Da ga održavaju ko biljku?Nije on imao namjeru da se preda....Lincoln-Burrows wrote:Što ga nisu ranili i još možda bio za psihijatriju
CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
- SmokingMan
#576 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
- olensoner
#577 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Problemi koje si ti imao i Gacicevi problemi su u mojem misljenju razlicitih uzroka.Vizionar 1985 wrote:Ma dobro @Njanja pise. Ovako svako skoro puknut najednom moze. Pa i ja sam bio puko dvaput i izletio pred auta na cestu jednom a drugi put malo falilo da se ubijem. Zbog lijekova antipsihotika se desilo ovo drugo a prvo zbog bolesti i drugih lijekova. Psihicki sam i ja otisao zbog zivota. Melje.
Ali nije opravdanje da dignes ruku na nekoga ali moze se i to desiti. Zato se ja i zalazem za smrtnu kaznu i eutanaziju. Pa makar i ja bio upitanju.
Najvjerovatnije on nije "puknuo" najednom. Prema informacijama koje su do sad dostupne o njemu, kombinacija predodredjenosti (genetike), zapostavljenosti u djetinjstvu i adolescenciji je proizvela poremecaje licnosti, antisocijalno ponasanje, potpuno nepostojanje emocija i osjecaja straha, te niz drugih karakteristika koje ga razlikuju od normalnih ljudi.
- Porodice Foht
#578 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
A zamislite da je zlikovac utekao u Miloradov entitet.
Ko bi njega tamo zaganjao a nasima ne daju preko entitetske granice. Bas bi oni digli 1200 policajaca da ga traze. I nemaju tolko. Mozda i bi da je rokno nekog Stevu.
Psihopata je srecom ostao odan svom entitetu i cestitke policiji na uradjenom poslu. Neka odmore nakon dana i noci u snijegu i minusima.
Psihopata je srecom ostao odan svom entitetu i cestitke policiji na uradjenom poslu. Neka odmore nakon dana i noci u snijegu i minusima.
- triconja
#579 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
De bolan budi normalan, jelde pa onda pocet kastrirat djecu sa deformitetima i mentalnom retardacijom.NeDirajSirotinju wrote:Antisocijalne osobe kao što je ovaj čovjek su proizvod genetike i/ili okruženja. Ako im je mozak deformiran u djetinstvu, rehabilitacija za te ljude u ovom momentu ne postoji. Nauka još nije uznapredovala do te mjere da se antisocijalni slučajevi mogu uspješno tretirati kao što je to slučaj sa depresivnim ili šizofreničnim osobama. To su bolesni ljudi u mozak i kraj priče.
Najbitnije je prepoznati ovakve tipove na početku. Postoji MRI, pa kada neko kao dijete počne praviti sranja, skeniraš mu mozak, pa ako se uoče anomalije na frontalnom režnju ili gdje već, lijepo spakovati dijete u instituciju zatvorenog tipa preventivno, pa pokušati nekim inovatnim terapijama i treninzima učiniti nešto na tom polju. I tako svako nekoliko godina vršiti provjere da li je došlo do pomaka ili ga treba još držati tu. Ne postoji drugi način.
Fasizam cuci u tebi haman.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#580 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Nema svrhe. On je poravnio.SmokingMan wrote:Da ga održavaju ko biljku?Nije on nije namjeru da se preda....Lincoln-Burrows wrote:Što ga nisu ranili i još možda bio za psihijatriju
Niti on ima šta dati ovom društvu ni društvo njemu.
I ovako je najbolje. Sudi ga ponovo, u zatvor, je li dobar bio - jeste, hajd ga pomiluj....ma bježi, kakva je god, ovozemaljska pravda je uglavnom mizerna i nedovoljna. Ostavio je toliko siročića, sad treba mudrovati što su ga ubili.
- NeDirajSirotinju
#581 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Netačno, nije riječ o deformitetima i mentalnom retardacijom. To si ti nadovezao i nemoj mi prišivati. U pitanju je antisocijalno ponašanje za kojeg ne postoji lijek za sada osim kavez. Bolje je antisocijalnu osobu držati u pritvoru i nikada ga ne pustiti, nego ga pustiti da napravi zlo od kojeg se neće moći oporaviti sljedeće tri generacije tih porodica.triconja wrote:De bolan budi normalan, jelde pa onda pocet kastrirat djecu sa deformitetima i mentalnom retardacijom.NeDirajSirotinju wrote:Antisocijalne osobe kao što je ovaj čovjek su proizvod genetike i/ili okruženja. Ako im je mozak deformiran u djetinstvu, rehabilitacija za te ljude u ovom momentu ne postoji. Nauka još nije uznapredovala do te mjere da se antisocijalni slučajevi mogu uspješno tretirati kao što je to slučaj sa depresivnim ili šizofreničnim osobama. To su bolesni ljudi u mozak i kraj priče.
Najbitnije je prepoznati ovakve tipove na početku. Postoji MRI, pa kada neko kao dijete počne praviti sranja, skeniraš mu mozak, pa ako se uoče anomalije na frontalnom režnju ili gdje već, lijepo spakovati dijete u instituciju zatvorenog tipa preventivno, pa pokušati nekim inovatnim terapijama i treninzima učiniti nešto na tom polju. I tako svako nekoliko godina vršiti provjere da li je došlo do pomaka ili ga treba još držati tu. Ne postoji drugi način.
- SmokingMan
#582 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
@Tomo,samo pomaže temeljna reforma (ali nekome to opet nije u interesu,valjalo bi pola političke scene izvesti na sud,a niko nije lud da svira klavir u prdekani),podići kazne,ukinuti ove "šetnje" vikendom...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#583 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Jok, ja to ni ne očekujem. Ide krpljenje, ko i dosad. Kakva reforma, nikom to ne odgovara (od ovih koji bi istu trebali provesti).SmokingMan wrote:@Tomo,samo pomaže temeljna reforma (ali nekome to opet nije u interesu,valjalo bi pola političke scene izvesti na sud,a niko nije lud da svira klavir u prdekani),podići kazne,ukinuti ove "šetnje" vikendom...
- Sanjarko
#584 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Ma nisam na to mislio. Nego ako pritisne zivot previse pa se osoba nadze u bezizlaznoj situaciji lako puknut moze. Sve vise pacijenata po CZMZ-ovima i PK ili mi se cini. Melje nas sve zivot. I vas sve ovdje melje kao i mene, ali neko se s tim nosi, neko ne, neko pukne, neko ne itd.olensoner wrote: Problemi koje si ti imao i Gacicevi problemi su u mojem misljenju razlicitih uzroka.
Najvjerovatnije on nije "puknuo" najednom. Prema informacijama koje su do sad dostupne o njemu, kombinacija predodredjenosti (genetike), zapostavljenosti u djetinjstvu i adolescenciji je proizvela poremecaje licnosti, antisocijalno ponasanje, potpuno nepostojanje emocija i osjecaja straha, te niz drugih karakteristika koje ga razlikuju od normalnih ljudi.
- triconja
#585 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Jesil ti ista o tome cito ili nako govoris jer si gledo prison break?NeDirajSirotinju wrote:Netačno, nije riječ o deformitetima i mentalnom retardacijom. To si ti nadovezao i nemoj mi prišivati. U pitanju je antisocijalno ponašanje za kojeg ne postoji lijek za sada osim kavez. Bolje je antisocijalnu osobu držati u pritvoru i nikada ga ne pustiti, nego ga pustiti da napravi zlo od kojeg se neće moći oporaviti sljedeće tri generacije tih porodica.triconja wrote:De bolan budi normalan, jelde pa onda pocet kastrirat djecu sa deformitetima i mentalnom retardacijom.NeDirajSirotinju wrote:Antisocijalne osobe kao što je ovaj čovjek su proizvod genetike i/ili okruženja. Ako im je mozak deformiran u djetinstvu, rehabilitacija za te ljude u ovom momentu ne postoji. Nauka još nije uznapredovala do te mjere da se antisocijalni slučajevi mogu uspješno tretirati kao što je to slučaj sa depresivnim ili šizofreničnim osobama. To su bolesni ljudi u mozak i kraj priče.
- NeDirajSirotinju
#586 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Šta se baviš sa mnom, ako ne poznaješ temu, nije lijepo ubacivati riječi drugom i optuživati nekog za fašizam. Antisocijalne osobe se ne mogu promijeniti, to nauka i praksa potvrđuju. A pusti šuplju i kreveljenje.triconja wrote: Jesil ti ista o tome cito ili nako govoris jer si gledo prison break?
- SmokingMan
#587 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Istina.Vidiš kako su se usrali oko diploma.Tomahawk11 wrote:Jok, ja to ni ne očekujem. Ide krpljenje, ko i dosad. Kakva reforma, nikom to ne odgovara (od ovih koji bi istu trebali provesti).SmokingMan wrote:@Tomo,samo pomaže temeljna reforma (ali nekome to opet nije u interesu,valjalo bi pola političke scene izvesti na sud,a niko nije lud da svira klavir u prdekani),podići kazne,ukinuti ove "šetnje" vikendom...
- kamen spoticanja
#588 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
rjesili su belaja sve one koji bi s njim morali deverati
doktore,policajce,zatvorske cuvare...
- Sanjarko
#589 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Ima razlike ako se nevaram izmedzu psihopatije i antisocijalnog ponasanja. Pa Asperger osobe, autisticne osobe su antisocijalne osobe ako se nevaram. I ja sam sam malo antisocijalan ali zbog finansijskog stanja jer nemogu da pratim nikog sto se tice druzenja itd.
Mozda mislim ja na nesto drugo a @NDS na nesto drugo. Ne sjecam se jbg. Poodavno sam citao o tome svemu.
Mozda mislim ja na nesto drugo a @NDS na nesto drugo. Ne sjecam se jbg. Poodavno sam citao o tome svemu.
- Sanjarko
#590 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Pa zato sam i za uvodzenje smrtne kazne pa makar i ja bio upitanju. Kao i za uvodzenje eutanazije pa ko hoce da skrate mu se muke.kamen spoticanja wrote:rjesili su belaja sve one koji bi s njim morali deverati
- Sanjarko
#591 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
"Anti-social is frequently used, incorrectly, to mean either "nonsocial" or "unsociable". The words are not synonyms."
Evo. Ovo drugo je nonsocial ili unsociable. Jbg nisam ja psihijatar pa da znam u vezi ovoga sve. Na ovo sam mislio. Ne-druzeljubiv ili manje druzeljubiv.
Evo. Ovo drugo je nonsocial ili unsociable. Jbg nisam ja psihijatar pa da znam u vezi ovoga sve. Na ovo sam mislio. Ne-druzeljubiv ili manje druzeljubiv.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#592 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Njanjavi wrote:Iskreno pričajući, uzimajući u obzir ljudsku glupost i coporaski mentalitet, za drustvo je ponekad s vremena na vrjeme dobro da dozivi ovakve stvari.
Po njegovom pisanju na fb, i čitajući o njegovom zivotu, zlostavljali su ga cetalji u banja luci, pa kad je uteko i pridruzio se našoj vojsci i tu su ga coporaski podjebavali vjerovatno sto izgleda onako miran i tih.
Cisto sumnjam da lik roka bez razloga, ima tu aferima od ranije.
Puno se ovo drustvo uljuljkalo i prigrlilo coporaski mentalitet, svakodnevna maltretiranja, bullying, ismijavanja, sve dok nekome ovako ne prevrne u glavi i ne ohladi koju telecu glavurdu.
Ne cini mi se glup lik ni sekunde, cini se malo paranoican i nepovezan al haj ga znaj.
Sve u svemu koliko god bilo loše to sto je roknuo dva lika, toliko se u siroj slici moze iz toga naučiti dobra lekcija kad sve uzmes u obzir.
- Cherry-Cherry
#593 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Bolje što su ga ubili. Šta su trebali, zatvoriti ga, pa ga opet nekad pustiti da opet ubija...
- Sanjarko
#594 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Ne bi ga pustili. Dobio bi 40 godina vjerovatno kazne. Toliko je maksimalna kazna u Bosni trenutno. To znaci da bi umro u zatvoru mozda.Cherry-Cherry wrote:Bolje što su ga ubili. Šta su trebali, zatvoriti ga, pa ga opet nekad pustiti da opet ubija...
- Maraschino
#595 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Jok, na Pascima.dječak sa šibicama wrote:jel na saff-u dan zalosti
- NeDirajSirotinju
#596 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Ja konkretno mislim na osobe dijagnosticirane sa antisocijalnim poremećajem ili ti ga psihopate/sociopate. Ovaj lik je definitivno imao ovaj poremećaj, pa i sam psihijatar je rekao da je nepokolebljiv i nepromjenljiv u svojim devijantnim namjerama. Sve je tako jasno i očigledno bilo da će ovaj lik napraviti neko sranje, i naravno, niko neće odgovarati za zlo koje je napravio ovaj lik.Vizionar 1985 wrote:"Anti-social is frequently used, incorrectly, to mean either "nonsocial" or "unsociable". The words are not synonyms."
Sad će neke reforme zakona, zabavljanje naroda i bavljenje posljedicama po običaju. Ne daj bože nešto preventivno uraditi.
Kao što je onom djetetu neke godine pao gol na glavu, pa su se tek tad sjetili da promijene/zavare novi. To je slika i prilika našeg društva.
- Sanjarko
#597 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Ma znam. Bit ce trla baba dlan. Sve po starom do novog nekog sranja. A probleme niko ili slabo ko rjesava.
- NeDirajSirotinju
#598 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Je li ko šta uradio na ovom slučaju: https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/42 ... -u-konjicu
Ili stotinama sličnih slučajeva gdje psihopate operiraju među normalnim svijetom?
Ili stotinama sličnih slučajeva gdje psihopate operiraju među normalnim svijetom?
- Sanjarko
#599 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Ma nemamo ni registar takvih lica. U Americi i drugdje ima kako znam.
-
moonca
#600 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Sta se moglo uraditi preventivno--drzati ga u 'mentalnoj instituciji' dok je ziv.----nemoguce - suvise to kosta drzavu.NeDirajSirotinju wrote:
Ja konkretno mislim na osobe dijagnosticirane sa antisocijalnim poremećajem ili ti ga psihopate/sociopate. Ovaj lik je definitivno imao ovaj poremećaj, pa i sam psihijatar je rekao da je nepokolebljiv i nepromjenljiv u svojim devijantnim namjerama. Sve je tako jasno i očigledno bilo da će ovaj lik napraviti neko sranje, i naravno, niko neće odgovarati za zlo koje je napravio ovaj lik.
Ne daj bože nešto preventivno uraditi.
To je slika i prilika našeg društva.