E ovo. Nevezano za raspravu vas dvojice niti temu.hatemondays wrote:..............................
U familiji imam dosta policajaca sto bivsih Titinih sto ovdasnjih cak dvojicu danasnjih na visim pozicijama.Jedan iiz stare garde moj dajdza kaze ovoj dvojici ja sam Titu cuvao I ficu vozao a vi tarabe ne mozete preskociti ali zato Audi 6 se voza, kaze dajdze bog me ubio ako pistolj znate rastaviti ali znate sve o novim autima.
Igrom slucaja znam dosta policajaca, starijih a posebno mladjih, ovih sto su poceli raditi u zadnjih par godina. Isto tako znam neke sto su u vojsci, i neke u vatrogascima, ali zanemarljiv broj u odnosu na policiju i vojsku.
Od novozaposlenih nema ni 10% sposobnih, niti oni imaju zelju biti faktor mira i stabilnosti na ulicama. Svi zele policijski posao ili u vojsci zato sto je drzavna firma, sigurna i redovna plata. I tu se zavrsava njihov motiv, kod vecine nazalost.Ja jos nisam upoznao mladju osobu, koja je pocela raditi, ili žarko željelja taj posao, da ih je vodio motiv biti policajac u smislu sluzbi narodu, drzavi, gradu, nebitno, borba protiv kriminala. Nakon godinu dana i ugovora na neodređeno, uzima se kredit i kupuje dobro auto, i onda ga vozi bez pojasa, pricajuci na mobitel.
Ili prestigne me na punoj, zajedno s jos dva auta ispred mene, što mi se desilo na izlasku iz konjica prema mostaru dok se vozilo po ogranicenju, naseljeno mjesto, čini mi se da je baš A6 bio u pitanju.