Da li bh. policija treba više udarati?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zrakomlat

#26 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by zrakomlat »

KatarinaKosaca wrote:
Better Man wrote:Pa svi vi koji ste protiv da policija kriminalciei ubice mariše, na jedan naćin doprinosite ovakvom stanju. Kad vidi da ga niko ne dira i da će ga pustiti nakon saslušanja, on će nastaviti po starom ili još gore.
Policija treba da radi po zakonu, a ne po mišljenju ili stavu bilo koga, najmanje forumskog nika :D Približavanje EU integracijama nosi svoja pravila i nikakvo Titinu miliciju. Ali živi u svijetu bajki, maštarija, snova.. sasvim je dozvoljeno.
Kato, čitaš li crnu hroniku, pa one slučajeve pucnjave, oružane pljačke, uboda nožem ili nasilničkog ponašanja? Šta je zajedničko tim slučajevima? Uhapšen, saslušan, pušten. To je kod nas očito po zakonu, jer da nije, nebi svaki slučaj isto završio. Jbt, nedavno likovi uđu u tramvaj, razmahaju se iz obijesti noževima po raji, povrijede neke ljude, i sutra ih puste??? Pa trebali su im koljena propucati. Naš narod je u dobroj mjeri stoka, i normalni, evropski zakoni ovdje nemaju šta tražiti.
Znaš onu priču, napravio naš čovjek u dijaspori nelegalno kuću na nakvom jezeru. Nisu mu mogli ništa, nemaju kaznu za to nikako, podrazumjeva se da se to ne smije.
Last edited by zrakomlat on 28/12/2014 16:29, edited 1 time in total.
Klavikula

#27 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Klavikula »

mnogo su simpaticni ovi sto traze od milicije da se ponasa demokratski i po zakonu :lol: :lol:
bas bih volio da znam koja svjetska milicija se tako ponasa. more bit americka, ili njemacka. more bit al u kurcu.
mirzet87sa

#28 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by mirzet87sa »

Treba. Do te mjere da mjesec dana jedes na slamku. Price da se samo bijeda udara su smijesne.
Fauja Singh

#29 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Fauja Singh »

zrakomlat wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Better Man wrote:Pa svi vi koji ste protiv da policija kriminalciei ubice mariše, na jedan naćin doprinosite ovakvom stanju. Kad vidi da ga niko ne dira i da će ga pustiti nakon saslušanja, on će nastaviti po starom ili još gore.
Policija treba da radi po zakonu, a ne po mišljenju ili stavu bilo koga, najmanje forumskog nika :D Približavanje EU integracijama nosi svoja pravila i nikakvo Titinu miliciju. Ali živi u svijetu bajki, maštarija, snova.. sasvim je dozvoljeno.
Kato, čitaš li crnu hroniku, pa one slučajeve pucnjave, oružane pljačke, uboda nožem ili nasilničkog ponašanja? Šta je zajedničko tim slučajevima? Uhapšen, saslušan, pušten. To je kod nas očito po zakonu, jer da nije, nebi svaki slučaj isto završio. Jbt, nedavno likovi uđu u tramvaj, razmahaju se iz obijesti noževima po raji, povrijede neke ljude, i sutra ih puste??? Pa trebali su im koljena propucati. Naš narod je u dobroj mjeri stoka, i normalni, evropski zakoni ovdje nemaju šta tražiti.
Znaš onu priču, napravio naš čovjek u dijaspori nelegalno kuću na nakvom jezeru. Nisu mu mogli ništa, nemaju kaznu za to nikako, podrazumjeva se da se to ne smije.
Nas narod jeste stoka, ali i ta stoka cim predje granicu postuje zakone, nema bacanja opusaka i smeca kroz prozor, svi se vezu u autu i sl... ali ne zato sto ce ih policija u drugim zemljama tuci zbog tih prekrsaja nego zato sto znaju da su kazne rigorozne i nema sanse da se ne plati, ako nemas para haj u zatvor i jos ti napravi dosije da si obiljezen za citavog zivota.
Evo ja sam prije par godina bio sa dijasporcem u autu kod nas u Sarajevu, i nagario ga on kod marsalke, ja mu govorim da uspori jer ima radar-kamera, kaze "ja i sta ce mi" (strane table) :-?
Al zato kad ode u dijasporu, to pjesak kad pogleda zebru on stane, ovdje ga boli neka stvar i za zebre i za radare...
Hocu reci, ne treba policija tuci, misljenja sam da policajac treba da privede osobu koja krsi zakon, naravno ako se opire onda primjeniti silu, ali zato tuzilastva i sudije trebaju da budu rigorozni. Ne volim policajce jer su vecinom krkani, kad progovore ospem se, ali ruku na srce skoro pa uvijek i to brzo nadju pocinioca nekog kaznenog djela, al to sto ih sud pusti ne mora znaciti da ih policija treba tuci. Mislim to je moje misljenje.
zrakomlat

#30 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by zrakomlat »

Fauja Singh"
Nas narod jeste stoka, ali i ta stoka cim predje granicu postuje zakone, nema bacanja opusaka i smeca kroz prozor, svi se vezu u autu i sl... ali ne zato sto ce ih policija u drugim zemljama tuci zbog tih prekrsaja nego zato sto znaju da su kazne rigorozne i nema sanse da se ne plati, ako nemas para haj u zatvor i jos ti napravi dosije da si obiljezen za citavog zivota.
Evo ja sam prije par godina bio sa dijasporcem u autu kod nas u Sarajevu, i nagario ga on kod marsalke, ja mu govorim da uspori jer ima radar-kamera, kaze "ja i sta ce mi" (strane table) :-?
Al zato kad ode u dijasporu, to pjesak kad pogleda zebru on stane, ovdje ga boli neka stvar i za zebre i za radare...
Hocu reci, ne treba policija tuci, misljenja sam da policajac treba da privede osobu koja krsi zakon, naravno ako se opire onda primjeniti silu, ali zato tuzilastva i sudije trebaju da budu rigorozni. Ne volim policajce jer su vecinom krkani, kad progovore ospem se, ali ruku na srce skoro pa uvijek i to brzo nadju pocinioca nekog kaznenog djela, al to sto ih sud pusti ne mora znaciti da ih policija treba tuci. Mislim to je moje misljenje
U pravu si ti sve, u principu nisam ni ja za to, niti treba tući nekoga ko ukrade parfem, ili baci kesu na ulicu. Slažem se, nemaš para za platiti kaznu, e hajde fino u tvorza 15 dana. Ponoviš, haj opet dva mjeseca. Bilo bi nekog reda. Kod nas lik uspije skupiti 20.000 KM neplaćenih kazni. Njemu je bespotrebno pisati kaznu, u zatvor brale. Ali ove što napadu, bodu, pucaju, vrše oružane pljačke kladionica i prodavnica, prepadaju radnice koje rade za 5 stoja i sl, te bi već trebalo malo klepnuti po ušima, čisto da vide da nisu iznad zakona.
Fauja Singh

#31 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Fauja Singh »

zrakomlat wrote:
Fauja Singh"
Hocu reci, ne treba policija tuci, misljenja sam da policajac treba da privede osobu koja krsi zakon, naravno ako se opire onda primjeniti silu, ali zato tuzilastva i sudije trebaju da budu rigorozni. Ne volim policajce jer su vecinom krkani, kad progovore ospem se, ali ruku na srce skoro pa uvijek i to brzo nadju pocinioca nekog kaznenog djela, al to sto ih sud pusti ne mora znaciti da ih policija treba tuci. Mislim to je moje misljenje
U pravu si ti sve, u principu nisam ni ja za to, niti treba tući nekoga ko ukrade parfem, ili baci kesu na ulicu. Slažem se, nemaš para za platiti kaznu, e hajde fino u tvorza 15 dana. Ponoviš, haj opet dva mjeseca. Bilo bi nekog reda. Kod nas lik uspije skupiti 20.000 KM neplaćenih kazni. Njemu je bespotrebno pisati kaznu, u zatvor brale. Ali ove što napadu, bodu, pucaju, vrše oružane pljačke kladionica i prodavnica, prepadaju radnice koje rade za 5 stoja i sl, te bi već trebalo malo klepnuti po ušima, čisto da vide da nisu iznad zakona.
100 % se slazem, ma policija bi ih mozda i mlatnula da znaju da ce za takvo djelo dobiti nekoliko godina zatvora, ali vjerovatno kontaju eto budale u roku 24h vani i onda ti se moze jos osvetiti, pa eno ona budala ubi policajca sto je bio kod crkve u Reljevu, cini mi se dobio neku kaznu u saobracaju i uzeo kalasnjikov i po policaju :shock:
Last edited by Fauja Singh on 28/12/2014 17:19, edited 3 times in total.
S4mpion

#32 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by S4mpion »

Pozivate se na zakon kojeg nema. Pričate o zatvoru i nekim sankcijama, treba ovo, treba ono, a policija uopšte ne odlučuje o tome. Ono što je u moći policijskih službenika je da pendrek ogule od leđa kriminalaca kad već država ne želi da ih sankcioniše.

Ukradeni parfem? Nek je 40KM, to neko mora uzeti ispred svoje djece kako bi namirio štetu, i takve treba marisati da ne mogu supe na slamku.

Pričate o EU? E pa imajte na umu količinu krvi koju su oni prolili dok su došli na današnji nivo.
kaktusss

#33 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by kaktusss »

.
Akibh

#34 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Akibh »

Klavikula wrote:mnogo su simpaticni ovi sto traze od milicije da se ponasa demokratski i po zakonu :lol: :lol:
bas bih volio da znam koja svjetska milicija se tako ponasa. more bit americka, ili njemacka. more bit al u kurcu.
Ekstremno glupo poredit nasu i ove iznad policije.
1. Kod nas su ministri, komesari, direktori pol tijela politicki zavisni, podobni... Zato su im glavni likovi poput Lukaca&Co.
2. Dio policije je debelo upleten u krim radnje tipa talovi, paravani, mito, korupcija

Eh, ako i kad se ove dvije stavke rijese, pa dobijemo nezavisnu i profesionalnu policiju, onda bi moglo biti svasta
mali_balon

#35 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by mali_balon »

Prije svega treba imati na umu da je ovo mafijaska drzava tj mafija ima svoju drzavu.
Fauja Singh

#36 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Fauja Singh »

S4mpion wrote:Pozivate se na zakon kojeg nema. Pričate o zatvoru i nekim sankcijama, treba ovo, treba ono, a policija uopšte ne odlučuje o tome. Ono što je u moći policijskih službenika je da pendrek ogule od leđa kriminalaca kad već država ne želi da ih sankcioniše.

Ukradeni parfem? Nek je 40KM, to neko mora uzeti ispred svoje djece kako bi namirio štetu, i takve treba marisati da ne mogu supe na slamku.

Pričate o EU? E pa imajte na umu količinu krvi koju su oni prolili dok su došli na današnji nivo.
Sve je to super, ali hajde budi realan i posten, evo onaj slucaj "Almer" sto je reketirao vlasnika male pivnice, bilo je malo malo na portalima, znaci imaju sve dokaze, nasli mu oznacene novcanice i sta ti ja znam sve nisu... da si policajac, imas porodicu i radis casno svoj posao, i sad privodis ovog Almera i on se ne opire, bil ga ti prebio pendrekom, znaci bil ga mirno priveo ili bi mu sto kazes ogulio pendrek od ledja samo zato sto je krao i sto ce npr. vlasnik male pivnice biti ostecen za dnevni pazar ili dio (ne znam sad i nebitno koliko)
Ja bi iskreno gledao da ga mirno privedem a onda neka sud i tuzilastvo vide sta ce sa njim. Mislim lako je sad ovako preko foruma reci joj ja bi ga razbio da mu vise ne padne na pamet da reketrira, ali onda trebam kontati kako ce mi dijete do skole doci jer je ovog sud vrlo brzo pustiti van a on ne zna ni za sta drugo u zivotu osim za kriminal.
Klavikula

#37 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Klavikula »

Akibh wrote:
Klavikula wrote:mnogo su simpaticni ovi sto traze od milicije da se ponasa demokratski i po zakonu :lol: :lol:
Ekstremno glupo poredit nasu i ove iznad policije.
1. Kod nas su ministri, komesari, direktori pol tijela politicki zavisni, podobni... Zato su im glavni likovi poput Lukaca&Co.
2. Dio policije je debelo upleten u krim radnje tipa talovi, paravani, mito, korupcija

Eh, ako i kad se ove dvije stavke rijese, pa dobijemo nezavisnu i profesionalnu policiju, onda bi moglo biti svasta
navedene stvake stoje, ali ja nisam govorio o tome, vec o metodama rada policije.
kakavdanakneiskustvu

#38 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by kakavdanakneiskustvu »

Chmoljo wrote:policija ne treba odvaljivati bubrege bez potrebe. hajvana batina neće odvratiti od belaja.

hoće zatvaranje na duži period, bez vrhunskih uvjeta po zatvorima, slobodnih vikenda i sličnih klinaca. 25 godina odleži za ubistvo, pa onda izađi i popričaj sa ostalim vanabi krimosima. nema bolje preventive...

iza milicije je stajala država. pa si poslije batina i ponovnih ekscesa mogao očekivati truljenje u nekom KPD-u. ne bildanje, uživanje u bazenu, učenju novih stvari - nego truljenju u ćeliji. zato su te batine imale toliko efekta.
:thumbup: :thumbup:
S4mpion

#39 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by S4mpion »

Fauja Singh wrote: Sve je to super, ali hajde budi realan i posten, evo onaj slucaj "Almer" sto je reketirao vlasnika male pivnice, bilo je malo malo na portalima, znaci imaju sve dokaze, nasli mu oznacene novcanice i sta ti ja znam sve nisu... da si policajac, imas porodicu i radis casno svoj posao, i sad privodis ovog Almera i on se ne opire, bil ga ti prebio pendrekom, znaci bil ga mirno priveo ili bi mu sto kazes ogulio pendrek od ledja samo zato sto je krao i sto ce npr. vlasnik male pivnice biti ostecen za dnevni pazar ili dio (ne znam sad i nebitno koliko)
Ja bi iskreno gledao da ga mirno privedem a onda neka sud i tuzilastvo vide sta ce sa njim. Mislim lako je sad ovako preko foruma reci joj ja bi ga razbio da mu vise ne padne na pamet da reketrira, ali onda trebam kontati kako ce mi dijete do skole doci jer je ovog sud vrlo brzo pustiti van a on ne zna ni za sta drugo u zivotu osim za kriminal.
A šta postigneš kad zatvoriš oči? Poslaćeš dijete u školu i samo je pitanje dana kada će nabasati na kabadahiju kojem se ti nisi htio zamjerit.

Nije pendrek jedina stvar koju policajci trebaju koristiti, tu je i mozak.
Nomo

#40 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Nomo »

Jimmy McNulty wrote:
Fauja Singh wrote:Ja bi samo volio da su prema svima isti kreteriji, pa bilo to upotreba sile ili obican haps, ali jok, isutat ce nekoga koga moze zbog malo povisenog tona, a ovi poznati kriminalci sto pune svakodnevno crnu hroniku im mogu svasta reci pa cak i pljunuti u lice a da ih se ne dohvati, samo ih sprovedu do stanice gdje ubrzo dodje Mjesecar i hajmo vani.
Samo zbog tih neujednacenih kriterija sam protiv upotrebe sile.
To je ono što je u konkretnom slučaju i meni najviše zasmetalo,
momka izmarisa kao da je htio rušiti ustavni poredak Federacije
a već danas sutra će nekom kabadahiji progledati kroz prste za mnogo gore djelo nego koje je ovaj momak vjerovatno počinio.
ja se ne javljam na ovakve teme ali mi ovo u oko upade . svakog covjeka koji rusi tzv poredak tzv pederacije treba odlikovati sa dvije tone zlata . svakog covjeka koji rusi tzv ustavni poredak tzv rs koja je nastala na genocidu i klanju svojih komsija treba odlikovati sa 4 tone zlata . svakog covjeka koji radi na uspostavi Repuiblike Bosne Hercegovine gdje ce cudovista genocidna lezati na robiji tri milijarde godina treba nagraditi sa 100 tona suhog zlata .
ps hej plivadon otvorio temu o muriji i klosarima i spominje nekakvu federaciju kao da je taj cirkus neka drzava . onako volsebno , tiho da niko ne primjeti .
pps smrt genocidnoj rs i nestanak njenog nus produkta tzv federacije je duznost i obaveza svakog casnog i postenog covjeka na svijetu !!!!!!
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#41 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by KatarinaKosaca »

Baš me zanima da li ljuti zagovaratelji sile i nasilja i batina ikada pomisle da su u muriji živi lojudi i da mogu pogriješiti. Pa šta ako slučajem pogriješe i njih lično prebiju da "mjesec dana jedu samo slamkom".
KatarinaKosaca

#42 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by KatarinaKosaca »

Dupli. Forum je čudo :-)
Frutek

#43 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Frutek »

Za veće ovlasti jesam, jer ovo sad što rade (smiju, mogu) je nula u poredjenju sa policijama na zapadu (u bilo kojoj državi). Medjutim, moraju prvo počistit i ispred svog dvorišta. Kad vidim kakva spadala, neukih i nepismenih brdjana radi kao policajac, ospem se. Ima tu puno posla u reorganizaciji, pa kad to srede, onda jesam da tuku više. Svijet samo silu razumije (nazalost).
TheMule

#44 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by TheMule »

Jimmy McNulty wrote: ali ipak mi je nekako zasmetalo ...
:lol: E trebo ga je privesti, pa da ga puste za par sati, a on opet kenja po ljudima koji cekaju na autobus nakon teskog dana na poslu gdje pokusavaju zaraditi za hljeba djeci
S4mpion

#45 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by S4mpion »

KatarinaKosaca wrote:Baš me zanima da li ljuti zagovaratelji sile i nasilja i batina ikada pomisle da su u muriji živi lojudi i da mogu pogriješiti. Pa šta ako slučajem pogriješe i njih lično prebiju da "mjesec dana jedu samo slamkom".
Naše građane svaki dan neki višestruki povratnik u kriminal maltretira, pretuče na mrtvo ime, raspori nožem iz dosade, vatrenim oružjem nanese teške tjelesne povrede... šta to građani mogu izgubiti?

Da se plaše da policajac ne pogriješi? :mrgreen:

xe xe xe
muha_sa

#46 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by muha_sa »

dpjokala26 wrote:jažić nama treba.ko je sarajlija zna o kome se radi. :)
igramo lopte i neko povice -- eto Jaze-- bjez kuci pa drito pod minder :lol:
Edin H.

#47 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Edin H. »

Frutek wrote:Za veće ovlasti jesam, jer ovo sad što rade (smiju, mogu) je nula u poredjenju sa policijama na zapadu (u bilo kojoj državi). Medjutim, moraju prvo počistit i ispred svog dvorišta. Kad vidim kakva spadala, neukih i nepismenih brdjana radi kao policajac, ospem se. Ima tu puno posla u reorganizaciji, pa kad to srede, onda jesam da tuku više. Svijet samo silu razumije (nazalost).
Sta pricas ti bolan?

U svakoj civilizovanoj drzavi drot odgovara ukoliko prekomjerno upotrijebi silu.
KatarinaKosaca

#48 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by KatarinaKosaca »

S4mpion wrote:
KatarinaKosaca wrote:Baš me zanima da li ljuti zagovaratelji sile i nasilja i batina ikada pomisle da su u muriji živi lojudi i da mogu pogriješiti. Pa šta ako slučajem pogriješe i njih lično prebiju da "mjesec dana jedu samo slamkom".
Naše građane svaki dan neki višestruki povratnik u kriminal maltretira, pretuče na mrtvo ime, raspori nožem iz dosade, vatrenim oružjem nanese teške tjelesne povrede... šta to građani mogu izgubiti?

xe xe xe
da hoće da rade u korist građana kao što neće, to bi mogli riješiti i bez odvaljivanja bubrega. Njihov je problem što su jako često na platnom spisku lokalnog tajkuna, reketare razbojnika, kradljivca, prosjaka ili dilera. Tu je problem, a ne u količini primjene sile.
S4mpion

#49 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by S4mpion »

KatarinaKosaca wrote:
S4mpion wrote: Naše građane svaki dan neki višestruki povratnik u kriminal maltretira, pretuče na mrtvo ime, raspori nožem iz dosade, vatrenim oružjem nanese teške tjelesne povrede... šta to građani mogu izgubiti?

xe xe xe
da hoće da rade u korist građana kao što neće, to bi mogli riješiti i bez odvaljivanja bubrega. Njihov je problem što su jako često na platnom spisku lokalnog tajkuna, reketare razbojnika, kradljivca, prosjaka ili dilera. Tu je problem, a ne u količini primjene sile.
A ja uvijek mislio da je tužilaštvo krivo za puštanje uhapšenih kriminalaca na slobodu?
braca

#50 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by braca »

Da li policija moze ili ne moze ovako udarati ljude na ulici i onda ih ostaviti kao psa na zemlji, to je jedna tema, ali ovo je Bosnia, gdje svako moze raditi sta zeli, pa tako i policija. Znaci, moze udarati.

Da li bi trebala, to je druga tema i jasno je da ne treba da udara ljude na ulici, osim u slucajevima samoodbrane, sprecavanja nekog kaznenog djela i sl. Ako vec zeli da ga udara, onda neka ga odvede u policijsku stanicu i apicira vaspitne mjere ove vrste (sto principijelno podrzavam kada su evidentni kriminalci, siledzije i kabadahije u pitanju, ali svakako ne po uranilovci, sto je kod nas slucaj). Sta treba sada da jedno dijete ili vise djece gledaju kako neko nekoga ili policija gazi na ulici? Ne, to ne podrzavam, osim u zaista opravdanim slucajevima slicnim gore napisanim (sprecavanje kaznenog djela, samoodbrana i sl....).

Pozivate se na policije drugih zemalja! Ma nemoj: gdje to policija izudara gradjanina i onda ga sutne nogom, ostavljajuci ga na sred ulice? Ako ga namara, onda ga i stavi u mariolu i na daljnju obradu u policijsku postaju oliti stanicu, ali bas da ga kao psa ostavi na ulici, to nema i nije uobicajeno u CIVILIZIRANIM zemljama.

Mani ovakvo ponasanje lici na Gestapo, ili je samo jedan korak od toga i svi koji to podrzavaju, ne brinite, svi cete / svi cemo doci na red iz nekog razloga, prije ili kasnije, bez obzira da li ste nesto skrivili ili niste.

I ja sam bio u slicnoj situaciji prije odredjenog vremena, u totalnom mraku u jednom dijelu grada, policija me je zaustavila i izmislila da sam prosao kroz crveno svjetlo. Nisam. Cak ni na zuto. U pocetku su bili ljubazni i kada su poceli da pisu prijavu i zapisnik, ja sam ih LJUBAZNO zamolio da napisu i cinjenicnu situaciju gdje su bili parkirani kada sam ja nailazio, bili su jedno 300 m ISPRED mene, auto okrenuto u pravcu moga smijera kretanja, znaci ledjima okrenuti ka semaforu, koji je, kako rekoh, barem 300 m udaljen. Tada su poceli da galame na mene, iako sam ja bio ljubazan i oprezan u komunikaciji i sekunda je falila da me ne nalemaju, mislim da su to bili i odlucili uraditi. No, ja sam se rijecima dobro odbranio, rekavsi im da nece biti realno njihovo obrazlozenje po mojoj kasnijoj prijavi da sam ja sam u totalnom mraku napao dva naoruzana policajca na radnom mjestu, pri tome nisam alkoholiziran, nemam oruzje i nemam kazneni dosije. Za dlaku sam se izvukao, naravno nakon ovoga ni prijava za izmisljeno crveno nije napisana.

Ako to dozvolimo (ma ko nas uopce pita), tanka je linija izmedju Gestapa i regularne policije.
Post Reply