Čudna svjetla iznad Visokog?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Vamzemoljac

#26 Re: Čudna svjetla iznad Visokog?

Post by Vamzemoljac »

ako se tripujete na vanzemaljce samo klikni gore n X u prozoru i idi spavati..
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#27 Re: Čudna svjetla iznad Visokog?

Post by A1fa »

ma to guzio neko na Visochici pa nogom udario u prekidač za svjetla, ne sikirajte se, sve je ok.
MMM1977

#28 Re: Čudna svjetla iznad Visokog?

Post by MMM1977 »

A koliko gluposti možete pisati, čudo jedno. Dakle nisam spomenuo nikakve vanzemaljace ili te gluposti, prije svega sam želio da znam da li je još neko vidio a siguran sam da za ovo postoji logično objašnjenje.
Nuken

#29 Re: Čudna svjetla iznad Visokog?

Post by Nuken »

možda se neko igrao sa quadcopterom.Vjerovatno je quadcopter a haman svaki quad ima LED diode ispod elisa radi noćnog letenja u malom prostoru da se ne slupa

Sent from my YUSUN W91 using Tapatalk
Drvosjeca iz Dejcica

#30 Re: Čudna svjetla iznad Visokog?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Po istinitim događajima na planinama "Brown Mountains" :oops:

Jesu li bila ovakva kao od 0:21 na traileru?
over_thinking

#31 Re: Čudna svjetla iznad Visokog?

Post by over_thinking »

Ja sam to isto vidjela prošlo ljeto, s tim da je bilo jedno svjetlo, i dugo je bilo na nebu, letjelo pravolinijski; nije bio avion jer se svjetla nisu naizmjenično palila i gasila, već kao da je neka bliža zvijezda letjela. :? :?
spreca

#32 Re: Čudna svjetla iznad Visokog?

Post by spreca »

MMM1977 wrote:Maloprije iznosim nešto iz auta kad četverogodišnja kćerka me pita šta je ono na nebu? Pogledah, 4 jarka svjetla, stajala su oko minute a onda jedno po jedno nestali. Da li je još neko vidio?

Nemojte samo spominjati Edu Majku :)

Supruga je pokušala snimiti ali se ništa posebno ne vidi, kasno smo se sjetiti da odemo po mobitel.
meze jarane meze :oops: :lol: :lol: :lol:
MMM1977

#33 Re: Čudna svjetla iznad Visokog?

Post by MMM1977 »

Šta ću sa djetetom? Da i ono zamezi?
moa

#34 Re: Čudna svjetla iznad Visokog?

Post by moa »

Promatram nebo od kako znam za sebe i nikad nisam vidio nesto neobicno.
MMM1977

#35 Re: Čudna svjetla iznad Visokog?

Post by MMM1977 »

moa wrote:Promatram nebo od kako znam za sebe i nikad nisam vidio nesto neobicno.
I meni je ovo prvi put da vidim nešto neobično a stvar je u tome da ne bih ni vidio da mi nije skrenuta pažnja. Dakle 4 svjetla, boja ista kao boja zvijezda samo dosta jače svjetlo i po mojoj procjeni dosta nisko. Čudno mi je da su svjetlila istim intenzitetom otprilike 1 minutu a onda nestali, tačnije kao da su svjetla otišla u visinu. Nisam pobornik nikakvih alien teorija, smatram da sigurno postoji logično objašnjenje.
swanfilter

#36 Re: Čudna svjetla iznad Visokog?

Post by swanfilter »

Jednog sabaha ce se Visocani probuditi i skontati da piramide/a nema vise. Odletjele ...
MMM1977

#37 Re: Čudna svjetla iznad Visokog?

Post by MMM1977 »

A sad ih kao ima? :)
lajk

#38 Re: Čudna svjetla iznad Visokog?

Post by lajk »

MMM1977 wrote:A sad ih kao ima? :)
ima
shibonja

#39 Re: Čudna svjetla iznad Visokog?

Post by shibonja »

Da se prijavim sa mojim iskustvom od neki dan,.skoro sam instalirao onu app Flight Radar,i sad koji god avion putnicki leti ja otvorim app i vidim koja je aviokompanija i broj leta,,super applikacija,,,elem jaran ,zena mi u mene i ja sjedimo u dvoristu i vec je oko 4 popodne ,sunce samo sto nije zaslo za obliznje brdo,kad gledam u avion na nebu i pomisljam iz dosade da izvadim mobitel da vidim koji je ,kad se iznenada sa strane tog aviona pojavi nekakva jarka svjetlost,i prati avion,reko da nisu ovi iz nata borbeni avioni,medjutim nema nikakvog traga iza tog objekta,u to isto vrijeme i njih dvoje gledaju i kometarisu sta je ono hebote sudarice se avioni,ma nije ono avion sta je ono? nako blizu ??
Objekat je bio sad ispred aviona sad sa strane,kretao se kao kad uzmete one djecije lasere i uperite u zid,puno brzi od aviona i bez ikakvod traga iza njega,izgledalo je kao da posmatra avion i obilazi oko njega analizirajuci ga..u tom trenutku konacno skontam da upalim kameru i ono nestade,
Ostado smo u nevjerici i gledajuci jedni druge,drzao sam kameru upaljenu jos pola sata u nadi da ce se ponovo pojaviti ali nista se ne desi..poslije sam nasao na youtube slicne pojave na nebu koje je neko uspio snimiti,apsolutno ista stvar koju smo vidjeli,samo sto je bio jedan a ne vise kao na snimku ispod i vrtio se oko putnickog aviona!

shibonja

#40 Re: Čudna svjetla iznad Visokog?

Post by shibonja »

Nisi bitan ni ti ni tvoje neukusne opaske,vec ono sto je tema ovdje i nepada mi na pamet da se upustam u bilo kakve rasprave sa tobom 8)
vulkan777

#41 Re: Čudna svjetla iznad Visokog?

Post by vulkan777 »

E ne vjerujem hahah. Pa zar još neko osim glupih amera vjeruje u vanzemaljce i leteće tanjire. :-)
chile987

#42 Re: Čudna svjetla iznad Visokog?

Post by chile987 »

vulkan777 wrote:E ne vjerujem hahah. Pa zar još neko osim glupih amera vjeruje u vanzemaljce i leteće tanjire. :-)
Itekako. Sama pomisao da u beskonacnosti svemira samo postoji covjek kao najvece dostignuce, je jako arogantno i egocentricno razmisljanje. Mnogi ljudi vjeruju u vanzemaljski zivot.
A otmice vanzemaljaca sto ti neki ameri pricaju su naravno glupost :D
Seoskivaralica

#43 Re: Čudna svjetla iznad Visokog?

Post by Seoskivaralica »

shibonja wrote:Nisi bitan ni ti ni tvoje neukusne opaske,vec ono sto je tema ovdje i nepada mi na pamet da se upustam u bilo kakve rasprave sa tobom 8)
Kažu ljudi svjetla na nebu, pa ima satelita more jedno a naaajsvijetlija stvar mimo mjeseca na noćnom nebu je ISS....
Inače Akšam i Sabah su čudo....svašta se tada može vidjeti.....
Priča drug da je jednom u rovu vidio svojim očima na jedno 2-3 km kako se bukve povijaju , ko da neko hoda kroz njih , probudio još dvojicu i gledali i čudili se....
Vjetra ni sekunde , bistro jutro , ponegdje kosovac ili sojka , magla ponegdje i kae gledamo mi i čudimo se....
Kao da neka nevidljiva ogromna lopta nečujno se kotrlja preko brijega....samo se čuje šuštenje i poneka pukla grana....
Ugl....vjetar ili nešta drugo , nevidljivi svijet , ko zna.
Sve je moguće...
Reko mu ja pa jel bar išlo njima , kae on jok nego nakoso od njih prema nama pored neke druge zemunice i zamaklo niz kosu kao da nema ni nas ni četa... :?

Kažem živa istina , nije mi on nikad za laž tako da kao da sam i ja vidio slučaj.
haos1

#44 Re: Čudna svjetla iznad Visokog?

Post by haos1 »

chile987 wrote:
vulkan777 wrote:E ne vjerujem hahah. Pa zar još neko osim glupih amera vjeruje u vanzemaljce i leteće tanjire. :-)
Itekako. Sama pomisao da u beskonacnosti svemira samo postoji covjek kao najvece dostignuce, je jako arogantno i egocentricno razmisljanje. Mnogi ljudi vjeruju u vanzemaljski zivot.
A otmice vanzemaljaca sto ti neki ameri pricaju su naravno glupost :D
što da ne.. već sada nauka je u stanju oživjeti mrtve: http://www.bbc.com/future/story/2014070 ... ck-to-life

kad razmisliš malo, kad ljudi mogu ovo, a šta će tek za 50 godina, šta može civilizacija naprednija 1000 godina? nastajati i nestajati brzinama nezamislivim za naše pojmove?

electric plasma plane
zelenjava

#45 Re: Čudna svjetla iznad Visokog?

Post by zelenjava »

Jel mijenjaju boje? :D
Post Reply