Da je Tito živ

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

gorkaz

#126 Re: Da je Tito živ

Post by gorkaz »

Bosnohercegovac wrote:
grany-smith wrote:Cuj,porediti Tita sa Staljinom.

A ovo poređenje sa Frankom,fašistom,neću da komentiram.Glupo poredjenje.
Tito:...........Doživotni diktator
Staljin:........Doživotni diktator

Tito:...........Komunista
Staljin:........Komunista

Tito:...........Protivnike likvidirao ili slao na Goli otok
Staljin:........Protivnike likvidirao ili slao u Sibir

Tito:...........Život obićnog ćovjeka pun Titine propagande kao crijevo nećega
Staljin:........Život obićnog ćovjeka pun Staljinove propagande kao crijevo nećega

Samo mi reci kad si rodjen pa cu dati neke vrlo korisne odgovore jer vidim da si pun "znanja".

Tito:...........Jugoslavija pukla ko zvečka
Staljin:........SSSR se pocijepao ko truhla tkanina

Tito:...........Još uvijek mnogi Jugosloveni žale za Titom i tim vremenom
Staljin:........Još uvijek mnogi Sovjeti žale za Staljinom i tim vremenom

Tito:...........bez brkova
Staljin:........Brko

Baš se razlikuju, u MP3.

I Franko je bio slićan doživotni diktator, samo što je kao fašista bio desnićar, pa se zalagao za tradicionalne vrijednosti i vjeru, bio je katolik, a i Španjolska nije pukla ka zvećka.
popajic

#127 Re: Da je Tito živ

Post by popajic »

@pera trta
Ništa netačno nije rekao kad je tvrdio da je Franco promicao katoličanstvo i tradicionalne vrijednosti, što je itekako godilo uhu prosječnog Španca.
I uhu prosjecnog Nijemca je svojevremeno godilo promicanje (hajde da se sicamo meni stranim jezikom :D ) tradicionalnih vrijednosti ubber nacije...pa ih je to promaklo u fasizam.
Mozes biti alergican na Tita, ali ga ne mozes porediti sa fasistima.
Sto vam ovi danasnji sovinisti " leze" to najbolje vi sami znate , mada nije tesko naslutiti razloge.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#128 Re: Da je Tito živ

Post by Pera Trta »

popajic wrote:
@pera trta
Ništa netačno nije rekao kad je tvrdio da je Franco promicao katoličanstvo i tradicionalne vrijednosti, što je itekako godilo uhu prosječnog Španca.
I uhu prosjecnog Nijemca je svojevremeno godilo promicanje (hajde da se sicamo meni stranim jezikom :D ) tradicionalnih vrijednosti ubber nacije...pa ih je to promaklo u fasizam.
Mozes biti alergican na Tita, ali ga ne mozes porediti sa fasistima.
Sto vam ovi danasnji sovinisti " leze" to najbolje vi sami znate , mada nije tesko naslutiti razloge.
Greška. Nacisti uopšte nisu promicali tradicionalne vrijednosti, još manje protestantizam ili bilo koju drugu religiju. Hitlerov san bio je raskinuti potpuno sa starim društvom, koristeći samo one tradicionalne institucije koje su mu bile potrebne da se održi na vlasti, prije svega vojsku i parlament. Kad je prigrabio apsolutnu vlast i njih je pretvorio u svoje igračke. Stvaranje novog i drugačijeg društva, sa novim idealima, bilo je ono čemu su nacisti težili, a na šta se "navukao" prosječan svijet, frustriran porazom u svjetskom ratu i ekonomskim teškoćama vajmarske republike. Franco je, s druge strane, promicao vraćanje starih tradicija, kojima je glavni pečat bilo katoličanstvo, kome su Španci tradicionalno jako privrženi i koje je uvijek bilo prisutno u svim segmentima života.
Protivnik sam i jedne i druge i treće ideologije, da se zna. I ne leže mi ni današnji ni jučašnji šovinisti, ali mi ne leže ni diktatori, kako god da se predstavljali.
nosara

#129 Re: Da je Tito živ

Post by nosara »

Bosnohercegovac wrote:
Nemoj se vrijeđžati, nije ovo ništa osobno. Samo malo argumentiramo, ako hoćeš pridruži se, slobodno.
Gdje si bio za Titova zivota da ga kritikujes...? :D I da je sada ziv, ti bi i dalje cucao u nekom odvodu cekajuci da neko pusti vodu pa da i ti vidis svijeta... :lol:

Smatram sve one, koji post festum kritikuju Tita i SFRJ, za moralne nakaze... :D Dosla klero-nacisticka demonkratija i govna progovorise... :lol:

Starom mozete samo pusit pendrek... :lol:
zonbirile

#130 Re: Da je Tito živ

Post by zonbirile »

ljudi moji o čemu raspravljate Šaban je bio najgori,ništa nismo imali,onda dođoše četnici i napraviše ratne štete cca 100 milijardi dolara,a preostalo se i dalje krčmi.Ova 2009g je 1959g kod Šabana,haman sve popravljeno,novo napravljeno,ljudi vraćeni smješteni,borci honorirani.Bilo sile i prislie,pa ko i u Njemakoj tog doba,gdje su žene krčile kvartove u ruševinama.Sada toga nema,ali više je stradalih od droge ,i kriminala,gladi i besperspektivnosti,nego od prisilnog rada.Više je ljudi pobjeglo,nego iz one tamnice,još imali onda pasoš bez viza.
gorkaz

#131 Re: Da je Tito živ

Post by gorkaz »

I Franko je bio slićan doživotni diktator, samo što je kao fašista bio desnićar, pa se zalagao za tradicionalne vrijednosti i vjeru, bio je katolik, a i Španjolska nije pukla ka zvećka.[/quote]

Samo mi reci kad si rodjen pa cu dati neke vrlo korisne odgovore jer vidim da si pun "znanja".
[/quote]

Nemoj se vrijeđžati, nije ovo ništa osobno. Samo malo argumentiramo, ako hoćeš pridruži se, slobodno.[/quote]
Nisi odgovorio na moje pitanje! Trebali da ga ponovim? Uostalom kad bolje razmislim ne treba trosit ni vrijeme ni energiju na znalce ala ti i pera trta.
udrch

#132 Re: Da je Tito živ

Post by udrch »

KatarinaKosaca wrote:Da je Tito živ, @Nosara bi bio šef Udba-e, a ja bih bila u tvorza po Nosarinom nalogu. @Seln bi bio ministar za pravdu, tako da bi svaka želba bila u kanti za smeće, a @Havana kao ministar unutarnjih poslova bi redovno slao dva drota da mi odvale bubrege.
Samo da ponovim dobar post..post iznad govori da je KararinaKosača u pravu..Čovjek svoje neistomišljenike prvo nazove kleronacionalistima i onda im kaže da su govna..jel ima ovdje gdje administratora? - ako ima molim da se banuju svi nosarini neistomišljenici..
grany-smith

#133 Re: Da je Tito živ

Post by grany-smith »

Danas sretoh mog jarana Kemu.Dugo godina smo poznanici i dobri prijatelji.
Kakav je to momak bio prije rata.Zdrav ko drijen,atletski građen,čovjek pun života.

Danas,samo dio od one figure koju sam poznavao.
Bez noge,pola šake,ustvari svega dva prsta na ruci,nagrđenog lica,tijelo išarano ožiljcima od gelera granate...

Dođoh do nekog svog zaključka i pomislih.
-Da je Tito živ,možda danas Kemo ne bi bio ovakav.

Možda griješim,ko zna,ustvari smatram da sam u pravu ili...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#134 Re: Da je Tito živ

Post by KatarinaKosaca »

Pera Trta wrote:Imam i ja još jednu paralelu između Broza i Franca.
Broz je rekao "ne" Staljinu, a Franco Hitleru. Istina ne otvoreno, ali suštinski da, jer ni Franco nije bio budala.
Ima jako puno paralela. Od tog "ne"" na koji je Franco gotovo pa bio primoran, jer je Španjolska izašla iz strašnog građanskog rata, gladna i jadna, pa do gradnje velike infrastrukture, davanja stanova podobnim, i mnogo toga što je za posebnu temu. Ipak, postoji jedna jako bitna stvar koja se zaboravlja, a to je da prosječan Španjolac nije mnogo obrazovan niti zna jezike, niti je načitan. Ipak, ima jednu crtu u karakteru koju narod (i) na ovim prostorima nemaju, a to je da ga se ne može puno praviti budalom. Dokaz je tranzicija koja je fascinantno dobro napravljena i sad parafraziram njihovu političku novinarku Victoriju Priego.... Kako extremna desnica, tako i extremna ljevica je imala još uvijek svijest o pogubnosti jednog rata i pravila svaki kompromis da do njega opet ne dođe.... Dakle, godine tranzicije, kasne sedamdesete i vladajući centar -desnica daju Santiagu Carillu (vođa komunističkog pokreta, u egzilu u Francuskoj) pasoš i on se vraća u zemlju.
Drugi dokaz koejg se svi sjećamo je da vladajući PP poslije atentata na Atochi izlazi sa oficijelnim stavom da je atentat počinila ETA-a, prosječni Španjolac i pored nedostatka informacije zna da ga se laže i glasom dva dana poslije toga kažnjava desnicu i pobjeđuje Zapatero. E, to mi , nažalost nemamo, nego svako upire u svog vožda kao jedinog i ispravnog i vječitog.
Španjolci su u mozgu rasčistili sa diktaturom, mi nismo.
drenmajster

#135 Re: Da je Tito živ

Post by drenmajster »

KatarinaKosaca wrote:A fakat da je živ Tito bi kao Pentelija iz Maratonaca imao jedno 145 godina :? :-)
Laki je malo nervozan otkako je Pantelija umro-eto sad imamo deda Panteliju na celu SDA -bezbeli ce nas ovi
predsjednici mjesnih zajednica uvesti u EU (mislim na sve kolateralne stranke u BiH).Pokret svrstanih jakako
milionski poslovi u Iraku Libiji Kataru Dubaiu,bezvizni rezim-poslovi u Njamackoj,pruge,autoputevi skole vrtici Djeda Mrazovi
na sve strane-para na svakom koraku socijalna zastita-ma svega svega-putera sira jaja ma nema cega ba nema.
JARANE PREDSJEDNICE pocasna garda je postrojena u vasu cast-raport predaje kung fu Fudo sa nuncakama.
SiSaJuMe

#136 Re: Da je Tito živ

Post by SiSaJuMe »

Da je Tito ziv Mi bi bili mrtvi!
potpis: slobo,aljo i njofra
ja progovorila

#137 Re: Da je Tito živ

Post by ja progovorila »

Erzsebet wrote:
Da je Tito živ i da je zadrao onaj komunistički poredak danas bi mi uz Sjevernu Koreju i Kubu Vijetnam bili jedine socijalističke države.
Hvala Bogu da nije živ.
Ovakvi su mi komentari najlegendarniji. Bez ikakvih dokaza, bez rasprave, samo čovjek lupi i kaže, potpuno nesvjestan o čemu govori.
Tako je Erzsbet, sto bi reko Ilija Cvorovic "Ja sebe ne vidim sa strane".. lupaju ko Maksim po diviziji... :) :-)
ja progovorila

#138 Re: Da je Tito živ

Post by ja progovorila »

chuchumbamayumbe wrote:Da je Tito ziv bilo bi "SMRT FASIZMU, SLOBODA NARODU!"
A sada je smrt narodu, sloboda fasistima, mater him!
:thumbup:
holger

#139 Re: Da je Tito živ

Post by holger »

Tito je godinama trubio o svojim nasljednicima: omladincima i metalcima. Cemu Tito kad smo svi mi Tito. :?

Ne bih se htio mijesati filozofija zivota je unistila BiH. Jadnici gledali pad zida i komentarisali nije ovako kod nas bilo ne znajuci da se blizi kraj svijeta kakvog su do tada poznavali.
njonjica

#140 Re: Da je Tito živ

Post by njonjica »

ja progovorila wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Da je Tito ziv bilo bi "SMRT FASIZMU, SLOBODA NARODU!"
A sada je smrt narodu, sloboda fasistima, mater him!
:thumbup:
Da je Tile ziv, ne bi bilo "Gluhe Bukovice"....
zonbirile

#141 Re: Da je Tito živ

Post by zonbirile »

Bosna je sa Sabanom presla put od male mature do osmoljetke kao obavezne skole.Sada broj nepismenih raste,a EU uvodi obavezno srednjeskolsko obrazovanje plus,informaticku pismenost.Polako ,ali sigurno Bosna se gubi u mraku i izmaglici vjerskih opsjena i lazi.
Macak U Cizmama

#142 Re: Da je Tito živ

Post by Macak U Cizmama »

Da je Tito "ziv", sad bi mu rahat isli na grob. ... :mrgreen:
grany-smith

#143 Re: Da je Tito živ

Post by grany-smith »

Da je Tito,živ
bili bismo vedrija nacija.
Narodi sa više osmijeha na licima.
Ljudi koji bi imali daleko više energije u sebi
Narodi koji bi sa daleko više optimizma gledali u budućnost...

A,ovako... Neka nama nas, .ebi ti nas !

:?: :?: :?: :?:
respo

#144 Re: Da je Tito živ

Post by respo »

da je ziv usao bi u ginisovu knjigu rekorda kao nastariji drzavnik :D
grany-smith

#145 Re: Da je Tito živ

Post by grany-smith »

respo wrote:da je ziv usao bi u ginisovu knjigu rekorda kao nastariji drzavnik :D
I najpriznatiji.
Post Reply