(Cudni) obicaji na svadbama u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
plodding bag

#426 Re: (Cudni) obicaji na svadbama u BiH

Post by plodding bag »

NightSkyWalker wrote:
plodding bag wrote:Ja sam se vjencavala u Bihacu,kao i bezbroj osoba koje poznajem,od starih do mladih,nikad u svom zivotu nisam cula da te ko pita jesi li djevica ili ne a kamo li da mjeri,kakve su to nebuloze?Pa moja frendica i jetrva se udavale trudne,sta bi se njima mjerilo,trbuh?.Dajte ljudi,neprovjerene informacije zaista nema smisla bubati.......
Ma to je valjda samo kod onih koji se dogovore da ispostuju taj obicaj. Neki ljudi to praktikuju. :roll:
Kod tebe i drugih jednostavno to nije bilo bitno i zato vam se nista nije mjerilo.
A kod nekih ljudi je to ipak bitno pa se gleda. :-?
Aj ko se to majke ti ga mile u 21 vijeku dogovori da to ispostuje??Pa valjda bih za svojih 30 godina jedan put cula za obicaj u svom gradu,pa bar od mami,nani,tetki i ostalih....Bas ne volim kad ljudi lupaju na casu,kao ovi sto su par kilometara od nas imaju nesto sasvim trece u obicaju ili sta?Bas se brukate bezze...
PasoDzigera007

#427 Re: (Cudni) obicaji na svadbama u BiH

Post by PasoDzigera007 »

Ovo je ziva sprdacina i izmisljotina,kakvi ba stapici,neko je ovo ubacio jer ima namjeru neke ljude da napravi glupim,zaostalim. Jedino sto je poznato,a to je carsaf,ne samo u BIH ,nego sirom bivse Jug. A danas samo kod malobrojnih svadbi se koristi,jer su djevojke po odavno po BIH iskoristene,pa nema sta ni ostati.
Max Bunker

#428 Re: (Cudni) obicaji na svadbama u BiH

Post by Max Bunker »

Ocam' nista ljepse nego, prije nego sa mladozenjom odes po mladu, ono se sa njim bas napijes, da zaboravis gdje mlada zivi ( pa onda zoves taxi da te predvodi na putu do mlade :D ). Pa se onda zakite kola, ono bas-bas, pa onda zastave kroz prozor IZ i drzavna zastava, pa nakon sto mladenci kazu sudbonosno "da", ti fino pred opstinom izvadis pistolj pa par metaka od meraka u zrak :D jooooooooooooooooooj :D
Pa onda, kada se ode na slavlje, neka baba da dodje pa mladoj za srecu, rasjece pogacu vise glave :lol:
PasoDzigera007

#429 Re: (Cudni) obicaji na svadbama u BiH

Post by PasoDzigera007 »

Max Bunker wrote:Ocam' nista ljepse nego, prije nego sa mladozenjom odes po mladu, ono se sa njim bas napijes, da zaboravis gdje mlada zivi ( pa onda zoves taxi da te predvodi na putu do mlade :D ). Pa se onda zakite kola, ono bas-bas, pa onda zastave kroz prozor IZ i drzavna zastava, pa nakon sto mladenci kazu sudbonosno "da", ti fino pred opstinom izvadis pistolj pa par metaka od meraka u zrak :D jooooooooooooooooooj :D
Pa onda, kada se ode na slavlje, neka baba da dodje pa mladoj za srecu, rasjece pogacu vise glave :lol:
Kakvu pogacu? valjda meda da se oblizne,da ljubav bude slatka :D
janje_

#430 Re: (Cudni) obicaji na svadbama u BiH

Post by janje_ »

Max Bunker wrote:Ocam' nista ljepse nego, prije nego sa mladozenjom odes po mladu, ono se sa njim bas napijes, da zaboravis gdje mlada zivi ( pa onda zoves taxi da te predvodi na putu do mlade :D ). Pa se onda zakite kola, ono bas-bas, pa onda zastave kroz prozor IZ i drzavna zastava, pa nakon sto mladenci kazu sudbonosno "da", ti fino pred opstinom izvadis pistolj pa par metaka od meraka u zrak :D jooooooooooooooooooj :D
a kolo??

btw. ostao pozitivno iznenadjen kvalitetom koreografije.. ovo su ljudi ocigledno navjezbali..
Max Bunker

#431 Re: (Cudni) obicaji na svadbama u BiH

Post by Max Bunker »

janje_ wrote:
a kolo??

btw. ostao pozitivno iznenadjen kvalitetom koreografije.. ovo su ljudi ocigledno navjezbali..
Pa dobro, to je pred opstinom :-D Nisi valjda mislio, da sam to zaboravio :D
Ridjobrki

#432 Re: (Cudni) obicaji na svadbama u BiH

Post by Ridjobrki »

Nemojte se šprdati, rugati i napadati skajvokera, zna čojk šta priča samo nisu tudi u pitanju štapići jer su odbacitii kao nepouzdana metoda - bilo je privara i podvala, sve ko biva okej a ovamo bi mogo proći ne štapić ven stožina.

Potapanje se je pokazalo ko najbolja metoda i zdravo. Jedna Hanča iz Čavkića gori se nikad nije zato udala, ostala stara cura. Tribala se udati za jednog Sakiba na Kamenicu doli, pogodili miraz, došli svatovi i sve to, Sakibov ćaća petoro janjadi zaklo i sve, po rahmetli Bajru u Cazin poslalo da dodje sa harmonkom, Bajro bio živ alamurahmetelje, sva ta šikucija došla, pive bilo ko u priči, u njega jaka famelija to je sve gori po Avstriji, Švicarskoj, pički maternoj, a i njezni isto, njen još did u ona vrimena prodavncu držo, ćaća imo njih tri brata a sve čestito, orim kako će ispast te Hanče, nalet je Bog učino. Taj njen did prvi u Čavkići motor imo platijo ga dvista onih hiljada, tada je to bilo ko da danas dva bemveja da uzmeš ona najnovíja. Odo ja u priču, nego sve je to bilo dobro dok nju nije u škaf potopilo. Moj ti brete.... Kad je nju potopilo jebo joj ti mater oni mihurovi iz nje krenuše to ko da si radensku promućo pa očepijo!!! Jebo sve svoje ako onaj jedan mihur nije bio ko kuglager od fapa!!! To je bilo haus tamo, neko se smije, đe neće je li, ja stao ne znam kud ću, njen se ćaća pravi budala skočiše na Sakiba biva on je nju natego prije braka, on viče nisam, jedni krenuli kupit one stolove i stolce, ovi ne daju, to je hauz nasto. Ja šta ću viđam šikucija nastala mogu samo najebat, bom ja se sklonim đe se oni janjci peču, šta me je brige. Nit sam jebo nit ću najebat. Veli meni i Zijo što je tamo peko ote janjce ejvala ti, ti si bogam najpametniji, sjed jed, štaš popt, jebo budale i Hanču. Da je valjala ne bi našeg Sakiba ni dopala. Udala bi se ili u svom selu ili bi je lapili nama oni iz Malog Luga doli. Koji su to špiclovi i alkaponci, moj ti dostu...

Eto tako je to bilo s otom Hančom, ne znam kako se to rasplelo samo znam da se dugo nije udala, ako je ikako.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#433 Re: (Cudni) obicaji na svadbama u BiH

Post by ladyblue18 »

NightSkyWalker wrote:Posigurno znam da je rodica od mog jarana morala proci kroz ovaj obicaj. I eno sad zive fino i normalno.
Mislim da se ne traba cuditi, vec ovo treba razumiti. Ipak ima svoje razloge i vrijednosti. :|
A u kojem se stoljecu tvoj jaran zenio, u 16,17,18-om?

Helem, tema davno otisla stranputice, kljuc.
Locked