Isti sam ti. Plako sam ko godina kad se pojavila slika onog malog sirijanca što su ga našli na plaži u Turskoj. Sad ovo. U pm i sve nek ide, pa kako možeš priklati vlastito dijete od dvije godine to mi nikako nije jasno. Kako? Gorio u paklu džehenema kukavica jedna smrdljiva.bingov buraz wrote:Isplakah se kao dijete jutros.Kako sam postao otac sve mi teže padaju ove stvari.
Tuga prevelika.Nema riječi.
CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
- Point.
#201 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
- duh_sa_sjekirom
#202 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Nemam riječi...
Bilo je svakakvih zločina, svašta sam se u životu nagledao i naslušao, osjetio na svojoj koži ali se ne sjećam kad sam se ovako loše osjećao, pogotovo kad sam pročitao na koji način se sve desilo...
Kao otac, nisam imao snage dalje da čitam, neka me slabost obuzela, oči zasuzile...
Tri nedužna i nizašto kriva djeteta, tri tek započeta života, tri prekinute sudbine, tri neispričane priče...
Zašto!?
Bilo je svakakvih zločina, svašta sam se u životu nagledao i naslušao, osjetio na svojoj koži ali se ne sjećam kad sam se ovako loše osjećao, pogotovo kad sam pročitao na koji način se sve desilo...
Kao otac, nisam imao snage dalje da čitam, neka me slabost obuzela, oči zasuzile...
Tri nedužna i nizašto kriva djeteta, tri tek započeta života, tri prekinute sudbine, tri neispričane priče...
Zašto!?
- JanuaryJones
#203 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Isto sam se isplakala ko kišna godina a nije mi promakla ni poveznica izmedju malenog na plaži i najmladjeg djeteta - oba su AjlanPoint. wrote:Isti sam ti. Plako sam ko godina kad se pojavila slika onog malog sirijanca što su ga našli na plaži u Turskoj. Sad ovo. U pm i sve nek ide, pa kako možeš priklati vlastito dijete od dvije godine to mi nikako nije jasno. Kako? Gorio u paklu džehenema kukavica jedna smrdljiva.bingov buraz wrote:Isplakah se kao dijete jutros.Kako sam postao otac sve mi teže padaju ove stvari.
Tuga prevelika.Nema riječi.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#204 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Ja i? Isplakali se, sjebali se u zivot i od sutra sve po starom, kao i inace. 
-
moonca
#205 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Ima jeziv slucaj u Americi --duh_sa_sjekirom wrote:Nemam riječi...
Zašto!?
Andrea Yates u Teksasu, priznala da je u svojoj kadi utopila svoje petoro djece 2001. imala znane mentalne probleme,( postpartalna depresija i postpartumnom psihozom). Nacin kako je to radila je zbilja jeziv....
Sta me cudi, muz je vjerovatno znao za njene probleme i dozvolio je da ima djecu s njom. Na sudjenu joj je bio podrska- osudjena je ali nije u zatvoru, vec u instituciji.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#206 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Ovakve stvari su se dešavale i dešavaće se.
I kod nas i u svijetu. Čovjek je najgora životinja na svijetu, najsurovija.
-
l33t
#207 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Covjek je zivotinja, sve sto radimo rade i zivotinje, malo smo se kao izdigli - ali to je malen procenat ljudi... Ako skontate nauka zivi malo vise od 100god...Tomahawk11 wrote:Ovakve stvari su se dešavale i dešavaće se.
- duh_sa_sjekirom
#208 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Strašno je i to, naravno. Normalan i racionalan čovjek ne može to ni razumjetimoonca wrote:Ima jeziv slucaj u Americi --duh_sa_sjekirom wrote:Nemam riječi...
Zašto!?
Andrea Yates u Teksasu, priznala da je u svojoj kadi utopila svoje petoro djece 2001. imala znane mentalne probleme,( postpartalna depresija i postpartumnom psihozom). Nacin kako je to radila je zbilja jeziv....
Sta me cudi, muz je vjerovatno znao za njene probleme i dozvolio je da ima djecu s njom. Na sudjenu joj je bio podrska- osudjena je ali nije u zatvoru, vec u instituciji.
Samo što te nekako više pogodi kad se tako nešto dogodi u tvom komšiluku, gradu, državi...Mada, dijete je dijete, ma gdje bilo
Last edited by duh_sa_sjekirom on 14/12/2018 15:07, edited 1 time in total.
- uglavnomja
#209 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
zivotinje ne ubijaju svoju djecu
-
moonca
#210 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Pogodi vise, jer poznajes osobu, vidis da nesto nije u redu, svejedno ne reagujemo. A kako i da reagujemo? pitamo ih - kako si, predlozis mu nekog psihijatra - on ti odgovori - mozda tebi treba ..itd....duh_sa_sjekirom wrote:Strašno je i to, naravno. Normalan i racionalan čovjek ne može to ni razumjetimoonca wrote:Ima jeziv slucaj u Americi --duh_sa_sjekirom wrote:Nemam riječi...
Zašto!?
Samo što te nekako više pogodi kad se tako nešto dogodi u tvom komšiluku, gradu, državi...Mada, dijete je dijete, ma gdje bilo
-
l33t
#211 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
hm ima primjera u zivotinjskom svijetu...uglavnomja wrote:zivotinje ne ubijaju svoju djecu
-
mnjonja
#212 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Na tetkino pismo, tacno treba zaredat komentatore i pohapsit psihopate
Eto vam, policijo, spiska pa da znate gdje cete i kome kucat na vrata sutra, prekosutra
Strasno u kakvom drustvu zivimo
Strasno s kim dijelimo ulicu
Strasno
Nije ovaj monstrum jedini psihopata
Iznjedrio je sa sobom stotine, on je ubio a iznjedrio je stotine koji ce sutra grozotu napravit
Sve poimenice treba u javnost izbacit
Prstom uperit
Da se zna, da komsije znaju, pored koga zive
Monstrumi najobicniji
Fuj
Eto vam, policijo, spiska pa da znate gdje cete i kome kucat na vrata sutra, prekosutra
Strasno u kakvom drustvu zivimo
Strasno s kim dijelimo ulicu
Strasno
Nije ovaj monstrum jedini psihopata
Iznjedrio je sa sobom stotine, on je ubio a iznjedrio je stotine koji ce sutra grozotu napravit
Sve poimenice treba u javnost izbacit
Prstom uperit
Da se zna, da komsije znaju, pored koga zive
Monstrumi najobicniji
Fuj
- azurna_obala
#213 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
DaffyDuck wrote:Evo, njena sestra objavila pismo. Da je mama prijavila policiji da joj muz ne da da vidi djecu i da prijeti. Oni (opet navodno) rekli ne mozemo mi nista, socijalna ce. E ako je 1% istine, isti slucaj Smajo Cesir. Svi sve znaju, al niko nista ne zna. I "ne moze".julisiz es grant wrote:Šta je država i "službe" trebala u ovom slučaju da radi, ako je sve izgledalo normalno i ako im se niko nije obraćao. Po svemu, ova porodica nije bila socijalni slučaj, niti imamo podataka da je bilo nasilja u porodici i sl.klaki wrote:Sistem kompletno zakao
Država
Sve službe
Otac
Majka
Roditelji oca
Roditelji majke
Šira familija
Komšiluk
Zajednica
Kako je sve ovo moglo biti lako izbjegnuto samo da nas je (nas kao narod i drzavu) malo manje bolila briga
Djeca koja nisu ama baš ništa kriva nego eto samo što dišu na kraju izvukoše najdeblji kraj...
Nemam stvarno šta da kažem samo mogu svima dati savjet da ne trpe sranja, da pomažu sebi, drugima i da na vrijeme reaguju, jer okretanjem glave problem nece nestati... i da upalite i koristite mozak ne stoji u glavi samo onako...
Uzas, uzas, uzas
Pa onaj manijak sto je Arnelu ubio u Olovu je bio prijavljen od strane njene porodice vise puta prije nego je sto bacio u kanjon.
Naravno, nisu ništa uradili.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#214 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
I sada da se trazi odgovornost nadleznih mi cemo spamat po forumu i pricati kako nam je lose..do narednog puta i tako u krug.
Samo neka se ne puca.
Samo neka se ne puca.
-
Niemand
#215 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Sve to narod zaboravi. Prije par godina je bio slican slucaj, lik ubio dvoje djece, pokusao sebe al je prezivio, isto napustila ga zena i slicna prica, i narod je to zaboravio i sad se ibreti kako, nezapamceno, nevidjeno. Dao Bog da ovog ne bude vise. 
-
mali_balon
#216 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Nema se sta tu pametovat.....niti u koga uperti prstom, ludjak ubio djecu pa sebe....na zalost ni prvi ni zadnji put....nije kriv ni sistem ni zena ni rat ni sdp ni sda...kriv je mozak ludjaka...
-
julisiz es grant
#217 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Upravo tako..u uređenim zemljama može se naći bezbroj slučajeva zlostavljane djece, za koju se znalo i koja su dolazila u doticaj sa sistemom, ali niko nije učinio šta treba dok nije bilo kasno.mali_balon wrote:Nema se sta tu pametovat.....niti u koga uperti prstom, ludjak ubio djecu pa sebe....na zalost ni prvi ni zadnji put....nije kriv ni sistem ni zena ni rat ni sdp ni sda...kriv je mozak ludjaka...
A ne ovo, da manijak bez znakova upozorenja van najuže porodice odjednom ubije djecu. Ni najuređenija država nije mogla tu ništa učiniti. Nije prijavljivan ranije da je zlostavljao djecu ili suprugu, pa da se kaže da je neko zakazao. Nema ni država ni sistem ništa s ovim. ovo se svugdje dešava i dešava će se uvijek.
-
moonca
#218 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Reaguju, ako imaju dokaze. Djeca se oduzimaju i roditelji upucuju na strucnu pomoc ili ih zakonski terete.
- DaffyDuck
#219 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Ahaa. To meni zvuci kao vic. Reaguju ako imaju dokaza....
Pa bolan dodju na lice mjesta kada neko prijavi nasilje u porodici, zena NE smije da pristane da ona tuzi svog muza/partnera i policija je ostavi u sigurnoj kuci a ta ista policija NISTA ne uradi po sluzbenoj duznosti. Ne prijavi covjeka po sluzbenoj duznosti za prekrsaj!? E to ti je policija. A sto? Pa manje papirologije, ko ce dokazivati, svjedociti ... A mentalitet prosjecnog bosanskog policajca? 89% isti kao zlostavljaca. I to je tuzna istina.
A socijalni radnici?? 99.9% njih ceka samo da im legne plata ppcetkom iduceg mjeseca, od posla konkretno odrade obavezno posredovanje pri razvodu. Ostalo ih se ne tice- jer ne zele, a ne jer nemaju mogucnosti.
Pa bolan dodju na lice mjesta kada neko prijavi nasilje u porodici, zena NE smije da pristane da ona tuzi svog muza/partnera i policija je ostavi u sigurnoj kuci a ta ista policija NISTA ne uradi po sluzbenoj duznosti. Ne prijavi covjeka po sluzbenoj duznosti za prekrsaj!? E to ti je policija. A sto? Pa manje papirologije, ko ce dokazivati, svjedociti ... A mentalitet prosjecnog bosanskog policajca? 89% isti kao zlostavljaca. I to je tuzna istina.
A socijalni radnici?? 99.9% njih ceka samo da im legne plata ppcetkom iduceg mjeseca, od posla konkretno odrade obavezno posredovanje pri razvodu. Ostalo ih se ne tice- jer ne zele, a ne jer nemaju mogucnosti.
- uglavnomja
#220 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
postoji i psihicko zlostvaljanje, koje se ne moze lako dokazati
i cesto izgleda sasvim ok porodica, njegova ili njena bolesna posesivnost izvana izgleda kao briga i ljubav
na stranu sto zene sute i trpe i fizicko i psihicko zlostavljanje, zbog sredine, porodice, sramote, djece, siromastva ...
i cesto izgleda sasvim ok porodica, njegova ili njena bolesna posesivnost izvana izgleda kao briga i ljubav
na stranu sto zene sute i trpe i fizicko i psihicko zlostavljanje, zbog sredine, porodice, sramote, djece, siromastva ...
- NeDirajSirotinju
#221 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Je l' se ovo Bošnje opet okupile i takmiče se ko će više popljuvati jednog bolesnog čovjeka koji je svoju nesretnu djecu poveo u grob sa sobom. Bošnjo je prvi da vješa bolesnike, a samo zlo i naopako misli svakome oko sebe. Šta su komšije radile, šatro nisu mogli naslutiti, hajde boga ti. Ima li neko od ovih moralista da bi pomogao tuđem djetetu, nahranio ga ili usvojio. Ovu temu treba zatvoriti, muka mi je.
- Maraschino
#222 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
kanibalizamuglavnomja wrote:zivotinje ne ubijaju svoju djecu
-
moonca
#223 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Zatvoriti je jednostavno. Time problem slicnih nece nestati.
Nisu sve ' bolesne ' osobe i ubice niti opasne za okolinu.
Nisu sve ' bolesne ' osobe i ubice niti opasne za okolinu.
-
swanfilter
#224 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Dovoljno je da mu facu vidim, i ne treba mi psihijatar reci da lik nije bas dobar ...
-
swanfilter
#225 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Dovoljno je da mu facu vidim, i ne treba mi psihijatar reci da lik nije bas dobar ...