Da li bh. policija treba više udarati?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sheilak

#326 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by sheilak »

Fudo387 wrote:
sheilak wrote: Jok oni ih pljunu a murija suti
Upravu si ne raspravljaju jer nemaju sagovornike svi sute (r)
Al u qrcu.
Bio svjedok kako sute faci za ostale vjerujem da je isto (r)
Fudo387

#327 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Fudo387 »

sheilak wrote:
Fudo387 wrote:
Al u qrcu.
Jasta si.
sheilak

#328 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by sheilak »

Fudo387 wrote: Jasta si.
Tvoje pravo da ne vjerujes ne pada mi napamet ubjedjivat te (r)
Hakiz

#329 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Hakiz »

madner wrote:Poenta je da se ljudi odluce sta zele. Vecu stopu kriminala i vecu sigurnost od cejfa policije, ili nizu stopu kriminala i poneku zalutalu vaspitno odgojnu mjeru.
Već sam rekao. Zalutale vaspitno-odgojne mjere se svuda dešavaju. Ali kada se otkriju, onda ih treba sankcionisati. Tako se daje privid da je policija institucija koja radi po propisima i da pravni sistem po kojem niko nije iznad zakona funkcioniše. Jer, nije potrebno da policija ne radi po propisima, potrebno je da narod stekne utisak da policija ne radi po propisima pa da nastanu problemi. Ovako policija s vremena na vrijeme bude naružena i kažnjena kada prekorači ovlaštenja, i nastavi po svome. I zato ovaj lik treba ostati bez posla. Kao primjer. Imao je nesreću da bude uhvaćen u nedjelu, i zbog toga treba biti kažnjen. Da bi njegove kolege mogle na miru raditi.

A kako ono kažu: Ko žrtvuje slobodu za sigurnost, ne zaslužuje ni jedno.
Fudo387

#330 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Fudo387 »

Logovan wrote:
madner wrote:Opet bi ljudi Titinu miliciju, ali bez da radi pendrek. :D
Ja bih Titinu miliciju, ali da udara kada treba udarati, a ne da pendreče kada je njima kurcu ćejf.
Oooo, oni su bas bili pazljivi, opucali bi i onom sto snima telefon o glavu. :lol:
madner

#331 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by madner »

Hakiz wrote:
madner wrote:Poenta je da se ljudi odluce sta zele. Vecu stopu kriminala i vecu sigurnost od cejfa policije, ili nizu stopu kriminala i poneku zalutalu vaspitno odgojnu mjeru.
Već sam rekao. Zalutale vaspitno-odgojne mjere se svuda dešavaju. Ali kada se otkriju, onda ih treba sankcionisati. Tako se daje privid da je policija institucija koja radi po propisima i da pravni sistem po kojem niko nije iznad zakona funkcioniše. Jer, nije potrebno da policija ne radi po propisima, potrebno je da narod stekne utisak da policija ne radi po propisima pa da nastanu problemi. Ovako policija s vremena na vrijeme bude naružena i kažnjena kada prekorači ovlaštenja, i nastavi po svome. I zato ovaj lik treba ostati bez posla. Kao primjer. Imao je nesreću da bude uhvaćen u nedjelu, i zbog toga treba biti kažnjen. Da bi njegove kolege mogle na miru raditi.

Naravno, tako je IPTF svojevremeno ruzio i kaznjavao policiju.
I shodno tome je i stopa kriminala puno blize zemljama odakle dolaze ti ljudi nego sto je bila.

Narod trenutno ima problem sa kriminalom. Mjenjali bi se za problem sa policijom. :D
vernes81

#332 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by vernes81 »

sheilak wrote:
Fudo387 wrote:
Al u qrcu.
Nije to bas tako, ta faca nije jeben nego je njegov advokat jeben i tog se boje policajci, najmanja greska i eto njih na sudu.
A to da su te "face" opasne pitaj Ali Gasija jel jeben sad.
Hakiz

#333 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Hakiz »

madner wrote:
Hakiz wrote:

Naravno, tako je IPTF svojevremeno ruzio i kaznjavao policiju.
I shodno tome je i stopa kriminala puno blize zemljama odakle dolaze ti ljudi nego sto je bila.

Narod trenutno ima problem sa kriminalom. Mjenjali bi se za problem sa policijom. :D
Pa, eto, imaš države u kojima policija ima velika ovlaštenja. Tamo nema kriminala?

A gdje policija više tuče, u Njemačkoj ili u Zanzibaru? Gdje je veći kriminal u Njemačkoj ili u Zanzibaru?

Još jedno pitanje, kako to da se u tim Amerikama, a i drugim mjestima gdje policija puca kako joj se svidi, broj krivičnih djela polako pada, što je krasno, ali, sa druge strane, brutalnost krivičnih djela se povećava. Manje je kriminala, ali su kriminalci brutalniji.

Oh, da, kada govorimo o dobrim starim vremenima. SSSR-ovska policija ako nije bila brutalnija od Titove milicije, nije bila manje brutalna. Pa se poslije Glasnosti otkrilo da su u SSSR-u živjeli i radili masovni ubice koji su maltene imali pojedinačno veći broj žrtava od ukupnog broja svih žrtava svih masovih ubica po SAD-u. Samo, da bi se sačuvala slika socijalističkog društva to, kao i činjenica da milicija nije bila u stanju da im stane u kraj, nije se smjelo znati u javnosti.

Da je sve crno i bijelo, davno bi ova planeta bila raj.
deny_s

#334 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by deny_s »

Fudo387 wrote:
sheilak wrote:
Fudo387 wrote:Jarane, crna hronika svaki dan k’o biblija, ukro, oteo, istuko, opljacko, razvalio, zapalio...i odjednom frka kad nekom postenom drotu popuste zivci?
Zadize majicu, nesta se krevelji, znaci, naucio ga sistem da mu niko nista ne smije, e pa vidis da smije.
Dobro je proso.
Masa svijeta u tom momentu po kafanama, prodavnicanma, seta ulicama...i eto, bas njega finog probrali da mu sljagu svezu? Onako, iz cista mira?
Ma nemoj.
A sto se ne qrci poslije kad mu je sveza?
Aha!
Znaci djeluje.
A sto ne sveze keljmendiju stojnicu faci i slicnima? (r)
Pa ti likovi se nikad i ne raspravljaju sa murijom.
O čemu pričaš ti,jbt
Normalno da se ne raspravljaju jer takvim tipovima se ne smiju ni javiti,ne smiju ih u oči pogledati..
ti tipovi da naprave dar mar u sred sarajeva,da dođe 100 drotina,nijedan se ne bi usudio reći,hajte nemojte više a kamoli nešto drugo..
Ne mora to biti nijedan od nabrojanih,dovoljan je neki obični klošar da im začepi gubicu..
Otpustiti gov.na,zaposliti policajce iz normalne države,dati im dobru platu,i kriminal bi opao za 90%
Hakiz

#335 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Hakiz »

vernes81 wrote: Nije to bas tako, ta faca nije jeben nego je njegov advokat jeben i tog se boje policajci, najmanja greska i eto njih na sudu.
Pa niko nije zajeban sam, zajebanim ih čine posljedice koje mogu napraviti drugima. Što sami oni, što preko posrednika. Nije bitno da li su Gaši ili Keljmendi zajebani sami od sebe ili zbog ljudi kojima su se okružili.

Uostalom, kvalitet svakog uspješnog čovjeka, u politici, u biznisu kao i u kriminalu (kako te tri oblasti idu zajedno, zar ne :)) se ogleda u tome kakav tim je okupio, ne kakav je on sam.
sheilak

#336 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by sheilak »

vernes81 wrote: Nije to bas tako, ta faca nije jeben nego je njegov advokat jeben i tog se boje policajci, najmanja greska i eto njih na sudu.
Sta ba nije tako ko je od ocih da kazem saobracajaca gasiju sta rekao? Nikad niko
Njega su i ako su udarali specijalci sipa klinac palac a nikako ovaj u prsluku (r)
Hakiz

#337 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Hakiz »

sheilak wrote:
Sta ba nije tako ko je od ocih da kazem saobracajaca gasiju sta rekao? Nikad niko
Njega su i ako su udarali specijalci sipa klinac palac a nikako ovaj u prsluku (r)
A ne bi ni taj specijalac smio sam, jedan na jedan. Nego je morala prvo pasti politička odluka, stvoriti se situacija da neki tužilac ili sudija ne napravi problem onima koji bi uhapsili Gašija, pa tek kada se to riješilo, morala je otići cijela ekipa specijalaca da ga pokupe.

Kao što rekoh, niko nije opasan sam, opasnim te čini ekipa.
Janjicar

#338 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Janjicar »

Hakiz wrote:
sheilak wrote:
A ne bi ni taj specijalac smio sam, jedan na jedan. Nego je morala prvo pasti politička odluka, pa otići cijela ekipa specijalaca da ga pokupe.

Kao što rekoh, niko nije opasan sam, opasnim te čini ekipa.
Haman nije te niko "izdegenečio " 1 na 1
sheilak

#339 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by sheilak »

Ma bez da idemo u to da je gasi pretjerao vjerovatno pa zasmetao vecim sefovima pa je zato i uhapsen a da nije jos uvijek bi vozao ferari terorisao ljude po gradu i sl (r)
Ci-Nick

#340 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Ci-Nick »

Jedan policajac mi reče,.. "nisam lud da za 700 maraka rizikujem glavu", tako da maltretiraju samo ljude koji ne mogu uzvratiti.
Ako neko ima love ili je opičen njemu se sklanjaju sa puta.
deny_s

#341 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by deny_s »

sheilak wrote:Ma bez da idemo u to da je gasi pretjerao vjerovatno pa zasmetao vecim sefovima pa je zato i uhapsen a da nije jos uvijek bi vozao ferari terorisao ljude po gradu i sl (r)
Ta,nisu ga valjda ufatli zato što se bavio kriminalom :D
deny_s

#342 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by deny_s »

Ci-Nick wrote:Jedan policajac mi reče,.. "nisam lud da za 700 maraka rizikujem glavu", tako da maltretiraju samo ljude koji ne mogu uzvratiti.
Ako neko ima love ili je opičen njemu se sklanjaju sa puta.
Laže te taj drot...700 x2 minimalno
A koliko bi taj hebeni drot trebao imati platu pa da radi nešto..
NoriDeNoir

#343 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by NoriDeNoir »

Uz duzno postovanje pojedincima koji su posteni ali ja nisam vidio gorih ljudi od ovih nasih policajaca. Igrom slucaja kretao sam se u nekom drustu gdje je bilo i policijskih sluzbenika. Pa to je strasno koliko oni zloupotrebljavaju uniformu, i tu ne mislim na mito (koje je standard kod svakog) vec na neke licne osvete tipa "kad ga vidim na cesti oderat cu ga..." i slicne izjave. :skoljka:
deny_s

#344 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by deny_s »

NoriDeNoir wrote:Uz duzno postovanje pojedincima koji su posteni ali ja nisam vidio gorih ljudi od ovih nasih policajaca. Igrom slucaja kretao sam se u nekom drustu gdje je bilo i policijskih sluzbenika. Pa to je strasno koliko oni zloupotrebljavaju uniformu, i tu ne mislim na mito (koje je standard kod svakog) vec na neke licne osvete tipa "kad ga vidim na cesti oderat cu ga..." i slicne izjave. :skoljka:
Meni su mrži čak i od političara,mada je to teško postići..
To nisu ljudi,to je stoka neopisana
dječak sa šibicama

#345 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by dječak sa šibicama »

Nekad je postojao strah prema uniformisanoj osobi, sad je iz toga izrasla mrznja prema uniformisanoj osobi.

Policajac je po defoltu uhljeb koji nista ne radi, svi vise u kladionicama, i samo gledaju gdje ce koga prebiti. Puna crna hronika slucajeva gdje policajci mlate nevine gradjane i slucajne prolaznike.

Malo nas kriminalci maltretiraju, tatini sinovi gaze autima, trebaju jos vise. I sto vise policajaca otpustiti.
Hakiz

#346 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Hakiz »

Nebitno.
Last edited by Hakiz on 09/08/2018 22:49, edited 1 time in total.
Ci-Nick

#347 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Ci-Nick »

NoriDeNoir wrote:Uz duzno postovanje pojedincima koji su posteni ali ja nisam vidio gorih ljudi od ovih nasih policajaca. Igrom slucaja kretao sam se u nekom drustu gdje je bilo i policijskih sluzbenika. Pa to je strasno koliko oni zloupotrebljavaju uniformu, i tu ne mislim na mito (koje je standard kod svakog) vec na neke licne osvete tipa "kad ga vidim na cesti oderat cu ga..." i slicne izjave. :skoljka:
Sve je to naša kultura, naš folklor.
Ja imam vlast, ja se nešto pitam,.. ja imam priliku da nekog ucjenjujem, reketiram,..
Jednostavno rečeno nepošteni smo u svakom pogledu.
Imamo 20 % poštenih ljudi i 80% onih koji su nepošteni.
U normalnim zemljama su te brojke obrnute.
Naravno nije mnogo bolja situacija ni u okruženju.
Hakiz

#348 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Hakiz »

dječak sa šibicama wrote:Nekad je postojao strah prema uniformisanoj osobi, sad je iz toga izrasla mrznja prema uniformisanoj osobi.

Policajac je po defoltu uhljeb koji nista ne radi, svi vise u kladionicama, i samo gledaju gdje ce koga prebiti. Puna crna hronika slucajeva gdje policajci mlate nevine gradjane i slucajne prolaznike.

Malo nas kriminalci maltretiraju, tatini sinovi gaze autima, trebaju jos vise. I sto vise policajaca otpustiti.
To je to. Umjesto da je strah zamijenilo poštovanje, vladari kao i institucija policije sama nas je navela da stvorima ili mržnju ili netrpeljivost ili, u najboljem slučaju, ravnodušnost prema policajcima. Ali poštovanje, to ne.
NeDirajSirotinju

#349 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by NeDirajSirotinju »

Policija treba udarati onoliko koliko je potrebno da bi se nasilnik onesposobio. Policija nije tu da utjeruje strah u kosti nego da riješava probleme, između ostalog i da koristi pendrek i pištolj kada situacija to zahtjeva. Zloupotreba autoriteta nipošto! Što da se običan čovjek boji policije, ali kriminalac bi trebao imati na umu da može popiti metak ako odbije da posluša policijsku naredbu, posegne za pištolj, nasrne na nekog.
Vector_dum

#350 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Vector_dum »

U Chicagu je u periodu od 8 godina od vaterenog oruzja smrtno stradalo preko 7000 ljudi..

Ali Sarajevo je Divlji Zapad, stanovnici Chicaga se ibrete kako deveramo dan po dan
Post Reply