurno si vlastitim ocima svjedocio kako policija u Norveskoj samara klosare koji ukradu bocu votke u supermarketu i poprijeko pogledaju kasirkuuglavnomja wrote:apsolutno netacnoVector_dum wrote:Svi su se dotakli klosara. Kao zasluzio je.
Opravdavaju nasilje samo jer dolazi od predstavnika zakona, a upravo u najvecoj mjeri oni i krse zakon, kao sto je i doticni policajac ucinio.
.
opravdavam silu protiv sitnih klosara, uhljupa, kokosara, degenerika ... koji unistavaju i zagorcavaju zivot slabijem dijelu populacije.
a sve sitna djela, nista za velike za osude ... a sjebu nekome zivot, imaju trauume djeca i nane
a to sto je doslo od unifome je samo plus
de ba ... kad nemate argument - sutnja je zlato
- uglavnomja
#704 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
Rugafet wrote:Opet sam pogledao snimak. Onaj trenutak nakon cuske - Sta kazes? Sta kazes? AAA!!?? je za medalju. Policajcu, nagradno i 10% veca avgustovska plata. Evo, je li posteno?
-
espn
#705 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
Ma goni policijsku bagru. Hoćete li da vam djecu ovako udaraju za ništa?
-
Vector_dum
#706 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
Izgleda da pojedinci ovdje ne razumiju razliku izmedju udarca i samara.
Citirat cu uvazenog filantropa Hidajeta Hidu Strasnog, trenutno nastanjenog U KPZ Zenica:
"Taj covjek je meni opalio samar, prije mozda na jedno dvajes dana , ja sam posto ja tu njemu nista mogo nista, njih je bilo desetak, ja sam se odmako samo i reko da ce izgubiti glavu za ovo. Nebitno ko da mi ne znam ti ko opali samar, ja bi ga ubio odma. Strazar, policajac, nebitno. To je za mene najvece ponizenje samar. "
Vjerodostojnost izjave mozete provjeriti na 1:00
Citirat cu uvazenog filantropa Hidajeta Hidu Strasnog, trenutno nastanjenog U KPZ Zenica:
"Taj covjek je meni opalio samar, prije mozda na jedno dvajes dana , ja sam posto ja tu njemu nista mogo nista, njih je bilo desetak, ja sam se odmako samo i reko da ce izgubiti glavu za ovo. Nebitno ko da mi ne znam ti ko opali samar, ja bi ga ubio odma. Strazar, policajac, nebitno. To je za mene najvece ponizenje samar. "
Vjerodostojnost izjave mozete provjeriti na 1:00
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
- vješalica
#708 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
Šamar mu poniženje
A biti ovakav kreteničar nije?
Sad će filozofske vertikale sa foruma de "morati" sloziti sa njim
A biti ovakav kreteničar nije?
Sad će filozofske vertikale sa foruma de "morati" sloziti sa njim
- JThomas
#709 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
ma ovo je neki od stalnih vozača trole...
-
deny_s
#710 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
kakvo hebeno povećanje plaća..te hebene drotine su i preplaćene...za ostalo se slažemzrakomlat wrote:Cookie85 wrote:To bi trebalo od same srzi organizacije promjeniti.
- PROMJENITI ZAKON
- otpustiti debele i fizicki nespremne policajce
- otpustiti neobrazovane policajce
- zaposliti fizicke spremne momke i cure i da su obrazovani
- povecati im plate
- dati vece privilegije (uhvate na licu mjesta kriminalca, polomit ga na licu mjesta i odvesti u stanicu, jos ga polomiti i zatvoriti)
Tek tada ce se promjeniti situacija.
.......
- Janjicar
#711 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
Sad ce se javiti 10 pametnjakovica s pitanjem, a da je tebi ukr'o auto koga ces zvati ?Arminovski wrote:Razmisljanja pojedinaca ovde su na nivou srednjeg vijeka. Sud je tu da odredjuje kazne. Posao policije nije kaznjavanje pa samim time ni lomljenje kostiju i odbijanje bubrega. Policija moze da koristi silu pri sprovodjenju zakona ali u okvirima istoga. Tog lika sto izigrava sheriffa treba na psihijatriju a ne na ulicu jer kad on daje sebi za pravo prekoraci zakon sta onda ocekivati od likova kojima je normalno hodati ulicom naoruzan i slicno. Divlji zapad svugdje... od vrha do dna.
Kakva drzava, takav narod.
Trebamo molit Boga ( ako si vjernik ) da je 100 hiljada kod Torabija i 100 hiljada u Cevljanovicima ista skupina ljudi.
-
deny_s
#712 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
Šta si ti,neki drot..Rugafet wrote:Opet sam pogledao snimak. Onaj trenutak nakon cuske - Sta kazes? Sta kazes? AAA!!?? je za medalju. Policajcu, nagradno i 10% veca avgustovska plata. Evo, je li posteno?
Ako baš hoće da šamara,eno mu hide strašnog i sličnih njemu..
Da vidimo mudonju onda i to ,šta kažeš AAA....
-
deny_s
#713 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
Arminovski wrote:Razmisljanja pojedinaca ovde su na nivou srednjeg vijeka. Sud je tu da odredjuje kazne. Posao policije nije kaznjavanje pa samim time ni lomljenje kostiju i odbijanje bubrega. Policija moze da koristi silu pri sprovodjenju zakona ali u okvirima istoga. Tog lika sto izigrava sheriffa treba na psihijatriju a ne na ulicu jer kad on daje sebi za pravo prekoraci zakon sta onda ocekivati od likova kojima je normalno hodati ulicom naoruzan i slicno. Divlji zapad svugdje... od vrha do dna.
-
Fudo387
#714 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
Hido strasni se ne samara,deny_s wrote:Šta si ti,neki drot..Rugafet wrote:Opet sam pogledao snimak. Onaj trenutak nakon cuske - Sta kazes? Sta kazes? AAA!!?? je za medalju. Policajcu, nagradno i 10% veca avgustovska plata. Evo, je li posteno?
Ono ozbiljna policija rjesi na licu mjesta za sva vremena, da se sistem ne smara sa njim.
Self defense, dva u prsa, jedan u celo, sorry Hido.
Ili mu sudija rebne 867 godina zatvora, tako da nema sanse da ga kakva budala pomiluje.
-
deny_s
#715 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
Ne razumijem te,zašto da se zato bogu molimoJanjicar wrote:Sad ce se javiti 10 pametnjakovica s pitanjem, a da je tebi ukr'o auto koga ces zvati ?Arminovski wrote:Razmisljanja pojedinaca ovde su na nivou srednjeg vijeka. Sud je tu da odredjuje kazne. Posao policije nije kaznjavanje pa samim time ni lomljenje kostiju i odbijanje bubrega. Policija moze da koristi silu pri sprovodjenju zakona ali u okvirima istoga. Tog lika sto izigrava sheriffa treba na psihijatriju a ne na ulicu jer kad on daje sebi za pravo prekoraci zakon sta onda ocekivati od likova kojima je normalno hodati ulicom naoruzan i slicno. Divlji zapad svugdje... od vrha do dna.![]()
Trebamo molit Boga ( ako si vjernik ) da je 100 hiljada kod Torabija i 100 hiljada u Cevljanovicima ista skupina ljudi.
100000 kod torabija i 100000 u čevljanovićima su 100% ista skupina ljudi..
U tu skupinu ide još 100000 u sda...sve isti ljudi
- Janjicar
#716 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
Bojim se da ih ima više, zato.deny_s wrote:Ne razumijem te,zašto da se zato bogu molimoJanjicar wrote:Sad ce se javiti 10 pametnjakovica s pitanjem, a da je tebi ukr'o auto koga ces zvati ?Arminovski wrote:Razmisljanja pojedinaca ovde su na nivou srednjeg vijeka. Sud je tu da odredjuje kazne. Posao policije nije kaznjavanje pa samim time ni lomljenje kostiju i odbijanje bubrega. Policija moze da koristi silu pri sprovodjenju zakona ali u okvirima istoga. Tog lika sto izigrava sheriffa treba na psihijatriju a ne na ulicu jer kad on daje sebi za pravo prekoraci zakon sta onda ocekivati od likova kojima je normalno hodati ulicom naoruzan i slicno. Divlji zapad svugdje... od vrha do dna.![]()
100000 kod torabija i 100000 u čevljanovićima su 100% ista skupina ljudi..
U tu skupinu ide još 100000 u sda...sve isti ljudi
Da je 400 000 takvih dobro bi bilo, al ima ih miliončić
- uglavnomja
#717 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
je li ko popio samar u cevljanovicima?
trebalo je bar jedno 90 hijada ljudi po vasoj logici ... hoda murija i samara koga stigne
'nako
samo bit'
kako se usljiva gnjida smirila i smanjila poslije samara
neprocjenjivo
trebalo je bar jedno 90 hijada ljudi po vasoj logici ... hoda murija i samara koga stigne
samo bit'
kako se usljiva gnjida smirila i smanjila poslije samara
-
deny_s
#718 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
hido strašni nije uopšte važan,mislim na tipove kao što je hidoFudo387 wrote:Hido strasni se ne samara,deny_s wrote:Šta si ti,neki drot..Rugafet wrote:Opet sam pogledao snimak. Onaj trenutak nakon cuske - Sta kazes? Sta kazes? AAA!!?? je za medalju. Policajcu, nagradno i 10% veca avgustovska plata. Evo, je li posteno?
Ono ozbiljna policija rjesi na licu mjesta za sva vremena, da se sistem ne smara sa njim.
Self defense, dva u prsa, jedan u celo, sorry Hido.
Ili mu sudija rebne 867 godina zatvora, tako da nema sanse da ga kakva budala pomiluje.
Po milioniti put,šta bi uradilo to uniformisano gov.no da je umjesto tog jadnička stajao neko kao hido ili sličan hidi
Bi li tad to uniformisano gov.no tako šamaralo
-
Fudo387
#719 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
Ono uniformisano “govno” je ipak uhapsilo Hidu,
Ne znam sta pokusavas reci?
Da Hidi nisu nista smjeli?
Eno ga u zatvoru, i koliko se moze primjetiti po sminki na licu, dobar tretman ima.
Eno ga u zatvoru, i koliko se moze primjetiti po sminki na licu, dobar tretman ima.
- Janjicar
#720 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
Nijeuglavnomja wrote:je li ko popio samar u cevljanovicima?
trebalo je bar jedno 90 hijada ljudi po vasoj logici ... hoda murija i samara koga stigne'nako
![]()
samo bit'![]()
kako se usljiva gnjida smirila i smanjila poslije samaraneprocjenjivo
-
alipasijaner
#721 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
U sustini policija ima dobro podignutu rucnu poslije akcije Zujevina u kojoj je njih nekoliko suspendovano kada su nasamarali likove puno ozbiljnije od Hide.deny_s wrote: hido strašni nije uopšte važan,mislim na tipove kao što je hido
Po milioniti put,šta bi uradilo to uniformisano gov.no da je umjesto tog jadnička stajao neko kao hido ili sličan hidi
Bi li tad to uniformisano gov.no tako šamaralo
-
espn
#722 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
Na videu kaže da će izaći. I ja se slažem da takva budala treba iza rešetaka, ali izgleda da će ga pustiti.Fudo387 wrote: Ili mu sudija rebne 867 godina zatvora, tako da nema sanse da ga kakva budala pomiluje.
-
deny_s
#723 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
Tebi stvarno treba sve nacrtati..ne radi se uopšte o hidi..hido je samo primjerFudo387 wrote:Ono uniformisano “govno” je ipak uhapsilo Hidu,
Sad ti ispričam jednu moju dogodovštinu sa zahebanim momcima i drotovima..
Jednom prilikom sam imao priliku prisustovati jednom događaju gdje su se sukobile dvije kriminalne strane,da ih tako nazovem,na sred ulice
Bilo je tu i šaketanja,povlačili su se i pištolji..jbt.kao u nekoj filmskoj sceni..
Sve je to trajalo oko pola sata,možda i više..pola sata su se mlatili samo na ulici,a boga pitaj koliko je to trajalo negdje u zatvorenom prostoru..
Nakon pola sata,eto i drotova..idu nji trojica,četvorica,na biciklima...Hahaha,ja se valjo od smijeha.
kontam ti ja sada,drotovi stigli,sad će to prestati...hoće,malo sutra,ovi nastavili i dalje da se mlate..
Nakon što im je valjda dosadilo ili su se umorili,drotovi ih mole da prestanu..molim vas,nemojte ovdje u centru grada..
kakvo šamaranje,kakvi kurci..ne smiju se javiti
O tome ti govorim,pusti više hidu
- Janjicar
#724 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
Al zato da je bio jedan taj a 6 drotova išamarali bi gadeny_s wrote:Tebi stvarno treba sve nacrtati..ne radi se uopšte o hidi..hido je samo primjerFudo387 wrote:Ono uniformisano “govno” je ipak uhapsilo Hidu,
Jednom prilikom sam imao priliku prisustovati jednom događaju gdje su se sukobile dvije kriminalne strane,da ih tako nazovem,na sred ulice
Bilo je tu i šaketanja,povlačili su se i pištolji..jbt.kao u nekoj filmskoj sceni..
Sve je to trajalo oko pola sata,možda i više..pola sata su se mlatili samo na ulici,a boga pitaj koliko je to trajalo negdje u zatvorenom prostoru..
Nakon pola sata,eto i drotova..idu nji trojica,četvorica,na biciklima...Hahaha,ja se valjo od smijeha.
kontam ti ja sada,drotovi stigli,sad će to prestati...hoće,malo sutra,ovi nastavili i dalje da se mlate..
Nakon što im je valjda dosadilo ili su se umorili,drotovi ih mole da prestanu..molim vas,nemojte ovdje u centru grada..
- uglavnomja
#725 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
na snimmku je jedan gospodin policajac osamario idiota, nisu ga sestorica samaralaJanjicar wrote:Al zato da je bio jedan taj a 6 drotova išamarali bi gadeny_s wrote:Tebi stvarno treba sve nacrtati..ne radi se uopšte o hidi..hido je samo primjerFudo387 wrote:Ono uniformisano “govno” je ipak uhapsilo Hidu,
da je bio sam, vjerovatno bi ono stvorenje i prije popilo samar
jer ocito prica ima pocetak
nema logike da policajac koji stoji par metara od lika koji prica sa dvojicom policajaca i iz cista mira dodje i zvekne samracnu
bila jednom jedna serija, poceci realitija, zvala se: trazili ste - gledajte
ili u prevodu
zaiskali ste - eto vam ga
ko ne isce i ne dobije
a ovaj je bas isk'o ...