Ako je istina svaka čast za šamarčinuvaka čast policajcu, ovo lice je poznati džeparoš Rom sa Ilidže koji ordinira po terminalu na Ilidži, vecer prije je ukrao telefon i novčanik djevojkama iz Holandije, inace stranim drzavljanima, a sve je snimila nadzorna kamera iz jedne pekare
Da li bh. policija treba više udarati?
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#401 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
- cyprus
#402 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
Jednostavno, postoje likovi koji razumiju samo šamar i silu... Jebiga, ja bih volio da nije tako, ali jednostavno postoje takvi... Sa njima je uzaludno pokušavati komunicirati drugačije...
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#403 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
Btw naši su zlatni kakvi su Srbi
- triconja
#404 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
Mozda, ali mislim da je najbolji lijek za sve boljke oko kriminala taj da se svako kriminalno lice odstrani na duge staze tj. smjesti na "reedukaciju" (misli se na rad u zatvorima) dok se ne opameti.cyprus wrote:Jednostavno, postoje likovi koji razumiju samo šamar i silu... Jebiga, ja bih volio da nije tako, ali jednostavno postoje takvi... Sa njima je uzaludno pokušavati komunicirati drugačije...
Vako ako je ono istina sto kae dzimi, za svaki mobitel sto mazne dobije po samar samo ga naucis da ce za brzu i "bezbolnu" kaznu zaradjivat na tudjoj muci.
-
Vector_dum
#405 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
Ovdje ljudi pisu svaka cast za samarcinu.
Svasta.
Je li vi znate sta predstavlja samar?
Znate li vi sta predstavlja samar za muskarca, posebno ako ga osamari drugi muskarac?
Svaki put se nanovo iznenadim kad procitam mentalni sklop ljudi ovdje
Znate li vi sta predstavlja samar za muskarca, posebno ako ga osamari drugi muskarac?
- dječak sa šibicama
#406 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
Ima samo jedna sitna razlika izmedju Chicaga i Sarajeva, Chicago ima stanovnika koliko cijela BiH odnosno kao nekih 10 Sarajeva.
sitna razlicica.
sitna razlicica.
- dječak sa šibicama
#407 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
sjeca li se neko kad je pola interventne popilo otkaz zbog par samara Niski Karkelji.
E to je drzava za covjeka.
E to je drzava za covjeka.
-
kox
#408 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
U Čikagu godišnje 650 ubistava, u Kantonu Sarajevu prosječno 6.
U pravu su ljudi koji kažu da je bezveze porediti BiH i SAD ali je bezveze i predstavljati Sarajevo kao mjesto gdje se naveče ne smije izaći zbog straha a istovremeno idealizirati SAD.
U pravu su ljudi koji kažu da je bezveze porediti BiH i SAD ali je bezveze i predstavljati Sarajevo kao mjesto gdje se naveče ne smije izaći zbog straha a istovremeno idealizirati SAD.
Last edited by kox on 10/08/2018 11:32, edited 1 time in total.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#409 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
tamo gdje su kuće od čokolade a prozori od marmelade...triconja wrote:Mozda, ali mislim da je najbolji lijek za sve boljke oko kriminala taj da se svako kriminalno lice odstrani na duge staze tj. smjesti na "reedukaciju" (misli se na rad u zatvorima) dok se ne opameti.cyprus wrote:Jednostavno, postoje likovi koji razumiju samo šamar i silu... Jebiga, ja bih volio da nije tako, ali jednostavno postoje takvi... Sa njima je uzaludno pokušavati komunicirati drugačije...
Vako ako je ono istina sto kae dzimi, za svaki mobitel sto mazne dobije po samar samo ga naucis da ce za brzu i "bezbolnu" kaznu zaradjivat na tudjoj muci.
odstranjivanje traži cijeli sistem kroz policiju, pravosuđe i kaznenu politiku i sredstva. dovoljno je pogledati nekoliko aktuelnih slučajeva (Memić, Sejfić) da se vidi kako to izgleda.
vrlo često jedina sankcija koju ovaj profil štetočina dobije jest šamar, batina... mnogima to ne igra nikakvu ulogu, ali bar izazove neku reakciju. šta bi tek bilo da ni toga nema?
to znamo svi. samo zaboravimo kada naše nježne oči vide šamar.
a šta tek reći da su se ljudi zabrinuli i za osjećaje džeparoša, i njegov osjećaj poniženosti.
-
kakavdanakneiskustvu
#410 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
Chmoljo wrote:tamo gdje su kuće od čokolade a prozori od marmelade...triconja wrote:Mozda, ali mislim da je najbolji lijek za sve boljke oko kriminala taj da se svako kriminalno lice odstrani na duge staze tj. smjesti na "reedukaciju" (misli se na rad u zatvorima) dok se ne opameti.cyprus wrote:Jednostavno, postoje likovi koji razumiju samo šamar i silu... Jebiga, ja bih volio da nije tako, ali jednostavno postoje takvi... Sa njima je uzaludno pokušavati komunicirati drugačije...
odstranjivanje traži cijeli sistem kroz policiju, pravosuđe i kaznenu politiku i sredstva. dovoljno je pogledati nekoliko aktuelnih slučajeva (Memić, Sejfić) da se vidi kako to izgleda.
vrlo često jedina sankcija koju ovaj profil štetočina dobije jest šamar, batina... mnogima to ne igra nikakvu ulogu, ali bar izazove neku reakciju. šta bi tek bilo da ni toga nema?
a šta tek reći da su se ljudi zabrinuli i za osjećaje džeparoša, i njegov osjećaj poniženosti.
-
dado_
#411 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
Licno iskustvo od neki dan, uleti frajer u sred bijela dana u radnju, grad pun raje, maznu robu i trkac, mati mi se istraumirala ziva, steta pofina. Video nadzor ovo ono, saznam sve, ime prezime adresu, i u policiju lagano (bili vec na uvidjaju). Kaze mi drot ma znamo mi njega, do 18te godine imao 400 krivicnih djela ukljucujuci ubistvo, sad ima tridesetak pa racunaj. Raja mi javlja vidjaju ga po gradu na tim i tim lokacijama kaze murija ne mozemo mi njega locirat stalno je po zatvoru cim izadje opet djelo i u bjekstvu stalno. I sta da radim, da ga ja ganjam pa da mi sutra bombu baci, osakati nekoga? Ako je ukrao, povrijedio ne znam sta vec, udarat jasta nego udarat, potpisacu moje dijete sutra da udaraju ako bude lopov i kriminalac. Sta nama gradom hoda, kakvi likovi, jedan ima djela nemaju ih svi bh knjizevnici zajedno, nismo ni svjesni u kakvom okruzenju zivimo.
- triconja
#412 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
Kod mene jedan rodjak zivi od kradje sume, krade je od mladosti pa sve dosad (ima mozda oko 55 godina), koliko je on kazni i batina popio ne moze se ni mjerit. Nedavno prica dosla mu policija i on ih udaro nesta i smjestili ga u stanicu i specijalci se na njemu treniraliChmoljo wrote: tamo gdje su kuće od čokolade a prozori od marmelade...
Ovo je covjek koji nema dodira sa kriminalnim miljeom (on je na nasem robin hud, kao krade od drzave i daje obicnom narodu i slicne nebuloze), a zamisli za kriminalce koji su u nekim lancima boli li njega ista to sto mu pajkan samar opali? Pa on je davno obraz izgubio, njemu onaj samar nista i ne znaci.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#413 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
Prije možda 2 sedmice baš sam svjedočio kad uhapsiše jednog momčića, ima 21 godinu i samo na taj objekat gdje su ga uhapsili je izvršio 7 provalu u 14 dana. U osmoj ga uhapsili i priveli, sutradan gledam ga hoda ulicom i fura se ko da je Vlašić oslobodio
a znam da su ga par puta i izmarisali policajci, ali džaba, ne možeš konjuždrini ništa. I za ovu provalu, znam dasu mu inspektori dobro zaprijetili pa više i ne dolazi tu
ali 7-8 provala u dvije sedmice
dođe, provali, skuha kahvu popije i ode, dovede žensku i sa njom bude i ode, kad mu šta kući zatreba dođe ukrade stolicu ode... Njega i slične ne treba udarat nego ponižavat ih, ubijat ih od batina, zavezat ih gole na maricu i vozat po gradu.
- holowey
#414 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
za nasu stoku je ovakva policija

-
halo_ba
#415 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
To samo ako neko drugi popije samar.Vector_dum wrote:Ovdje ljudi pisu svaka cast za samarcinu.Svasta.
Ako bi neko njih osamario, odmah bi se davala besa da ce ga ubiti ko horoza, zapaliti mu kucu, istrijebiti familiju...
- dječak sa šibicama
#416 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
Zato sto ih korumpirano nesposobno i kriminalizirano pravosudje non stop pusta na slobodu, sto ih onaj masni odvratni Omar non stop izvodi slobodne na ulicu, neka ih bar poneki policajac tu i tamo isamara. Bar nesto.
- triconja
#417 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
U tim "pogresnim" krugovima se stice respekt time sto imas problema sa policijom i sto nekad popijes pendrek, pa vidis da se kriminalci kuju u zvijezde od davnina pa do sad, znaci pendrek od policije je posto ko neki uvod u kriminalni milje. Svakom normalnom covjeku bi bilo ponizenje da ga policija izudara i jos da se to negdje objavi ali ovi ne haju jer im je to svakodnevnica. Mislis ovaj samar da mu ima ista efekta? Da ih sutra gole vodaju kroz carsiju i usput da ih udaraju govnjivim motkama i to bi posto simbol "otpora" i hajdustva i tako tih slicnih nebuloza.Jimmy McNulty wrote:Prije možda 2 sedmice baš sam svjedočio kad uhapsiše jednog momčića, ima 21 godinu i samo na taj objekat gdje su ga uhapsili je izvršio 7 provalu u 14 dana. U osmoj ga uhapsili i priveli, sutradan gledam ga hoda ulicom i fura se ko da je Vlašić oslobodioa znam da su ga par puta i izmarisali policajci, ali džaba, ne možeš konjuždrini ništa. I za ovu provalu, znam dasu mu inspektori dobro zaprijetili pa više i ne dolazi tu
ali 7-8 provala u dvije sedmice
dođe, provali, skuha kahvu popije i ode, dovede žensku i sa njom bude i ode, kad mu šta kući zatreba dođe ukrade stolicu ode... Njega i slične ne treba udarat nego ponižavat ih, ubijat ih od batina, zavezat ih gole na maricu i vozat po gradu.
-
dezurni_ucenik
#418 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
I fought the law and law won 
- dječak sa šibicama
#419 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
Mi smo ko djeca pricali legende i bajke o lokalnom mangupu koji je "zbo policajca sarafcigerom" (nije, oni njemu prebili par rebara jer je prodavao svercovanu robu kod katedrale) a i Mike Tyson nam je bio faca jer je "nokautirao dva policajca".
-
Naslovnica
#420 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
Imam osjećaj da bi neke stvari bile druačije da je rah. Salem Miso živ.
-
dezurni_ucenik
#421 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
dječak sa šibicama wrote:Mi smo ko djeca pricali legende i bajke o lokalnom mangupu koji je "zbo policajca sarafcigerom" (nije, oni njemu prebili par rebara jer je prodavao svercovanu robu kod katedrale) a i Mike Tyson nam je bio faca jer je "nokautirao dva policajca".
To kod nas i jest problem, pravljenje legendi o zadnjim probisvijetima, klosarima i krimosima. Dovoljno je vidjet onu temu zestoki momci sa asfalta. Pisat sa dozom strahopostovanja o drustvenim parazitima i homosapienskim izrodima , ne kontam ja to nikako. I one price "kako je dobro poznavat takve likove", sta je ba tu dobro
- dječak sa šibicama
#422 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
Mi smo takvi, meni je na ponos bilo sto sam bio raja sa bagrom sa Gorice, sto me Eve ko klinca tapsao po glavi i Campo i ta ekipa, sto me posalju po cigare, sto mene cige nisu dirali kad prodaju cigle.dezurni_ucenik wrote:dječak sa šibicama wrote:Mi smo ko djeca pricali legende i bajke o lokalnom mangupu koji je "zbo policajca sarafcigerom" (nije, oni njemu prebili par rebara jer je prodavao svercovanu robu kod katedrale) a i Mike Tyson nam je bio faca jer je "nokautirao dva policajca".
To kod nas i jest problem, pravljenje legendi o zadnjim probisvijetima, klosarima i krimosima. Dovoljno je vidjet onu temu zestoki momci sa asfalta. Pisat sa dozom strahopostovanja o drustvenim parazitima i homosapienskim izrodima , ne kontam ja to nikako. I one price "kako je dobro poznavat takve likove", sta je ba tu dobro
Zato udri milicijo
Mislim da je to pravljenje legendi od probisvjeta globalna moda
-
kakavdanakneiskustvu
#423 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
dezurni_ucenik wrote:dječak sa šibicama wrote:Mi smo ko djeca pricali legende i bajke o lokalnom mangupu koji je "zbo policajca sarafcigerom" (nije, oni njemu prebili par rebara jer je prodavao svercovanu robu kod katedrale) a i Mike Tyson nam je bio faca jer je "nokautirao dva policajca".
da,u zenici prije 7-8 godia ubijen jedan od vecih narko dilera,pojedincima u komsiluku zao bilo,kao bio dobar komsija,kao nije dao da se u tom dijelu grada kradu auta i to,e svasta,na ranu ga previti kad cujes sta su neki o njemu govorili
-
dezurni_ucenik
#424 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
To ono ubistvo za bajram?kakavdanakneiskustvu wrote:dezurni_ucenik wrote:dječak sa šibicama wrote:Mi smo ko djeca pricali legende i bajke o lokalnom mangupu koji je "zbo policajca sarafcigerom" (nije, oni njemu prebili par rebara jer je prodavao svercovanu robu kod katedrale) a i Mike Tyson nam je bio faca jer je "nokautirao dva policajca".
da,u zenici prije 7-8 godia ubijen jedan od vecih narko dilera,pojedincima u komsiluku zao bilo,kao bio dobar komsija,kao nije dao da se u tom dijelu grada kradu auta i to,e svasta,na ranu ga previti kad cujes sta su neki o njemu govorili
- dječak sa šibicama
#425 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
Ismet Celo na kosevskom i danas ima status robin huda, nije kazu dao na komsije srbe, kazu bio dobar momak sandzaklije progonio... Celo, ubio vojnika Armije BiH jer ga je ruzno pogledao.